2009-04-30

PANDEMI HYSTERI


Hmmm... Jag är lite skeptisk till denna upphaussning av "Den nya influensan". Den är säkert farlig och otäck på alla sätt. Folk har ju bevisligen dött. Men hur många? Ska vi verkligen tala om pandemi? Socialstyrelsen har definierat pandemi enligt följande: "En pandemi är när en infektionssjukdom sprids över stora delar av världen och drabbar en stor andel av befolkningen i varje land." Ska verkligen SR ha ett helt program med telefonväkteri om influensan???? Är inte det att bara öka på människors rädsla för en sak som inte är så trolig kommer döda speciellt många av oss? Uppgifter som att "Tamiflu och handedesifektionen är snart slut på de apoteken vi ringde till", sprids via SR...? Ska de verkligen göra de? Nej, jag tycker inte det känns bra... Jag brukar gilla Lotta Bromé, men nu tycker jag hon hetsar upp mer än lugnar ner. Och hon är inte ensam bland svenska media.

?


På väg ner i tunnelbanan fanns idag en bokvägg. Undras vem som tycker att vi borde läsa mera... Speciellt litteratur med namn som "Nattarbetaren", "Kris" och "Klassträffen"....?

2009-04-29

ARG ARG ARG


Jag vet att min största kille Inti är envis och kan vara ganska arg ibland. Idag hade vi tillslut det efterlängatade samtalet som förövrigt var ett väldigt bra samtal med hans fröknar. Vi kom in på hans STORA behov av att saker och ting görs på ett visst sätt(som han väljer). Tidigare i år hade jag råkat lämna hans termobrallor på lillebrors avdelning. Således när de skulle till skogen hade han inga. Han fick låna ett par från en annan avdelning.
Han blev sur och arg. Jättesur och jättearg.
Hela vägen till skogen hade han gått och muttrat.

" Varför ska vi gå och leka???? Vad är det för mening med det? Jag leker EN gång om året, och det är på min födelsedag! Det får räcka att leka en gång om året!!!!!"

Ord och inga visor det!

TJYVEN FAST!


Gick in och lade i tvätt i tvättmaskinen, när jag kom ut i köket: Tadaaaaaaaaaaaaaa!!!!
Tagen på bar gärning, en liten osttjyv som nöjt satt och smaskade på den nyinköpta parmesanosten!

2009-04-28

KRYDDGUBBEN

Satt här och kollade över sommaren lite. Som vanligt ska vi naturligtvis åka till byn norr om Dalävlen och går på marknad. Men det gjorde mig faktiskt nedstämd. Det som hände förra året med Kryddgubben var så obehagligt att jag fortfarande blir lätt illamående av att behöva gå förbi hans kryddstånd i år igen... Det enda jag kan hoppas är att de som bestämmer över maknaden inte tar dit honom i år igen.... Tänk att en sådan grej kunde sätta sig så djupt hos mig... Sura gubbe. Sådana gillar vi inte!

2009-04-27

FÖRBANNAD


Jag blir så trött. Vi har väl varit så där nöjda med dagiset våra barn går på. Ett av problemen har varit personalomsättningen. Jag har varit så glad för att Keiru haft kvar sina fröknar så här länge(han började i höstas). Men nu till sommaren ska två av tre fröknar sluta pga att de "bara" är barnskötare och inte förskolelärare. Två av tre?!!! Och dessutom är de SÅ bra med barnen. Alla tre fröknarna är suveräna tillsammans och har en så fin relation med barnen. Jag känner att Keiru blir sedd, blir uppskattad och att han får en massa kärlek från dessa fröknar. Och så nu ska de sluta... Grejen är att Inti hade SJU(7)fröknar på 2 år. Jag tyckte det märktes tydligt på hela gruppen att de blev mycket mer otrygga och mådde dåligt när bra och omtyckta fröknar slutade. Jag vill inte att Keiru ska ha det så. SUCK! Gud vad tråkigt!

TILLGÄNGLIGHET?

Jag skulle deklarera nu efter att jag betalat alla räkningar.(Morgonstund har guld i mun.... Yeah right!) Då visar det sig att deklarationsajten öppnar 7!!!! Varför har de inte öppet dygnet runt??? Är inte meningen med att kunna deklarera på nätet just tillgängligheten? Jag får uppenbarligen komma tillbaka om 30 minuter så kanske någon liten farbror har öppnat kontoret...

2009-04-26

TUTTAR


Kom och hämtade Inti på dagis i fredags. Som vanligt hade han en stor pysselskörd att ta med hem(jag kastar ungefär 70% av alla små klippgrejer). Den här gången hade han en konstig oidentifierbar pysselgrej med sig. Dum som jag är ville jag veta vad det var.

JAG: Vad är det här för något?
INTI: Ett par tuttar!
JAG: Ett par tuttar? Har du gjort ett par tuttar????
INTI: Japp! Fina va?
JAG: Jättefina.

Sedan tog vi och plockade ihop veckans skörd och gick hem. Undras vad fröknarna tänkte....

GRATTIS!


För två år och 45 minuter sedan så kom han ut till oss! Det var helgen då björkarna slog ut och det blev vårsommar på riktigt. Lilla Keiru. Idag fyller han således 2 hela år! Han kan prata med två ordsmeningar och han är en så glad och enkel liten person att ha omkring sig. Förutom när han bli jättearg. Då blir han verkligen JÄTTEARG! Det har varit så kul att få se vem den där lilla hårbollen har blivit. Fortfarande en hårboll dock. Men mer och mer en egen liten ljuvlig människa!

2009-04-25

DAGS


Att släcka. Tänk ibland går dagarna så fort och ibland kan en vecka verka som en evighet. Den här veckan har bara rusat förbi. Det känns knappt som om jag ens hann blinka så var det en ny lördag. Och snart är det måndag igen... Nä nu är det dags att släcka lampan så mannen slutar gnälla...

2009-04-24

SE MIG!!!

Jag var med på tv igår. I tre sekunder. Bakifrån. Vill ni titta på mig? Jag syns i den 28-31 sekunden.

Mmmmm...


Överallt omkring mig luktar det ljuvligt! Viol... Vilken doft!

Lunch


Med de mest trevliga tjejerna på bryggan. Jag jobbar på SÅ ett bra ställe! Här är det fullt med trevliga människor och en massa roliga jobb där jag får veta en hel massa nya grejer. Varje dag! Och det är nästan aldrig stressigt! Skönt att ha ett så bra jobb!

2009-04-23

SEGERN ÄR VÅR SEGERN ÄR VÅR


...vi har vunnit segern är vår! När jag kom till jobbet i går morse satt min chef inne hos Mister Bister. Efter en kvart kom vaktmästare nr 1 förbi mig och frågade vilka lampor de skulle fixa. I morse kom vaktmästare nr 2 förbi och tog helt sonika bort alla glödlamporna i lamporna. Och det tog 1,5 dagar mot vanliga 2,5 ÅR! SEGERN ÄR VÅR SEGERN ÄR VÅR VI HAR VUNNIT SEGERN ÄR VÅR!!!!!!!!!!! Mohahahahahahaha!!!!

2009-04-22

INTE BRA


Alla barn där ute, kan ni inte förstå att ni inte, jag upprepar INTE ska vakna 05.20. Då somnar ni av utmattning till kvart i fem-ekot. Dessutom blir ni gnälliga.

COOLA LÖSS


Lössen härjar fritt i ungarnas hår på dagis. Igen. Mannen "fick känslan av att" någon med löss hade använt Intis mössa. Därför låg den i en påse i frysen när jag kom hem och skulle äta lite hallon och fil. Så den nya taktiken är alltså att frysa ihjäl de små rackarna. Fiffigt va???

EN MUS I VÅRT HUS?


*VARNING VARNING*
Detta kan hända om en trött mamma inte går ner direkt klockan 5.30 när ens barn går ner. Då kan det helt plötsligt försvinna små bitar ost av den stora osten....

2009-04-21

WTF?

Vad gör jag här??? Jag borde gått och lagt mig för länge sen! Go natt!

SLUT-TESTAT

Ähhhh!!!!! Den blev bara färgglad i en timme eller så. Nu blev den nog mer färglös än den någonsin varit.... Men va fasiken.... Den är ganska stilren och stiff i allafall. Kommer knappt ihåg hur den såg ut innan.... Ser den rörig ut nu föresten???? Nu orkar jag inte greja mer.

BAJSBRUNT

Men va fan. Det får vara babyrosa och bajsbrunt. Ett tag i allafall.

3:E GÅNGEN GILLT?


Det här historien om ett par glasögon. Som jag har använt en gång men som lagats TRE(3) gånger.

1) Mannen hämtar ut mina nya glasögon. Kommer hem med dem jag tar på mig dem går till vardagsrummet. Glasögat faller ur.
2) Mannen hämtar dem när de är lagade. Han provar trycket på dem i affären. De går sönder.
3) Jag hämtar ut dem har dem EN gång. Glasögat trillar ut mitt under ett möte.
4) Jag ska hämta ut dem efter ännu en lagning. Jag ber då personalen putsa dem. GISSA vad som händer? Glasögat trillar ur!!!!!!!

Nu fick jag byta bågar för uppenbarligen hade denna modell allvarliga felkontruktioner.... Nu var barnen med denna gången. Inti tyckte jag skulle välja helröda, helgröna och alla som fanns som var lite tokiga. Jag kommer inte ihåg vad det blev. Men det spelar inte SÅ stor roll. Bara de håller denna gången.

SERVICEMINDE(A)D PÅ JOBBET

På mitt jobb har vi en man som ska se till att den fysiska miljön ska vara bra. Det tog runt 2,5 år innan vi fick lampor som passar just vår verksamhet i våran del av kontoret. Luften här inne är SKITDÅLIG! Det är för varmt samt stillastående. Det mäsrks tydligt när man kommer in från den fungerande delen av kontoret och till våran att det är fel. Det är som att gå in i en varmluftsvägg där syret har tagit slut. Men det är inget fel! Det ska vara så!!!!! Yeah right Mr Bister.... Det fanns belysning i vårat rum som inte funkar för den är för stark och ger fel färg på skärmarna trots den övriga braiga belysningen. Någon har satt papper för för att få ljuset mildare och netutralare. Nu kom Mr Bister och muttrade mycket högt och mycket irriterande över detta och sa att "det är branfarligt! VEM HAR GJORT DET HÄR??????!!!!!" Då påpekade jag att vi för länge sedan har sagt till om belysningen och att inget gjorts. Det hade vi inte sa Mister Bister. Då sa jag att nu när han vet om det så kan han väl fixa det då med lämplig lösning som inte är brandfarlig? Näää det kunde Mister Bister inte. Jag var tvungen att säga till MIN chef som skulle säga till honom. Annars kunde han inte göra något åt det. JÄVLA BISTERGUBBE!!!!!!!!!!! Så om 2,5 år så KANSKE vi kan se fram mot en helt bra belysning....

GODA RÅD=DYRA RÅD

Jag och min syrra kanske ska bli fotograferade tillsammans om ett tag. Planeringsgalen som jag är frågade jag min man om klädråd idag...

Jag: Mannen, vad tycker du jag ska ha på mig när vi fotograferas?
Mannen(låter seriös): Hmmm.... Jag tycker du ska ha på dig något nynazist-inspirerat! Det skulle väl vara mycket passande?

Det sägs att goda råd är dyra. Jag är beredd att betala för dem om jag inte får bättre råd än så här.

2009-04-20

PYSSELTAJM


Så var det måndag igen. Och jag sitter här på pysselstället igen! Och håller på med mina minikort! Såklart!

LOVELY


Av någon anledning satt jag och letade efter bilder på mig. Resultat= det finns inte så många bilder av mig. Det är jag som tar de flesta bilderna. Verkar det som. Hur som, jag snubblade över en hel massa bilder, från min systers bröllop, från mannens basketmatch och bilder på barnen. Några på barnen hade jag råkat glömma bort. De var så fina på dem att jag riktigt slogs av en längtan efter dem som gjorde ont i hjärtat. Därför lägger jag upp dem så jag kan kolla på dem när jag vill idag! Vilka fina små killar vi har!

2009-04-19

Mer Rikard


Dessa hade jag inte sett tidigare! Ekonomisk kalopps.... Ha ha ha ha ha!!!

Rikard Palm!



Rikard har gjort det igen! Tack Rikard, du fick min dag lite bättre! Faktiskt! 1,17 in i inslaget funderar Rikard på hur piraterna kapar fartygen utanför Somalias kust...

Energi?

Kroppen och huvudet är inte riktigt med idag heller. Ingen energi. Mannen tog barnen och åkte och badade. Jag vill bara sitta och stirra ut i luften. Och hoppas på att jag genom ett mirakel kan få slippa jobba denna vecka. Så jag kan få vara med mig själv och bara ha det tyst. Och bara göra vad jag vill. Tror inte det kommer ske. Nu måste jag dessutom duscha för jag ska på årsmöte i vår samfällighet snart. Och ute skiner solen och jag skulle vilja bara sitta och läsa en bok. Fan.

2009-04-18

Ugglor i mossen

Någonting är konstigt med mig. Jag känner det. Jag har lite ont i magen fast jag inte borde det. Jag är matt. Den där konstiga mattheten som känns som att om jag bara blundade skulle jag kunna sjunka ner i djup djup dvala ett år eller så. Jag trodde jag var på väg att bli bra. Nu känns det inte alls så. Och det gör mig rädd. Jag vill vara bra. Kanske håller jag bara på att bli förkyld. Jag hoppas det. Kanske var 3 dagar ensam med barnen plus dagens ensamfärd till Mulle med barnen precis det jag orkade. Tomt. Igen?

2009-04-17

Vill ha

I helgen lovade jag en kompis att ge henne ngr bra kompaktkameratips. Deras gamla hade börjat ge sig. Så igår kväll ville även syrran ha ngr bra tips. Så jag satte mig ner och surfade runt lite. Och hittade en till mig själv!!!! Så nu sitter jag här och suktar efter en ny kamera. Jag älskar min lilla Lumix som jag har nu, men jag önskar att den gjorde lite mer som JAG vill (mer manuella inställningar). Vill INTE ha en stor systemkamera. Om jag behöver en har jag tillgång till en så pass bra att det blir bara irriterande att ha en sämre hemma. (om jag inte vill köpa en likadan som jag har på jobbet. Och nej. Vill inte lägga ner 45tusen på en privat kamera) Så alltså vill jag ha en bättre kompaktkamera med: bra vidvinkel, inställbar ISO, egen vitbalansering, hög ISO och som inte ger så brusiga bilder vid mörka motiv. Och den ska vara hyfsat enkel och liten så att den lätt kan vara med överallt. Och nu hittade jag den: En Panasonic Lumix DMC-LX3! Så fin så fin och med blixtsko på! VILL HA!

Saknar min man


I morse vaknade jag och jag var fylld av saknad av min man. Jag nästan värkte av längtan efter honom. Han är i Piteå på kurs. Han åkte i onsdags morse och kommer hem sent i kväll. Vi brukar inte vara utan varandra så mycket. Jag är van att han är vid min sida när jag somnar och när jag vaknar...(Förutom alla sena jobbkvällar och alla tidiga jobbmornar för honom). I morse fanns han inte där. Men i morgon kommer han finnas där som vanligt. En stund i allafall. Tills han ska iväg med crossen till någon slags uppkörning norr om stan.

2009-04-16

Tråkigt

Idag så har jag så tråkigt att jag roar mig med att dricka Berocca. Men snart får jag gå hem.

Hur ska det gå?

Då är frågan. Kommer jag komma hem i tid idag?

2009-04-15

Skit skit skit

Hmmm... Lår mig se.... Vad kan gå fel när man ska åka hem från jobbet?

- Man glömmer kvar jobb-bilnyckeln i fickan och får vända efter man gått en bra bit.
- Man kommer fram till tåget 2 minuter för sent.
- Det har hänt en olycka på stationen innan och tåget jag skulle åka med är inblandat.
- INGA TÅG, STOPP I TRAFIKEN pga av olycka.
- Ställer om snabbt och tar tväris tillbaka till utgångspunkten och t-banan. Den kan man ju lita på.
- Tåget jag ska åka med är inställt/försenat. 15 minuter får jag vänta.
- Eftersom tåget/tågen innan var försenade/inställda är det KNÖKFULLT.
- Man får stå nära nära någon med dålig hygien.
- Den slöaste bussen kommer först för att slutlogen ta mig till min slutdestination.

Jorå, det hände idag. 1 timme och 35 minuter tog det mig att åka hem idag. Det brukar ta 40-45. Jäla skithemfärd.

Att släppa kontrollen

Jag har fått i uppdrag av psykologen att lära mig släppa kontrollen mer. För min egen skull, men även för andras skull. Idag har jag verkligen försökt. Men gud vad jobbigt det är!!!!!!! Och genant för mig.
Jag och familjen var på Bauhaus och köpte ett sådant där litet plastdrivhus samt ett gäng fröpåsar. Idag var sådagen. Och jag bestämde mig innan: Nu gör vi detta på Intis villkor. Han får göra som han vill. Jag SKA INTE rätta till eller bli irriterad när han gör "fel". Detta ska vara roligt!! För båda. Men fy vad svårt jag har för det. Det bara skriker i mig när Inti i mina ögon "gör fel". Och jag skäms för att jag reagerar så. Rader som blir sneda, frön som åker lite här och var, jord som ramlar brevid(herregud det ramlar på gräsmattan!). SLAPPNA AV skriker jag tyst åt mig själv. Men vips så kommer det förmaningar ur min mun ändå! Jag tror jag lyckades behärska mig till det mesta så jag tro han tycker det faktiskt var roligt att få hålla på med sina nya fina trädgårdshandskar. Jag kan verkligen inte kontrollera mina kontrollbehov. Det enda jag inte kan kontrollera kanske. Men jag måste verkligen jobba ännu mer på det för att jag själv ska må bra i slutändan.

Tillrättavisad

Vid frukostbordet.

Jag: Titta Keiru vad duktig storebror är som har ätit upp all sin fil! Gör likadant nu gubben!
Inti: Mamma, jag har faktiskt ett namn. Jag heter Inti. Jag är inte bara en storebror. Jag är Inti.

Såklart han är. Det var nog sista gången jag bara gjorde honom till "bara" en storebror. Han är ju faktiskt Inti, det är ju den han är i första hand! Bra att jag har någon som rättar mig när jag är fel ute.

Lite för fort

Lite försenad på väg ut på jobb... Den helt nya vikariereportern ringer personen vi ska träffa för att informera om det.

Reporter: Var vi är? Jag vet inte, men fotografen kör mycket för fort så vi är nog snart där!

Kanske ska köra lite saktare. I allafall första gången med en ny vikarie i allafall. Annars kan de ju få uppfattningen att jag är en fartdåre.

2009-04-14

Tankar om pengar

Sommarstugan tar upp en del av mina tankar dessa dagar. Det ska bli skönt när detta är klart. Sitter och funderar på hur mycket den är värd för mig i pengar. I känslor- JÄTTEMYCKET. Inte lika mycket som min familj, men mer än det huset vi bor i.
I pengar? Jag vet inte. Skulle jag kunna sälja alla mina fonder om det behövs? Satt och tittade på siffrorna framför mig. Och kom fram till- JA. Jag har dessa fonder och undrat över när de ska komma till användning? Ska de användas till barnen? Ska de användas för att vi ska ha det bra när vi går i pension? Kanske är svaret att de ska användas till detta. De kanske har funnits där hela tiden bara för att jag ska kunna använda dem till det skruttiga fina lilla huset på udden.... Det kanske är det som är meningen. Ungefär så mycket pengar som finns där behövs(troligtvis) för att köpa ur resten. Det kanske är ödet.

Strechande man miss i nassen

På dagen: mannen åkte sitt första crossåk och var helt slut i kroppen i går kväll.
Mitt i natten. Vaknar av att mannen står vid fönstret. Vad gör han? tänker jag. Är det tjuvar på g?

Jag: Vad gör du? Mår du dåligt?
Mannen: Näää, jag stretchar bara. Jag har så j-la ont i armarna att jag inte kan sova.
Jag: Jaha, du kanske ska skita i att åka motorcyckel imorgon då och ta taxi?
Mannen: ---------------

Mannen tog mc:n i morse runt 04.30 och åkte iväg till jobbet. Hoppas han stretchade ordentligt där i natt.

2009-04-13

Hur det gick?

Och för er som undrar hur det gick med min sovmorgon i söndags så gick det alldeles utmärkt! Barnen lyckades naturligtvis sova till efter 8. Båda två. Så farmor och min man fick det naturligtvis så enkelt det bara kunde få. Så jag var helgens förlorare. Igen.

Nu är det vår!


Säsongens första crossåk blev en tävling. Mannen är lite ringrostig och har redan ramlat på huvudet. Men han är inte ensam! Varken på banan eller att ramla på huvudet....

2009-04-12

Good friends

Shit vilka bra vänner vi har! Det går tyvärr så lång tid mellan träffarna ibland att jag nästan glömmer bort hur bra det känns att bara hänga med dem! Inte gör något speciellt direkt, bara vara med dem, snacka lite, plocka in disk i diskmaskinen, sitta i en lekpark och bara hänga liksom... Vi gör det alldeles, alldeles för sällan. Verkligen. Att vi alla har ynglat av sig ungefär samtidigt skadar ju inte heller. Det gör ju att barnen också gillar att springa omkring med varandra. Som sagt var vi borde ju göra det oftare. Men det är ju svårt när vi bor ganska långt från varandra. Men nu har vi iallafall bestämt var vi ska fira midsommar och att vi kanske(äntligen) ska ha vår systerhelg i maj!

2009-04-11

En glass i solen

Har vari på konstrunda. Inti och jag konstaterade att det var mycket tanter med tuttar på tavlorna. Så mycket att Inti sprang omkring och skrek tutt-tanter på utställningarna... En dela fina och andra inte så fina tutt-tanter var det. Sedan åt vi glass i solen. Det var nog det bästa med hela konstrundan...

Trött


Att jag är trött tar uppenbarligen ingen annan hänsyn till. En timme har de sedan varit vakna. Jag vill bara sova. Påskledigt heter det. Förbannad lögn skulle jag vilja säga.

2009-04-10

På väg


Så är vi äntligen på väg efter ett tidigt matstopp och luftidäckenstopp. Norr om dalälven gäller nu.

2009-04-09

Dålig förmiddag




Har haft en så bra eftermiddag kväll mot min morgon och förmiddag! Bara genom att komma hem till barnen så blev jag genast mer avslappnad och glad. Jag fick mer energi på något konstigt sätt.... Så här bjuder jag på den bättre delen av dagens höjdpunkter. Påskgubbar och två mycket busiga bröder som gömde sig under trappan när de skulle gå och lägga sig!!!! Mina fina ungar!

Huvudbry

I tre dagar nu har mannen jobbat från 12-23. Jag har jobbat 8-15. Detta innebär för honom att han måste gå upp när jag går vilket är 07(barnen är vakna då). Han kommer hem 00 varje kväll. Så han får sova i bara 7 timmar. För en del är detta kanske inget problem, men min man måste få sova ganska mycket för att orka vara en trevlig och fungerande man. Så nu är han helt slut. Och jag har tagit alla nätter med barnen. Vilket inte ha varit alltför jobbigt, men i allafall varit ute och traskat en gång per natt. Vilket har stört min nattsömn också. Och så går jag upp runt 6 varje dag med barnen. Så jag är också trött. I natt vaknade jag med huvudvärk och den har suttit i sedan dess. Trots alvedon. Känner mig krasslig helt enkelt. Så mannen och jag har setts i kanske fem minuter per morgon sedan i måndags. Känns så där roligt måste jag säga. Ser fram mot påsken. Tror jag. Jag har mest huvudvärk nu så att packa något inför den kommande helgen i byn norr om dalälven orkar jag då inte. Vi får se när vi kommer iväg imorgon.

2009-04-08

Min barndom




Mina föräldrar har en liten yttepytte sommarstuga vid en sjö i de östgötska skogarna. Den har inget rinnande vatten,är sne och vind, är totalt oisolerad, har utedass men har nyss fått el. Marken vi har är väl på max 500 kvm. Den ligger alldeles ljuvligt nere vi vattnet. Jag har varit där i stort sett varenda sommardag under hela min uppväxt. Den är min barndom. Fick jag välja något jag absolut skulle vilja ha kvar, materielt vill säga, av min uppväxt så är det den. När jag är stressad och mår dåligt så blundar jag och ser framför mig en tidig sommarmorgon där. Då sjön bara leker fram glitter av solens strålar. Doften av trä som blivit nerkyld under natten men bara väntar på dagens solchock. Mina föräldar delade denna stuga med min mormor och morfar. Nu har ju båda gått bort och nu återstår en slags utköpning av flera personer som ärver på det ena eller det andra sättet. Det känns som att det är upplagt för upprörda känslor. Jag vill bara att det ska vara över. Jag tror även mamma och pappa vill det. Tänk vad konstigt det blir så fort det är pengar med i bilden när en människa dör. 2 olika värdeingsgubbar har varit där och kommit fram till helt olika summor. En skillnad på hela 400.000:- pix. Upplagt för upprördhet som sagt var..... Men visst är stugan fin???

Grindöppnaren

Inti kan öppna en av förskolans grindar. Denna vecka har han öppnat den 3 gånger. En gång har han och en till sprungit ut från gården. Personalen berättar detta varje gång det händer för oss och förväntar sig att vi ska säga till Inti. Vilket vi också gör. Det ÄR dumt att han öppnar grinden, jättedumt. MEN samtidigt känner jag att om förskolan hade grindar som inte en femåring kan öppna skulle han inte få bannor av personalen och oss heller.... Vad tycker ni? Jag lutar allt mer åt att det ändå är deras ansvar att fixa en grind som inte barnen kan öppna.... Rösta gärna i omröstningen upp till höger i bloggen eller skriva vad ni tycker i kommentarerna så får jag se om jag är helt fel ute...

Annika Östberg

Jag lyssnade på det eminenta programet P1 Morgon imorse. Där snackade de mycket om morgonens största nyhet att Annika Östberg faktiskt blivit utlämnad till Sverige och nu sitter på Hinsenberg. I P1 hade de en mycket intressant diskussion om den bild medie-Sverige gett av Annika Östberg. Journalisten Stefan Wahlberg menar att det är en jätte förljugen bild vi fått av Annika Östberg. Och jag är benägen att hålla med efter att ha lyssnat på P1. Jag fick reda på mycket jag inte vetat innan.

–Annika Östberg är faktiskt dömd för mord av två personer, inte medhjälp. I domen står det att hennes pojkvän varit hennes marionett vid dubbelmorden 1981, varav en av offren var en polisman. (Paralleller till Malexanderskjutningen kan dras och görs av bla Leif GW.)
–Hon har inte varit offer för sin pojkvän/omständigheterna som jag trott innan. Däremot har hon varit offer för drogerna.
–Hon har inte bott i Sverige sedan hon var 10 år.
–Hon har dödat en människa innan dubbelmorden 1981. En man dödades i hennes lägenhet som hon erkände och dömdes för dråp.

Jag har fått uppfattningen att det har varit konstigt att hon har fått sitta så länge i fängelse eftersom hon i stort sett inte gjort något mer än råkade hamna i fel situation. Så är inte fallet alltså.
Hon har dock suttit av 28 år i amerikanskt fängelse och vad vet jag kanske har hon suttit nog. I allafall kanske det känns skönare för henne att få sitta i Sverige. Men inte kan det vara lätt att komma tillbaka till ett land som man inte varit i på över 40 år, men som man kanske har barndomsbilder av. Förskönande sådana.... Kommer hon att friges helt tror ni? Kommer hon då att klara ett liv utanför fängelset i ett helt nytt land? Jag hoppas att hennes mamma mår bra av att kunna få träffa henne i allafall. Annika Östbergs liv verkar inte varit enkelt. Hon verkar haft det svårt med prostitution, droger, langning och blivit mer eller mindre övergiven av sin mamma. Kan man verkligen fungera efter det och dessutom 28 år i fängelse?

Och vad gör Sverige för att få hem alla andra 121 medborgare som sitter i fängelse utomlands?

2009-04-07

Kärleksförklaring

Jag är nästan ordlös och vet inte hur jag ska skriva det. Keiru sa att han älskade mig idag. Han är snart 2 år och han sa det med sin lilla lilla barnröst med sådan uppriktighet att det nästan gör ont. Så kan bara ren, enkel och ärlig kärlek förklaras. Det är nästan så det rinner ännu en kärlekstår från ögonen mina nu också.
Vi låg i hans säng och jag hade "läst"(pratat om bilderna och pekat på saker i boken) Pippi för honom. Vi släckte lampan och hans ögonlock började nästan direkt ramla ner.

Keiru: Mummel mummel mummel... Min mamma, min mamma. Min mamma. Äska mamma, äska mamma!

Och så kom hans knubbiga lilla han och klappade på min kind. Magiskt. Det var inget annat än magiskt. Jag hoppas att jag alltid kommer att komma ihåg den stunden så länge jag lever. Min älskade älskade lilla pojke. Jag älskar dig också.

Påskekrim


Via Fröken Johanna hittade jag Lyran och hennes Tematrio som hade detta på sin blogg:

Vilka är dina tre favoritdeckare? Presentera bok, författare eller romanfigur.

1) Arne Dahl och hans A-grupp är min absoluta favorit! Jag slukade de första tio böckerna på 6 veckor en senhöst för något år sedan. Otroligt bra story och välskrivet och lusten att få vetskap om vad som händer de olika bifigurerna samt huvudpersonen Paul Hjelm kan närmast beskriva som manisk. Om du missat dessa böcker så hurra för dig! Då har du verkligen något att se fram mot. Själv sörjer jag över att ha läst alla elva redan....

2) En kanske ganska okänd författare hamnar på min andra plats. Yrsa Sigurdardóttir med den ensamstående mamman Þóra Guðmundsdóttir som har två barn och är jurist. Dels är själva krimhistorierna mycket välberättade och spännande, men även här är det intressant att få veta mer om Þóra. Dessutom är det roligt att få det isländska landskapet beskrivet. Hon har hittills kommit ut med "bara" två böcker så jag väntar med spänning på den tredje!

3) Harry Bosch(eller Hieronymus Bosch som han egentligen heter)hamnar som en stark trea på min lista. Jag gillar den deprimerade sagrade Harry. Hans nedstämdhet med skicklighet som kriminalare får böckerna att osa av en slags gråsvart tillvaro som jag lätt kan se framför mig. Den sista på svenska utgivna boken "Räven" gillade jag jättemycket och väntar på att de två senaste snart ska bli översatta till svenska. Författare? Michael Connelly.

Dessutom

är jag en hejare på att vara effektiv så innan pysslandet hann jag med ett träningspass. Det var ungefär som ett pitstop(ändrat efter att en sportnörd påpekat att den engelska stavningen såg bättre ut...). Av motorvägen in i gymet, ut på motorvägen igen och vips så var det avklarat! U tyckte jag var en mycket effektiv person sa hon igår när vi pysslade. Det tyckte jag var en bra egenskap. Men sedan funderade jag på om det verkligen är så bra i alla situationer egentligen....

Egen tid

Igår var jag och pysslade. Jag fick i uppgift av min psykolog att ha egna intressen=egen tid. Han tyckte jag skulle ha en två tre timmar varje vecka som jag lämnade hemmet och bara gjorde något eget. Det där har väl varit sådär med det då barnen varit sjuka i stort sett hela februari och mars. Men nu är de friska så U och jag träffades på ett pysselställe i de södra förorterna och pysslade järnet igår!!! Jag megapysslar och gör små kort och får alltid ihop en fem-sju kort sisådär. U är mera eftertänksam och designig. Hon sitter och tänker och passar in och har sig. Hennes blir as-snygga, mina blir lite sådär roliga.... Skitsamma, huvudsaken är att jag har hittat en hobby (och dessutom en hobbykompis)som jag trivs med. Så tack herr psykolog för att du fick mig att ta steget ut från hemmet och att du fått mig göra egna saker. Det betyder oerhört mycket för mig.

2009-04-06

Cara caramell

Lyssnade på radio i morse. En kvinna skulle tävla om Stockholmkunskap.

Frågaren: Östermalmsbon Måns Zelmelöv har varit med två gånger i Schlagerfestivalen. Vad hette låten han tävlade med 2007?
Kvinnan: Cara cara...mell!

Nej kära kvinnliga frågesportstävlande låten hetter inte Cara caramell! Hon förlorade tävlingen med 3-1....
Och jag satt och garvade åt henne.

2009-04-05

Bombibolaaken


Idag var vi på studiebesök. Vi träffade Bolibompadraken. Lyckan var som gjord för barnen!

Keiru: Bombibolaaken!!!!!!!!!! Mamma tiiiittttaaaaaaaaaaa!!!!!!! Bombibolaaken!!!!!

Forskaren

Idag när vi vaknade vaknade Inti på stört. Jag hade lovat honom att han skulle få spela "Star Wards"-spelet (med artur dirtur och Dart Veidur)direkt när han vaknade... Så konstaterade han glatt till Keiru.

Inti: Idag Keiru ska vi få träffa kusin A, kusin M, moster och gubben! Vi ska gå på Aquaria idag! Och där Keiru finns det en tunnel där vi kan gå in i och titta på ett av världens farligaste djur.... HAJEN!! Vet du varför hajar spottar ur människor när de bitit på dem? De gillar inte människor!
Jag: Vad duktig du är gubben!
Inti: Jag vet! Jag är som en liten forskare!!!!

2009-04-04

Innovativt

Någon i vår familj har tröttnat på att få elakt hårda små legobitar i fötterna för att sedan nästan börja gråta av smärta. Innovativt må jag säga. Familjemedlemmen hasar sig genom drivorna av lego utan att lyfta fötterna från golvet.... Fast kanske är det bättre att Inti faktiskt plockar upp legot efter sig så vi slipper den sortens innovationer här hemma...? Vem det var som varit så idérik??? Lilleman Keiru såklart! Mannen och jag kliver över legot med våra långa ben, det kan inte Keriu med sina små söta tjocka ben!

Min syster

Jag önskar att jag bodde närmare min syster och hennes familj. Jag skulle vilja kunna ringa henne och fråga om vi kunde ses i stan om en timme och sedan sitta på ett fik eller gå i affärer och bara prata om allt och inget. Jag skulle vilja träffa hennes barn oftare, att de kunde bara komma över och vara här hos mina killar så de fick leka oftare. Jag önskar vi oftare kunnde sitta ute på varandras altaner i solen och bara sitta tysta och läsa varsin bok brevid varandra. Jag önskar att vi fick mer ensamtid tillsammans bara hon och jag. Jag älskar henne så mycket. Det är så skönt att ha en syster fast vi bor långt från varandra. Men jag önskar att vi bodde närmare varandra.

Ansvarstagande

Init har nu under en timme varit ute och lekt med sin lillebror, de har gungat och gått omkring med en varsin pinne här runt omkring! Så duktig han är som tar han om sin lillebror! Så stor min fina lilla kille har blivit! Nu sitter de och kollar på Bamse och äter isgalss i väntan på moster, gubben J och kusinerna!

Tillfälliga skurar

Mannen var ute och sprang igår. När han kom tillbaka MYCKET svettig skulle Intis kompisar precis gå hem så de möttes i hallen.

Kompis: Regnar det ute?????!!!!

Höll på att garva läppen av mig!!!

2009-04-03

Jag gör en pudel

I ett svagt och mycket förvirrat ögonblick (jag MÅSTE få skylla på min psykiska svacka jag hade i höstas) råkade jag ändra mina vanliga väntetut i mobilen till Marie Fredrikssons "Där du andas". Jag trodde det skulle bli en ringsignal som jag kunde använda när det ringde till mig. Istället har nu alla som ringt mig fått höra Marie F skrika den i örat på dem när jag fummlande letat efter min mobil i väskan. En del uppskattar inte detta. Tex inte Marie Fredrikssons fanclub, som ringde idag. Varje gång hon ringer tjatar hon om den j-la låten. Och mellan varje gång hon ringer lyckas jag förtränga att jag har den som väntemusik istället för tut-toner. Så. Idag gjorde jag slag i saken och ringde Tele2 och fick dem att ta bort den. Jag kan ju för tusan inte ha Marie Fredriksson som väntetut i örat på alla som ringer. Hur tänkte jag där i höstas egentligen?

Lunch


Det blev ingen lunch på bryggan. Tyckte det var för kallt. Istället en mycket trevlig lunch i ett ljust rum i ett stort hus med en mycket trevlig kollega!

2009-04-02

Bilnappning

Ont om jobb-bilar. En av kollegorna som inte jobbar i morgon hade bokat en. Frågade denne om bilen.
"Nä, jag ska ha den. Har ett tidigt jobb på måndag."
Jag som är som jag är går in och kollar på måndag hur tidigt min stackars kollega ska börja. Denne ska vara på plats klockan 9 och börjar jobba här 8.... Dvs att kollegan kommer med andra ord skita i att komma in på måndag morgon , reportern får ta sig ut till jobbet bäst den vill och kollegan tar bilen hem hela torsdag kväll, fredag, lördag och söndag.... Ja ja. Jag ska väl inte klaga. Men det är faktiskt inget att ta hem bilen för. Så gör ingen annan så varför ska kollegan göra det? Egentligen alltså.

2009-04-01

Oväntad koll

Gjorde Xpressens modetest. Vilket plagg trodde jag var dyrare(märkeskläder). Man fick två val. Jag hade 8 rätt av 10!!!! Jag som inte ens jag trodde jag skulle få 2 rätt. Jag gick genomgående på magkänsla. Så tydligen kan tillochmed en novis och helt ointresserad klädmärkesmänniska som jag se skillnad på kläder och kläder... Vad fick ni???

Skaffa körtkort vettja!

Idag var jag ute med en reporter i Handen. Han hade råkat åka fel med tunnelbanan så vi var lite sena. Varpå jag låg på lite på gasen. En bil som inte ville köra över 90 km/h på 70väg låg "ivägen" i vänsterfilen.

Reportern: Men flytta på dig då! Inte ska väl du ligga i ytterfilen??? Jag ska peka finger åt den när vi kör förbi!!!!
Jag: Nej, det ska du inte.
Vi kör förbi:
Reportern: En kärring! Det kunde man ju ana!!!!
Senare ligger en bil mitt mellan två filer så jag inte kan köra om.
Reportern: Men vad tusan!???! Säkert en kärring också.
Visar sig vara polacker(nationalitetsbestämda av reportern) som pratar i telefon när vi väl kör om.

Vi kom 2 minuter försent till jobbet. På hemvägen hade vi ju inte lika bråttom, men jag låg väl på ändå. Måste ju hem och göra bilder och så...

Reportern: Men här ska man väl inte ligga om man kör så sakta????
Bilen svänger in i högerfilen.
Reportern: Och inte blinkar han heller!!!!!!!

Poängen? Reportern har inte ens körkort så han kanske inte riktigt har rätt att snacka så mycket...?

Minimirakel

Okej idag hände ett minimirakel. Den 11 November förra året var jag ute och gjorde ett jobb i Upplands-Väsby. Det var runt 7.30 och någonstans där i frosten tappade jag mina hemnycklar. Jag ringde tillbaka till de jag träffade och de gick och letade. Dagen efter kom det snö. Ingen idé att åka dit och leta. Jag letade och letade i bilen jag använt innan jag ringde dit, men inga nycklar och blipp. Så i förra veckan när jag var på semester så kom det ett mail på jobbmailen: "Nyckel och blipp upphittad, finns i repan." Tanken slog mig direkt: Det kan vara mina....? Så tänkte jag fråga i måndags, men det verkade så osannolikt att jag sket i det. Men idag när jag gick förbi dem så frågade jag och gissa om jag blev glad när det faktiskt var mina nycklar som någon som städat bilarna ordentligt hade hittat????!!!!!! Så nu är nycklarna tillbaka hos mig efter att ha åkt X antal mil runt om i länet i nästan 4 månader!! Minimirakel! Yeeeiij!!!!!!

Uppdatering?

Ibland undrar jag om personalen på våran förskola får några slags uppdateringar i pedagogik för de verkar ibland ha glömt bort de enklaste tricken. Inti gick på en annan förskola när han började på dagis. Den var längre bort, men hade personal som uppenbarligen gillade sitt jobb och jag kände att de såg mitt barn. Nu är det lite si så där med det. Inte sällan tänker jag på hur det hade varit om vi låtit honom gått kvar där. Han kanske hade trivts och gillat att vara på dagis. Nu börjar han ju skolan om ett år så nu känns det lite för sent med att flytta honom. Ni kanske kommer ihåg att jag skrivit om han problem på dagis. Vi har varit och träffat specialpedagogen som faktiskt minskade ner vår oro rejält. Hon har ju varit och hemligspanat på Inti och kommit fram till att han är en glad kille som vill leka, men har problem med att komma in i lekarna. Råd som att jag ska bli en tråkigare mamma hemma för att han ska tycka dagis är roligare samt att de tvingar honom att spela memory "fast han tyckte det var så tråkigt att han höll på att ramla ner och dö" gjorde att specialpedagogen skrynklade sin pannan och skakade på huvudet. Jag känner att specialpedagogen vet vad hon snackar om och det känns SÅ skönt att Inti via hennes råd till personalen får hjälp. Jag tycker han verkar lite gladare och vill inte gå hem tillochmed ibland. Imorgon ska vi träffa spec.pedagogen och förskolepedagogerna i en timme och snacka. Vårat förtroende för Intis fröknar är väl så där. Därför känns det bra att ha specialpedagogen med för det känns som om hon fattade vad vi snackade om. Hoppas på ett bra möte imorgon.

Kränkande

Jag hade missat det här om personalen som tejpade igen en 6-årings mun för han pratade för mycket på en samling. Det är så jävla vidrigt att hela mitt ansikte bara skrynklar ihop sig självt bara jag tänker på det. Vad är det för jävla pedagoger???? De är vuxna han är ett barn! Hur kan man göra något så förnedrande mot ett barn? Han kissade på sig själv när han hade tejpad mun. Hur ska han någonsin kunna känna sig trygg där igen? Kommunen ansvarige vill att han skulle byta skola. Mej hey där, är det inte lite väl enkel lösning? Det borde väl vara de dumma pedagogerna som ska flytta på sig??? Hoppas de blir fällda för misshandel av pojken i allafall. Spelar ingen roll hur mycket han pratade, de måste ju kunna lösa det på något annat sätt än som de gjorde.