2009-10-31

Är det inte den ena så är det det andra

sa flickan som blödde näsblod. Idag är jag helt feberfri, men helt svag och yr. Kroppen lider av tre dagars hög feber, för lite matintag och är väl allmänt chockad över vad som hände... Så frisk är jag inte. Än. Att dessutom vara hemma ensam med båda barnen i helgen(mannen jobbar)är väl inte den bästa kuren för att snabbt bli helt återställd. Men men. I-landsproblem. Och så har Å blivit segt på tangentbordet så jag får slå på det som om det vore en gamalskrivmaskinstangent.

2009-10-30

Stackars mannen min

För ett år sedan så tog energin slut. Jag bröt ihop och vi fick köra barnen i panik ner till mormor och morfar och ha dem där från torsdag till måndag. Så jag fick andas. Fick vara för mig själv. Fick tid att tänka. För ett år sedan fyllde mannen 34 år. Idag fyller han 35 år och även denna födelsedag är jag däckad. Fast på ett annat sätt. Med influensa. Så det blev inget firande idag av mannen. Stackars min man. Istället har han fått dra ett tugnt lass de senast dagarna när jag varit borta ur spelet. Men han får hoppas på en bättre 36-års dag. Det är ju bara ett år kvar. Men Grattis älskling!

2009-10-29

Jag lovar jag ska inte dö

Jag: Kom inte hit Inti, jag tror har den här svininfluensan och om ni slipper den är det ju bra.
Inti: Mamma har du svininfluensan?? Ska du dö nu?
Jag: Nej gubben!! Jag ska inte dö. Jag lovar jag ska inte dö! Jag lovar.

Tänk vad de små trollen uppfattar av omvärlden. Och även fast jag inte ska dö så har dagen förflutit i en dimma. Vaknade med 40 graders feber. Och sedan har jag mest sovit bort dagen. Och därmellan har det kännts som om ögonen håller på att tränga ut ur huvudet. Ingen rolig dag alltså. Men imorgon är en annan dag. En som förhoppningsvis är bättre.

2009-10-28

Däckad


Jag är helt däckad. Huvudvärken spränger nästan skallen på mig och värken är enorm. Det är synd om mig helt enkelt. Då passar han på. Att släpa in sin motocross i vardagsrummet och mekar med den så att litervis(nåja)med sand bara trilla ner på vardagsrummsgolvet. "Jag tänkte att nu är du så sjuk att du inte orkar säga till." var motiveringen. Och efter 14 år tillsammans känner han mig... (Detta är inte den bilden jag är mest stolt över. Men den fyller sin funktion.Bildbevis.)

Host host

Så låter det hemskt mycket just nu. Dessutom toppar jag det med en sprängande huvudvärk och värk i hela kroppen. Och yttepyttelite feber. Så. Nu får vi väl se vilka jag lyckats smitta.

Happy day

Mannen fick just sina klistermärken till crossen som han köpt från USA.
"Fy fan vikken happy day!" sa han och hela ansiktet lyste av glädje!

2009-10-27

En påfågel med starr

Min man tränar. Han vill gärna ha bekräftelse på sin träning.
Idag hade han träffat en gammal kollega som sa att han såg stor ut.

Jag: Tyckte han du såg stor ut?(De har inte sett varandra på ett tag och jag tyckte det var lite konstigt att det var en av de saker de pratade om.)
Mannen: Men vad tycker du? Ser jag stor ut?
Jag: Men gubben, jag säger ju varje vecka att jag tycker du har stora muskler! Du har stora muskler!
Mannen: Jag går omkring som en påfågel och visar mig för dig och du är som en påfågel med starr! Du ser ingenting!

Fin jämförelse. Tack älskling...

Jobbig dag på jobbet

Mannen kommer hem från jobbet. Jag frågade vad han gjort på jobbet. Om han haft en tuff dag.
Han hade flyttat två väskor. Från en bil till en annan. På 9 timmar. Jobbigt jobb han har Mannen. Stackars liten vilket slit.

2009-10-26

Roligt

Aftonbladet har en artikel om Frimurareorden. Ett ställe där maktens män möts. Som expempel på maktens män rabblar de: Kungen, Henrik S Järrel, Anders Björck och den maktgalna Lasse Berghagen!!!!!!???
Dessutom har den ingressen: 15 000 män är med i Frimurareorden i Sverige- men ingen vet vad de gör.
Stackars små frimurare. 15 000 och ingen av dem vet vad de gör???! Springer de omkring helt förvirrade i den stora salen och undrar vad de gör måntro?
Informationschefen för Frimurareorden heter dessutom Von Knorring. Hur rolig får denna granskande journalistiska artikel egentligen bli???

Smart drag

Såg att hemligheten bakom ett lyckligt äktenskap är att skaffa en äldre man. Vilken tur man har! Jag visste det var bra att skaffa någon som var äldre än jag! (Här låtsas vi att det är mer än fem års skillnad. Och att jag således är 30 år. Och håller tummarna.)

Vintertiden

Ja mannen min börjar ju vissa dagar 05 och andra dagar 05.30. Idag hade han sovmorgon och började således 05.30. Klockan ringde och han gick upp för att sedan virra runt och inte hitta sitt inpasseringskort. Eftersom jag hade städat huset innan festen var det ju mitt fel insåg jag. Så jag gick upp och letade med honom, men vi hittade det inte. Till slut var han tvungen att rusa för att hinna till jobbet. Och jag gick upp och somnade om efter mycket om och men. Och tyckte det kändes väldigt länge jag fick sova innan barnen kom in klockan 7. Och det visade sig att jag fick det. För Mannens jobbtelefon hade inte ställt om sig automatiskt till vintertid. Så där kom han till jobbet 04.30 istället. Och undrade var alla var... Hahahahahahahaha!!!!!! Stackars mannen.

19 år och 11 månader?

För övrigt var jag på systemet två gånger förra veckan. Två olika system. Och jag fick visa leg på BÅDA!!!!!!!!!!!!!!!! Såååååååååååå.... Några (antagligen stackare med ögonfel )tycker jag ser ut som typ 19 år och 11 månder!!! Och jag ser det som en komplimang!!! Hehehehehehehe!

2009-10-25

Fågelholken

Så igår var den stora överraskningsdagen. Mannen fyller 35 år snart och i 1,5 månader har jag planerat och grejat med ett överraskningsparty. Av 16 inbjudna kom 12 stycken. Men jag har fört mannen bakom ljuset, gått bakom hans rygg och ljugit för honom. Och det lönade sig BIGTAJM! Igår när han, efter en hel rad lögner lockats till uppsamlingsplatsen, kom fram till oss såg han ut som en fågelholk med en min som var helt obetalbar!!! Han förstod verkligen inte varför alla stod där vid en "Kakelbutik" i Älvsjö industriområde. Inte ens när jag berättade att det här var en övverraskningsdag/fest för honom förstod han vad som pågick! Efter det körde vi femkamp med sumobrottning, basketkast, tjuridning, gissa ledmotiv, airhockey, gokart och så hem till oss för italiensk buffé, vin och gt:s! Några fina tal hölls och några dansade lite, några snackade lite och det var lite visning av boden och hojjarna för intresserade. En superlyckad kväll för mannen. Ett gäng sov över medans andra fick åka med en taxichaufför med kastanjetter och lambada på högsta volym till stan runt 4 i morse! På förmiddagen blev det frukost och sedan skingrades vi för vinden efter en mycket lyckad dag och kväll!

Jag ljuger så bra!

Igår ljög jag skallen av mig! Men resultatet blev så jävla lyckat!!! Mannen anade inget och blev verkligen helt överraskad och förvirrad av sitt överrasknibgsparty jag hade fixat för honom!!! Snart jar jag varit vaken 24 timmar. Nu är det dags att sova lite så berättar jag mer när jag vaknat!

2009-10-23

Skryt

I badet ligger lilla smurfen och helt plötsligt räknar han hela vägen från ett till tio utan problem!!! Inte vet jag men han är 2,5 år och kan räkna till tio redan....(Visst är det tidigt???) Inte har han fått det från mig i allafall. Jag vet knappt vad 6x7 är. Eller jag vet inte det. På riktigt. Så Mannen, ta åt dig äran!

Error

Har en rolig kollega här framför mig. Han gick och frågade en reporter om namn till de på bilden. Och fick det. Memorerade det i skallen. Gick tillbaka till sin plats. Och när han satte sig ner vid datorn för att skriva in det tänkte han trycka Kringla+V(klistra in)för att få ner dem i texten. Snacka om fredagserror.

Helg

Nu är det snart helg. Det ska bli så skönt efter en ganska slitig vecka. Så här efter sommaren börjar det märkas att man faktiskt jobbar. Dvs nästan går om varandra. Hela tiden. Vilket är slitigt i längden. Så helgerna är betydelsefulla. Och nu är det snart helg. Skönt! För igår var jag på en middag hemma hos en kollega där timmarna bara flög iväg. Jag skrattade så jag fick håll i magen stundvis! Kom hem efter 00.30 vilket inte händer speciellt många gånger på år. Ute på jobb i Alby 07.45.... Så lite trött i mössan är jag. Men snart är det helg. Najs.

2009-10-22

Bilen

Idag har varit en sådan där dag. Då jag har mest suttit i bilen hela tiden. Känns det som. Först satt jag i bilen i över en timme. För ingenting. Jobbet bokades om till imorgon. Sedan satt jag i bilen i närmare två timmar. För att gå ur bilen ta ngr kort och sedan åka tillbaka igen. Och nu sitter jag här med lätt huvudvärk och drömmar om att vara någon annanstans. Så kan det va.

Stor boll

Stor boll. Liten bil. Undras om bilen kommer börja rulla om bollen börjar rulla....

2009-10-21

Inte så lätt

Det är inte så lätt ibland. Som nu. När jag försöker att kolla på ett avsnitt av Greys Anatomy. Och ett avsnitt av True Blood. Och Livvakterna. Och blogga. Samtidigt. Det blir lite rörigt. Tur att jag kan göra många saker samtidigt. Att jag är kvinna helt enkelt.

Tråkig mamma

Jag: Inti, ibland blir jag så glad för att du är ärlig! Det är så bra att du berättar när du gjort ngt lite dumt för mig. Jag kanske fortfarande blir arg, men inte allas lika arg som om du inte berättade. Du vet att du är superduktig när du är ärlig.
Inti: Mamma, vet du en sak? Ibland när du pratar så där så tycker jag du är tråkig. Du tråkar ut mig så jag nästan somnar. Så du vet det.

Okiiiiiiiiiiii!!!!!!!!! Ibland är jag en tråkig jävel. Men jag menar gott.

2009-10-20

Den ena jobbar, den andra sover

Fröknarna hade intervjuat Keiru på dagis och ställt frågor som Vad heter du? Var bor du? Vad heter mamma?osv osv.

Så frågade de

Vad gör mamma?
Svar: Hon jobbar. Hon går.

Vad gör pappa?
Svar: Sover.


Så han har alltså två föräldrar som han inte tycker är närvarande. Den ena bara jobbar och går och den andra sover. Känns verkligen som vi lyckats med det där med närhet och trygghet.

Mätt som en gris

Note to my self: Nästa tisdag, inte äta texmexbuffé. (Iallafall inte så mycket.)

2009-10-19

Grannfejden

Jaha ja. Kollar på grannfejden i Baggetorp. Undrar varför vuxna människor inte kan prata normalt ibland.... Att en liten lapp kan skapa så mycket hat. PRATA med varandra istället! På en vuxen nivå. Om man är vuxen vill säga. Om man är fem eller två år får man säga bajs, snopp och räcka ut tungan till varandra. Inte om man är 65 år. Och har levt ett helt liv utan att uppenbarligen blivit klokare....

12Tusen

Bara två till till 12tusen besökare.... Vem blir det???

2009-10-18

Innan


Annars så hade vi en bra dag idag. Mannen vinterfixade hojen och jag fixade med lite höstblommor till bron samt strövade runt i trädgården lite. Jag var alldeles för trött för att orka ta med hela familjen i skogen. Ibland är det bästa att bara vara. Att inte pressa sig till en massa måsten. Idag var en sådan dag. Så idag fick svampskogen och IKEA samt storhandling stryka på foten för att vi skulle ta det lugnt istället.

Ibland är jag dum


Ibland säger man fel saker. Flera gånger i rad dessutom. Och då blir det så fel. Jag avskyr att tvätta. Eller själva grejen med att kasta in den smutsiga tvätten i maskinen och trycka igång den är inte det jobbiga. Däremot att hänga tvätten och det värsta, att vika och sortera. Men de senaste gångerna har vi hjälpts åt. Och då är det både roligare och går snabbare. Men ibland kan jag inte hålla min stora mun... Jag klagade på mannens sätt att hänga tvätten. Jag VET att jag inte borde det utan vara glad att han gör det så jag slipper. Men ibland så blir det bara så. Efter det så vek vi alla detta giganstiska klädberg under tystnad tillsammans. Så Mannen. Jag vet att jag var en elak hemmafru. Förlåt.

2009-10-17

Crossdag


Idag har temat varit MOTOCROSS. Mannen tävlade sin först tävling på sin nya hoj och första tävlingen sedan maj eller så. Banan var för jäkligt skitig och svåråkt. Två heat och två avåkningar. En var lite läskig, kast på bakhjulet, framhjulet fastnade i ett djupt spår och mannen kastade rakt fram över styret i en vid båge. Hojen gjorde likadant och hamnade på styret och sadeln. Mannen hade bra nackskydd och en bra hjälm så han kom undan med lite darr i knäna och ett jävla humör... Men som sagt var jag är MYCKET lättad att volten inte blev värre. Imorgon ska vi ut i skogen och kolla om vi hittar små svampar som klarat frosten! Så en dag blev pappans och en dag blev mammas! Rättvist!

2009-10-16

Kaniner

Nu blir nog Anna Johanesson från Djurättsaktivisterna glad. Kaniner har visat sig vara riktigt bra att ha när det gäller att stoppa tjuvar. I allafall Linnea i Eskilstuna. Som stampade som en galning när det kom in en tjuv i huset. Nu kanske man slipper skjuta av alla kaniner på Kungsholmen och skicka dem för att värma upp Värmland. Nu kanske de kan lanseras som tjuvstoppare istället?

Lövet


Igår när vi var ute och gjorde enkäter så gick vi över ett övergångställ som nyss hade målats. Då såg jag detta lilla konstverk mitt i en av zebraränderna. Ett litet höstlöv hade gäckat gatumålarna och lämnat ett område med asfalt mitt i det vita! Kärleksövergångsställe kanske?

2009-10-15

Min mans humor

Min mans bästa kompis brukar kalla den Göteborgshumor. Jag gillar den. Men så är jag ju också gift med honom... Vi var ute och gick en höstpromenad för ngr dagar sedan.

Mannen: Den här vägen kallas för kärleksstigen!
Jag: Jaha...?(lite förundrad över att han vet ngt om den trakten vi promenerar i...)
Mannen: Men det är klart! Vet du varför?
Jag: Nääää
Mannen: Det är ju för att det är så mycket lööööööööööööööööv omkring oss!

Go humor!!!!

Så ska en slipsten dras!

Var ute på enkät idag. En enkät beroende på reporter som utför den kan gå ungefär hur som helst. Och då menar jag hur som helst. Folk kan komma med långa haranger av svar på en enkel fråga, svara på vad de heter, var de bor och hur gamla de är. När sedan kameran åker fram är det TVÄRSTOPP!!!!! "ÅÅÅÅ näääääää, är det en bild med också? Nääääääääää då vill jag inte vara med." Eller så är det spån som svarar och ser att jag tar bilder och sedan när det kommer till namn inte vill vara med.... Eller så är det INGEN som vill vara med från början för reportrarna läser upp en hel uppsats innan de de kommer till själva frågan. Och då har folk redan slutat lyssna för tio minuter sedan och går.
Men idag var jag ute med en föredömligt snabb reporter som var rak på sak utan krusiduller och långa haranger. Och snabbt fick vi ihop våra fyra personer! SÅ ska en enkäter göras!

2009-10-14

Blondinen goes genväg igen

Var ute med blondinen idag igen. Hon som inte kan läsa kartan och är allmänt förvirrad. Idag pratade hon på väg ut i bilen att hon visste en riktigt bra genväg som gick jättesnabbt om det var rusningstrafik. Vilket det var. Jag frågade om hon verkligen VISSTE vägen. Japp det gjorde hon. På riktigt. Så vi åkte den. Trodde hon. När vi hade Bromma flygplats på höger sida brevid bilen anar hon oråd.

Blondinen: Ligger Solna på höger sida av bilen nu?
Jag: Öhhhhh... Nääääääää...
Blondinen: Jaha då är det här en annan väg.
Jag: Jaha.....
Blondinen: Jag trodde det här var den här vägen. Det liknar den.
Jag: Jaha... Och här kommer bilköerna.
Blondinen: Men alltså jag trodde jag visste var vi var.

Sedan satte jag plattan i mattan  och drog om alla bilar i en taxifil för klockan var efter 18 och då fick man åka där men det fattade inte de andra små bilister...
Sååååååååååå komihåglapp till nästa gång jag åker ut med blondinen: INTE LYSSNA PÅ HENNE NO MATTER FUCKING WHAT!!!!!!!!!!!

2009-10-13

Skillnad

Det är sådan skillnad. Nu mot . Då var jag så trött att jag började gråta för minsta lilla motgång. Allt var jobbigt. Att lägga barnen, att hämta på dagis, att det var helg. Idag är det så annorlunda. Om jag får lägga barnen flera kvällar i rad så är det inte ens en tanke på att det är jobbigt. Absolut inte så jag ligger och gråter tyst. Nu kan jag njuta av att lägga barnen. Att få ligga en kort stund och bara kramas och pussas med dem. Att kunna njuta av dem till 100%. Att inte vara någon annanstans i tanken än just hos dem just där, just då. Jag har lärt mig att leva bättre under det gångna året. Och jag är så glad för att det inte gick för långt. Det där förra livet jag levde i.

Nöff nöff

Så låg den där. Den lilla lappen där det stod att nöffnöffsjukan har kommit till dagis. 2 fall. Såååååååååååååå. Oroa sig eller inte. Ä jag skiter i det. Just nu iallafall.

Underbara



Ibland är det sådär bra. Som i en reklamfilm om barn och föräldrar och syskonkärlek. Just nu idag är en sådan dag. Inti förklara sin kärlek till keiru. Och keiru bara suger in av det som en mycket lycklig liten svamp.

3-3

I tre nätter efter kursen drömmde jag att jag redovisade bilder inför stora grupper. Och det var inte sådan dära sköna drömmar utan jag vaknade kallsvettig med en oro i kroppen. Kursen påverkande visst mer  än vad jag trodde. Det kanske är bra på ett sätt. Jag gillar nämligen inte att stå och snacka framför en massa människor och jag har svårt för att vara spontan och crazy när jag har tagit bilder som utgår från mig själv. Men jag gjorde det. Och nu drömmer jag inga redovisningsmardrömmar om nätterna. Nu hostar jag stora dela av nätterna istället....

2009-10-12

Buffliga karlslokar!

Okej. Män är inte djur. Men de är bra jävla buffliga ibland. Idag var jag på en presskonferens med ett gäng fotbollskillar och ett gänga sportreportrar. Och man kan ju lätt säga att djungelns lag rådde. No understatment där inte. Det var bla en lång kille/man på kanske 2.07 med ful dialekt(hör inte till saken men jag har svårt för just den dialekten...)som verkligen högg tag i axeln på folk som han tyckte stod i vägen och drog dem baklänges så han skulle komma fram längst fram. Och när man är en tvärhand hög(jag) så är man inte med i leken ändå liksom. Men med såna egoistiska människor som han är man ju helt körd. Det var en hel hög av buffliga män som armbågade sig och trängde sig fram. Men inte en enda kvinna. De kvinnliga kollegorna smög fram och tillbaka och fixade sina jobb ändå. Är inte det typiskt? Det är som vanligt: Om vi(män/kvinnor) bara skulle gå halva vägen var skulle det bli MYCKET trevligare för alla. I allafall för kvinnorna. Männen kanske gillar att vara buffliga...?

2009-10-10

Vägens faror

Åkte bil i ngr timmar i går kväll. Vissa bilförare undrar man ju verkligen hur de fått sina körkort... Är du förare till bilen med OPR 112 tex undrar jag exakt hur du tänker när du kör om i typ 160 km/h och sedan tvärbromsar, kör i båda filerna samt sedan bromsar till alltsom oftast... Och även den förare i en rostig gammal Audi som körde 60 på 90 väg tills det kom omkörningsfält och då när jag är jämsides för att köra om ökar till 130 km/h... Vägpuckon!!

2009-10-08

Häxan Surtant goes Nobelpriset


Någon som ser likheten mellan Häxan surtant och årets nobelvinnare Herta Müller??? Jag försökte berätta denna roliga lilla upptäckt för min man.

Jag: Visste ser Herta Müller ut som Häxan surtant?
Mannen: Jaaaa!!! Eller vaddå? Som en transa?
Jag: Nej som HÄXAN SURTANT!
Mannen: Ja just det det gör hon! Tyckte det var lite konstigt att du sa att hon liknade en transa...

Dagens samlarbild


Idag har jag varit ute och letat bävrar vid Hellasgården. Det tog tid, men det gjorde absolut ingenting! Solen sken värmande på oss och naturen är just nu helt otroligt fin! Så jag passade på. Att samla ännu en vacker bild. För vi såg inga bävrar. Men jag fick ytterligare en fin bild till min samling!

2009-10-07

Vill ni höra på min man?

Idag var han med i Lunchekot. Klicka fram till 07.20 så är det min fina man som är polis i förhöret!!!! Visst låter han bra??? Det är min man det!

Håhåjaja!

Så var man äntligen hemma igen! Och jisses vad skönt det är! Nu ska jag gå och sova och vakna och gå till jobbet som en ny liten människa full med inspiration imorgon! Håhåjaja! Eller hur....

Slutklämmen

Så är det bara 6 timmar kvar på kursen. Och en redovisning. Och nej, jag tänker inte publicera bilden här. Så det så.

2009-10-06

Huvudvärk

Nu har jag tänkt så det knakar. Och gjort en bild av mig själv som min man sa så här om:
"Så trodde jag aldrig jag skulle få se dig!"

Han sa det med någon slags klurighet i rösten.
Och ni ska veta vad jag utsatt mig själv för. Jag har ju klätt ut mig. Och jag är en sån som inte vill leka lekar på midsommar för jag HATAR att inte ha full kontroll. Men jag tänkte " ska jag göra det här så ska jag göra det ordentligt. Jag SKA utmana mig själv. Jag är ändå 34 år."
Och om jag överraskar min man i positiv mening så är jag nöjd. Oavsett vad någon annan tycker.
Men jag har verkligen spänningshuvudvärk. För jag vågade, för jag är nervös för att visa bilden, och för jag sprängde en gräns idag. Åhhh, vad jag önskade att min kompis Anna No1 hade varit här idag! Hon hade kunnat fota i allafall. Inte släppa kontrollen innebar att jag utklädd släpade ut ett nattduksbord mitt i skogen för att ha som stativ och posade utklädd framför en kamera på självutlösning på ett nattduksbord mitt i skogen.... Bara det. Nä, nu är jag värd lite mat.

Sista uppgiften

Okej. Nya uppgiften till i morgon är att förstärka en av våra sidor. Vem jag är. Att hitta sina sidor. En sida som man inte visar upp direkt när man träffar nya människor. Eller en sida man vill förstärka. En bild. Ska vara klar till i morgon klockan 09.00. Brrr..... Tips någon? Hjäääääälp!!!!!!!

oj oj oj, så fel det kan bli del2

En kvinna skulle göra efterkoll efter en ögonoperation i Gävle. Och råkade höra lite fel på namn när de ropade upp till en ögonoperation. Och fick således sitt ögonlock opererat! Så kan det gå om inte haspen är på. Men kvinnan säger sig vara nöjd i allafall!

Oj oj oj, så fel det kan bli del1

Läser att socialstyrelsen kommit fram till att läkaren på Astrid Lindgrens barnsjukhus inte har gjort ngt fel i hanteringen av den lilla flickan som dog. Stackars läkare såsom tidningarna skrivit om fallet. Dråpmisstänkta läkaren. Läkare misstänkt för mord. Fatta att vara den här läkaren som i mer än ett halvår har hängts ut som mördare. Hur orkar man leva med det, när man vet att man inte gjort ngt fel!

Uppdraget slutfört


Snart ny redovisning. Det är detta jag kommer redovisa. Lite bilder på folk på stan helt enkelt!

2009-10-05

Nya utmaningar

Så har vi då fått ny uppgift till i morgon: "Människor i vår tid"
Vi skulle gärna överdriva och ta i. Det är inte min starka sida. Jag är ytterst tråkig och normal. Men jag får väl göra ett försöka. Kanske arra en bild..? Nej, det ligger för långt bort för mig... Den som lever får se. I allafall de som är på kurs med mig! Nu ska jag ut på stan och jaga människor i vår tid!

Ps: redovisningen gick bra. Bilderna jag hade med mig på syrran gick hem... ds.

Snart

Snart är det min tur att redovisa mina bilder på kursen. Som tur är är lärarna av det snällare slaget och öser beröm och hittar ngt bra i allas bilder! Något som jag just nu är djupt tacksam över!!!!

2009-10-04

Det är jag som är frun

Ringer hem för att säga åt mannen att han får hämta hem mig från jobbet.

Inti: Inti.
Jag: Hej det är mamma. Har du pappa där?
Inti: Ja... Paaaappaaaaa! Det är frun! Hon vill prata med dig!

Frun???? Ibland undrar jag var han hör så mycket goja från...

Färdig!

Tåget går om 3 timmar och ÄNTLIGEN är jag klar med uppdraget till kursen. Jag tog lite gamla bilder på två olika människor. Så väljer jag på väg ner...
Nu är det bara packaningen kvar! Så måste jag försöka köpa ngn mer bok för jag har nästan tio timmar på tåg om man räknar fram och tillbaka!

Prestationsångest

Jag ska på kurs tre dagar denna vecka. Åker ikväll. Och har fortfarande inte gjort uppgiften till kursen. Tåget går om fem timmar. Och jag måste in till jobbet. För att skriva ut de bilder jag inte tagit. Än. Så. Snart MÅSTE jag bajsa ur mig ngt. Annars får jag stå där med skammen blossande i ansiktet. Tänk att det ska vara så svårt ibland. Ungefär som när jag ahde min möhippa. Den uppgiften var också prestationsångestframkallande. Mina kompisar trodde jag hade försvunnit innan jag komm tillbaka med ngt slags resultat. Men nu måste jag PRESTERA!

2009-10-03

Misshandel

Igår träffade jag en polis som pratade om det stora mörkertalen vad gäller våld inom familjen. Han berättade att om det förekommer våld inom familjen och det finns barn i närheten så finns det INGENTING som säger att det är bättre för barnen att kvinnan och mannen stannar ihop(eller kvinnan ovh kvinnan eller mannen och mannen) "för barnens skull". Tvärtom. Polisen har träffat barn som är under tio år som bara vill dö. På riktigt dö. En hade skrivit en sång till sin mamma så hon skulle förstå varför han ville dö och att han älskade henne och att det inte var hennes fel att han hade tagit livet sig. Polisen kom innan barnet tog livet av sig och när de kom dit så sjöng barnet sången för polisen. Det är så hemskt att trots jag var och pratade med polisen genom jobbet började gråta. För alla stackars barn och kvinnor(det finns visst män som blir misshandlade av sin partner också, men de var i citydistriktet under 1% av alla anmälningar förra året)som är med om något så hemskt. När jag kom hem kramade jag om mina barn lite extra och tänkte "Fan vad bra liv vi har ändå!".

2009-10-02

Organen

Hörde på radion att bara 152 personer i Sverige är donatorer. Och att en människa kan rädda 7 människor med sina organ.  Gör som jag, registrera er på donationsregistrets hemsida! NU! Det är väl bra att kunna hjälpa till och rädda liv om det går?

2009-10-01

Inte riktigt riktig

Vi har två barn på gatan som heter Bejsa och Furkan(Bejsa stavas inte så, men det uttalas så). Igår när de var ute och vi mötte dem slog min förvirrade hjärna till.
Ska hälsa och hör mig själv säga:

"Hej Burkan och Fejsan! Ehhh... Jag menar Bejsa och Furkan.... Hej hej!"

Ibland råkar en och en annan häst ha lämnat stallet hos mig...

Min dag

Och min tvillingsyrras dag är idag. Idag fyller vi 34 år. Dagen har varit följande:

Sång på morgonen av barnen(Mannen jobbade sent så han sov)
Perfekt present av Mannen innan frukost
Mysig lunch med bästigaste jobbarkompisarna
En massa grattis på fejjan
En efterskotts/överraskningpresent från Inti som han fixat på dagis
En jättefin bok med jättefint papper på av Kicki som jag blev så glad för
Och till slut en god macka med Krikonmarmelad som jag fått av en annan jobbpolare!

Det var min 34 årsdag på denna jord. Och den har varit jävligt bra!

Aj do not objekt!

Jag har verkligen inget att protestera mot detta! Grattis USA som nu helt och hållet äger Anna Anka!!!

Julledigt

Imorgon är det deddlajn. För att lämna in årets önskemål om julledigt. Tycker det är stressande tidigt. Men nu så kastade jag iväg ett förslag. Det bästa med det är att jag vet att det går igenom. För vi har föräldradagar kvar. Och de kan inte neka till det. Så det så.