2009-06-30

KÖRV MED BRÖD

Ibland är allt bara så bra. Allt bara flyter på. Ingen gråter slår den andra eller ramlar. En enkel lunch i två likadan stolar. Tänk att livet kan vara så bra. I allafall i några minuter. Det är skönt med semester. Faktiskt.

JAG ÄR EN ORDPOLIS

Inti: Mamma, det flög en fjäril skitnära mig!
Jag: Jaha, flög den jättenära?
Inti: Mamma, måste du alltid vara en ordpolis åt mig?
Jag: ????? QUE? Ordpolis???? Var har du lärt dig det????(ungen har varit för mycket med sin moster, det hör jag det....)
Inti: Ingenstans... Måste du alltid säga JÄTTEnära precis när jag har sagt SKITnära?
Jag: Jag tycker inte om att säga likadant som dig, därför väljer jag ett annat ord...

Så var man en ordpolis också.... Antagligen en liten ecuadoriansk gen som frödas gott i värmen...

RADIOSPORTEN 1-0

Åkte hem från byn norr om Dalälven igår. Lyssnade på Radiosporten. De intervjuade Magnus Hedman angående att han blir åtald för dopningsbrott. Efter de snackat klart med honom spelade de Linda Bengtzing med låten "Jag ljuger så bra". Man undrar ju vem på Radiosporten som tagit ställning.... Två av två möljiga liksom...(Hedman har ju varit tillsammans med LB..) Vill ni höra själva? Lyssna här, intervjuen börjar runt 13.05 och Linda Bengtzing börjar spela runt 16.46 in i sändningen.... 1-0 Radiosporten!

2009-06-29

KODAKMOMENT

När jag gick hem från markna´n i lördags kväll/natt var det så ljuvligt fint ute. Jag stod länge på bro´n och kollade ut över sjön som ligger nästan mitt i byn och kände att detta var verkligen ett Kodak-moment. Så igår kväll gick jag ut med min lilla lumix och plåtade solnedgången. Ibland behövs det även tas sådana bilder. De är bra för själen...

2009-06-28

JUST JA

Mannen vann inte årets golftävling. Han kom fyra. Inga pengar i år och ingen soffa. Men jag är glad ändå efter en underbar eftermiddag med bad och sol med kompisar och deras barn på en liten strand vid en insjö!

ASKGRÅ

Askgrå, är dagens färg. På mannen... För andra året i rad på marknaden här i den lilla byn norr om Dalälven går jag hem efter mannen på festkvällen. Idag mår jag helt okej fast jag gick och la mig 01.30 och barnen vaknade 05.30. Mannen mår väl.... Så där... Är det minsta man kan säga. Han har en askgrå nyans över kroppen och ögonen har en klädsam röd färg.
"Jag drack inte mycket igår" samt "jag dööööööööööör!Det är säkert!" har idag yttrats. Och så har drucikt upp sin lillebrors cola samt tagit alvedon. Allt med förhoppning om att slippa dö... Orutinerat och långdraget är min diagnos. Och dessutom har jag gått upp med barnen två mornar i rad så i morgon är det hans tur. Hoppas han går och lägger sig tidigt ikväll. Om han går upp överhuvudtaget vill säga.

2009-06-27

SIIIT BLA MAMMA!

Keiru spillde ut sitt vattenglas imorse vid frukosten.
Av ren trötthet på sådana saker råkade jag säga: Bra gjort Keiru!
När jag sedan trött tog en disktrasa och torkade upp på golvet fick jag tillbaka...
Keiru: Bla gjort Mamma! Bla gjort! Siiiiiiiiit bla Mamma!
Och då kan man ju inte vara arg längre.

JAG UNDRAR JAG...

04.45 gick jag upp och skjutsade mannen till golfbussen. Den som tar honom till den årliga golftävlingen. Förra året vann han 16 tusen. Ingen har vunnit två år i rad. Ändå hoppas jag på honom. Han har inte hunnit träna lika mycket i år som förra året. Bara gått ngr rundor. Men han är duktig mannen min. Om han vinner kanske vi köper en ny soffa. Barnen och jag ska gå en sväng på marknan här norr om Daläven. Och hoppas vi slipper kränkas av Kryddgubben. Sen tror jag vi drar oss ner till sjön och solar och sätter ner tårna i vattnet.

2009-06-26

OKEJ

Skivorna är brända, papprena är samlade i hög. Utrustningen ihopplockad. 
S-E-M-E-S-T-E-R!!!

REPORTERNS BLONDA MOMENT

Var ute i förorten med (en brunhårig) reporter. När vi kom tillbaka till bilen efter jobbet sa jag att det var varmt och att vi kanske skulle gissa hur varmt det var ute.
Reporter: Jag tror det är 26.
Sedan började vi sakta rulla iväg med bilen.
Reporter: Men va varmt! Det måste bero på att vi stod i solen!
Jag är här lite förvirrad eftersom jag inte tryckt på ngn knapp som visar gradantal.
Reporter: Och nu stiger det!!! 36, 37... Oj 38!
Jag fattar då vad reporterna kollar på...
Jag: Men du, det är ju hastighetsmätaren!!!!!!!!!
Sedan bryter vi ihop i bilen av skratt och inser att den brunhåriga reportern haft sitt livs värsta blonda ögonblick!

HOPPAS HAN SLIPPER VARA ENSAM

Man får tycka vad man vill om Michael Jackson. Stilbildande var han. Både musikaliskt, rytmiskt, medialt och på andra sätt. Jag tycker han verkade ha ett mycket tragiskt ensamt liv. Och nu är det slut. Jag var aldrig något egentligt fan av honom när jag var tonåring. Tvärtom. Trots det kan jag nynna med i ett okänt antal låtar som han gjort. Han var verkligen en ikon oavsett vad man tyckte om honom. Vill ni se den fortfarande fenomenalt bra Thriller-video kan niklicka här. Och jag hoppas verkligen han har det bättre där han är nu än när han levde.

2009-06-25

BRING IT ON!


Jag är redo. Bara 12 jobbtimmar kvar. Jag har köpt en bra bok, en läsdagbok och en liten läslampa. Jag är redo. För soliga dagar, för mörka kvällar och för regniga dagar. So... BRING IT ON!!! Semester här kommer jag. Bara 12 jobbtimmar kvar och 24 vanliga timmar kvar.

SKVALLERBYTTA


Jag hämtade barnen igår på dagis. En fröken berättade att Inti hade berättat att vi föräldrar hade bildat en förening där vi ska jobba för att politikerna i vår kommun ska låta barnen tillhöra samma skola som de alltid har tillhört.
Det var väl ingen hemlighet iochförsig. Men ungen lyssnar verkligen på vad jag säger ibland. Och registrerar det också tydligen. Och vidarebefodrar det vid frukostbordet på dagis.

NEHÄÄÄÄÄ?

Tonåringen i Belgien som fick ansiktet tatuerad med 56 stjärnor istället för 3 i ansiktet medans hon sov(!?) har nu erkänt att det inte var så. Hon blev bara så rädd när hennes pappa blev helt skogstokig när han såg henne så hon hittade på en liten lögn. Som råkade sprida sig till stora dela av världen.... Så nu har hon tagit tillbaka allt och sitter där med 56 ganska fula stjärnor i fejjat.

2009-06-24

HALLÅ DÄR!

Helt plötsligt har jag ökat antal beskökare radikalt! Varför och vilka är ni? Hur hittade ni hit? Välkomna!

OVÄNTAT

Solen skiner. Vi har köpt sol-lotion till Keiru och Inti. Imorse när de gick till dagis tog jag en efter en och smörjde in.
Inti: Det här var oväntat mamma!
Jag: Jaha...? Vaddå menar du?
Inti: Det var hemskt oväntat att bli smörjd med sol-lotion så här på morgonen.

Konstig lite kille det där ibland....

2009-06-23

Möte


Är på väg till ett möte. Ett viktigt, men hade hellre läst en bok på altanen.

JULKLAPPSTIPS

Expresidenten Gorbatjov har gett ut en skiva där han sjunger ryska ballader. Den heter "Songs for Ralsa" och är tillägnad hans bortgångna hustru. Så nu har ni ett hett julklappstips som bara MÅSTE köpas. Skulle inte bli helt förvånad om den blir årets juklapp faktiskt.

PETA IN EN PINNE I BRASAN


Midsommardagen.
Mannen: Älskling kan du hämta min kaffekopp?(den är utomhus efter frukostkaffe i solen)Jag tar hand om barnen under tiden!

Ojojoj, vilken uppoffring han verkar göra. Verkligen jobbigt han har det att ta hand om barnen....

2009-06-22

JON TVEDT

Jag råkade nyss kolla på en mycket bra dokumentär om den norske löparen Jon Tvedt. En man som var mästare i att springa uååför höga berg. Helt sjukt jobbigt och jävligt. Jon har dessutom en son som efter en operation i hjärnan blivit handikappad endast tre år gammal. Denna dokumentären berörde mig otroligt mycket. Det fanns en sådan närhet och livsglädje hos Jon som bara sken om honom trots allt svårt han och hans familj gick genom. Jon Tvedt dog i Januari i år under ett träningspass i Norge. Den 30 minuter långa dokumentären sänds tyvärr inte på SVTPlay men för alla som har möjligheten se på reprisen som går Även i SVT24 23/6, SVT2 26/6 och SVT2 27/6, gör det.

HUR TÄNKTES DET DÄR?

Chefen är på semester. Vi har en samordnare i stället. Det är en av mina kollegor. Denna vecka har kollegan skickat in kameror på rengörning. Jättebra! Det finns bara ett litet problem: kollegan råkade skicka iväg för många kameror.... Ska bli intressant i morgon att se hur vi ska klara oss med en kamera för lite... Samordnare var namnet!

JAG KUNDE VARIT MÅNGMILJONÄR!

Idag har Swedbank kommit med en analys över hur mycket det kostar att ha barn. Ett litet gulligt troll kostar 1 miljon. Två små gulliga troll kostar 1,8 miljoner!!! Detta från att de är nyfödda till de fyller 19 år. Tackochlov att vi får barnbidrag och studiebidrag för de små rackarna för annars hade ett troll kostat 1,3 miljoner kronor och två små trollungar 2,3 miljoner... Detta är räknat på en familj med en bil. Om man har två bilar blir det 1 mille till. Det dyraste är dagiskostanderna och det billigaste är klassresorna som räknas på 25.000 för två troll. Och inga semestrar är heller medräknade... Men å andra sidan väger alla sömnlösa nätter med skrikande/kräkande/snoriga små troll upp det hela ganska mycket.... Nääää, det där med att skaffa en tredje går bort. Då har jag inga pengar kvar till då jag ska bli en glad pensionär.

SOMMAR

Det är tydligen sommar. Programmet Sommar i P1 har ju börjat, solen skiner ute och det är lite varmt. Tydligen har sommaren äntligen bestämt sig för att i allafall titta fram. Det ska jag fira med att göra bilder och lyssna på sommarens första sommarpratare Ingvar Kamprad! Och längta till fredag då det är sista jobbdagen på 8 veckor.

2009-06-21

13 gången


Sedan i torsdags har jag hört star warssagan 13 gånger. Och vi har bara 21 mil kvar... Jag vågar inte ens tänka hur många mil vi har framför oss i sommar.... Göteborg t&r, norr om Dalälvenx3, Östergötlandx?, Småland t&r.... Gaaaaaaaaaaahhhhhhh!

TACK JOHAN T!

Okej. Johan T Lindwall är väl inte den journalisten som gör de mest skarpa artiklarna/reportagen. Men denna gången... Hallå??? Det blev tydligen lite väl många snapsar för kalrn under midsommar. För solsting lär det väl inte ha varit....

2009-06-20

TIDEN GÅR

10 lyssnarsagor med Star Wars senare och ytterliggaren en midsommarkväll i livet kan jag bara konstatera att vi har hemskt bra och roliga vänner. De senaste midsommrarna har tenderat att bli hemskt lugna då alla är trötta småbarnsföräldrar. Men någonstans vet jag att om några år när barnen blivit lite större och kan klara sig bättre själva dagen efter kommer nog partyföräldrarna fram igen! Men tills dess så nöjer vi oss med att vara sammalade tillsammans med våra familjer och bara vara! Och det duger det också!

2009-06-19

HACKER

Såja. Nu har jag lyckats gissa mig till lösenordet på svärföräldrarnas nätverk så jag kan surfa!

2009-06-18

På väg


Mot midsommarfirande norr om dalälven. Bilköer och regn. Och lyssnasaga med star wars. Andra gången just nu... Och mannen körde just nu om 500 bilar. Enligt egen utsago.

NO SMOKING

Katrineholms kommun ska införa "Rökfri arbetstid" för sina anställda from 1/1 2010. Dvs lunchen räknas inte som arbetstid och då får man röka, men resten av tiden får man inte det. Jag gillar inte egentligen förbud. Men samtidigt.... Om jag kollar på min arbetsplats. Hur mycket tid går inte åt att hela tiden springa ut och röka för de som gör det? Och för oss som inte gör det hur ska vi kompenseras för all den tid rökarna "tar ut" från resten av arbetsdagen? Högre lön, kortare arbetsvecka? Eller ska vi bara snällt acceptera att rökarna har runt 40-60 minuter kortare arbetsdag än vi har? Jag vet detta är säkert askänsligt... Men va fan.

KORRIGERING

Kollade på den enligt bloggutsago bästa vädersajten www.yr.no. Där visade det sig att det kommer bli hela 13 grader imorgon. Inte 12 som jag skrev förut. Så fram med sommarkläderna Mannen! Not.

HMMMMM....?

Tråkigt att komma på att ens blivande man är porrskådis. Tydligen hade han spelat in porrfilmer på helger då han sagt att han tränade kunder(han var gymtränare). Allt bakom tjejens rygg. Killens kommentar?
– Jag är ledsen, jag har aldrig velat såra henne. Jag älskar henne fortfarande och skulle slutat med porr om hon bara frågat mig, säger han.

Hur skulle hon kunnat be honom sluta när han bedrog henne bakom hennes rygg är min fråga? Han verkar inte ha alla saxar hemma i pyssellådan.

BRRRRRRRRRRR(del2)

Kollade prognosen för morgondagen på www.smhi.se. 10-12 grader och regn. Det är bara till att packa vinterkläderna! Och regnkläder och stövlar.

2009-06-17

HO HOOOOOOOOOOOOO?

Jag håller med Groten. Min kropp och hjärna skiker efter semester. 6 små futtiga dagar kvar, men allt jag önskar är att det vore imorgon.

BRRRRRR

Ibland känns det som om jag är lite väl engagerad i saker och ting. Men tar man på sig att göra saker måste man bara bita ihop och reda ut skiten! BITER IHOP. Jävligt hårt kan jag säga.

2009-06-16

SYSKONKÄRLEK


Keiru gråter, Inti tröstar.
Inti: Keiru, jag kommer älska dig alltid, vad som än händer så kommer jag älska dig!

Blomjakt


Vi packade väskan med fika och drog ut på blomjakt. Jag längtar till semestern.

TJEJEN KAN HÄMNAS!

Svartenbrandts dotter hämnas nu på sitt skitliv som hon haft pga av pappa rånaren! Genom att: Tadaaaaaaaaaa! Vika ut sig i tidningen Slitz! Kanske en större hämnd hade varit att bli domare i domstol eller åklagare? Men vad vet jag....

SOM JAG UNDRAT!

Men nu ÄNTLIGEN har jag fått svar på den "skållheta potatisen"! Laila ska heta Wahlgren i efternamn! Tack Aftonbladet! TACK! Nu kan jag sova lugnt i natt.

2009-06-15

AVBYTNING I MJÖLKFABRIKEN

Eller något. Jag kom hem och två minuter senare gick mannen. Den vakna tiden vi tillbringat tillsammans sedan i torsdags em kan räknas på ena handens fingrar. (Nästan i allafall.)
Han sa något halvvägs ute om att han skulle komma hem 21.30 så kunde vi prata då. Få se om jag är vaken då....

REPRIS

Lyssnade på Ring P1 imorse när jag var ute och gick. Vilket bra program! Idag ville jag flytta till Borås där läraren Bosse Backagård ringde från. Han pratade om att han siktade in sig på att få eleverna att fungera socialt för att de ska kunna lära sig saker i skolan. Tänk om mina barn skulle få en så bra lärare som han. Sedan var det 14-åriga Ingrid Ek från Eksjö(?) som var knivskarp i sin kritik mot Piratpartiet och tyckte det var roligt med politik. Och tillsist en gammal värmlänning som påstod att alla svenskar har alkoholism nedärvda i generna sedan vikingatiden. Han ringde med anledning av den kommande midsommarhelgen Puh! Tur att jag är från Ecuador så jag inte har det i generna. Så om ni inte har ngt för er så lyssna på Ring P1 via nätet eller lyssna på återutsändningen klockan 20.35 ikväll!

FELSTYRT

Det bästa med föräldrar är att de bryr sig om en. Att de hela tiden vill att man ska ha det så bra som möjligt. Att de frågar hur man har det och lyssnar på vad man har att säga och verkligen bryr sig om en. Det kan även vara en liten liten yttepytten nackdel. Om de istället för bara bryr sig om något som är en nackdel till att verkligen engagera i sig det så att det tär på dem istället. Min mamma är väldens bästa mamma, men ibland tenderar hon att bry sig lite för mycket för sitt eget bästa om min magkatarr. Så det blir mer stressande att berätta att jag har ont i magen än att bara bita ihop och vara otrevlig för jag har så ont..... Det blev lite fel där med omtanken... Så har jag en mamma här som ser ut att haft en värre natt än mig bara för hon tycker det är SÅ SYND om mig. Hoppas jag inte blir lika omtänksam när Inti och Keiru växer upp. Men det blir jag väl... Äpplet faller ju som bekant inte långt från päronträdet.

2009-06-14

JAPP


Det blev lite rensning. Den stora överraskningen var att Inti var mer än hjälpsam och ville sortera bort mer än jag ville. Legogubbarna sparade vi dock i en särskild ask för det är dem de leker med!

GPS, VIKKET SKIT

Det är det jag säger. Lita aldrig på GPS. Det är bättre att kolla i gamla hederliga kartor!!!!

HÄCK VÄCK

Idag känner ska alla onödiga leksaker bort. Det känner jag i hela stortån.

ONÖDIGT ATT SMINKA SIG

Läste i Bladet att en kvinna fått små vattenblåsor av en foundation. Det är ju det jag säger. Det är GROVT överskattat att sminka sig. Dessutom kan man nu beviserligen få skador i ansiktet....

2009-06-13

KASTA

Organiserade lite i barnens leksakslåda. Vill ungefär kasta typ alla leksaker för det är så få de leker med. Och för att de kastas över golven för att hitta de de VILL leka med. Jag kastar lite varje gång jag sorterar så det försvinner lite, men det borde ske en STOR utrensning!

VAR ÄR TJEJERNA???

Inti undrar varför det finns så få tjejer i Star Wars. Good point. Tyvärr vet jag inte varför....

2009-06-12

REGNET DET BARA ÖSER NER


Min tanke var att jag skulle gå till och från pendeln på väg hem idag. Det spöregnar. Skiter nog idet. Tyvärr.

2009-06-11

RYNKAN

Inti: Mamma du har rynkor i pannan.
Jag(hoppas på det bästa): Du menar när jag gör så här(försöker se bekymmrad ut)?
Inti: Näää, inte så där stora. När du är som vanligt med ansiktet.
Jag: Jaha ja....
Inti: Men mamma, det är kanske för du kommer från ett annat land...?

Tyvärr beror det inte på det. Det beror på att jag snart är en 34-årig tvåbarnsmamma. Men det sa jag inte. Han får tro ett tag till att alla från Ecuador har sådan pannrynkor. Att alla liksom föds med det.

THIS IS MY JOB


Här jobbar jag. Gick runt med fina Lumixen och plåtade lite olika saker jag hittade. Tänk vad vi gör för att få det lite hemtrevligt hos oss. Plastblommor, löpare, små hemtrevliga saker, porslinsgubbar och skorpor.... Så man kan roa sig på kvällskvisten.... Klicka på bilden så ser ni fullformatet! Vilken krispighet va?????

SATAN I GATAN!



Vad nöjd jag är med min nya fina kamera. En liten fin fin fin Lumix DMC-LX3. Jag har dreglat över denna godbit nu ett par månader. Men jag har väntat. Och väntat. Och väntat. Mest på att kolla om jag verkligen är så sugen på den som jag inbillar mig. Så fick jag då skattepengarna i tisdags och så kände jag att jag var fortfarande sugen. Mannen köpte den idag och jag har redan provfotat lite. Och den är SÅ bra! Jag ville ju ha en liten kamera ingen stor systemkamera. En sådan släpar jag ändå på dagarna i ända. Nu har jag fått min drömkamera! Är SÅ lycklig! Bilderna blir så fina och stora! Precis som jag önskade! Älskar fortfarande min lilla Lumix, men tyvärr kommer den att få stå tillbaka för denna lyxiga läckra kamera! Här ser ni en av de första bilderna med den nya! KLicka på den så ni ser den i fullformat så ser ni vilken krispighet!

2009-06-10

MUSLIMER ÄR INTE KLADDIGA

Idag när vi gick på bussen på väg hem från Tallinresan körde en sikh bussen. Inti undrade varför han hade en turban. Jag förklarade och sedan undrade Inti varför grannbarnens mamma också har ngt på huvudet.

Jag: Jo, det är för att de kommer från ett annat land, Turkiet, och där har de så. Det är för att de är muslimer. Det är en annan religion än våran Gud som de flesta tror på i Sverige. Och då har kvinnor sådant på huvudet.
Inti: Muslim... Är dom kladdiga??

Och då fick jag förklara att muslimer inte är kladdiga och att det inte var muslim på våran dörr för ngn månad sedan. Något jag borde gjort då insåg jag. För tydligen sätter sig saker hemskt fast i små barns huvud.

2009-06-08

FURA FURA EN TRÄ TRÄ

Det är int lett att riga hem från Tallin har jag hört. Men ballt dock. Därför gör jag nu ett par dagars uppehåll på bloggen! Skeppochhoj!

2009-06-07

SKÄMES

Detta gäller alla er som inte gick och röstade idag. (Inte er som poströstat innan dock.) Tack vare er kanske SD kommer in. Just nu säger de på tv att de har 3.9%... BUUUUUUUU!!!!!!!!!!

149 KRONOR


Jag har ju börjat pyssla och greja och göra små och större kort av olika slag. Jag har därför hamstrat en massa papper den senaste tiden. Igår hittade jag en fin väska att ha alla papper i så de inte blir vikta och böjda. Tänk att en liten väska med nedsatt pris kan ge så mycket glädje. satt och höll i den och bläddrade bland alla papper flera gånger i går kväll i min ensamhet. Och log.

MANNEN vs KEIRU

Efter att ha gått upp med barnen två dagar i rad samt varit på firmafest i fredags och barnkalas idag, somnade jag på soffan. Väcktes av telefonen. Hann inte svara. Keiru är ute med Mannen och tvättar crossen.

Jag: Telefonen ringde, vi hann inte svara.
Mannen: Nähä, det gör väl inget?
Jag: Men du vet att Keiru har gummistövlar va???(Han klafsade omkring i vattnet i sandaler.)
Mannen: Jag sa åt honom, men han ville inte!!!!

Keiru är två år. I rest my case.

Synvilla


Man skulle kunna tro att bilden är tagen i utlandet. Icke. Vi får se hur länge palmerna överlever. Länge om de är i plast. Vi får se i vinter när all snö kommer och all blink blink blink belysning kommer upp.

GÅ OCH RÖSTA!

Vi lever i en demokrati. Det betyder bla att vi har möjligheten att kunna gå och rösta. Jag har träffat många människor från länder där man inte alls har den möjligheten. Därför tycker jag det är viktigt att manifestera den frihet och valmöjlighet vi har som lever i en demokrati. Tycker ni inte att ngt parti passar er? Rösta blankt. Men gå och rösta. Det är bara genom att visa nöje/missnöje man kan förändra. Det är ju det som är poängen med en demokrati. Att kunna rösta men inte göra det är att kränka alla de människor som lever i länder där man inte har den möjligheten. Vi ska vara rädda och nöjda om att vi kan det. Så gå nu idag och rösta. Oavsett vad ni tycker om de olika alternativen. Visa att ni bryr er och är engagerade i vad som händer omkring er. Det ska jag göra.

2009-06-06

JAG ÄR INTE DÖV

Okej, det är studentfirande och de är så jävla bra några hus bort. Men måste de spela så högt att rutorna darrar även hos oss? Jag har blivit för gammal för sånt här. Dessutom har jag ont i höfterna sedan allt dansande igår. Så jag antar att det stämmer in i bilden av mig som gammal och gnällig.

2009-06-05

Ja just det


Glömde ju att även de bekväma skorna åkte på till slut efter timmar hoppandes på dansgolvet. Och så blev vi tvåa på tipspromenaden. Har med mig en vattenflaska med företagets logga och en tshirt med dito. Kanske fick vi hjälp lite av en iphone... Teknikkillen var i mitt lag... Bra kämpat team sam!

Slut


Så var kvällen slut för en småbarnsmamma!

Firmafest


Årets sommarfest går av stapeln. Nyss en tipspromenad som vi lätt vinner. Såklart....

JAG ÄR RÅ!


Härom natten när jag inte kunde sova låg jag och funderade. Jag är en av få på mitt jobb som inte fotar i Raw och jobbar i lager. Jag bestämde mig för att försöka börja göra det. Så igår kväll fanns tiden och lusten. Här ser ni den första bearbetade bilden som jag plåtade igår kväll i Raw och jobbad med i lager. Det är mycket att tänka på, men jag vill inte vara en sådan tant som int börjar med nymodigheter för att det är lite jobbigt.....

2009-06-04

PUNKARE INGET ALTERNATIV

Idag var jag ute med reporter och åkte runt i de fiiiiina kvarteren i Bromma. Vi åkte runt i över en timme bland alla fina husen. På väg därifrån snickesnackde vi lite.

Reporter: Jag är så splittrad när det gäller de här områdena. De är så hemskt borgliga. Jag menar tänk om man skulle flytta hit med sina barn och så skulle det inte gå så bra för dem i skolan... De kanske skulle bli punkare! Hur skulle det gå???!

Låt mig tänka lite, det värsta som skulle hända om man bodde i de fiiiiina kvarteren var att ens barn skulle bli punkare... Ja för en del kanske världsbilden är så. Konstigt och lite tragiskt att man tänker så. Jag kan tänka mig tusen andra grejer som skulle vara värre än att mina barn har egna tankar och åsikter... Men vad vet jag.

AMERIKANEN TALAR

Vi pratade LAS-regler.
Amerikanen säger då på bred amerikansk brytning med förakt i rösten.

"Vem har kommit på de där reglerna???!"

Ibland har han inte tagit till sig att han bor i ett mycket socialt janteland.....

HÖGER! ELLER VAR DET VÄNSTER...?

Appråpå inlägget under som jag i morse såg att jag skrivit vänster istället för höger i.
Jag har alltid varit ASDÅLIG på att skilja höger från vänster. När jag är ute och åker kan jag skrika HÖGER och vifta åt vänster och tvärtom.
Därför försöker jag nu lära mina barn vad som är höger och vänster redan nu i hopp om att de ska klara av att snabbt skilja på det när de blir typ 34 år.
Eller slippa rita HÖ resp VÄ på tummarna när de ska köra upp. Som jag gjorde....

2009-06-03

RÖSTA IGEN

Nu kan ni rösta i hur ni tycker. Kolla till vänster och klicka.
NU!

BARNFÖRBJUDET

Dilemma. Inti får inte se filmer som inte är barntillåtna. Men hur göra när de flesta andra barnen som han leker med(5 och 6 år)verkar få det. Hur gör man när han ska hem till dem och deras föräldrar slår på en rulle fr typ 11 år som dessutom är en Star Wars-film? Han skulle aldrig få se den hemma, men är det så att man får ta reglerna dit man kommer? Eller ska jag säga till? Dessa filmer är ju faktiskt ganska mycket våld i oavsett om de är tecknade eller inte. Hur gör ni?

2009-06-02

ÄR DU TJOCK OCH ROLIG?

En kväll satt vi vid bordet jag och mannen och diskuterade vem vi kunde tänka oss att grilla med i vårat bostadsområde.

Mannen: XXXXX pappa, han dricker sprit!(som om det vore ett kriterium för att få komma hem till oss att grilla....)
Jag: Men hur vet du det????!
Mannen: Han är både tjock och rolig, klart han gör det!

Samtal på hög nivå med andra ord....

ÖMHETSBEVIS. ELLER NÅGOT.

Inti kryper nära nära mig i morse i sängen.

Inti: Mamma! Du är den bästa mamma jag någonsin haft!!!!

Jag vet att han menade att jag är typ världens bästa mamma, (eftersom jag är det)men det blev kanske lite fel ändå....

DET BÄSTA MED MIG

Inti har fått beskriva sin familj på dagis.

Vad är det bästa med:
MAMMA: Att hon har svart hår.
KEIRU: Att han är rolig.
PAPPA: Att han är stark.


Ja så det allra bästa med mig är att jag har svart hår. Och inte det ens har jag snart kvar med tanke på hur många gråa hårstrån som sticker ut här och där. Mannen dock blev lite stolt över sitt atribut. Ha ha sa han och spännde, för jag vet inte vilken gång i ordningen den dagen, sin biceps så jag fick beundra den.

2009-06-01

NY I HUSET

Idag är det en ny städerska på jobbet. Hon går och torkar alla borden. Undras om hon inte vet att det är INGEN som brukar göra det åt en... Jag låter henne göra det, hon har ju bara en 174 skrivbord kvar. Och sedan ska det bli spännande när hon kommer till Fröken Gills skrivbord. Fast å andra sidan borde just hennes bord gå fort att torka efter som antalet mm som skrivbordet är synlig på är väl typ fem. Eller så.

STOPPA PRESSARNA: NU KVALITÈ PÅ EXPRESSEN

Tidningen Expressen har nu gjort om sin redaktionsledning. Bla har de inrättat en ny redaktörspost: Kvalitetsredaktör.
Kan ju faktiskt behövas. Nu när jag tänker efter.

SEN


Ibland är man sen. 30 minuter idag. Jag har i allafall tur med vädret!

LUNCH


En frukost på altanen, en lång promenad och nu en god lunch innan jobbet! Vilken bra start på veckan!