2009-06-13

KASTA

Organiserade lite i barnens leksakslåda. Vill ungefär kasta typ alla leksaker för det är så få de leker med. Och för att de kastas över golven för att hitta de de VILL leka med. Jag kastar lite varje gång jag sorterar så det försvinner lite, men det borde ske en STOR utrensning!

8 kommentarer:

En helt vanlig man sa...

Kasta en unge istället, då behövs bara hälften av leksakerna

Bina sa...

Jag hivade upp flera kartonger på vinden och så fick stora killen byta ut leksaker för att slippa vada i leksaker i sitt rum. Funkade bra!

Z sa...

EHVM: Bra idé. Sk prova den om inte Binas knep funkade.
BINA: Såååå du mutade honom med nya? Skapade inte det fler leksaker i slutändan??? ;-) Tillfällig bra lösning...

Bina sa...

Nej. Alltså:
1. samla ihop överflödiga leksaker i kartonger. Se till att det blir så många kvar som ni (du) tycker är ok.
2. bär upp kartongerna på vinden.
3. när kidset kommer och vill ha någon leksak från vinden så får han ta ned t.ex. tre om han lämnar upp tre från sitt rum.

Anonym sa...

STRUKTURFASCISTER!!!Låt bli att ge ungarna en massa skräp istället och låt de tre leksakerna de behöver (Boll, spade, vagn) ligga och skräpa. Alla andra leksaker kan de göra av pinnar och grejer.
/en som bor i ett kollektiv.

Z sa...

Egentligen håller jag med Anonym. Vi borde inte köpa så förbenat mycket skit till dem. Då skulle det inte vara ngt problem. Men nu gör vi det. Och då måste det rensas ibland.... :-)

Johanna sa...

Jag har en son som absolut ska spara v a r e n d a teckning från förskolan - ihoprullad. Hans rum svämmar över av ihoprullade alster... jag håller på att bli tokig! Till saken hör att jag har så svårt att göra mig av med saker som barnen har gjort, jag får så dåligt samvete.

Storebror är nöjd så länge han får ha sitt lego ifred, i princip det enda han leker med.

Jag brukar försöka rensa i lillebrors rum med jämna mellanrum, men så fort han får syn på en leksak så är den det viktigaste i hela världen (även om han inte lekt med saken ifråga på månader) och det går absolut inte att lägga undan den...

Linda sa...

sortering är ett måste !
Olika lådor för olika leksaker så de hittar vad de letar efter.
Barbie i en låda, hästar i en, dockkläder i en, lego i en osv osv...

Men rensa det behövs ibland också.
Man kan ju även rensa ut saker de inte leker med och sätta i lådor i källaren...om några år kanske de vill leka med det igen.