2008-06-30

Fridfullt


Paddlingen regnade bort. Nu njuter jag av livet mitt i skogen i hälsingland skogarna istället.

2008-06-28

Att inte bjuda alla

Läste ni om föräldern som JO-anmäler skolan för de samlade in ibjudningskort till kalas för att alla utom två i klassen var bjudna? Vad tycker ni om det? Jag tycker skolan gjorde helt rätt. Ska man inte bjuda alla, vilket är helt förståligt att man kanske inte vill(fast att bara utelämna två stackars små kompisar är väl ändå lite dålig stil?)får man faktiskt skicka ut inbjudningarna privat. Inti bjöd "bara" fem av sina 16 dagiskompisar och det var ju inte ens en tanke att jag skulle lägga ut inbjudningarna i deras fack. Varför ska man visa så tydligt att man utesluter barn???? Det är väl inget schysst? Jag menar de är ju så små att de kommer ju ändå att upptäcka tt livet suger rejält ibland, men varför måste de göra det genom att vuxna är så taskiga att de inte tänker längre än näsan räcker???

2008-06-27

Kryddgubben igen

Nu har jag varit framme för att handla på ICA. Eftersom jag hade samlat mig sedan kryddgubbsincidenten, men fortfarande kände mig helt förorättad och kränkt fanns det bara en utväg för mig: Att visa mig vuxen och mogen och fråga honom nu i lugn och sansad ton varför. Så när jag handlat klart knallade jag över till han sgula stånd. Men ingen kryddgubbe där. Med bankande hjärta gick jag mot bilen då han helt plötlsigt uppenbarar sig där i regnet på marknadsgatan. Jag samlar mig och går fram till honom och säger:
Hej. Jag undrar varför du var så otrevlig mot mig tidigare idag.
Kryddgubben: Jag har inte varit otrevlig idag.(ser helt oförstående ut)
Jag: Jo det har du. Du var jätteotrevlig mot mig idag när jag hade gått fel väg. Vilket jag vet att jag gjorde och bad om ursäkt för och du hade anledning att bli arg. Men sättet du gjorde det på var ju helt otroligt otrevligt.
Kryddgubben:(tar nu upp handen lägger den på min axel)Lilla gumman(!!!!!!!!!)gå hem nu, det var inte så farligt.
Jag: Jo det var det, jag mådde jättedåligt av det hela eftermiddagen. Jag vet att jag gjorde fel, men att hänga ut mig på det sättet du gjorde var helt fel.
Kryddgubben: (tar nu mig i handen) Jaha.
Jag: Vad var det där? Var det en ursäkt eller hur ska jag tolka det?
Kryddgubben: Nej jag tänker inte be om ursäkt, du gjorde fel.
Jag: Jo jag vet men som sagt var var du hemskt otrevlig mot mig. Var det en ursäkt eller?
Kryddgubben: (tar nu upp handen klappar mig på kinden!!!!)Gå nu hem lilla vännen och lägg dig så ska du se att allt blir bättre imorgon.
Jag inser vid det här laget vad ör en man den här kryddgubben är och säger hej då och går mot bilen. Innombords hyllar jag mig själv för att jag vågade konfrontera honom och samtidgt skakande på huvudet för den typen av man/människa.
Jag var större, bättre och mognare än en 60-årig man! HA HA HA HA!

Jag blev så ledsen

Vi brukar varje år gå på Marknaden, årets största händelse här i byn norr ut. Idag var inget unadantag, men idag blev jag utskälld och förödmjukad. Jag råkade gå fel väg med barnvagnen när jag skulle gå från apoteket till systemet. Jag gick en väg bakom alla knallars stånd för jag såg ingen annan väg som gick att gå från apoteket till systemet med barnvagn. Då blev en kryddgubbe jättearg! Han sa åt mig att jag för fan inte fick gå där. Eftersom det hade känts konstigt bad jag genast om ursäkt och sa att jag inte såg gången där man skulle gå eftersom jag inte gjorde det. Varpå han säger (hemskt högt så ALLA omkring hör) på sin otrevliga skånska dialekt(den lät otrevlig jag lovar)att det var som att jag gick genom hans vardagsrum. Jag sa återigen att jag inte såg den rätta vägen och att det inte var meningen. Denna gång ngt i försvarston eftersom jag känner att han tar i lite väl i överkant. Då vänder sig kryddgubben till 6-7 kunder som står där och säger åt dem att jag är helt konstigt. Vad sa du sa jag och vände mig tillbaka till honom. Inget sa han. Sa du att jag är konstig? Nej det gjorde jag verkligen inte säger han och kollar menande på de 6-7 personerna som står där. "Sa jag något sådant?" frågande han sina kunder och kollade helt oskyldigt på dem. Ingen vågar svara. Jag vänder mig återigen om för att gå in och vänta på min man på systemet. Då säger han: "Ja gå in där du du går säkert på sprit hela dagarna. Det där gör att du blir lite lugnare säkert." GUBBJÄVEL! Detta säger han nickande åt sina kunder. Där står jag med min barnvagn med lillkillen i och blir totalt offentligt förnedrad framför alla dessa människor och dessutom menar han att jag på något sätt är en alkolist. Jag gick in på systemet och väntade, men när min man kom in började tårarna rinna. Fan att jag aldrig blir ARG och ryter ifrån när jag blir arg. Alltid ska dessa tårar komma. När mannen fick höra detta gick han ut och frågade vänligt om det var kryddgubben som var så otrevlig. Han hade nämligen hört det. Kryddgubben blev då tyst, men lite senare hävdade han fortfarande att jag hade gjort fel. Vilket jag ju hade, men någon måtta måste det väl ändå vara på det? Detta satt i hela marknadsdagen. Både jag och min man gick där med en klump i magen av olust. Jag blev verkligen ledsen och sårad över att bli så uthängd och offentligt förnedrad. Så nu har jag skrivit ett långt inlägg om det i allafall. Gå inte och handla av kryddgubben på marknaden ngr mil norr om Dalälven är allt jag kan säga.

Dum fråga får dumt svar....

Mannen: Keiru hade bajsat på sig rejält.
Jag: Jaha, kom det på pyjamasbyxorna också?
Mannen: Ja
Jag: Har du lagt dem i vatten nu då?
Mannen: Nej jag la dem i din neccecär.
Jag: Vad bra då....

Fortsatta etikett-problem

Ja, man kan ju lätt konstatera att det inte trollats fram några etiketter under natten iallafall....
Jag ger upp. Tror jag.

2008-06-26

Etikettproblem

Jag försöker etiketta mina inlägg. Med tanke på att de inte syns så går det väl så där kan man ju säga.... Ngn som har ngr tips???? Börjar bli desperat och kryssar i de flesta rutorna för att eventuellt få en liten etikett att ploppa upp.... Mannen tror det är en fördröjning på etiketterna så de kommer synas imorgon. Ja, vi får väl se. Hoppas han har rätt!

Ute i spåret igen

Okej idag har jag återigen varit ute och joggat. Jag joggade tillochmed förbi ett gäng gångare som sa: Akta dig, här kommer en tjej och springer! Så kanske kanske börjar det lossna efter det förgrömmade Vårruset. Sprang lite intervallträning och lyckades springa typ 4 km på 22,5 minuter. Det var lätt och visst blev jag trött, men det kändes BRA! ÄNTLIGEN! Midnattsloppet here I come! Eller kanske iallafall.... Funderar på att ta mig ut till Vårrusetsstället och springa den jäkla sträckan igen när jag är frisk och pigg, bara för att återreparera mitt självförtroende...

Inte en badkruka


Så efter så mycket klet måste man ju bada! Lillkillen gillar inteatt duscha så det blev till att leta efter en badbalja. Ingen fanns innanför husets väggar så farfar sprang över till grannarna. Han kom tillbaka med en slags plastbadpool/sandlåda i mega size... Han frågade mig om jag trodde den gick in i duschen... Han fick gå tillbaka med den och vi fick bada Keiru i diskhon istället. Så kan det gå. Men ren blev han och roligt tyckte han det var!

Äta själv


Så här fint ser det ut efter liten fått äta själv. Mat överallt i en rund cirkel om stolen. Hälften i magen och hälften på golvet. Kletigt.

Ny najs blogg

Idag vaknade jag till en trevlig överraskning, min syster har börjat blogga! Det ska verkligen bli jätteroligt att följa hennes öden och äventyr! Kul kul!

2008-06-25

Bloggkedjebrev

Jag har blivit utmanad på min blogg av Ulrika. Ett slags kedjebrev på bloggen antar jag. Men jag antar den:
Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt anger reglerna för spelet.Till slut väljer bloggaren tre nya bloggare och gör en lista av deras namn... Efter att det är gjort skriver han/hon en kommentar deras blogg för att låta dem veta att de har blivit tagna och att de ska läsa ens egen blogg för mer information

1. Jag har blivit utskälld av fd statsministern Göran Persson
2. Jag har varit ett fan av omduvillbliminfru-bandet.(Kommer inte ihåg vad de hette..)
3. Jag avskyr grupplekar typ såna man gör på midsommar
4. Jag hatar kackerlackor
5. Jag gillar både punk och schlager(det är ta mig f-n konstigt)
6. Jag har följt efter ett coverband i typ 2 sommrar....
Jag utmanar: Schrillen, Fröken Johanna och Giho

Bettan, min favvofrisör

Jag har en jättebra frisör. Hon heter Bettan. Hon finns i en by norr ut. Ca 25 mil norr ut från mig. Jag råkade på henne en gång när jag hade panik på håret. Nu kan jag inte släppa henne. Hon är så noggrann och duktig. Hon hör på vad jag säger och gör som jag säger. Jag har mycket och ganska tjockt hår. Idag hade jag tid 15.15. Jag var färdig klockan 16.30! SÅ ska det vara! Tänk om hon bara bodde lite närmre! Hon är verkligen noggrann, det känns som om varenda litet hårstrå har blivit perfekt klippt. Sist jag var hos henne var i början av december förra året. Synd att hon inte bor närmre. För tiden mellan måste jag gå till slarviga dyra frisörer som inte lyssnar på mig. Samtidigt som jag blev ordentligt klippt och fick en snygg(tycker iallafall jag)frisyr så fick jag dessutom en massa information om den lilla byn som jag inte hade tidigare. Sådant är också värdefullt. Synd att hon inte bor närmare som sagt.

2008-06-24

Badkruka med ny bikini


Idag har jag investerat i en ny bikini. Min senaste köpte jag ngn gång när E-type hade sin storhetstid. Och nu hittar jag inte ens den. .(Köpte en under min riktigt smala period innan barnafödande, men den råkade jag hänga på ett träd vid Rännsjön.) Så alternativet är en svart baddräkt från Yasuragi och den kändes ngt....strikt. Så idag slog jag till på en rosa bikini! Jag tror tillochmed att jag trivdes i den.... Hoppas bara att vattentempen kommer över 24 grader eller så för annars kommer jag inte få användning av den...

Ibland är det tur med magkatarr

Idag var jag uppe på ett av Sveriges största sjukhus för att hämta ut lite magkatarrsmedicin. Och till min storqa lycka hör jag mitt namn ropas och tro på sjutton om det inte är min kollega som fick sitt tredje barn i fredags morse! Och jag som suktat hela helgen och verkligen fått hålla mig borta från telefonen för att inte ringa och störa för tidigt! De hade varit på efterkollen och satt och sov(bebisen)/tog en fika(mamman). Och jag hade tur att stöta på dem där! Och jisses vad små dessa nya människorna är! Små små söta öron och små små fingrar! Allt är så litet och fint. Snusande sov hon sig genom mitt närvarande och jag hoppas få träffa dem snart igen efter lite åkande i sommarsverige! Det är ju lite roligt om hon tittar upp någon gång i allafall...

Jag är knäpp ibland

Ja ni, ibland är jag lite knäpp. Idag kände jag att jag bara var TVUNGEN att ut och springa. Har inte sprungit sedan vårrusets-incidenten. Har varit småkrasslig sedan dess, haft lite magkatarr och så. Idag har jag också magkatarr och fått medicin för det. Men ÄNDÅ ska jag ut och springa???!!! Ibland är jag för knäpp för mitt eget bästa. Ja ja nu har jag sprungit lilla rundan och det gick bättre än på vårruset, men efter halva vägen så hade jag jätteont i magen och mådde illa... Ändå fortsatte jag. För knäpp för mitt eget bästa helt enkelt. Målet nu är(vågar knappt säga det)Midnattsloppet. Vi får väl se hur det går med det.... Men nu har jag i allafall ett nytt mål att sikt mot. Jag tror fasiken jag är envis. Något jag inte trott om mig själv. Inte officiellt iallafall...

2008-06-22

Typiskt

Mannen åker iväg och skjuter ngr bollar, barnen sover och jiippppiii tänkte jag, nu kan jag ÄNTLIGEN kolla ett dubbelavsnitt av Greys. Då funkar det inte! Ljudet är typ 20 sekunder före bilden! Hur irriterande är inte det då???? Så här sitter jag istället och surfar... Är inte det typiskt så säg????

Envisa unge


Jag får inte mata lille herrn längre. Då skakar han vilt på huvudet och hasar ner på stolen gnällande. Därför tar det ett år och mat över hela golvet innan allt är över...

2008-06-21

Ny leksak

Mannen har köpt en Iphone. Han konstaterade glatt ikväll att vi nu kan surfa båda två samtidigt. Därefter satt han och ockuperade båda "datorerna" i 4 timmar för att kunna lägga över låtar och adressbok till sin nya lekasak. Tyckte inte att jag fick nöjet att unyttja tillfället att surfa samtidigt som mannen så där värst mycket...

Tanken var god


Vi tänkte att vi skulle äta sushi idag. Inget på typ 2km radie var öppet. Så det hela slutade på en pizzeria... Vi försökte iallafall undvika den traditionella dagenefter haket. En grekisk sallad och en kebab med ris och en barnpizza (som både jag och mannen kommer slänga oss över när sonen ätit upp kanterna på....) blev det.

Klunsning, den universala lösningen

på alla problem. Vi klunsar om vem som ska byta bajsblöja. Oftast vinner jag. Som nu. Fast nu sa mannen: Vill du verkligen göra det. Jag har bytt strategi, jag kommer vinna. Och vem vann? Jag! Så nu sitter jag och bloggar medans mannen byter bajsblöja!Mohahahahaha!!!!

2008-06-19

Popcorns bryt


Någon som fattar vad detta är? Jo det är ett mycket avancerat system att separera det fina delarna av popcornet från de delarna med skalet... Någon som vill göra en psykisk analys av detta???

Tystnaden är din ovän...

Tystnad råder plötsligt i huset. Börjar ana oråd. Vi smyger ut i köket där det skränades senast. Under bordet sitter två lyckliga bröder som tömt två strösselburkar på golvet, karamell och choklad. Och som nu hamnat i små lyckliga munnar.... Så om det blir tyst där hemma; börja ana oråd!

Jobbig IDOL

Semester... Mmmmm... Vad härligt! Men tyvärr sabbas den första semesterdagen av att jag måste sitta och maila en bild framochtillbaka(de kon inte se den av ngn anledning)till en manager för godkännande/vetskap om att jag kommer använda ytterligare en bild som tidigare inte varit känd för dem. Jag kunde ha skitit i det, men då hade det blivit ett himla liv efter publiceringen.(Eftersom de krävde att få godkänna ALLA bilder som skulle publiceras...SUCK!)(FÅFÄNG är bara förnamnet!) Tänkte därför vara snäll och mailade iväg den precis innan jag gick igår, men då började strulet med att de inte kan se den alltså.... Den ska gå som en liten liten liten bild(typ 2cm liten) på sidan. It doesnt make me feel good... Ja ja snart åker jag och lämnar allt detta bakom mig och kan inte engagera mig hur mycket jag än vill! Det är semester det!

2008-06-18

Äntligen!


Nu har jag semester. Nu får solen skina dagarna i ända!

Burn baby burn

Jaha, så är det då 20 minuter till semester! Och jag har fem veckor att bränna!!!! 5 veckors jobb att bränna! Och det tar typ tusen år att bränna, men jag vill inte riskera att allt försvinner under min semester.... Så jag lär väl sitta här ett tag och bränna... Får ta ut det i tid. Men först efter den 4 september eftersom jag har semester tills dess!!!! Tjohooooooooo!!!!

2008-06-16

Trafikkaos. Igen.


Helt otroligt att så fort det sker en olycka på ngn av de stora lederna i Stockholm så tar det helt tvärstopp i HELA trafiken i Stockholm. Nu är södralänken stängd och det är helt j-la stopp på hela södersidan! Är inte det otroligt hur sårbart det gång på gång visar sig vara? Okej att det blir lite krångligt och så, men det blir JÄMT totalt kaos! Så får det inte vara! Mer, bättre och billigare kollektivtrafik! Åhhhhhh, vad irriterande det är!

Men Hallå???

En kul "hallå där" om ni missat den i fredagens Metro. Jag tyckte den var rolig i allfall....

2008-06-15

För övrigt

...så var familjens lycka gjord idag när mannen på crossbanan blev omkörd av en svensk crosstalang som kört VM i staterna för Sverige. Sånt sätter verkligen guldkant på vardagen!

Hård förhandling

Idag beklagade jag mig inför min son att jag har tre hela låååååååååånga dagar kvar innan semestern. Jag lyckades få hans sympati.
Sonen: Men mamma, jag kan komma och hälsa på dig på jobbet.
Jag: Åh, vad snällt det får du gärna göra!
Sonen: På ett villkor mamma.
Jag: Vaddå?
Sonen: Att jag får en skorpa och att jag får spela bolibompaspelet på datorn.
Jag: Absolut! Kommer du och hälsar på så får du det.

Så redan nu börjar det med förhandlingar. Om ngr år har väl jag mer att vinna på förhandlingarna kanske, typ om jag lovar att inte dyka upp i skolan och vara pinsam får jag frukost på sängen en hel vecka och så...? Men det är ju bra att killen kan förhandla, det vinner han på senare när han ska bli diplomat eller fackpamp. ;-)

Gammelkroppen

Det märks att jag börjar bli gammal. Har fortfaranade inte hämtat mig 100% sedan festen i fredags.... Ja ja, det får vara värt det. Och så har jag ju bara 3 dagar kvar att jobba innan semestern! Nu bär det ut på crossbanan i allafall!(Det är inte jag som åker.)

2008-06-14

Härligt med barn

Var alltså på firmafest igår. Kom hem tidigt(runt tolv) tack vare att L gav mig skjuts hem. Men var ändå lite glad i hatten... Därför kändes det SÅ bra när lillen vaknade klockan 05 och började dagen med att använda mitt huvud som leksaksuppställningsplats.... Ett ypperligt sätt att vakna på om man varit på firmafest dagen innan. Det är så härligt med barn!

2008-06-13

Sverige är så vackert


På väg hem från en sommarvacker skärgård. Det här är livet som liten säger.

Firmafest


Vi har fest på jobbet. Jag sitter inte vid daniel westlings bord....

2008-06-12

Alla vill vara anonyma???

Idag har jag haft utamaningar i mitt jobbliv. Har gjort 4 jobb; det första på en pojke som var överviktig som inte ville vara med på bild. Hans ben fick vara med suddigt i förgrunden.
Det andra på en tjej som tidigare missbrukat droger men idag är ren. Hon ville inte heller vara med på bild. Blev skuggbilder. Tack solen som sken!
Det tredje på en tjej som opererat brösten. Hon ville inte heller vara med. Hon fick vara med skarpt upp till hakan och suddigt i spegeln samt en bild där hon tittar ner uppifrån men resten av kroppen syns.
Det fjärde jobbet var illustrationer till artikel om ett knarkbeslag. Ett gargage där knarket hade lastats om i, samt en parkering där polisen gjort tillslaget. Puh!!!!!! Ibland gäller det att man slår knut på sig själv för att det ska se hyfsat ut. Tror jag lyckades hyfsat bra i allafall....?

"Ett jävla skitmål"

Lasse Granqvist, behöver jag säga något mer???

Konstiga människor

Snacka om fel person på fel plats... Hur kan en sådan man få komma tillbaka till sitt jobb igen och hur kan föräldrarna tycka det känns okej????

2008-06-11

Bra intiativ

Så som Yvonne Ruwaida gör borde fler politiker göra för att vinna folks förtroende och tillit! Bra gjort!!!!

Weird enkät....


Så har jag då gjort ett av de mest roliga/underligaste jobben i min 12 åriga fotografhistoria: en enkät på lekparks leksaker som ska tas bort för nya fina... Få se om reportern lyckas få det hela publicerat.... Ska bli spännande.
Fråga: Varför får inte du vara kvar?
Gungor, 5år, lekparken: Vi är för nära varandra enligt nya regler. Barnen kan göra illa sig på oss eftersom vi hänger så nära varandra.

Ha ha ha ha ha!!!!!!!

Enkäten kommer inte publiceras. Tråkigt...

Det ultimata testet

Så har då testet som vi ALLA väntat på kommit! Gå och testa om du är en liten fröken fräken ifrån fryken innerst inne!

Själv fick jag föjande nedslående resultat...
Du fick 6 rätt av 8 möjliga
Du är värmlänning i hjärtat - och kan din hemmadialekt.

2008-06-10

Tillfälligt avbrott

Idag hade vi elavbrott på jobbet. Som tur var så hade ingen fastnat i hissen. Däremot kom vi nästan inte ens ut genom blippdörren. Själva inpasseringssystemet där man måste blippa(stämpla sig)in och ut är ju baserat på el. Så där stod vi som en hjord moderna kreatur och funderade på hur vi skulle kunna få gå på lunch. Till slut kom Esten och räddade oss. Tack Esten. Hissarna stod still så vi fick gå alla 6 trapporna ner. Och efter lunchen(som vi så smart åkte till en annan stadsdel för att inta)fick vi gå upp. När vi kom upp så höll receptionstjejerna på att dela ut värmeljus till toaletterna. Mysigt och fint blev det. Strömmen försvann 11.30 och först 17.45 så lyckades våran stackars teknikavdelning få igång hela systemet igen. Inte lätt det där med all teknik. Det är obehagligt vad sårbart samhället är. Ingen ström=ingen luch, inget producerande av jobb... Obehagligt.
För övrigt tycker mannen att Hansson står för all Sveriges olycka.... Själv tycker jag att det är roligt med Hockey-VM! ;-)

2008-06-09

Mohahahaha

Kunde skadeglatt konstatera en gul gräsmatta även hos de grannar som vertikaltrimmar sin gräsmatta samt sköter sin trädgård som värsta amerikanska drömmen! Mohahahaha, det värmde en hispig gräsmattediktator som inte hinner vattna och sköta den egna till 100%!

2008-06-08

Det här är livet


Tänk att alfapet kan ge tillvaron en guldkant. När barnen sover tas spelet fram och så sitter vi på altanen och njuter av sommaren, solar oss i glansen av vår påhittighet, sliter vårt hår av fantasilöshet och har det gott.

2008-06-07

Sug på den!

Mannen har just sprungit 5 km, dvs lika långt som Vårruset. Han sprang på 21 minuter Jag sprang på 36 minuter. Hans kommentar var att jag fick gärna följa med och honom nästa gång han springer. På cykel brevid!!!!!!!!!!!??????? Så var den familjefriden säkrad(not)på lördagskvällen...

Mums


Så görs årets andra rabarberpaj! Mums!

Pannkaksdag


Mår bättre idag. Inte återhämtat mig helt. Men nu blir det pannkaka till lunch!

2008-06-05

Däckad


Så blev jag då sjuk. Eller något. Har lite feber samt är så matt. Gick till jobbet imorse men var tvungen att åka hem efter 3 timmar. Då orkade jag inte mer. Kom hem 11.45 och har sovit sedan dess. Så något är knas med mig. Få se vad som händer resten av eftermiddagen... Typiskt.

V-förslag

Tycker V:s förslag är bra. Varför ska man behöva jobba så mycket när man har små barn bara för att få ekonomin att gå ihop??? 6 timmars arbetsdag till alla småbarnsföräldrar! Upp till kamp!

Allergisk mot vårruset?


Så lyckades jag då ta mig runt vårruset. Inte på någon bra tid (36 lååånga minuter)men jag gjorde det jag skulle iallafall. Efteråt fick jag en allergisk reaktion. Utslag som kliade på hals ansikte, ben och i huvudet. Kanske tål jag inte vårruset helt enkelt... Men jag kom aldrig över den där gränsen där andningen blir lättare och kroppen bara rör på sig i takt liksom. Igår var det tungt. Men runt kom jag som sagt var:)! Och ingen träningsvärk har jag heller. Men det hinner väl inte bli det på 36 minuters släpande...

2008-06-04

Fullpott!

Gud vad bra livet kan vara! Sol, lunch och lägg därtill Syster Yster! Utan 4 skrikande små killar. Det händer inte alltförofta. Alltför sällan däremot. Det ni! Dagen är gjord. Nu är det bara vårruset kvar!

2008-06-03

Vattenspridar-problem

Okej, vi har fyra(4) vattenspridare för att vattna gräsmattan. Ingen funkar bra! Gahhhhhhh jag håller på att bli tokig! 2 snurrar ALLTFÖR bra, allt blir blött(vi har en väldigt liten tomt) och två snurrar inte alls. Den ena är helt sönder och den andra som egentligen är den ultimata slutar snurra efter ngn minut! Grrrrrrrrrrrrrrrr! Varför är det så?? Konstig tygndlag här ute i förorten? Dålig kvalité(troligtvis)eller bara lagen ni vet, den om allt jävlighet?
Om ngn vänlig själ har goda råd så får ni mer än gärna ge dem till mig.

Vårruset det VIIII

Så drar det nu ihop sig till Vår ruset. En hel bunt här på jobbet har backat ur pga olika (godkända)anledningar. Så vi är typ bara tre orginalrusare kvar. Men jag SKA släpa mig runt de där 4850 metrarna om det är det sista jag gör. Jag har f-n i mig inte tränat en hel månad i onödan! Joggade i söndags morse och jag kan säga att ngt gott tecken av det kunde jag då inte se. Men jag får väl gå om jag inte orkar... Men runt ska jag! Banne mig!!!!

Skolfundering

Har besökt ett antal skolor på sista tiden. Det verkar mycket roligare att gå i skolan nuförtiden. Allt var inte bättre förr. Roligare ämnen, bättre läromedel och mer frihet. Jag önskar jag kunde fått gå i skolan nu, det hade passat mig mycket bättre tror jag. Eller så skulle jag varit lika skoltrött nu som då. Bara att jag blivit vuxnare och klokare(?) nu så jag fattar att skolan är viktigt. Ja ja, skolan klarar man av genom alla eldsjälar till bra lärare som gör undervisningen rolig, som visar att företags ekonomi, historia, samhällskunskap och internationell politik(finns det fortfarande kvar som ämne???)är intressant, spännande och roligt.
Men fick jag välja skulle jag hellre gå i skolan idag än när jag gick. Fast utan alla fjortistankar (eller ska jag säga icketankar).