2009-07-25

OMMÖBLERING

Vi lämnade ju bort barnen i tre dagar så vi kunde göra om övervåningen lite. Byta rum och fixa in nya garderober. Här skulle det legat bilder på hur barnens rum ser ut och kanske ett på vårat sovrum. Men bloggen vill inte lägga upp bilder just nu. Så skit i det nu. De får komma vid ett senare tillfälle.

IBLAND HÄNDER DET!(snodd rubbe)

85% av en vaken dag känns det som om mina killar(de små) bråkar med varandra på ngt sätt. De retar varandra, de slår varandra, knuffar varandra, snor varandras mat... Så ibland händer det. De där små små stunder av broderlig kärlek. Vi var ute i dag och plockade lite blåbär. När vi(killarna)tyckte det hade plockats klart gick vi till dagis och lekte lite. Då började åskan mullra och lillebror blev direkt orolig och ville gå hem. Inti som inte är rädd för åska och har varit med förr(fem år iallafall)ville stanna kvar och leka. Keiru gick under rutchkanan och såg allmänt lite liten ut och upprepade intensivt: Gå hem. Gå hem. Mamma, gå hem!
Då gick Inti fram till honom.

Inti: Keiru, var inte rädd. Om åskan skulle komma närmare så finns jag här, då ska jag krama dig och trösta dig så du slipper vara rädd. Så kan jag lyfta dig så här(lyfter upp lillebror)och bär dig till mamma så hon också kan krama dig.

Så ställde han ner honom och gav honom en lååååååååååååång kram. Jag kunde inte hjälpa det. Det stockade sig i halsen och upp ur ögonen trängde tårarna. Som jag älskar de små skrikhalsarna. Så mycket.

2009-07-21

SOMMARTORKA

Igår visade TV4 hur man lagar mat i en kaffekokare. Idag spelar Pelle Almgren och Wowliksom sin gamla hit "Om och om och om igen." Det känns som om det är lite nyhetstorka och idétorka hos de på TV4.... Men vad vet jag?

SKÄNK FRÅN OVAN

Det var som en skänk från ovan. Grillningen i går. Vi kom till dukat bord, behövde bara sitta ner och knapra lite gott knäckebröd och äta lite sallad i väntan på att maten på grillen skulle bli klar. Sedan körde mannen så jag kunde dricka lite vin till maten. Inga barn, bara vuxna. Lugnt och skönt. Inget uppochnertorkabarnhänderhjälpatillmedattserveramat-köret... Efter maten var det jordgubbar och glass i köket och en massa snack. Vilken bra avslutning på en lång dag i monteringens tecken! Vi som funderade på Donken när vi fick inbjudan....

2009-07-20

LITE MANISK

Idag har vi monterat. Och monterat. Och monterat. Och monterat. Och monterat. Ni fattar... Jag blir lätt manisk av att börja sådana projekt. Vill gärna göra klart allt på en gång. Så idag har jag bara ätit frukost. En av mannens kompisar har ringt ngr gånger idag för att snickesnacka. Varje gång har han frågat var vi gör. Monterar svarar vi. Han kanske tyckte synd om oss för nu är vi bjuden hem till honom på lite grillning. Jag har precis insett att jag är vrålhungrig samt att vi inte hann klart allt med garderoberna idag. Men det tar nog bara en 45 minuter imorgon sen är det klart! Sedan är det bara storstädningen kvar efter ommöblering och garderobsmeck.... Men nu ska jag ha i lite frisyrgelé i håret och sedan är jag klar för kvällen samkväm!

ARNE DAHL ÄR BÄST

Bladets sajt kan man rösta på vilken som är Sveriges bästa kriminalförfattare. Ett tips: Den ni ska rösta på är Arne Dahl! Han slår de andra med hästlängder! Har ni missat han böcker om A-gruppen sä var inte ledsna. Tvärtom! Då har ni elva härliga böcker att se fram mot! Ska ni läsa bara EN deckare i hängmattan i sommar så välj någon av Dahls böcker! Så bra språk(inte som Jens Lapidus konstiga språk...), så spännande och intressanta handlingar! Rösta på Arne Dahl och framförallt läs Arne Dahl!

2009-07-19

MIRAKEL KAN SKE

Idag var jag och mannen på IKEA(huset som gud glömde enligt mannen) i FYRA timmar! FYRA alltså! Vi valde garderober, inredning, dörrar... KITTET! Så nu har vi mängder med emballage med oss hem för att skruva ihop de närmsta dagarna. Idag har vi ängnat hela dagen åt att byta rum på övervåningen. Det första bytet gick snabbt, men den andra tog betydligt längre tid. Mannen var tvungen att skruva isär och ihop killarnas våningssäng. Detta gjordes med en mycket bister min... Så att han hängde med på IKEA i fyra timmar kan närmast räknas som ett mirakel. Barnen? De är hos mormor och morfar och blir bortskämda....

2009-07-15

DE HÄR GÅR JU OKEJ

Förra sommaren brände jag ut mig. Jag var den mamman/frun som jag trodde att jag förväntades vara. Förväntningarna kom ju mest(BARA) från mig själv men men. Jag var den perfekta mamman som gav barnen all min energi. Jag badade med dem, jag hade stenhårda regler för tv-tittande, sovtider och mattider. Egentid och tid med bara mannen hade jag nästan inte någon. Jag gav mig själv alltså ett smärre arbetsläger istället för semester. I slutet av sommaren(läs augusti) var jag så slut att jag var nära att kräkas. Men kämpade på genom hösten. Till en dag i slutet av oktober. Då tog det stopp. Det höll verkligen på att gå åt skogen. Och djupt jävla in i den mörkaste skogen har jag redan varit en gång. Jag sjukskrev mig och gav mig min första egentliga egentid sedan Inti kom. Jag gick långa promenader helt själv och låg bara och tittade på tv resten av dagisdagen. Efter ett tag fick jag hjälp av psykolog-Staffan. Han benade upp ettochannat för mig om mig själv. Det stora mantrat var/är: LET GO! Släpp kontrollen! Slappna av! Därför har jag hela tiden nu när sommaren närmade sig varit nervös. Nervös för att jag återigen ska bränna ut mig. För att jag återigen ska tappa kontrollen genom att ta kontrollen i ett järngrepp. Men det har hitintills inte hänt! Det rullar på bra. Inte en enda dag har jag hittills varit i närheten av att vara lika trött som jag stegvis blev förra sommaren. Och inte ens trött på att vara med mina barn. Så yeeej!!!!!!! 1-0 till mig! (Än så länge.)

KOTTFOBI

Faster C berättade att Mannen var söt när han sov när han var liten. Jag frågade henne om han liknade våra små energibollar till killar. Då fick jag det svaret. Att det enda hon kom att tänka på att han var söt när han sov när han var liten.... Så nu vi alla var våra barns energi kommer från... Sedan berättade Faster C att så fort mannen fick se en kotte så blev han helt paralyserad av skräck när han var liten. Inte så där lite utan verkligen JÄTTERÄDD. Praktiskt när man bor på landet. Mohahahahahahahaha!!!!
(Han var rädd för de små farliga kottarna för de bet ju honom, och det gjorde ju jätteont. Dumma kottar.)

I´M INTO SLÄKT

Jag gillar släkten. På min mans sida gillar de inte sin släkt lika mycket som på min sida. Eller de gillar väl varandra, men de umgås inte. Så mycket iallafall. Min man har precis återhittat sin faster C. Förra veckan träffade vi C och hennes barn på Liseberg och idag var faster C och barnen här och tog en långlunch! Det är konstigt att träffa någon som man har blodsband med(jag har ju inte det med min släkt) som man inte känner. Men bättre sent än aldrig! Många historier om mannen och hans släkt berättades till sommarsallad, jordgubbar och glass på altanen. Jag känner på mig att denna släkting kommer vi inte släppa så lätt. Jag gillar släkt så det ska vi väl se till!

2009-07-14

UPPLÖSNINGEN

Här kommer så upplösningen på letandet efter en liten plastrulle. Jag hittade den idag. Vi letade tillsammans. Mannen gick omkring med mantrat att det var ett ruggigt bra ställe idag också. Jag försökte tänka mig in i hur mannens hjärna fungerade(inte lätt...) och kom fram till att han skulle inte röra sig så långt från brottsplatsen(han tvättade sina crossglasögon där och plastgrejen är en del av dem..). Jag hade redan letat i burken(vilket var det självklara) utan resultat. Så kommer jag på att mannen kanske hade lagt undan plastgrejen i en hopknögglad tvättlapp, ni vet en sådan som man torkar rumpan med på bebisar när de bajsat eller kissat... Och mycket riktigt. En ihopknycklad tvättlapp var det ruggigt braiga stället att gömma saken på för barnen! Erkänn att det var ett jättebra ställe sa mannen med ett lyckligt leende efteråt. I hans värld ja... Som uppenbarligen är lite ding ding...

2009-07-13

RUGGIGT BRA STÄLLEN

Nu springer han omkring och yrar om sina ruggigt bra ställen som han inte hittar. Fortfarande. Undras om frugans hans skull ta och lyfta arslet från soffan och hjälpa till och hitta det ruggiga braiga stället han har lagt sina små plastprylar på....?

SMARTA STÄLLEN

Min man tenderar att lägga sina viktiga saker på smarta ställen. Det är bara det att de är lite väl smart för min man. Han hittar sällan sakerna han lägger på sina smarta ställen. Ibland hittar hans fru dem på de mest konstiga ställena. Då säger alltid mannen: Ja visst ja!!!!!! Visst var det ett bra ställe???!

TVÅ TRÖJOR

Mannen och inti skulle iväg och golfa. Mannen tar på en tröja över den andra.
Jag: Du vet att du har en tröja under va?
Mannen: Ja.
Jag: Varför har du två tröjor på varandra då?
Mannen: För jag orkade inte ta av mig den andra.

Jaja. Han är snart 35 år och måste väl få bestämma om han vill ha två tröjor på varandra. Oavsett anledning.....

2009-07-12

KATTEN MUSEN TIO TUSEN

Vem blir min tiotusende besökare???? Spänningen är OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOlidlig!

2009-07-11

TOO MUCH....

Inti har ju som tidiagre beskrivits bra hörsel. Och sluledningförmåga. Vi satt och käkade jordgubbar(eller alla andra för jag bakade...)Och då säger femåringen till fjortisen:

Inti: Vet du farbror? Du dricker alldeles för mycket söta drycker, för mycket Coca Cola. Det är inte bra för dig. Och så tittar du alldeles för mycket datorn Farbror! Det är inte bra för dig!

Ja vad ska man säga mer än att tyst hålla med....

DEGIG

I dag har jag varit värsta bageritanten. Jag har bakat hela kvällen. Nu känner jag mig helt degig i huvudet. Hahahahahahahahaha!

NO SHIT????

Idagens tidningen står det att det är omöjligt att bli gravid genom att bada i en pool. No shit säger jag.

SVAMP

När jag var ute och gick igår såg jag fem små små kantareller. Idag när jag läsate DN såg jag att det är svampår. Så idag följer vi med ut till crossbanan och letar efter svamp! Redo med min nya svampkniv som jag fick av syrran förra året i present! Undras om vi hittar några kantareller....

2009-07-10

INTE GLÖMMA!

Jag måste komma ihåg! Alla de råd jag fick av Psykolog-Staffan;
Att gå ut och gå långa promenader, att sova ordentligt och att ta egen tid. Inte för att jag mår dåligt nu, men för att förebygga att jag ska göra det igen. Jag är livrädd för att trilla dit igen. Semestern är lång och semester med två små barn är inte bara semester. Därför är det viktigt att jag kommer ihåg det Staffan sa. Jag måste bli bättre på det.
Var ute och gick en promenad för en liten stund sedan. Det är ljuvligt att gå skogen. Lövens brus var öronbedövande idag. Dofterna av en lätt fuktig skog är magisk. En promenad ger mig så mycket energi genom att jag låter tankarna fara hit och dit samtidigt som kroppen rör sig i snabb takt. Läkande och förebyggande. En promenad om dagen eller i allafall tre långa i veckan är mitt mål. Helst en om dagen. Men jag är realist.

2009-07-09

GLASIGT

Vi har ju fjortisen hemma hos oss. Han är världens bästa fjortis. Vi har köpt nya glas på IKEA. På de två dagar vi haft dem har han missat munnen en gång, kastat vatten i ansiktet på sig själv en gång för han missbedömde mängden vatten i glaset och så har han hällt ut ett glas med saft på mattan. De nya glasen och han kommer inte så bra överens helt enkelt. Kanske kan de bli vänner imorgon.

JEDIRIDDAREN

Fjortisen och femåringen spelar tv-spel.

Jag: Är du Darth Vader?
Inti: Nej, jag är faktiskt Luke Skywalker, en jediriddare såsom min far var.

Okej, ungen har kanske lyssnat på de gamla 80-tals lyssnasagor en gång för mycket....

KOMMENDÖR

Inti: Följ efter mig! Uppfattat????!
Fjortis: Uppfattat....(suckandes dock)
Det är bra att våran femåring styr fjortisen med järngrepp!

NÅGOT FEL

Igår när vi städade bilen började jag ana ugglor i mossen. Mannen måste vara lite sjuk.
Här kommer bevisen:

1)Han visste var Intis Darth Vader-mantel var utan att ens tänka efter. (Det har aldrig hänt på 14 år att han vet var saker är. Speciellt inte barnens.)
2)Han föreslog att vi varje dag ska städa ett rum ordentligt tillsammans för att få lite fint här hemma. (Att städa ngt förutom bilen och motocrossen brukar inte vara så spännande.)

Jag kände på hans panna och ja. Han var mycket kallare i pannan än vad som brukligt är. Och idag ska vi städa gästrummet.

DYRT

Funderar på vad vi ska gör denna regniga trista dag. Tom Tit i Södertälje? Sydpoolen? Kollar priser och inser att om hela familjen plus fjortisen ska åka så blir det ungefär halva semesterkassan. Otroligt dyrt det är att göra sådana dära grejer! Kanske åker vi runt med barnen och kollar soffor istället. Det blir ju billigare(åtminstone tills vi köper soffan) och dessutom MYCKET roligare för barnen.

2009-07-07

GRILLMÄSTAREN?

Även andra saker kan vara tålamodsprövande.
Mannen och fjortisen(som har blivit mer vuxen än fjortis)har varit ute på crossbanan och missade middagen. Jag grillade fläskfilé och gjorde klyftpotatis i ugnen.

Mannen: Har du grillat de här????
Jag: Ja...
Mannen: Men! Vad duktig du varit!

Man tackar för förtroendet.

TÅLAMODSPRÖVANDE

Ibland är det tålamodsprövande att ha barn. Ganska ofta faktiskt nu när jag tänker efter. Jag har hög smärttröskel om jag mår bra och en lite lägre när jag mår sämre. Jag tål mycket såsom tjat, trampa på leksaker, bus, bajsord, höra ordet "mamma, mamma, mamma, mamma, mamma, mamma" MÅNGA gånger efter varandra. Men något som kommer åt mig ganska fort är gnäll. Detta mycket jobbiga ljud på gränsen till gråt som gör att något börjar brinna i mig nästan direkt. Brrr.... Inti är speciallist på att gnälla. Antagligen för han märker att det kommer åt mig. Han får reaktion nästan direkt. Jag vet inte hur jag ska komma till rätta med detta gnällande. Ska jag lära mig leva med det eller ska jag orka ta gnäll-striden var eviga gång? Vilket i såfall blir ganska många strider per dag.... Hur gör ni där ute?

KANSKE ÄNTLIGEN!

Nu äntligen ser det ljusare ut. Det verkar som om det ska lösa sig med min barndoms sommarställe. Jag tror mamma kan börja pusta ut och kanske kan känna sig till freds med att vara där nere nu på dagarna. Det verkar som om alla nu är överens om priset på våran fina lilla stuga. Jag vet att jag inte ska ropa hej förens barnen kommit över bäcken eller vad det nu heter, men jag viskar fram ett hej i allafall. Fast inte skinnet är sålt och björnen skjuten. Ett litet positivit mycket tyst hej..... hej

STORA PLANER

Jag har vänner. Vänner som har liksom en plan när de köpt sina hus. De vet vad de ska göra och hur de vill att deras hem ska se ut. Vi köpte ett hus och har i stort sett inte gjort ett dugg mer än att byta tapeter. Sedan har det liksom blivit lite hit och dit med designen inne i huset. Ingen plan. Jag vill också ha en plan så jag kan få ett fint hem. Som mina vänner. Men det ahr liksom int funnit tid till det mallan ammning, bajsiga blöjor och sömnlösa nätter. Idag var vi på IKEA. Och drömde om garderober och oliks smarta system som sväljer våra kläder och leksaker. Och så köpte vi 12 nya glas och 6 nya äggkoppar. Så när jag kom hem så rensade jag ur ett skåp. Rensa ja. Det skulle vi verkligen behöva göra. I minst en klädkammare och i okänt antal köksskåp. Fast vet ni? Det är sommar så ett skåp får räcka för idag. Iallafall till jag känner för att ta tag i nästa. Skit i planen. I allafall just nu. Jag har semester. Jag behöver inga planer. Fast det skulle vara trevligt att ha något slags mål i allafall...

INTE RIKTIGT ÄN(tackochlov)

Inti: Jag kan ju hantera det där lasersvärdet för jag är ju snart tonåring...
Jag: ? Eheee...Nää...
Inti: Jo det är jag ju. Jag är ju fem och snart är jag sex och då är jag tonåring.
Jag: Näää det är du inte. Då måste man ha -ton efter siffran typ 16TON.
Inti: Ja. Fem, sex och SJUtonåring.

2009-07-05

LITE DIFFERENS

Livet är så annaorlunda utan barn. Nu har vi varit hos två familjer under den senaste veckan. Den ena har två barn i 11-14 års åldern och den andra har inga barn. Hos två-barnsfamiljen var det lite enklare. Det fanns leksaker som våra barn kunde använda både nya och gamla. Det fanns barnkanaler och gamla vhs-filmer som barnen kunde roa sig med. Det fanns barnstolar, barnvagnar osv osv osv... Hos den andra familjen är det städat. Allt är i ordning, fönstren är superputsade, golven är fina och blanka.... Och att släppa in våra barn där känns inte som en bra kombination. Ungefär som att låta en lerig gris gå in i ett rentvättat kök ungefär. Det kan inte går bra. Tänk vad fint man hade möjlighet att ha det när man inte hade barn. Och vilka eoner av tid som fanns bara till en själv. Så olika liv, men bara på en skillnad av nio månader. Bra liv båda två. Men totalt olika.

2009-07-03

Förr


Var det lite roligt att gå på liseberg. Man kunde åka roliga grejer, gå hur man ville. Gå hur snabbt man ville. Inte nu. Nu får man gå i snigelfart, åka små sakta kaninbåtar och se på kaninteater. Visserligen i skuggan. Men ända. Det var bättre förr....

SOL OCH BAD!

Ljuvligt är det att få en superstart på semestern. Men sol sol sol dagarna i ända. Vi är på Västkusten och igår tillbringade vi hela dagen på solvarma klippor fiskandes krabbor och badande. På kvällen grillning, godis, sällskapsspel och roligt sällskap. Idag hoppar vi över klipporna och ska snart bege oss in till stan för en heldag på Liseberg! De e la gött me semester!

2009-07-01

BUTTER

Mannen är lite trött idag. Han sprang, tränade styrke och röjde i boden hel dagen igår. Det spillde över på idag.
Inti behövde lite hjälp med spel på mannens telefon.
Inti: Pappa, kan du hjäpa mig?
Mannen: Nej det kan jag inte...
Inti: Farbror kan...
Mannen: Jaaaaaaaaaa(SUCK)jag kan också... Vänta bara...
Inti: Pappa, ibland är du lite butter.

Så sant som det är sagt skulle jag vilja säga.