2010-09-30

Blev det lite fel på gps:en?


Jag: men här står det en mer. Vem har ställt dit den?! Mannen: men ställde jag den där?? Men gud vad förvirrad jag måste varit! Den skulle varit i kylen. Jasså du mannen. Det säger du. Kanske snackade tanten på gps:en inte helt korrekt. Eller så skrev mannen frys istället för kyl....?

Hej gps


Vi ska på föräldramöte på intis skola. Vi går dit. Med lite hjälp av gpsen ska vi nog hitta dit...

Meh!

Seriöst. Desperate Housewives måste vara en av de bästa serierna som någonsin gjorts!

Eget ansvar

Inti fick ett eget busskort till skolbussen i tisdags förra veckan. Sedan åkte han resten av veckan och gillade det. Han är ju stor så liksom. I helgen tappade han busskortet. Suck. Så det var ju bara att fixa nytt. Jag tyckte det var skitjobbigt att fråga efter ett nytt. Inti vägrade göra det för han skämdes. Igår fick vi det nya kortet. Nu har jag gjort en säkerhetsanordning på det så han inte ska lyckas tappa bort det igen.... Dessutom hade han ett nytt cykellås i måndags med lås och nyckel. När mannen skulle hämta honom hade han tappat bort nycklen. Suck. Så de fick klippa låset med vaktis tång. Suck. Hur fick jag en så slarvig unge????(Säger mamman som lade mobilen PÅ bilen och åkte iväg.) För visst faller äpplet långt från päronträdet....?

2010-09-29

Mannens nya kärlek snackar hela tiden. Och piper.

Mannen har ju skaffat sig en ny kärlek. HTC Desire. Idag när vi åkte hem från köpcentret hade han fixat GPS i den. Han skrev in vår hemadress. Som om han inte hittade hem. Sedan satt mobilen och gps-tanten och sa var vi skulle åka. Hela vägen hem. Vi tog vägen runt Intis skola. Då tyckte tanten vi skulle vända tillbaka i rondellen. Inti skvallrade att Mannen hade på den på väg till jympan också. Då hade han även kopplat in hastighetsfunktionen. Den vet tydligen vad för hastighet som gäller och ser hur fort man kör. Om man kör för fort piper gps:en. Mannen konstaterade att den hade mest pipigt hela tiden. Och sa att den funktionen kan man ju inte använda. Suck. Nu ska jag väl behöva stå ut med GPS-tanten om vi så bara ska åka till affärn. Bara för han är så kär i sin nya mobil....

Inte längre

Men sedan vände turen och jag har haft ont i magen hela dagen. Ikväll gav jag upp och ringde och sa att jag stannar hemma imorgon. Skitmage.

Kanske borde köpa en lott


Vädret är fint, jag valde i morse mellan pendeln och tunnelbanan. Och valde rätt, för nu står det helt still på röda linjen. Och så fanns det jättemånga sittplatser på pendeln. Tur som en tokig!

2010-09-28

Nä, nu är jag snurrig

Av någon aneldning, troligtvis för att döva sitt eget samvet då Mannen nyss köpt en HTC Desire, har han börjat övertala mig om att jag skulle må bra av en ny mobil. Nu sitter jag här framför datorn med grusiga ögon och kollar runt på olika recensioner av olika mobiler. Och jag blir bara mer och mer snurrig och mindre och mindre klok på vad jag ska köpa. OM jag ska köpa ngt överhuvudtaget. Jag älskar ju telefoner, men jag fattar inte varför jag ska ha en supermobil när jag har en dator inom typ 3 meters räckhåll nästan hela min vakna tid varje dag.... Nä, nu lägger jag ner detta och tar jobb på cloetta!

2010-09-27

Självmål


Jag som gör mig rolig på att vissa på jobbet springer omkring i höga klackar när det inte riktigt passar. Nu fick jag äta upp det. Skottlossning i förort och jag trippar omkring i höga klackar och småspringer hit och dit vid avspärrningarna. Ja ja. Jag var snygg i allafall i min röda kappa och höga klackar. Och skillnaden mellan mig och de jag gjort mig rolig över är att jag hade med mig ett par convers. Jag hann bara inte byta om när det hettade till....

Fått lite gjort


Idag har jag cyklat med inti till skolan, fixat avhoppad kedja på väg till skolan, gått en 1 timmes promenad med mannen, fyllt på med jord och bark runt den nedklippta häcken, planterat höstblommor. Nu ska jag jobba. Men jag hade hellre velat vara hemma.

2010-09-26

Det här med fredagsmys

Allvarligt. Jag fattar inte det. När fredagen kommer är jag oftast hur trött som helst. Men då ska det mysas. En jävla massa krav med god mat, popcorn, chips och tända ljus. Jag som knappt orkar/hinner ge ungarna korv med bröd! Nä. Fredagsmys är inte min grej. Då har jag tusen gånger hellre lördasgmys. Då har jag hunnit vila upp mig lite och hunnit laga (lite)godare mat. Lördagsmys är grejen för mig. Jag avskaffar fredagsmys.

Ett superhemligt labb


Idag hade vi med ngr kompisar till Inti till vår Superhemliga koja. De lekte och sprang omkring och viskade med varandra. Eftersom Keiru är lite mindre var han lite utanför. Därför började han bygga på sitt hemliga labb. (?) Han bubbade och bar och till slut hade han ett litet hemligt labb under en gran. Och håll med, det är ju superfiffigt att ha ett hemligt labb under en gran i skogen. Vem skulle ana det liksom.

2010-09-25

Nr 1 eller nr 2?

Är så sjukt sugen på chips och dipp att jag nästan ramlar ur soffan. Men bilen och mannen är borta. Nu överväger jag att 1)steka ägg eller 2) knäckermackor med ost och smör på. Känns ju ungefär som chips med dipp. Not.

Verkar ha fått lite blonda hårstrån

Även svarthåriga personer kan ha blonde moments. Jag vet. Igår dammsög jag. Dammsugaren lät konstigt. Jag tog bort röret så det bara var slangen kvar. Det lät fortfarande konstigt. Jag satte slangen till örat för att höra vad det var som lät. Inte smart. Dammsugaren var ju igång. Vad tänkte jag? Inget uppenbarligen. Örat och håret och halva jag sögs in i slangen. Plus att jag höll på att få tinitus på kuppen. Efteråt när jag slagit av dammsugaren skrattade jag åt mig själv. Och rodnade.

Kojan


Idag byggde hela familjen en koja i skogen. Det var jätteroligt. När mannen och keiru gått hem stannade inti och jag kvar och låg och lyssnade på skogen. Det var mysigt. Nästan så jag hade kunnat sova där i natt. Men det var för litet och bergigt.

2010-09-24

Hur mycket skit

kan jag kläcka ur mig under en dag? Det är en stilla undran efter att ha haft en journalist med mig en hel dag.... Jag har liksom babblat på. Babbel babbel babbel babbel.... Men vad kom egentligen ur munnen? Ska få läsa texten. Men det ska bli spännande att se hur det blir i tryck. Det blir aldrig som man tänkt sig. Så mycket vet jag. Hoppas jag ser seriös och proffsig ut på bilderna iallafall.

Fredagsmys


Och test. Funkar det att blogga från mobilen igen?

Test



Förföljd

Idag ska en fotograf och en reporter hänga efter mig hela dagen. Jag ska bli dokumenterad. Så idag är det finkläderna på. Mannen frågade om jag hade en tidig 40-års kris eller vad det var med mig. Klackar på skorna och örhängen... Och nu när jag kom till jobbet sa en kollega att hon sett en förvandling det senaste halvåret, att jag liksom blivit jättefin. Jag vet inte hur jag ska ta det.... Kul att de gillar mig, men hur uppfattades jag innan????? Skit samma. Huvudsaken är att jag ser snygg ut på bild.

2010-09-23

Rolig kollega

Rolig kollega: Jasså, här sitter ni och skapar odödlig konst....

Kul.

2010-09-22

ingen mobil+lite tid=kort inlägg

Jobba hela dagen, måla altanen, ramla ner från stegen, målade staket, lagade 4 liter äppelkräm, la barnen, gjorde en äppelkaka. Ett gott dagsverke. Nu behöver jag inte göra mer idag. Tack och hej leverpastej.

2010-09-21

Lite fjäsk kanske fixar det

Mina senaste inlägg är hemskt långa. Massa text. Inte kul. Det vet jag själv. MEN. Min mobil ligger ju krossad på E4:an någonstans. Så det blir text, inga bilder. Tills jag hittar en lösning. Det finns olika alternativ:

1) Gå och fjäska in mig hos teknikavdelningen och hoppas jag slipper en gammal telefonmodell, för de kan man int blogga på lika enkelt....
2) Smygbyta med kollegan Å som använder en Iphone istället.
3) Fixa en ny egen privat som jag stoppar in jobbets SIM-kort i...

Ska nog först prova fjäsket. Sedan ett smygbyte och sist en helt ny(begagnad)egen. Men visst borde det gå att fjäska till sig en ny... Eller hur?

Framtidens parti

Vid middagen satt vi och kollade i DN. Där fanns en illustration på alla partiledare med Åkesson i mitten mellan Fredrik och Maria och respektive block. Tusen frågor från barnen om vilka det var, vad deras partier hette, vad partiet stod för. Vad det är för skillnader mellan dem. Och så kom vi till Åkesson. Vi förklarade att han inte tycker att alla människor borde få vara här. Att han tycker att Sverige bara ska ha råd med de "rikitga" svenskarna. Inti satt tyst ett tag. Funderade. Och sa sedan att han inte gillade honom.
Sedan frågade han om han kunde bli politiker när han blev stor. Det kan han ju sa vi. Han kan bli vad som helst. Han kan ju bilda ett eget parti tillochmed. Bara han lär sig snacka för sig och har bra idéer som många tror på. Då sa han att han ska bilda ett parti. Ett parti som ska heta Rättvisepartiet. Där alla får vara med. Oavsett om de är brunhåriga eller inte.
Det är min unge det. Så då vet ni. Om en 15-20 då det kommer upp ett nytt parti som heter Rättvisepartiet, då vet ni var ni ska lägga er röst! ;-D

och jag vet att det redan finns ett Rättvise-parti, men det hade jag inte hjärta att säga till den lilla 6-åriga entusiasten....

Min lilla pungare

Inti gillar att ha en stor tuppkam när han ska på fest. Han tycker han är cool då. Jag tycker han är söt. Men efter ett kalas så är det ibland en ganska ledsen tuppkam eftersom ungen är sjöblöt av svett. Och då vill han ju veta hur han ska göra för att få en stabil tuppkam som klara av en fest på leklandet.

Inti: Mamma, vad har såna dära pungare eller vad de nu heter i håret så att det stannar uppe hela tiin?

Jag förklarade att jag inte riktigt vet, men att sockervatten är ett alternativ. Jättemycket hårspray ett annat. Men nästa gång vi ser en punkare ska vi fråga.

2010-09-20

Såja. Nu har jag brytit ihop hela dagen. Nu går jag vidare.

Nu har jag gått en lång snabb promenad och rensat huvudet. 100 000 poströster kvar. Enligt en kompis behöver alliansen bara 7400 röster för egen majoritet. Det borde ju finnas 7400 av de där 100tusen. Annars hoppas jag miljöpartiet är bra förhandlare så kanske Maria Wetterstrand kan få jobbet som vice statsminister....
Hur som. Idag börjar Svenska NewYork-fruar på trean och om typ 12 veckor är det julafton. Julkort och glöggfestkort ska göras. Innan det ska jag visst fylla 35 år. Och fira att jag fått möjligheten att växa upp i detta fantastiska land i 35 år. Nästa söndag börjar Desperate Housewives igen.
Vad jag vill säga är att jag vet ju att livet kommer fortsätta som om nästan inget konstigt hänt. Men jag vet att jag kommer kämpa ännu hårdare för att mina barn ska få en bra uppväxt och ha med sig en naturlig empati för andra människor och en stor förståelse för andra religioner men även vara otroligt stolta för att de är svenskar. Precis som jag är.

När det inte blir som jag tänkt mig

Ni vet det där jag skrev om att jag hoppas det inte skulle ske ngr konstigheter igår kväll. Ungefär en timme efter jag skrev det la jag min älskade mobiltelefon på bagageluckan på bilen och körde iväg. Jag har inget minne av det, men så måste det gått till. Den var inte kvar när jag kom fram till Botkyrka. Jag har en annan mobil så när jag kom hem i natt laddade jag den. Och slog fel PIN-kod tre gånger. Så den låste sig. Grattis Z. Det är nästan så jag går in i en djup depression. Lika bra att gå och lägga mig igen.

Ny dag, nya tider

Ny dag. Dimman ligger tät. Det känns fortfarande helt kasst! Det känns verkligen historiskt detta val. Som om det verkligen inte finns någon återvändo denna gången. Som om vi öppnat nya farligare dörrar på glänt. Det känns inte bra.

Tomhet och besvikelse

Sitter hemma vid köksbordet och funderar. Egentligen borde jag inte vara överraskad. Det har varit ett par skakiga år vi haft ekonomiskt. Och om vi bara tar en lite tjuvkik bakåt så ser vi ju vad det gör mot ett samhälle. Det gör att rädslan sprider sig, att egoismen ökar. Det gör att det blir vi och dem. Det jobbiga är att vi människor verkar vara som Doris i Hitta Nemo. Ha ett kort minne. Och dessutom inte tänka längre än vad näsan räcker. Vi blir så rädda. Om det som är "vårat". Att inte "dem" ska komma och det ifrån oss. Inte ta våra jobb, inte ta våra pengar, inte uttnyttja "mina" pengar genom tex bidrag, inte ta Sverige från oss. Så jag borde inte blir förvånad. Jag borde inte känna mig så ledsen. Men det gör jag. Jag har en stor förhoppning om att mina barn ska växa upp och inte ens tänka tanken vi och dom. De begreppen ska inte ens existera. Det ska vara en självklart att deras kompisar kommer från en bunt länder. Det ska vara en självklarhet att de ska ha olika hudfärg och ha med sig olika språk. På så sätt blir ju mina ungar riktiga världsmedborgare. De får en större öppenhet, vågar släppa rädslan. Vågar leva fullt ut. Därför blir jag så fruktansvärt besviken. Hur kan man ge sin röst, denna värdefulla röst, till ett parti som vill andra människor illa. På riktigt. Vars lösning på alla problem är släng/stäng ut dem som inte är svennebanan-svenskar???!!! Ett parti som inte ens har en klar lösning på den existerande integrationsfrågan mer än kasta ut "dem" så fort det går???? Jag fattar inte. Jag fattar inte hur egoistisk och empatilös en stor del av sveriges befolkning blivit. Jag fattar inte. Jag är så arg och besviken att tårar tränger upp i ögonen. När jag vaknar senare idag vaknar jag i ett land som blivit kallare. Ett land som inte är lika öppet och empatiskt som det var när jag vaknade igår. Jag är så besviken.

2010-09-19

Jorå!

Jaha ja. Då kör vi! Ända in i kaklet till 02. Hoppas det går bra och att inget konstigt händer!

Tårögd

På vägen hem fick jag tårar i ögonen. För att dagen är så fin, för att jag har en sådan jävla tur som får rösta. För att jag får säga vad jag tycker utan att riskera livet. Fy fasiken vilken tur vi har som bor i Sverige! Vi tänker på det så sällan. Alltför sällan.

Med lite hjälp så


Nu har jag och barnen varit och röstat. Keiru bar röstsedlarna och inti la i dem i kuverten och slickade igen dem. Nu har vi gjort vårat tills nästa val, vilket borde vara kyrkovalet eller EU-valet(?????). Nu är det bara att vänta och se. Oavsett vad som händer är det måndag imorgon och jag gjorde vad jag skulle i valet 2010.

På väg


Då är vi på väg. På väg att utöva demokrati.

Nu gäller det!!!

Okej. Om 3 minuter öppnar vallokalerna. Alla ni där ute som kan och får rösta, det är er demokratiska skyldighet att gå till vallokalerna och ge er röst! Vi lever i ett fritt land och demokratiskt land och då är det banne mig en plikt att gå och rösta! Och idag mina vänner ska vi alla ta och rösta mot ett Sverige MOT främlingsfientligt!

2010-09-17

Favorit i repris


Inti: mamma jag vet. Nu tänker du på att många små barn i andra länder inte har mat så de blir mätta medans små pojkar i andra länder som här inte ens äter upp sin mat. Det är tokigt. Men så är det ibland. Stackars barn. Att ha en 70-talist mamma är inte så lätt ibland. Men nu är det fredagsmys med film, popcorn och smoothies!

Häck väck


Bokstavligen. När jag kom hem igår kväll var häcken borta. Grannens bror hade klippt ner den. Vi var med på det. Men det blev lite... Tomt. Och staketet. Det blev så synligt. Synligt fult. Eller mer det syntes så tydligt hur fult det är på baksidan. Som nu blev vår framsida. Så nu hoppas jag på ngr regnfria soliga dagar så vi kan fixa till det. Sedan undrar jag hur länge det tar innan häcken är typ 1 meter hög igen. Något jag KANSKE borde tänkt på innan vi var med på att ta ner häcken till 10 cm.

Morgan Alling

Förra veckan träffade jag Morgan Alling. Jag lyssnade på hans sommarprat i somras och grät. Nu har han kommit ut med boken Kriget är slut. Jag läser just nu den boken och varje sida är en plåga att ta sig genom. Mest för jag vet att detta verkligen har hänt. Och att det händer fortfarande för andra barn. Jag vill att det ska går bra för Morgan och hans lillebror, att någon ska komma och hjälpa dem. Men hela tiden finns det en underton i boken som säger att de är helt själva. Det liv som Morgan och hans bror har som barn ska inget barn behöva ha. Från att ha en mamma som är alkoholiserad och ett liv fullt med fyllegubbar och tanter och allmän kaos till ett annat slags kaos hos fosterfamiljer. Det gör ont att läsa Morgan Allings bok. Ont i hjärtat. Den är på gränsen till för jobbig. Jag vet inte om det beror på att jag själv har små barn i ungefär samma ålder som är killar. Men den är otroligt gripande och bra. Så om ni undrar vad ni ska läsa för bok nu, när eran bok har tagit slut. Läs Kriget är slut av Morgan Alling.

Det straffade sig

Igår kväll somnade jag 21.33 framför debatten. Och nej, det var inte alls politikernas fel genom att bara tjafsa och kasta skit på varandra som gjorde att jag somnade. Det hade kunnat vara en Thåströmintervju. Jag hade somnat ändå. Vaknade 22.33 och konstaterade att jag borde släpa mig upp till sängen. Gjorde det och somnade direkt. Vaknade 06 i morse. Ganska pigg. I kväll är det fredagsmyyyyyyyyyys! Mannen jobbar till 23.30 så jag och barnen ska kolla på Idol har jag tänkt och äta popcorn. Och ha en riktigt mysig kväll! Fast inget blir ju som planerat. Men Plan A är så iallafall.

2010-09-16

Saker jag tänker på 04.53

04.53. Mannen kommer in och småropar om det är okej att han tar bilen. På en millisekund är jag klarvaken och hjärnan går på högvarv.
"Hmm... Om inte vi har bilen kan vi inte åka till skolan, då måste vi gå eller cykla. Och det spöregnar, det är därför Mannen måste ta bilen istället för hojen. Kan Inti åka med grannfrun lite längre bort kanske? Vi skulle ha fixat ett busskort till honom! Taxi då? Då måste det vara en taxi med barnstolar. Svårt att få. Sen måste den vänta. Shit, var ska den stå och vänta. Då måste vi springa...Nej Z lugna ner dig. Tänk på ngt fint och lugnt. Jag tänker på Gotland när syrran och jag gungade ungarna vid Norderstrand. Hmmm.... Gotland. Hur många sängar fanns det till nästa år. Ska vi vara där i två veckor eller räcker en? Vilka kommer dit då? Kanske kan man ta med egna madrasser så fler får plats? Barnen kanske kan dela rum?"

04.53 är det inte så bra att tänka så mycket att hjärnan brinner upp.... Det kommer säkert straffa sig ikväll och imorgon.

2010-09-15

Nej, Ecuador ligger inte i Norden

Det ringde en liten människa(kvinna) till mig ikväll från ngt undersökningsföretag. Efter kanske 30 frågor om jag trivdes på jobbet:

Utfrågaren: I vilket land är du född i?
Jag: Ecuador.
Utfrågaren: Jaha... Var ligger det?
Jag: Sydamerika.
Utfrågaren: Eh... Det är inte i Norden va?
Jag: Öh, nej. Det är i Sydamerika.
Utfrågaren: He... He...? Jag är inte så bra på det där med var länder ligger.
Jag: Nä, jag märker det...

Okej att inte ALLA kan veta var landet mitt på jorden mitt under solen ligger, men hallå. Det ligger INTE i Norden. Det borde ju iallafall de flesta veta....

2010-09-14

Om du kanske tänker att SD är ett bra val

Jag tycker helt ärligt att SD inte får tillräckligt mycket plats i media. Varför jag tycker det är för att vi väljare inte får se deras riktiga ansikte. Nu har Soran Isamail lagt ut en film på Youtube där vi får möjligheten att se hur politiker i SD beteer sig. I verkligheten.

Mix


Vi har köpt en mixer. Nu ska vi göra goda nyttiga frukt smoothies varje dag! Mmmmmm!

Hur tänkte V här?

Ja, vi ska ha en familjefest! Låt oss ta in en burlesk strippdansare!!! En vecka innan valet. Med en nyss liten uppflammande debatt ang kvinnornas antal på valsedlarna. Hur tänkte vänsterpartiets föreningsordförande i Södertälje?

2010-09-13

Bra jobbat Mannen!

Idag hade vi avbytning i familjefabriken. Keirus dagis hade planeringsdag och var stängt, jag kompade och mannen jobbade tidigt så vid 14 hade vi avbytning. Jag gick till jobbet och Mannen tog över. Han tog barnen till ett lekland. Vilket resulterade i att när jag kom hem för dagens andra avbytning(mannens cross är på verkstad i Tälje och nu skulle han dit)nu ikväll så sov redan Keiru och Intis ögon är som små streck. Bra jobbat mannen! Det blev en enkel läggning ikväll för mamman!

Men det är tur jag är smart


Jag har ju både nya strumpor och gummistövlar med mig. Och en gul gummijacka för dagar som denna... Mot arga kolonilottsägare!

Mina misstag



Misstag1: För lite kläder. Jag fryser som en tok. Inne. Jag får snart göra som Kjell Bergqvist. Ha långkalsonger på mig från September till maj.
Misstag2: Skor som läcker. Inte bra. Blöta strumpor som förstärker frusenheten.

Brrrrr.

Dokumentär om Göran Lindberg

Till alla er som missade Dokumentärredaktionens dokumentär om Göran Lindberg i går. HÄR!
Klicka och lyssna på mycket intressant lyssning. Det är med facination och förskräckelse jag har hört om Göran Lindberg. Hur vi människor kan vara så helt olika personligheter i olika situationer. Hur han hade sitt huvudkvarter mitt inne i polishuset, därifrån ordnade han gangbangs, köpte prostituerade, förmedlade prostituerade... Och sedan en sjungande otäck polis. Hans attityd till Göran Lindbergs jämställdhetsarbete(han gjorde ju ändå ett gott jämställdhetsjobb som polis) var otäck. Och jag antar att han jobbar kvar som polis.... Nähörrni. Lyssna, de 51 minuterna det tar är värt det.

2010-09-12

Jaha ja. Då är 5 klara.


2 till kort är klara. Julkort alltså. Men nu kollar jag på mamma mia. Och fattar inte grejen med filmen. Alls. Det är ju helt goofy. Så töntig. Men men. Jag kanske inte förstår den riktigt.

Mosigt


Idag har vi inte gjort så mycket. Vi skulle ha målat Altanen men det regnade ute. Så jag plockade äpplen, spelade en massa tärningsspel, åkte till ikea. Och eftersom jag har en uppväxt som är full av att ta till vara på allt kokar jag nu äpplekräm av fallfrukten. Det luktar gott i hela huset. Hoppas det smakar lika gott. Och ni vet färgen på bildörren. Den fixade min kära händige svärfar bort idag. Det syns knappt att det skett ens. Men idag fick jag inte köra bilen....

Så var julkortspysslet igång


Har gjort årets 3 första julkort. Förra året gjorde jag över 40 lika. Det gör jag inte om. I år kanske det blir max 3-4 som blir precis lika. Inte fler. I år blir det olika former och färger och stämplar. Och jag hoppas jag hinner göra klart innan jul när jag börjar redan nu...

2010-09-11

Vilken jubelidiot jag är


Körde lite för nära väggen.bilen blev lite vit. Där det inte ska vara. När jag kom in och berättade för mannen var han snäll. 'det gör inget. Du gör det så sällan!' tack mannen. Du är snäll du. Och jag är mer än lovligt förbannad på mig själv.

2010-09-10

Snälla alla, tro inte allt ni läser!

Alltså såna här grejer går jag igång på. I veckan har ngr på fejjan haft följande status:

en Jeep av äldre modell med två män av utländsk härkomst en med rakat huvud, försöker få med sej barn i bilen,sågs för några timmar sedan vid XXskolan. Sprid detta vidare! Polisen är underrättad

När jag läste det blev jag enormt provocerad. Av två anledningar.
1) Det är val snart, det känns som om ngn vill spä på en massa fördomar genom att sprida en massa skit via facebook. Jag gillar inte sånt, speciellt inte när det dessutom är rasistiskt.
2) Varför kan inte folk ifrågasätta saker och ting utan istället bara kopiera en text och sätta den i sin egen status....?
Förutom att jag blev provocerad blev jag genast misstänksam att detta bara var just skit. Surfade runt på olika nyhetsbyråer och polisens sajt och konstaterade snabbt att det inte fanns ngr nyheter om det. Alltså stämmde det föga troligt. Bara ngn timme efter den första statusen kom en till, då var det en skola 10 mil bort. Efter ytterliggare några dagar var det en skola i ett helt annat län.... Alltså uppenbart falskt.
Nu går polisen ut med detta:

Rykten om bortförda barn

Rykten sprids just nu runt om i länet om en man som drar in barn i en mörk bil. Några försvunna barn eller iakttagelser om bortföranden av barn har däremot inte rapporterats till polisen.

Via Facebook och sms har ett meddelande sänts ut till ett stort antal människor i Sverige, om att ett fordon plockar upp barn vid skolor. Olika utskick förekommer just nu på flera håll i landet med samma innehåll men med ändrade ortsnamn. Händelsen kan ha inträffat och nu fått spridning utanför det område där den ägt rum, men den kan också vara påhittad.

Kontrollera uppgifterna för att undvika ryktesspridning

Polisen uppmanar allmänheten att verkligen kontrollera var uppgiften kommer i från innan man vidtar några andra åtgärder - för att på så sätt undvika ryktesspridning. Om man är vittne till en händelse som liknar den beskrivna händelsen, så ska man kontakta polisen och berätta vad man ser eller har sett.


Så alla ni som sett detta på facebook, tro inte på det. Det är inte sant.

Jag har varit i en korridor

Det här med min hudfärg är tydligen ett problem för vissa.
Keiru: Mamma, varför ser du ut så(pekar på mitt ansikte)?
Jag: Vad menar du?
Keiru: Varför ser inte du ut som Inti, mig och pappa?
Jag: Ja hur var det nu igen, kommer du ihåg?
Keiru(tänker ganska länge): För att du varit i en korridor?
Jag(fnissar lite. Eller mycket.): Ja nästan. Fast det heter Ecuador.
Keiru: Ecuador....
Keiru: Jag tycker du ska vara lyse. Som vi.
Jag: Ljus menar du?
Keiru: Ja.

Jaha ja. Så jag är ett lyse i en korridor? Eller?

Att inte göra saker direkt


Kan straffa sig. Hoppas den inte straffar mig bara.

Men lägg ner del 2

Pastorn börjar vackla nu. Pastorn har en liten församling på 30 personer. Om det inte varit 2010 och datorålder hade denna händelse troligtvis inträffat i tysthet om den hänt överhuvudtaget då intresset hade varit minimalt. Men nu via nätet (tex denna blogg) och via massmedia har denna nyhet spridits som en löpeld genom världen. Massmedia har ju utan tvekan hällt bensin på denna nyhet för att den verkligen ska ta eld... Vilket ansvar har massmedia om bokbålet kommer ske och resulterar i flera motdåd?

2010-09-09

Lagd unge ligger


Inte still. Mannen la barnen i sina sängar. Nu campar de lite hipp som happ här på övervåningen. I sina sovsäckar men utan liggunderlag. Känns lite hårt. Men kreativit måste jag säga.

Till mig


Dessa väntade på mig när jag kom hem. Idag är det 15 år sedan jag och mannen tog varandra i händerna och han och jag blev vi. Jag älskar min man något otroligt mycket och är tacksam över de 15 år vi haft och hoppas på ett långt fint liv tillsammans. Puss på dig min älskling!

Polisen som mitt i gatan står


Suck. Vilken tid det tar. Snälla vinka förbi mig!

Men lägg ner!

Det här med bokbålet i Amerikat. Vad ska det vara bra för? Någon jävla galen kristen pastor har fått den brajta idén att bränna Koranen på lördag(naturligtvis, när annars...). Varför? För att protestera mot radikal islamism. Var tog kärleksbudskapet vägen? Är inte det själva grundbudskapet i kristendomen? Jesus hjälpte de svaga och spred kärlek i världen. Var tog respekten för andra religioner vägen? Bokbål hör ihop med namn som Pol Pot och Hitler. Och en svunnen tid. Inte 2010 där alla människor borde vara så upplysta att vi inte gör så mot andra medmänniskor.

2010-09-08

Dagens skämt


att fästa denna helt egengjorda mycket roliga lilla lapp på mammans rygg. Och sedan spraka henne i rumpan. Hmmm.... Mannen, nu vet du vad du har att vänta imorgon!

Ren och skär glädje

Jag är glad. Fast delvis på någon annans bekostnad. Jag borde nog inte känna som jag känner. Men jag kan inte låta bli. Inti har ju haft det tufft på dagis. Även om det faktiskt blev mycket bättre innan han slutade så fanns oron där. Att han inte ska komma in i skolvärlden bra. Att han kan hamna i "fel" gäng för han är otrygg. Att hamnar i bråkiga gänget för han inte hittar sin plats. Jag borde skämmas egentligen. För jag vet ju hur bra och fin min pojke är. På riktigt. Idag skulle två av hans kompisar ner till skolan med alla sina föräldrar för ett extra möte med fröknarna. Pga att de är stökiga. Och när den ena pojkens mamma sa det kände jag ren och skär lycka. Lycka för att Inti inte dragits med dem. Dem som han lekte mest med på dagis. Det bara bubblade i magen av stolthet. Han klarar sig fin i skolan. Han fröken säger att han är otroligt mogen för skolan. Att han är redo. Att han inte hänger med bråkgänget. Att han hittat en ny kompis. Och jag är så glad för hans skull. Att han verkar må bra och gilla skolan. Att det är hans grej liksom.

Kul och tur


Idag har jag tur. Jag är på ett kulturjobb i en vacker trädgård i solen. Kul och tur. Jag ni fattar va? Shit vilket lyx!

Ut och in, in och ut

I morse fick jag springa in till huset 3 gånger.

1:a gången hade glömt min bok
2:a gången hade glömt att böja ögonfransarna(!)
3:e gången hade glömt min scarf

Det jag inte hade i huvudet fick jag ha i benen.... Och dessutom hann jag i tid till pendeln och således till jobbet.

In i dimman


Dags att sitta och vara förvirrad tid 2 skärmar några timmar igen då.

2010-09-07

Det doftar ljuvligt i hela köket


Det doftar helt fantastiskt! Den ser hyfsad god ut. Kanske tar jag med mig den till jobbet imorgon. Varken Mannen eller jag är så in to kakor. Men barnen. Jag får se. Det tristaste med att laga mat och kakor och bakning är all disk. Tur vi har diskmaskin.

Skördetid


Vi skördar lite äpplen jag och barnen. Ska nog göra lite mer mos och denna goda äppelkaka som en gammal kollega till mig har på sin fina hemsida!

Dubbelt upp


2 skärmar. Av någon säkert mycket bra anledning har vi 2 skärmar. Än fattar jag det inte. Det braiga alltså. Men jag kan ju ha 2 Bloggar uppe samtidigt. Det är ju därför vi har våt skärmar!!!! Bra!

Spännande på morgonen

Sitter här med en helt ny dator och 2 skärmar. Nu ska jag se om allt jag gjorde backup på igår finns kvar. Ska bli spännande.

2010-09-06


Japp. Jag jobbar igen. Hur jag verkligen vet det? Jag sitter i en snigellångsam bilkö. Znark.

Skorpan

Dags för mellis. Första skorpan efter sommaren. Nu är jag verkligen tillbaka på jobbet.

Häck väck


Ni vet det här med att låna grejer av varandra. Det brukar inte alltid vara så skojjigt för den som ofrivilligt lånar ut. Jag vet, jag har varit på semester i 11 veckor och kanske är det faktiskt sånt jag får står ut med då. Men att komma till jobbet och INGEN av mina grejer är där de ska är lite... Hmmm... Trist?! Efter rotande i 10 av 11 väskor hittade jag allting. Men att det ska vara så varenda liten gång jag varit hemma en längre tid känns... Så där. Jag kom in sprudlande på jobbet med en massa energi, men efter 10 väskor var det sprudlande humöret ngt reducerat. Men nu har jag kontroll på det läget, nu ska jag bara göra en backup på alla grejer på datorn eftersom det tydligen ska bytas till en ny dator imorgon. Få se hur det går.

Första jobblunchen


Matlåda. Paj och sallad. Sen börjar jobbet.

Back on track


Då är det bara att med lätta steg gå mot tunnelbanan för vidare färd mot jobbet. Tack fina ledighet för denna tid du gett mig med min familj denna gång!

2010-09-05

Du skola lyda och lyssna på din moder

Mamma, jag och I sitter i bilen. Lyssnar på P1 och politisk debatt om religionfrihetens gränser. Frågan de diskuterade när vi slog på radion var Lagstifta mot burka eller inte. Vi tycker helt olika mamma och jag. Vi började argumentera för våra åsikter. Då ropar I bakrifrån baksätet:

I: Mamma! Är inte mormor din mamma?!
Jag: Jo.
I: Men man ska ju lyssna på vad sin mamma säger!

Med hans inställning kommer han bli en utmärkt liten medborgare och medmänniska eftersom jag är så fenomenal och har så bra tankar om allt! Hehehehehehe!!
Dessutom ändrade han åsikt och stallde sig på min sida efter lite övervägande. Duktig kille! ;-D

2010-09-04

Att äta stjärt

I tänkte prova att smaka kräfta idag. Tills jag sa att det mesta köttet sitter på stjärten.
I: Jag äter inte stjärtar.

Sedan när vi väl satt där med kräftorna sa jag att han i allafall borde prova. Prova all mat lite liksom. I tänkte kanske tanken att prova att äta lite kräftstjärt. Tills jag förklarade för honom att man måste ta bort bajssträngen innan man äter dem och visade hur. Då var det nej.
I: Jag äter inte bajs.
Jag: Men det är inte bajs. Jag tar ju bort bajset.
I: Nej. Jag äter inte stjärtar med bajs på.

Så var det med det. Och när jag tänker efter. Vad är det för jävla konstig tradition vi har. Att sitta och suga på små krälochdyng-djurs kroppar och äta upp deras stjärtar...? Egentligen....

En dag

Idag har det varit en fin dag i mitt liv. I drog till en kompis på förmiddagen och under tiden han var borta klippte jag gräsmattan och brummade igång häcksaxen och kapade och trimmade alla häckar. Sedan hämtade jag I och efter lite mer häcktrimmande drog mamma, pappa, jag och I och K till Tyresta By för en liten utflykt där vi åt matsäck på en klippa i solen. Mycket fint och trevligt. Sedan när vi kom hem fixade jag en paj och så åt vi kräftor! Efter det kraschade barnen ihop i en skrikig liten hög av trötthet. Mannen? Jobbar hela helgen, hela dagarna. Trist. Nu väntar jag på Mördare okänd som jag tror jag ska se. Om jag orkar. En helt fin vanlig dag i livet helt enkelt!

2010-09-03

Blablablablabla...

Min mamma och pappa är här på besök. Jag älskar dem, det vet ni. Men. Pappa försöker titta på fotbollen, mamma sitter och pratar om ALLT annat 50 cm brevid pappa. Reklamen är tydligen väldigt fin brevid planen, hur dags går vi och lägger oss? Spelar inte Mannen längre basket? Ajajaj, han ramlade. Zlatan tjänar en massa pengar men han får ändå slita hårt, sångkören har åkt på resa utan att bjuda in mamma och moster, min andra moster har tagit tajm out från musikkåren, och det där arvet, oj är matchen slut redan, när ska ni besiktiga bilen???

Lite tyst och ensamtid är inget som existerar....

Osmaklig fil

Frukost
Inti: Mamma är det här en osmaklig fil?
Jag: Menar du att den är utan smak eller att den inte smakar gott?
Inti: Den smakar inget. Är den osmaklig?
Jag: Jag vet inte vad tycker du? Den har iallafall jordgubbar i sig....

Smaklig eller ej... Ganska logiskt med osmaklig faktiskt....

Return the sender


När jag lämnar Lilltrollet på dagis ska jag posta ett brev. Kan rekommendera alla ni som fått valsedlar och info från sverigedemokraterna att göra lika. Så Såja, iväg till brevladorna nu! Off u go!

2010-09-02

Vattenlycka


Att få hoppa i vatten obegränsat är ren och skär lycka! I allafall när man är 3 år.

Matt kort ligger

På förmiddagen gick jag över 7 km i snabb takt efter att jag lämnat barnen, sedan gjorde jag en gröncurry-wok, sedan gjorde jag lite äpplemos av fallfrukt, sedan lagade jag lite soppa och två svampmackor. Efter det var det dags att hämta barnen. När de kom hem var det hopp i regnpölar som gällde, sedan mellis och sedan lite disk och middag. Efter det var det matt kort ligger. Och det är jag som är kortet det. Nu blir det soffan hela kvällen! Så det så.

Man vet att man tittat för mycket på vampyrserier

när man träffar en gammal vithårig man i skogen som har en liten liten liten liten vit hund och visualiserar i huvudet hur det ser ut när han som vampyr kommer susande fram, svävande över marken bakom mig.... Och dessutom vänder sig om bara för att kolla om det stämmer. Mitt på ljusa dagen. DÅ vet man att man tittat och läst liter för mycket historier om vampyrer.

Tomt


Sängen brevid mig är tom. Mannen har börjat jobba idag. Tack mannen för en Jättefin lång semester tillsammans. 11 veckor. Lite vemodigt är det allt att jobbvardagen redan är här.

2010-09-01

Idag har varit en seg dag


Lite ont i magen. Men det gick över men tröttheten sitter kvar i kroppen. Men nu har jag kommit igång. Bättre sent än aldrig? En massa korvstroganoff och lite paj. In i frysen till sötebrödsdagarna är över. Vilket är på måndag då slitet drar igång igen.

Gött


En frukost där jag gjort brödet, sylten på brödet och muslin i filen. Kanske borde prova att ysta smör tills imorgon...?!