2012-08-30

Häck väck

All träningsvärk är borta! Således går det alldeles utmärkt att träna bort träningsvärk! Så det är ingen ursäkt för att inte träna! God morgon!

2012-08-29

Just idag är jag stark

500 reps på dryga 1 min kortare än i måndags! Jaaaaaaaa! Skönt är det att träna i trädgården också!

Hemläxa

Vi gör läxan. En av de tre han har varje v. Idag är det skrivläxa. Han fick välja om han ville skriva för hand eller på dator. Han valde dator. Nu ska vi ta oss genom hela alfabetet och skriva ett namn till varje bokstav och sedan maila det till fröken. Vi får se hur det går. Alfabetet är långt. Vi äter äppelkaka när det blir tråkigt! Ngt ska han väl få när han kämpar så duktigt!

Fullbokad

Inser att jag har varje helg fram till den 29/9 bokad. Det känns så där. Ngn helg är det bara ett kalas som Inti ska på, men ändå. En tid att passa och inskränkt frihet. Alla grejer är kul grejer, men ändå. Det har bara blivit så. Hoppas jag kommer komma helskinnad genom dem. #tänkerpåförrahösten

SÄPO

Alltså 5 miljoner i en personalbudget med över 1000 anställda är ju ganska lite, men ändå. Den där 007-festen måste kännas jävligt rutten för de anställda idag.... 100 anställda måste sägas upp pga dålig ekonomi. Kolla i DN.se.

Jag förstår att ni undrar

Och ja. Jag har träningsvärk. I rumpa, armar, axlar, låren, baksida av vaden, triceps, biceps, rygg, mage. Ikväll ska jag försöka med ett 500 reps-pass till. Om jag orkar och kroppen inte gör för ont. Men ni vet. Det finns inga dåliga träningsdagar, bara dåliga otränade kroppar.

2012-08-28

Noll

Knappt över noll. Gräset är lite vitt av frost. Nu är det sant. Hej hösten! (vet att skärpan ligger fel, men noll syns) brrrrrr!

2012-08-27

Omskakande inte så rörande...

Alltså seriöst. 5 miljoner för en fest för 1000 SÄPOs???! Hoppas de hade kul.
Jag tycker dock ärligt att det är roligt att de hade James Bond-tema. Gulligt och tyder på självdistans. Men 5 millar... Inte bra.

Brrrrrrrr.....

Seriöst är det askallt ute idag. Det är mössa och vantar väder. Jag är så glad att jag tog på mig min fleecetröja, annars hade jag frusit ihjäl. Det var 9 grader när jag lämnade huset. 9 ynkliga små grader. Lägg på blåst på det. Inte kul. Brrrrrrr.....

Kickstart?

Igår Zumba, idag crossfit hemma. Kanske kommer jag igång. Eller så blev jag bara överentusiastisk. Vi får se. Kallt är det ute iaf.

2012-08-26

En dröm

Jag har en dröm att ngn gång få ett växthus. Samtidigt är jag realist och vet inte riktigt om jag skulle hinna med det som jag skulle vilja om jag skulle köpa ett. Min moster har ett. Och om jag någongång skulle köpa ett växthus skulle jag vilja att det ser ut som hennes. Kanske får jag vänta till jag är pensionär. I det växthuset finns inte ett enda ogräs. Däremot massor av tomater, gurkor, paprikor, basilika, vindruvor, ett litet fågelägg i ett bo, små tomtar och basilika. Bla. Så välskött. När jag ser det tänker jag att jag aldrig skulle ha det lika fint. Men jag önskar verkligen att jag kunde ha det så. Överallt. Men jag är mitt i livet med två små energitroll. Det går inte. Då drunknar jag. Men när jag blir pensionär. Då jävlar.

Äntligen!

Nu har hösten startat på gymet! Zumba som vanligt på söndagarna. Så jäkla skönt och roligt!!! Den observante ser även att jag kattpinglade under hela timmen!

2012-08-25

Pingiscup

I dag gick den numera årliga pingisturneringen av stapeln i byn. I år var vi 14 deltagare i åldrarna 5-79. Kusiner, gudbarn, kusinbarn, dragspel, femkamp, Pingiscup, mat, fika, getingar, skratt, glädje, värme, sol, grodor, studsmatta, mostrar, morbröder, pojkvänner, vattenballonger. Allt detta under 6-7 timmar! Underbart!! I år vann värden. Den drygt 70 år gamla morbrodern vann över sin 40+ åriga son samt min 30+ åriga man. Och sitt 14-åriga barnbarn. Om jag är lika pigg som han när jag är lika gammal kommer jag verkligen vara tacksam. En underbar sommardag!

2012-08-24

Väder

Just nu är det väder. Det regnar så bilarna knappt kan köra, solen skiner ett glödlampevarmt ljus och blixten går. Känns som om vampyrerna när som helst ska hoppa fram!

Mycket rumpa

Idag är det fredag. Jag jobbar. Alltså är det dansavidskrivbordetfredag. Just nu går jag igång på den här låten. Under sommarens zumba kördes den frekvent! Kan inte stå still till den!

2012-08-23

Nostalgi

Åker skolbuss m Inti. Så himla roligt! Jag åkte skolbuss till Finspång i 6 år. Sprang till bussen varje dag. Lika idag! Vi sprang jag och Inti. Och vi hann!

2012-08-22

Tant??? Inte jag!

Min syrra envisas med att kalla sig och sina polare tant/er. Nu är det så att vi är tvillingar. Men jag är verkligen ingen tant! Jag är inte ens 40! Jag knypplar inte, jag stickar inte, jag har inte på mig eccoskor( mina fördomar flödar!). Så. Vad tycker ni. Är jag en tant?

Håhåjaja

Skolstart igen. Och femhundrasjutionio papper att fylla i och lika mkt information. Nummer, tider, koder. Herregud! Jag kommer tappa bort hälften av alla papper, glömma bort 98% av tiderna och koden.... Vad var den nu igen???! Så kvällen har gått åt till att fota av papper, skapa kommihåg-lappar i googles med text och bilder, skriva in datum och påminnelser i Googlekalendern. Allt för att mitt huvud inte ska brinna upp av all info. Nu vet jag att jag alltid har den. Att mannen kan se allt också och slipper fråga mig. Men det tog större delen av kvällen. Det var det värt! Tror jag. Känner genast hur hjärnan håller på att svalna av!

2012-08-21

Är cykeln en tv?

Vi har äntligen städat ur lite i boden. Äntligen! Två cyklar, en sparkcykel, en barnstol till cykel, en typ bobbycar... Allt ut på blocket. Vad ska vi göra m pengarna? Vi har tyckt att barnen inte ska ha tv eller datorer på sina rum för vi vill inte att det ska vara det enda de gör samt ha koll på vad de gör. Men nu när de är lite större och har olika kompisar här som upptar hela vardagsrummet börjar vi fundera på om vi ska göra övre hallen till ett tv och tv-spelsrum. Det är inte ngr dörrar så vi hör vad de gör och kan lätt ha koll på att de inte sitter för länge. Ingen dator, bara tv... Eller så kan vi skita i ungarna och köpa snygga kläder till oss istället. Vad tycker ni? Hur har ni med tv och sånt till era ungar?

Kalastanten

En av mina superduperbästa jobbarkompisar är en jävel på att typ leka hemmafru genom att safta och sylta och laga goda desserter, god mat och gud vet vad!
Så nu i dessa skördetider och när vi nu har eoner(??!) av tid över när vi inte ligger på beachen och pressar passa på att gå in och gör Kalastantens mormors hålligångdricka av blåbär eller fixa egen god ketchup till barnkalaset!
Klicka HÄR!

A: man kan inte få allt

Nu slapp du klicka vidare iaf. Slut på meddelande. ;)

2012-08-20

Titta A!

Du är med på bild! Hoppas det inte gör ngt. Jag kanske byter imorgon igen...

Nostalgi

Ikväll börjar Robinson. Jag älskade Robinson när det gick för länge sedan. Varan-Freddy med sitt SOS-signalerande, Agneta när hon fångade ägg, Robinson-Jerker som blev smalare än smalast, Jochen med sin baguette, Martin Melins snoppmassage. Klassiker. När det var säsongsavslutning hade vi Robinson-fest med kokosnötter, kokosdrinkar och följde det med stor entusiasm. Men nu har jag inte tittat på bra många år. Men. Vad tror ni? Är det ngt att ha i år? Galningen Robban är med. Mirre och Leif också. Kanske... Kollar nog en stund iaf. Hur gör ni?

Innan jobbet

Den övriga familjen är fortfarande lediga. På måndagar börjar jag jobba 12. Så innan jobbet tog vi en promenad hela familjen. Killarna cyklade och jag och mannen gick. Efter ett tag orkade inte Keiru längre så då fick jag rulla hans cykel. Vilket var alldeles perfekt för min bläbärplockar rygg fr igår. Eller inte. Men vilken fin start på dagen och den här veckan. Att få göra ngt tillsammans på en vanlig måndag!

Ibland är jag för smart

Jag vet att min mage inte gillar laktos, röd lök och mycket mjukt bröd. Därför åt jag självklart en jättestor Ciabatta med mozarella och mycket röd lök i. Smart va?

2012-08-18

Nöjd med mig själv

Idag hade vi en picnic inplanerat. En med ett gäng andra föräldrar som jag träffat på kurs men som jag inte känner. Jag gillar inte sånt. Att prata med nya människor. Att hitta på saker att prata om när det självklara tar slut. Jag är inget bra på det. Det tar mkt energi av mig att göra det. Sedan vet jag att barnen lätt tröttnar och inte gör det lättare heller. Inte mindre energikrävande liksom. På förmiddagen var det Zumba som jag gärna gått på. Men nu med mer förstånd i ryggsäcken hoppade jag det och gick bara på picknicken. När vi kom hem var jag helt slut. Jag somnade bredvid en febrig Keiru på soffan och vaknade mycket nöjd m mig själv. Om det varit förr i tiden hade jag slängt in båda ungarna till zumban stressat innan för att göra klart allt till picknicken, zumbat, kört snabbt hem, kastat mig i duschen, tjatat ungarna in i bilen igen och kommit fram stressad och lite sen till picknicken. Och inte kunnat landa i picknickstunden förens det varit dags att åka hem. Men inte nu. Men ändå. Jag orkar bara göra en sak per dag sedan behöver kroppen återhämtning. Jag är inte frisk än. Jag är glad de gånger jag kommer ihåg det och inte pressar mig själv till vanvett. Idag är jag stolt över mig själv. Mycket.

2012-08-17

Kan inte rå fört

Men jag är helt fast i Private Practice. Är inne på säsong 4 eps 14. Har klämt halva säsong 2 och hela 3 på semestern. Är så glad att jag har säsong 5 kvar och att säsong 6 börjar i september! I love Private Practice!

Att kissa eller inte kissa. Det är frågan.

Keiru väntar oftast med att kissa tills han är så kissnödig att han småspringer framför toalettstolen i en slags kissdans innan han kissar. Nu sitter han här i soffan i sparkar omkring m sina små fina ben. Gå och kissa säger jag. Nej säger han. Jo säger jag. Nej säger han, det är så tråkigt att kissa. Så det är alltså därför. Jag har alltid undrat.

Det enda som finns kvar

av mannen är en liten hög proteinpulvet. Han är på väg till Mora och vasastaffetten. Men jag klarar mig igenom fredagsmyyyyyyset. Jag vet jag kan göra det.

Lyckad

Just nu ömsom hotar jag lockar jag med mina barn. De ska städa sitt rum. Inget funkar. Jag känner mig som ett stort failur...

Det sämsta med att börja jobba igen

är förutom att jag inte får vara med familjen är att jag inte kan glida runt i korta shorts och bikini under ett linne. Nu är det helg. Shortsen är på!

Sommarfrukost

Mums! Snart dags att dra till jobbet. Alla andra sover. Barnen huller om buller i vår säng. Mannen i barnens säng och jag vaknade i gästsängen. En farsnatt.

Räknade ut

Att på 3 jobb under de 10.5 timmar jag jobbade igår satt jag 4 timmar och 15 minuter i bilen och körde. Trafikköerna suger. Att sitta i bil så mkt suger. Det enda braiga var att jag var själv hela tiden så jag kunde i allafall sjunga högt och sittdansa till radion.

2012-08-16

Tillbaka i verkligheten

Det kommer ta 7000 år att komma tillbaka till redaktionen. Jag kommer inte kunna se mina barn växa upp. Jävla trafik i denna stad.

2012-08-15

Nymålat

Det här med att jobba är jobbigt. Ikväll har jag målat naglarna och kollat Private Pracitice. Det känns skönt. Imorgon börjar jag dagen 07.30 med ett möte m Keirus rektor på dagis. Vi ska prata personalomsättning. Kul va? Sedan jobbar jag till 21. Och nu är jag hungrig också.

Snyggt va?

Ordning och reda, penning på fredag. Jag kommer bli rik på fredag.

Jag planerar hus, vad gör ni?

Det första jag gör när jag vaknar är att börja planera hur våran eventuella nya sommarstuga ska se ut inuti. I mitt huvud. Vaknar dessutom 40 min innan klockan ringer. Hej vardag!

2012-08-14

Dåligt samvete

Det enda jag tänkte göra var att städa ur min garderob på semestern. Missade deadline på den med 2 dagar. Men idag då skedde det. Mannen hade börjat städa ur bland sina skor när jag kom hem. Så jag fortsatte. Mina och barnens. Sedan min garderob. Så. Nu har vi en hel resväska full m skor och kläder att skänka bort! Och mitt samvete är mkt lättare!

God morgon!

Det är jag och Stockholms enda dansgolv på högsta volym nu. Och snart ska jag ut och kolla om kameran fungerar bättre idag! Göd mörrrrning!

2012-08-13

Inte ngt positivt som inte har ngt ont med sig

Fick en ny kamera på jobbet idag! Yeej! Tog med den ut på höstens första jobb(jagade sköldpadda) och plåtade. Sedan när jag kom hem visade det sig att kamerans Rawformat inte gick att tanka i i Photoshop CS4. Att de inte är kompatibla. Hurra. Efter mycket mekkande fick jag ut två bilder iaf. Men det blir till att gå bort till teknik och tjata sig till Photoshop CS5. Hurra vad roligt det ska bli! #omöjligtuppdrag

Det kom rök ut öronen. Jag lovar.

Det först som hände på dagen då semestern var slut var att när vi lämnade Keiru på dagis(vet att det heter förskola)kl 09 så berättade en av pedagogerna att hon och en till, dva 2/3 av personalen, slutade på hans avdelning kl 10.  Efter Intis frökenpålöpandeband-tiden med 18 fröknar under sin tid på dagis blev jag så förbannad. Precis vad jag behöver första dagen i ekorrhjulet. Ingen information fr ledningen innan. Ingenting. Så JÄVLA oproffsigt. Med de två nya pedagogerna har Keiru haft 9 pedagoger. Han slutar om ett år och börjar på sexårs. Om det inte "bara" hade varit ett år kvar hade jag flyttat honom. Istället mailade jag ett pretty argt mail till rektorn. Så på torsdag morgon 07.30 har jag ett möte med henne. Där kommer jag förklara vad jag tycker om detta sättet de behandlar våra barn på. Att hela tiden slita bort tryggheten för dem. Att gång på gång kräva att de bara ska finna sig och kasta tillit omkring sig. Nu är inte Keiru en unge med speciella behov. Han är en unge som alltid landar på fötterna, en riktig överlevare. Men ändå. Ingen ska behöva få kastas mellan olika pedagoger på det sättet.
Men det är bra. Att det kom på en gång. Det kan bara bli bättre liksom.

2012-08-12

Då var det dags igen då

10 månader. Till nästa gång. Imorgon drar det igång igen. Har saknat mina kollegor lite då och då. Om de inte fanns där imorgon skulle det kännas mycket värre. Men jag insåg nu att om en timme, max 1.5 timmar måste jag gå och sova. Brrrrr. Det känns okej, men inte jättekul. Nu ska jag äta lite blåbär och kolla på Private Practice. De sista skälvande minuterna innan jag säger tack och hej till 2012 års semester.

Det mannen älskar

Crossbanan.

Zumbakatt

Igår var jag på sommarens andra (!) Zumbapass. Konditionen är i botten. På zumban såldes zumbaarmband m små bjällror. Jag köpte två st. Så nu låter jag som en liten katt som går runt och pinglar i varje steg jag tar. När jag tog av dem igår kom en öronbedövande tystnad mot mig. Undras om jag ska ta på mig dem imorgon till jobbet. Vad tycker ni?

2012-08-11

Jag+Instagram=Sant

Okej. jag erkänner. Jag är HELT kär i Instagram. Jag vet att jag inte har gillat det. MEN det är dags att krypa till korset. Jag ÄLSKAR Instagram. Jag vet att jag sagt att det är många skitbilder som blir snygga på Instagram och att jag därför tycker det är tråkigt. Men vem har jag försökt lura? Jag älskar bilder. De är mitt jobb, mitt levebröd. Att dessutom få se vad kompisar håller på med via bilder är ju helt fantastiskt! Jag kommer fortfarande tycka att skitbilder blir lite bättre i instagram pga alla filtermöjligheter, men vad gör det då? Det är ändå roligt att se bilder på folks barn, maträtter och vackra moln. För bilder, det är ju det jag gillar! Finns DU på instagram? Jag heter annazoila(väldigt orginellt) och jag önskar att jag hittat dit tidigare! Adda mig om du vill kolla vad jag håller på med!

2012-08-10

Som att trycka på en knapp

Sedan Inti var liten har mannen velat köpa en radiostyrdbil. Inte en sådan där man köper på coop för 400 spänn. Utan en värsting för flera tusen. Barnen har varit noll intresserade. En gång när Inti var liten åkte de till Handen och kollade på en. När bilen startades blev Inti så rädd han han började gråta av ljudet. Mannen kom ledsen tillbaka tvingad att inse att det inte var aktuellt. Idag gick vi in på en hobbyaffär i stan med radiostyrdabilar. Och Inti tände till 1000%. Det var som att trycka på en på-knapp. Han har pratat KONSTANT, utan pause i två timmar om eventuellt köp av radiostyrdabilar. Hur fort går den, hur länge kan den köra, hur fort går den, hur länge räcker batterierna, den här tycker jag är fin, jag tycker grön är snyggare, räcker batterierna länge, hur fort går den, jag tycker grön är snyggare, hur snabbt går den, jag gillar den gröna mer osv osv. I två timmar. Två långa timmar. Mannen håller på att få psykbryt. Hans öron blöder snart. Så. Den här gången fick han jättenapp på radiostyrdbilprojektet. Grattis mannen!

2012-08-09

En bra dag

Först en lång bra promenad m min bästa (jobb)kompis K. Sedan blåbärsplockande. Några blåbärsdricka som ska öppnas till jul efter hemligt recept blev det bla av blåbären! Semestern är inne i sina skälvande sista dagar. Sorglig, vemodigt och tråkigt. Men så är det.

2012-08-08

Julklappsläge

25% på allt Lego Star Wars hos BR just nu! Tror jag ska köpa upp ett lager....

Jaha

Vet inte riktigt vad jag ska göra. Bilen behöver städas, huset behöver städas, barnen behöver luftas, äppleträdet behöver sågas, väskor behöver packas upp. Och allt jag känner för är att ligga och kolla amerikanska tvserier. Min kropp vill inte ngt. Ska försöka lyssna på den. Men med två ungar som är mer vilda än tama är det svårt. Som just nu åker bebispulka nerför backen utanför och tjatar värre än värst. Tyvärr var vi på bio i förrgår. Annars hade det varit ett bra alt. Jag kunde sovit och de kollat på film. Nu ska jag iaf plocka undan efter lunchen. Okul.

2012-08-05

2012-08-04

Zoo

På 10 minuter har vi sett en snok, 3 ödlor och 20 fiskar. Vi har det bra. Men det märks att barnen kommer fr stan... God morgon!

2012-08-03

Jag mjuter

När jag var liten sa jag mjuter istället för njuter. Jag är i det lilla sneda huset på udden. Stället där jag tillbringade alla mina somrar när jag växte upp. Jag mjuter. Av tystnaden. Av lugnet och av att barnen älskar att vara här.

2012-08-02

Teatime

När råttan är borta dansar katterna på bordet. Eller hur det var. Mannen är borta. Augusti är här. Jag knarkar tv-serien Private Practice, dricker te och har tända ljus. En gång blev det iallafall!

Lycka

Lycka kan vara att sitta och rensa nyplockade blåbär på altanen för att sedan lägga dem i fryspåsar och lägga in dem i frysen.
Lycka kan vara att sitta i blåbärskogen och plocka blåbär medans barnen leker i närheten med en sådan livslust och fantasifullt sätt bara barn kan.
Lycka ibland är enkel och stark och kostar inget.

2012-08-01

Rutiner

Vi har varit hemma i en v som längst i sommar. Det är nu. Det bästa med det är att vi har lite mer rutiner än när vi är på resande fot. Barnen lägger sig senast 20.30 nu. Vilket är en winwinsituation. De blir pigga och behöver sina timmar i John Blund-land och vi får barnfria timmar vilket vi behöver. Så nu ligger barnen i sängen och nu kan jag kolla på amerikanska serier efter en dags hårt måleri! Staketet är klart!

Tiden är ur led

Tittar i kalendern. Det står 1 augusti. Var fan har dagarna tagit vägen? Vad hände? Jag är så glad att jag fick en v ledigt till. Jag känner mig inte klar än. Att åka som ett torrt skinn på semestern är förödande. Lika så bihåleinflammation.