2010-07-31

Glassigt


Efter typ 10tusen steg sitter vi och käkar glass på mariatorget. Och missar pendel efter pendel. Najs!

Nu kan jag inte gå ut och gå heller

Jag mår bättre idag. Så jag tänkte gå ut och gå innan jag ska göra stan med en kompis. Men eftersom min stegräknare tyvärr gått sönder kan jag ju uppenbarligen inte gå. För inte kan jag gå utan min stegräknare!!! :-(

Ett bra tips


Tvätta inte eran lilla älsklingsstegräknare i tvättmaskinen. Då slutar den fungera.

2010-07-30

Skördekaka


Idag plockade jag 4 liter röda vinbär och lyssnade på sommar. 3 liter frös jag in. Och 1 gjorde jag en sur jävligt god kaka av. Om det finns något kvar av den på söndag får den följa med till gotland.

På utflykt


För att inti ska känna sig bekant med sin nya skola om någon månad är vi på skolgården och Fikar och leker. Ganska mysigt. Men blåsigt.

Den stinkande tröjan

Skulle vika kläder från en sådan där torkställning. Det var bara badlakan där. Och ett par shorts och en träningströja. Bara för att vara säker att den var ren tog jag tag i tröjan och förde den till näsan. Och höll på att ramla baklänges. Min stackars näsa och luktsinne fick en amoniakchock. Fi för faan vad tröjan stank! Mannen hade hängt upp den där igår efter träningen. När jag berättade för mannen sa han att han aldrig svettats så mycket som igår. Han trodde det hade varit en vattenskada i taket på gymet för det droppade så. Tills han upptäckte att det var han själv som svettades. Najs. Nu ligger tröjan i tvättmaskinen och vem vet kanske behöver den tvättas några gånger till innan den blir stinkfri.

På banan igen

Okej. Idag känner jag mig okej igen för första gången på över en vecka. Tack antibiotikan. Fast jag mår illa varje gång jag tar dem. Vilket är 3 gånger om dagen. Idag känner jag mig starkare och inte så där matt och trött längre. Prejs the lård!

2010-07-29

Hooked på Twilight

Jag är så fast. Jag fattar inte hur det gick till egentligen. I de däringa Twilight-böckerna. Jag tycker språket är simpelt, berättelsen är ganska ospännande. Men ändå. Är jag fast. Har läst den första klart och mer än hälften i den andra. Och nu ska jag se första filmen ikväll. Och kanske andra imorgon. Och jag tycker egentligen böckerna är småcorniga och alltför enkla. Men ändå är det ngt som gör att jag maniskt läser vidare. Kanske finns det mer finnig tonåring i mig än vad som syns. Liksom. Shit alltså. Typ. Ba.

In i mörkret


Det verkligen spöregnar ute. Så vi drar in i biomörkret. Men innan bion ens börjat tappade vi ut alla popcorn. Men de var snälla. Vi fick nya.

2010-07-28

Att ge efter

Jag borde gå ut och gå. Borde ha gjort det i flera dagar nu. Men jag orkar inte. Min kropp skriker NEEEEEEEEEEEEEJ! Och för en gång skull tänker jag lyssna på den. Mest för att jag inte orkar annat. Men det dåliga jävla lilla samvetet sitter ändå där någonstans i huvudet och gnäller på om att jag borde. SLÄPP DET ZOILA!

Vilken toppendag


Först var vi på tom tits i 6 timmar med våra kompisar och deras barn. Sen drog vi hem till oss och fixade mat och myste på Altanen tills nu. Och inte en gång tänkte jag på att det är sent och att vi måste sova. För i morgon har vi fortfarande semester och jag kan ligga på soffan hela dagen om jag vill. Så det så! Vilken otroligt fin dag! Och nu ska den avslutas med några rader i boken!

2010-07-26

Softar


Ikväll Softar jag. Jag ligger i soffan och är trött och trött. Jag ser lite på tv och läser i en bok. Har fått uvi av allt badande. Kroppen är matt och trött. Hoppas kunna sova lite i natt för imorgon kommer trevliga kompisar med barn.

2010-07-25

Kö till glass


Är i sörping för att äta glass! Det spöregnar. Ändå är kön oändligt lång.

2010-07-24

Att lägga en pizza


'jag lägger snart en rejäl pizza' sa inti när mannen körde 120 km/h i kurvorna på vistingevägen. Och det vill vi ju inte heller.

När liten blir bebis


Jag äl en stol polke brukar Keiru hävda. Inte idag. Idag får(läs måste)jag bära runt på honom. Annars går hans värld sönder. Han har legat på golvet och vägrat gå och krävt att jag ska bära. Bär jag inte ålar han sig fram gråtande och hävdar att han inte kan gå. Idag är han en bebis. Frågan är bara varför. Trött? Sjuk? Det återstår att se. Och sedan att det bara är 14 grader ute gör inget bättre.

2010-07-23

Vad som kan väcka en 02.39.

02.39 i natt.Vi sover gott i sommarstugan. Inbrottslarmet hemma, 17 mil bort går. 03.11 sätter vi oss i bilen. Vi kan ändå inte sova utan tänker på alla grejer som vi borde plockat bort och barnen sover med sin mormor och morfar på ett annat ställe. 04.30 är vi hemma och kan precis som väktarna avrapporterat halvägs hem att det inte varit inbrott. 05(efter dammsugning av myror i köket, kanske var de som satt igång larmet för det var ungefär en triljard) gick vi och sov. Resten av dagen har varit ett stor töcken. Som nu avslutas i samma sommarstuga, denna gång tillsammans med barnen. Mannen tar en whisky och kollar lite tv, jag sitter och bloggar och barnen somnar in skavfötters till tv:n. Och hemma 17 mil bort finns nu farfar(barnens) och vaktar huset från onda tjyvar och dumma myror!

2010-07-22

Toppar


Så toppar vi en superdag fylld med jordgubbsplockning, pingiscup,god mat, supergoa släktingar och kvällsbad med lite bio! Inte dum bröllopsdag alls!

Dagens höjdpunkt. Att få åka 4hjuling med Pejinge!

Cupen


Den årliga pingiscupen är avklarad. Mannen förlorade sin titel till min kusins barn.

Bröllopsdag


Grattis till mig och mannen. Idag för 4 år sedan gifte vi oss i byn i skogen. Det var en varm varm dag som idag. Solen sken och vi hade en av våra roligaste dagar i våra liv! Allt var så bra och nästan precis som vi tänkt oss. Alla var glada och hade roligt! Folk dansade tills festkläderna var mörka av svett. Tack alla ni som var med för 4 år sedan och gjorde vår bröllopsdag bäst!

2010-07-20

När det inte är SBK(skit bakom kameran)

ALLA(som man sa när man var liten) verkar byta sina profilbilder HELA tiden på fejjan. Jag försökte hitta ngr bilder på mig. Det finns nästan inga. Den enda som jag hittade på mig själv som jag inte tagit själv(förutom ett par där jag har kläder/ser ut som jag brukar) var en bild från Januari. Annars finns ingen från januari till Juli i år. De som finns har jag tagit på mig själv. För att liksom det ska bli ngn bild på mig.... Skandal. Jag får kanske BE folk(mannen) ta bilder på mig för att jag ska kunna uppdatera min profilbild. Shit vilket jävla I-landsproblem.

Halleluja!

Dagens sommarpratare på min 57 minuter långa promenad var idag Micael Dahlén, 36-årig ekonomiproffessor. Och jävlar i min lilla låda vad den människan tänker utanför den berömda lådan(som inte alls har ngt med min lilla låda att göra.) Hela hans sommarprat är som ett speedat väckelsemöte. Han skriker fram sina teser, utalar alla låt-titlar och artister på överdrivet amerikanska. Och däremellan kommer ett och annat halleluja. Och han är så cool. Så levande. Så mycket tankar och idéer. Sådan energi. Ska ni ta en snabb powerwalk ikväll eller ngn annan gång, skippa musiken och låt Micael Dahléns väckelseröst mässa er genom promenaden för jag lovar, ni kommer inte slå av på tempot då inte!
(Och här kan ni höra mer av Micael Dahlén om ni vill)

Eddie Meduza när frun tjatar

Idag när vi skulle plocka undan efter middagn tyckte mannen jag var tjatig. Jag sa bara åt honom att sluta svära så barnen kan höra. Han gillat inte. Så gick han till datorna och satte på denna. Som vi sedan lyssnade till när vi plockade undan det som var kvar. Behöver jag säga att mannen sken som en sol och tyckte han var ungefär hur rolig som helst. Jag tycker han borde överraska mer. Det är antingen denna eller Peta in en pinne i brasan som han kör när han vill mejka en pojnt. Lite förutsägbart faktiskt.

Tyvärr var manboy slut


Inti vill höra manboy. Mannen tycker den suger och ville hellre lyssna på eldkvarn(?) Och sa att tyvärr var det slut på manboy på youtube. Den gick inte inti på. Så nu har vi hört både manboy och timotej. Och salem.

2000 bitar


Någon liten människa har vält ut alla legobitar på golvet. Jippie. Undrar stilla vem som plockar upp det.

2010-07-19

Skippa låtarna P1

Lyssnar för första gången i år lajv på Sommar i P1. Christine Meltzer. Hon är bra. Men det är mycket irriterande att snacket blir avbrutet av en massa låtar. Trodde P1 var den talande kanalen... När jag har laddat ner alla är det ju med yttepyttekorta låtar. Mycket bättre. Så antingen tycker jag de ska skippa låtarna helt eller spela intron på en 20 sek....

Den ofrivillige camparen


Om du äter upp allt får du campa sa mannen till inti. Skulle inte hända tänkte vi. Vips var fatet tomt. God natt sa jag efter filmmys i tältet. Och tänkte de kommer in snart och vill sova inne. Vips så var det tyst i tältet och de sov. Modiga killar då de aldrig förr sovit i tält. De kommer vakna snart tänkte vi. Inte en chans tänkte de. Så nu blev mamman orolig och tänkte att de kan ju inte ligga där hela natten själva. Så nu ligger jag här i nedförslut i ett kallt tält och ska sova med barnen. Och tänker att det var en dum idé från början.

2010-07-18

Fotosafari på åkern II


Fotosafari på åkern


När jag är frustrerad måste det ut på något sätt. Mitt sätt är bilder. Så idag slog jag tre flugor i en smäll. Jag gick en snabb promenad med min kamera med Sommarpratare(Petra Mede) i lurarna. Shit va, bättre kan det inte bli. Läget är vitt än.

Pendling


Just nu pendlar jag mellan vitt och svart. Inget mellanting. Just nu är det vitt. Men akta er. För det kan gå över till svart på mindre än en sekund.

Den varma sommaren


Bränner ut mig. Hjälp.

2010-07-17

När det inte snurrar


Min man är bäst. Men han blir lätt rastlös. Att ta det lugnt är inte hans grej. Så när dagarna och livet bara snurrar på med bad, sol och sommar så funkar inte det för honom. Han blir tokig av det. Han behöver ensamtid och stimulans. Vilket en röra av soliga baddagar inte ger honom. Igår sprang han 1 mil när vi var och badade och på kvällen gick han en 1 timmes lång promenad. I början av veckan hängde han med till lida. Men för att just inte lida cyklade han 1 timme i skogen och sprang sedan 7 km. Idag fick han dock nog. Han såg lidande ut och sa att han var tvungen att göra något (Han visste dock inte vad). Detta efter tyst lidande hela dagen. Vilket är ett problem. Det och att jag inte kan läsa tankar. Men nu har han och Keiru stuckit iväg till stan för att göra något. Men nu är det dags. Dags att hitta på grejer, utflykter att göra. Problemet är att det helst inte ska innehålla bad, fiske(som jag gillar) eller tråkiga saker. Förslag någon? Och jag vet att vi kan göra saker på olika håll, men ju mer vi gör det destomer oensamtid får jag.

Missa inte att lyssna på

Då har jag lyssnat på en bunt sommarpratare under mina promenader. De jag kan rekomendera starkt är tre män nämligen:
Ulf Malmros och Babak Najafi. Men framför allt Per Johannson, grundaren av Glada Hudik-teatern. Om ni bara kan lyssna på en enda sommarpratare i sommar så måste det bli Pers sommarprat. Jag grät och skrattade om vartannat och tyckte hans radiotid gick alldeles för fort. Det gjorde tiden med Ulf Malmros och Babak Najafi också, men Pers sommarprat var ändå bäst.
Så skynda in på Sverigersradios hemsida och ladda ner till eran mobil och lyssna genast!

2010-07-16

Nästan

Har orkade inte hela vägen så vi kortade den. Jag brukar gå nästan 6 km varje kväll. I kväll tog jag korta rundan på 4,5 km. Så idag har Inti cyklat 1,1 mil på sin nya cykel! Tycker jag är bra gjort! Fast han är ute och cyklar sista rundan för dagen så det är ju egentligen mer än 1,1 mil.

Ser inte så lovande ut


Vilopause. Han somnar nog ovaggad ikväll...

I gott sällskap


Ikväll fick jag sälla på min kvällspromenad. Om det går bra har ungen kört 1.2 mil på sin nya cykel idag!

Lite sol


Efter några timmar på stranden tar jag mig en vilopause i solen med en bok. Skönt.

Bättre begagnad


Vi köpte en cykel till inti igår när han sov. Han blev jätteglad över sin 'nya' cykel som vi köpte via blocket. Idag har vi nu cyklat till badet med en strålande inti!

2010-07-15

Jag hittade mitt parti

Här kan man testa och kolla var man ligger till politiskt inför valet. Jag ska tydligen rösta på sossarna, miljöpartiet, FI eller piratpartiet. Jag var längst från moderaterna. Synd jag hade hoppats på KD eller SD. Men men. Det duger också.

Att bli varm igen


Försöker få upp värmen igen efter några timmar på stranden. Mannen gillar inte solen så vi placerade oss i skuggan. Och i blåsten. Höll på att frysa ihjäl, men mannen gillade läget. Så då fick jag också göra det.

2010-07-14

Tänkvärt om Sven Otto Littorin

Michael Alonzo skriver i dagens Expressen ett inlägg angående Littorin-affären. Att Littorin är en förebild för alla pappor.
Ett mycket bra och klarsynt inlägg. Han poängterar att ord står mot ord. Att vi inte vet ett jävla skit. Och berättar lite om vårdnadstvister. Hur fula de kan vara. Och att kvinnorna oftast tilldöms barnen. Att inte döma någon genom att tro på den enas version. Utan att verkligen veta alla fakta. Läs det och få en tankeställare.

Silvertejp är inte da Shit


Pyspunka. Det var en fin pool. Tills den gick sönder.

Befriande


Efter runt 6 timmar på grönan gör jag det. Går och lyssnar.

Skitsvettig


Efter att fastnat i lustiga huset i 40 graders värme med lätt panikslagna barn svalkade Keiru av sig. Hade behövt gjort samma sak jag....

Mums


Eller blää. Sockervadd....

Vi köpte åkband


Och de vill inte åka. Jippie.

Grönan


Idag gör vi grönan. Tänk, alla andra måste vara på stranden för vi är nästan helt själva här.

2010-07-13

Silvertejp


Men inget kan inte lösas med lite silvertejp! Katten? Jamen den är tillbaka.

Det gick inte som tänkt


Katten är tillbaka och det blev 3 hål i barnens pool.

Hot kanske funkar?


En av våra gäster har fått nog och hotade katten med ett kvällsdopp. Kanske funkar det? Den hoppade iväg i allafall...

Men hålla va


Någon av grannarnas katt har kommit hit. Hela kvällen. Jag har burit bort den 3 gånger han kommer bara tillbaka. Några tips? Och tjålig är den.

Maj gadd!


Vilken sommar! Jag älskar det!

Matt


Inte än men nästan. Inti börjar fatta grejen.

Suck

De har suttit som små ljus tysta i soffan i över en timme och kollat på tv. Men när jag precis skurat golven vill BÅDA inte sitta där längre. Men måste. Och får ett psykbryt. Logiken hallå?!!!!!! Var är du????

Oj oj


Hann hela 1.5 spalt till. Få se om jag hinner den sista 1.5 innan jag måste göra något annat.

En spalt


Jag hann en spalt innan första avbrottet.

Ett försök


Det är sommarlovsmorgon på tv. Jag provar att läsa dagens avsnitt av sommarföljetongen i dn. Kanske hinner jag genom den. Kanske inte.

2010-07-12

De finns överallt


Legogubbarna. Nu kom en uppflytande i rabatten. Undrar om han är anmäld saknad.

Frihet


Jag, benen, tankarna och sommar i p1 i lurarna.

Jag ser fram mot min kvällspromenad

Tänk att en dag kan kännas lika lång som ett helt liv. Idag har varit en sådan dag. Just nu skrattar de som jag önskar att de skrattat hela dagen. Nu när de snart ska sova. De har så mycket liv i sina små kroppar att mitt nästan rinner iväg. Nu ska de städa upp en gigantisk röra efter sig. De hade 45 minuter på sig. Nu är det nere på 30 minuter. Och det ser värre ut än för 15 minuter sedan. Det blir nog inget kryss idag.

Undras hur det ska gå


Ska bli mycket intressant att se hur det blir med intis städning idag. Filtar och lego i en salig röra... Märks att vi har en Slappardag hemma idag.

2010-07-11

svalkande drink


Har varit ute och gått. Satte mig ner och kollade genom olika bloggar. Såg att Ting hade gjort en jätteläskande islatte. Eftersom jag inte dricker kaffe så tänkte jag utanför boxen och kom fram till att göra en jordgubbsmjölkdrink. Mannen blev mycket impad men ledsen för att jag bara gjort ett glas var. Så han släpade fram gud och hans moster och gjorde typ en hel liter. Mycket gott!
För typ 1 liter:
4 dl frysta jordgubbar
4 dl mjölk
4 msk florsocker

Mums för Måns sörrni!