2010-07-23

Vad som kan väcka en 02.39.

02.39 i natt.Vi sover gott i sommarstugan. Inbrottslarmet hemma, 17 mil bort går. 03.11 sätter vi oss i bilen. Vi kan ändå inte sova utan tänker på alla grejer som vi borde plockat bort och barnen sover med sin mormor och morfar på ett annat ställe. 04.30 är vi hemma och kan precis som väktarna avrapporterat halvägs hem att det inte varit inbrott. 05(efter dammsugning av myror i köket, kanske var de som satt igång larmet för det var ungefär en triljard) gick vi och sov. Resten av dagen har varit ett stor töcken. Som nu avslutas i samma sommarstuga, denna gång tillsammans med barnen. Mannen tar en whisky och kollar lite tv, jag sitter och bloggar och barnen somnar in skavfötters till tv:n. Och hemma 17 mil bort finns nu farfar(barnens) och vaktar huset från onda tjyvar och dumma myror!

3 kommentarer:

Bina sa...

Oj, oj! Vi har alltid några grannar som vi tillfrågar innan vi åker (oavsett om vi är borta bara en natt) om det är ok att vi ringer dem om larmet går så att de kan kolla läget (de får såklart en nyckel) för att kunna fortsätta sussa sött och kompensera husvaktaren med ett gott dessertvin och en god choklad eller goda ostar och kex!

n sa...

guuud va smart ;-)

annannadesign sa...

Myror är våra inneboende varje sommar... De kommer oftast när det är torrt ute. Spraya på våren med Myrr runt hela huset, om de i alla fall kommer in, finns det myrdosor på t.ex. Bauhaus som man sätter ut. Det finns flera märken, men det enda som funkat hos oss är Neudorff. I år var de inne när vi kom hem efter semestern, och efter ett dygn med dosor var de väck!
Så skicka svärfar till Bauhaus!