2012-11-12

Papporna vs mammorna

På föräldramötet i september föreslog fröken att papporna skulle styra upp ngt för klassen eftersom mammor hade fixat det mesta under 6års och ettan. Det gick väl inte jättesnabbt att få ihop en pappagrupp, men det blev en. En försmådd fixarmamma föreslog klassdisco när inga pappor räckte upp handen och sedan fortsatte på det spåret när papporna valts. Det gillade inte papporna och dissade det stort. Nu är det ju snart slut på terminen och inget har hänt. Jag har inte lidit direkt. Inte barnen heller vad det verkar. Jag tycker snarast det är skönt. Har ju bekant varit så trött. Men. I förra v kom då ett surt halvbittert mail från discomamman där hon undrade var alla samkväm tagit vägen, det är ju snart jul! Svaret blev ngt om att de inte hunnit men snart skulle ses. Dagen efter kom ett nytt mail fr papporna. Nu, tänkte de, nu ska vi minsann visa vart skåpet ska stå! Och så raddar de upp 3-4 olika saker vi ska göra med klassen fr nu till i slutet på våren. Med början i ett disco. På en torsdag. På lucia. Och sedan behöver de folk som ska göra mat och grejer. Suck. Kunde det inte bara fått vara ingenting???! Nä. Inte då. Istället blev det ett aktivitetskrig mellan pappor och mammor. Härligt. Kan det vara mer desperate housewives eller?

2 kommentarer:

KaosJenny sa...

Intressant... och framförallt att discomorsan liksom går lite bananas av att det inte blir något... Om ingen lider så varför??? Här har klassrese-paniken slagit till... Storebror tror att tjejerna i hans klass vill till Kina så det ska säljas grejjer hela tiden och jo, det är mammor som också driver. Som om världen går under om de inte kan åka långt med massor med pengar. Som om vår fortsatta heder hängde på detta... Suck... När vi är klassföräldrar brukar vi ta det på stort allvara att hålla ner ambitionen så att någon annan (läs mamma) kan få GLÄNSA...
Kram

Sus sa...

Jag har aldrig fattat det där. Visst, de är kul för ungarna och kan påverka klassrumsklimatet kanske, om det är så de tänker.

Men va fan.

Alla har ju fullt upp ändå.