2012-09-12

Frilansade

Idag var läxan att skriva en dröm. Vi körde omlott. Jag började skriva vad han sa, sedan fick han skriva en mening, sedan jag osv osv. Det gick jättebra! Så läxan är gjord. Har inte hört ngt fr fröken om mitt mail än så jag antar att jag får fria händer att lösa läxan.

3 kommentarer:

Johanna sa...

Härligt! Du gör helt rätt - jag hejar på er! KRAM

Anonym sa...

Har inte hunnit se alla dina inlägg inser jag. Det verkar som om de har mycket och svår läxa. Får de skriva på dator i skolan? Det tycker jag är ett bra alternativ. Å andra sidan skriver mina elever bara på dator även i skolan och jösses vad många föräldrar det är som tackat för det. Dels för att de lär sig urmycket men också för att själva skrivandet inte blir ett hinder med ett evigt plitande. Skriva berättelser är assvårt! Det är ohyggligt svårt för många barn att få ihop en story och att den ska hänga ihop. Vi hjälper åk 2 nu med nästan hela meningar/mönster för hur det kan se ut och sen byter de ut mot ord/händelser de vill ha. Ytterst få elever kan skriva fritt. Undra hur de klarar att hitta på ett kapitel bara genom att göra det muntligt. Det är tillräckligt svårt. Jag menar inte att jag gör rätt och andra fel men vi jobbar oftast med skrivarpar. De tänker ut meningar som den andra skriver ner och vice versa. Alla är då aktiva samt hjälps åt att tänka, stava och hantera datorn. Vill någon skriva själv får de det. Funkar klockrent! Hoppas ni får till en bra lösning. /A

Z sa...

Tack A! Och Johanna! Ni pedagoger kommer med så många bra olika lösningar! Jag är så tacksam. Inti får skriva på datorn el för hand, han har valt datorn. Idag gjorde vi just så lite. Han hade mkt i huvudet men svårt att liksom hinna få ner allt. Så för att komma igång, som är det svåraste för honom, började jag skriva första meningen. Sedan fortsatte han två tills han började tröttna, då tog jag över och påpekade när det var ngt konstigt med stavning och sedan fick han göra efter ngn/ngr meningar igen. Det fungerade utmärkt! Det och en smoothie. Den här ggn var det ju enklare, att skriva ngt som han drömt. Ngt som han inte behövde hitta på, ngt som fanns redan. Specped sa att vi skulle jobba två minuter åt gången, men då skulle det ta en evighet, hela v skulle gå åt till att göra läxor. Detta funkade idag. Vi får se vad som funkar nästa v. Nu har jag ju en massa bra alternativ som ni gett mig! Kram på er!