2014-01-28

#27

Jag funderade på vad som skulle bli dagens bild. Sen hörde jag ngt konstigt ljud ute i hallen typ. Det lät som en leksaksbil som gasade. Jag hoppade ur soffan och gick mot ljudet. Nää. Inget. Fast jo, det lät ju. Blicken lyftes från golvet till... Väggen. Och ett gökur. Med en liten motorcykel som kör ut och gasar varje timme..?!?!!! Mannen överraskade med en mc-klocka! Och så var den där, den självklara dagens bild! Fin va? Matchar bra m nya bordet! Vad tycker ni?

#26

På måndagar börjar jag 10. Precis lagom sent för att inte hinna träna på gymet. Precis lagom för en långpromenad. Så varje måndag knallar jag årstaviken runt. Igår blåste det och var jättekyligt om kinderna. Men väldigt härligt att andas in och ut.

Nytt

Se där! Ett nytt bord och ngr stolar vi rotade fram längst bak i garderoben. Jag är mkt nöjd m kortare mindre bord! Mellanskillnaden mellan sålt och nytt bord blev 400 spänn. Inte illa pinkat!

2014-01-26

#25

Roligast idag. Att ligga ovanpå ikeakartonger när jag körde vagnen. Så lite, så mkt skratt.

2014-01-25

#24

Jag tror det här var det bästa idag. Mamman som har öppet mål. Sekunden efter blir det 9-8 till barnen.

2014-01-24

#23

Varför står alla medmänniskor helt packade som små makrillar i en sardinburk vid dörrarna och inte går och ställer sig i gången istället när det är överfullt på pendeln? De måste jag ha ngn hemlig vinterkräksjukedröm när de hellre vill stå så än att stå i en luftig gång. Eller så är de extremt korkade och lata. Vad tror ni?

#22

Ni vet ibland kan det bli lite fel när man tänker. Jag tänkte att det skulle vara fint att få det lite nytt i köket. Att byta ut vårat 9 år gamla stora köksbord till ngt nytt mindre. Så jag lade ut det på blocket. Och döm av min förvåning när ngn helt plötsligt köpte det! 2 dagar. Sedan var det borta! En köpare kom och hämtade det bara så där i söndags. Det går väl bra! tänkte jag. Vi har ju ett stort bord i vardagsrummet! Vaddå? Men nu när det är tomt här så är det inte lika enkelt och framförallt kul som jag trodde att springa framochtillbaka för att hämta saker som vi glömt och duka av och på. Köper vi inget nytt i helgen kommer det inte bli förens i mitten på nästa månad. Och vi vet knappt vad vi letar efter. Så kan det gå om man tänker lite fel.

2014-01-22

#21

Nästan varje jobbdag får jag komma hem till främlingar. De släpper in mig en liten stund i deras liv och berättar och visar saker för mig och min kollega. Idag hängde vi hemma hos en kock som lagade mat åt oss. 

2014-01-21

#20

Jag fryser mer och mer. Det är bara ngn minusgrad ute. Men jag tycker det känns som -15. Minst. Blir genomkall, blir knappt varm, blir genomkall osv osv. Tack för att det iaf är 23 grader inne hos oss. 

Jag skulle vilja

att jag varje dag är så här duktig. Förbereder morgondagen med både frukost och middag. Men det är jag nästan aldrig. Men måste jag så måste jag. Imorgon kommer barnen hämtas av sin barnvakt och maten måste finnas klar att värmas. Och jag är själv imorgon bitti med dem så så måste allt gå så bra som det är möjligt. Och nu lägger jag grunden för det. Skolböcker och läxor ligger vid dörren. Gympaväskan är packad och klar. Om 7 timmar kör vi! God natt!

Lycka kan

vara när man har en överenskommelse om att göra läxorna när lillebrors kompis gått hem och det blir så. Utan tjat. Och utan gnäll. Ibland är allt så enkelt!

2014-01-20

#19

Selfie. Hann inte in på jobbet ens innan jobbdagen startade. Blev upphämtad på parkeringen. Ner under jorden. På med skyddsmunderingen. Dagens bild är tagen m en riktig kamera. Av mig. 

2014-01-19

#18

Zumbaspår. Ingen träning ger mig lika mkt glädje som zumban.


#17

Bit för bit byter jag ut min gamla 90-tals slalomutrustning. I år är det pjäxorna. Jag säger hej då till mina chockrosa, turkos och vita(gulnande vita) pjäxor med sorg i hjärtat och hälsar dessa doningar välkomna! Nästa år blir det stavarna. Sedan är jag bara 2000-tal!

#16

Vintern har kommit på riktigt nu. Isen tar över berget. 

#15

Vab för hela slanten. Och dags och lägligt att göra veckans läxa. För första gången gjordes svenskaläxan utan min hjälp. Dvs att hitta på en historia om en borttappad hamster. Jag brukar alltid få driva historierna framåt och så skriver Inti den. Den här gången kunde jag bara ligga bredvid och njuta av en otroligt fyndig historia! 

2014-01-15

Succé

Spagetti inkörda i korvbitar innan de sedan kokas. Vilken fokusering när vi höll på med det. Sicken succé! Faten var renaätna innan jag hann sätta mig ner! Tydligen hade Mannen gjort samma sak för ett år sedan och då hade det varit ett stort fail från oss andra... Mitt minne är inte det bästa... När jag gjorde det blev det iaf succé!

Vab

Idag kör jag vab. Osorterad tvätt blur sorterad och julkorten tas ner. Fantastiskt många julkort i år! På riktigt så är det en av de bästa grejer m julen. Det är som små julklappar för mig. Vissa köper en gris eller en ko till behövande ist. Visst det är fint. Men jag vill faktiskt hellre ha ett fysiskt julkort. Ego. Jag vet. Men så är det. Och detta är inte dagens bild. Tror jag iaf. 

2014-01-14

Vardagsmat

Ja herregud. Idag har det varit högt och lågt. Startade m lite träning, sedan lite spaning, sedan lite bildframtagning( och jox m nya datorn), sedan lite jobb på fältet, sedan en fika m ngn fr förr, efter det lunch m en av de bästa kollegorna, sedan hämta barn, laga mat, till Apoteket, sedan infomöte om nya skolan. Nu soffan. Och. Ja. Jag försökte piffa till dagens maträtt. Med hyfsat resultat. Barnen åt mer än de brukar. Så det var värt allt kladdande.

2014-01-13

Väntan

Jag väntar sjukt mycket i mitt jobb. I bilköer, på att få ta bilder, på rätta ögonblicket. Mycket är väntan. Idag stod jag och väntade i 1.5 timmar på att få jobba. I biomörkret när SF presenterade sin filmvår. Många spännande filmer presenterades. Närmare bestämt 21 stycken. Och efter varje film följde en kort intervju m skådisar, regissörer, musiker, producenter. När detta var klart skulle vi jaga fatt på de hetaste skådisarna. Vilket var Cecilia Frode, Ola Rapace och Moa Gammel(huvudroll i 3 filmer!!!!). Men vi fick inte ta kontakt med dem utan vi fick först jaga deras pressisar. Som små despoter pekade med hela handen vilka vi fick prata med. Vilket inte alls var de vi ville prata med. Vi fick Martin Stenmark och Sarah Dawn Finer som båda spelar i Kärlek delux. Så var det med det. De andra fick vi ta vid ett senare tillfälle. Snabbmedia prioriterades. Och visst. De andras filmer gick inte upp förens om ngr månader, men vi hade inga förhandlingsmåner. Alls. Dagens bild är tagen från min ståväntplats på gänget från filmen Tommy. En film som jag tror kommer bli en av vårens stora. Ser ni vilka det är?

2014-01-12

Nu är glada julen slut slut slut

Granen har vi redan kastat ut ut ut.... Idag tog barnen varsin frusen falukorv och slog sönder fina pepparkakshuset. Alla tre julgardiner är nedplockade, alla stjärnor och stakar bidar sin tid igen 11 månader. 
Vardagen har återtagit huset. Hej på dig 2014!

2014-01-11

Hej mitt vinterland

Det har varit ganska befriande med det gråa, snöfria vädret. Kravlöst på ngt sätt. Jag vet det ligger hos mig sånt. Men jag har njutit av det. Känt mig bekväm med att ligga i soffan istället för att känna att jag behöver ge barnen minnen från "min barndoms vintrar". Men så i torsdags kom den. Snön. Jag hade kunnat vara utan den nu. Hade ju börjar springa ngr gånger utomhus t.o.m. Och ljuset är ju åndå på väg tillbaka. Men när jag hör och ser glädjen hos barnen så tycker jag det är okej. Jag unnar dem det. Två timmar av snöänglar, coola snöhopp med bobbarna, snöbollskrig blev det idag. Rödrosade sitter vi nu i soffan och kollar på Crocodile Dundee! Vi för vi busat i snön och Mannen för han bastat. Smaken är som baken.

Gårdagens

Efter en vecka som var full av jobb fick jag äntligen ta en promenad t pendeln. Och hittade denna gigantiska granhög. Den ligger inte helt nära bebyggelse. Mycket energi på att kasta bort julen.

2014-01-09

Han flyttar hemifrån vilken dag som helst

Efter flera timmar utomhusjobb (dock fördelat i olika omgångar) kom jag äntligen hem t värmen. Min lilla lilla kille har tagit ytterligare ett steg mot att flytta hemifrån. Idag tappade han sin första tand. Och minsann tror jag att jag nyss hörde hur tandfen var här och tog den med sig och lämnade en guldpeng under kudden!

2014-01-08

Lång dag

Vaknade kl 00.36 av att jag hade magkatarr. Upp, leta alvedon Novum, fylla på vattenflaska, läsa bok. 1 timme senare hade alvedonen kickat in och lugnat magontet. Sov t 06.15. Magen kändes manglad. Sedan lämna av killarna på skolan. Och sedan jobba jobba jobba i 12 timmar. Dagens bild tog jag på väg tillbaka från affären där jag handlat min middag. Älskar att gå på kajen v jobbet. Den ger mig lugn när jag behöver det.

2014-01-07

Tillbaka i vardagens koppel

Efter en hemsk natt med mardrömmar som avväxlade varandra och en dusch f att få bort ångestsvett var det dags att återgå till vardag och jobb. Var i kungsan och plåtade körsbärsträden som börjat blomma. Lagom start på den här terminen. Sedan körde jag ner och hämtade barnen i Östergötland. Nu sitter jag i soffan och inser att barnen inte somnat än och att detta inte kommer bli bra imorgon... Dagens bild kommer från en av många timmar i bilen idag. Den kortaste från kungsan och tillbaka t redaktionen.

2014-01-06

Granen står så grön och grann i stugan

Eller inte. Idag fick den göra sorti. Kanske den finaste granen vi haft. Och barrigaste. Alla tomtar packeterades ner i sina lådor. Julgrupperna (hyacinterna) kastades. Adventsljusstaken plockades ner. Om det inte varit för den mkt ledsna granen hade julen inte plockats bort förän när den ska, om en vecka. Hade inte hjärta dock att plocka bort allt idag. Alla advenstljusstakar och adventsstjärnor får hänga m en vecka till. För att lysa upp det ännu kompakta nordiska mörker. Dagens bild är ett bevis på att tom tomten gav upp för den barrande granen. 

2014-01-05

4:e

Barnen är nerkörda till morfar och mormor. Huset är lugnt och fridfullt. Jag läser en bok, Mannen kollar på en trollerikille på tv. Granen är tänd och allt är fint. Det är skönt att få vara utan barnen ibland. Lika fint som det är att få krama dem eller höra säga att de älskar mig. Dagens bild är på en av de jag älskar mest i hela världen. Nu luktar han gott också. 

2014-01-04

Dagens

Den skrek när jag åt upp den. Ikväll blev det hemmagjord pizza. Med ledsen banan på.

2014-01-03

Dagens val

Först tänkte jag ta den här bilden som dagens bild: 
Den är från imorse när jag gjorde årets första jogga/promenad-tur. Men sedan valde jag ändå en fr kvällen: 
Jag och bröderna lovbusiga på bio. Så that's my pic of the day!

2014-01-02

Dag 1




Tror jag var den enda patienten på Vc idag. 1 down, 364 kvar. 

Dagens

Syrran ska haka på en grej om att man ska ta en bild om dagen i 1 år. Jag hakar också. Som en bilddagbok. Tror det kan vara bra för kreativiteten och lusten t bilder. Först funderade jag på att skaffa ett nytt instagramkonto, men tillslut landade jag i att det blir bloggen som jag lägger upp dem på. Så ikväll kommer dagens bild. Eftersom jag inte gillar att saker ligger och skvalpar kommer jag till största delen lägga ut en bild varje dag. Ibland medföljer bildtext, ibland inte. Så håll utkik senare.