2012-03-09

Gamla nyheter

Hörde på radion att kvinnor har större problem m sömnen än män. Vi har dessutom sämre lön. Sömnen blir sämre pga stress i livet. Vi har mer sysslor och press på oss än männen. Både i arbetslivet och i hemmet. Därför är vi oftare utmattade och utbrända. Och får sömnstörningar. Det är en ond cirkel. Ngn som har en lösning på problemet?fy fan. #bitter

4 kommentarer:

Anonym sa...

Been there, am there and will be there! Fan! /A

Kay sa...

Att inte alltid behöva vara så duktig kanske? Den enda som sätter pressen på oss är vi själva. "Jag gör detta och duger inte det så gör det själv" (i en familj). På jobbet funkar det ju förstås lite annorlunda. Med åren lär man sig att inte ta så allvarligt på allting (låter som jag är 100! Haha!)

Z sa...

Fast Karin är det verkligen upp till oss? Jag känner att det är visst som du säger till en viss del. Att döda prestationsprinsessan hjälper, men sen då? Männen måste ju också se detta och kliva in. För så länge bara vi kvinnor strävar efter att bli jämställda och männen bara fortsätter som vanligt kommer det inte bli ngn egentlig jämställdhet. Inte förän om flera generationer om vi gör ett bra jobb med våra små killar. Men tills dess kommer vi alltså slita ut oss och dö tidigt så länge vi inte hjälps åt tillsammans.

Kay sa...

Jo det är ju som du säger: männen måste ju ta sitt ansvar i familjen, förstås. Men vad händer om du inte gör det som förväntas ligga på dig? Gör inte han det då?
Det kanske är lätt för mig att säga som jag gör eftersom jag bara har mig själv att skylla om inte saker blir gjorda. Och jag hade turen att ha en man förut som inte förväntade sig något och som också tog hushållssysslor för givet. Det var också han som lärde mig att man inte behöver stressa ihjäl sig för saker och ting. Du känner honom btw :)