2011-11-24

Okej alla nu vill jag ha eran hjälp!

Vi är en stor skara människor som brukar fira jul ihop(eller iallafall typ 11 stycken) 2 barn, en tonåring, 2 yngre medelålders, 3-4 medelålderns och 2 pensionärer som är närmare 90 och 80 bast. Vad brukar ni göra på julafton? Jag tycker det lätt blir en evig väntan där alla går på varandra, sedan en massa mat, sedan tjat, sedan kalle och sedan julklappar. Sedan en massa julklappspappersstök och sedan är det typ kväll och alla är jättetrötta. jag känner inte att det blir bra. Hur ser era julaftnar ut? Hur gör ni för att de ska bli trivsamma och roliga? Vill ha många svar nu!

7 kommentarer:

Hökis sa...

Jaa du, det är lite olika. Vi brukar hatta runt endel men har skärpt oss lite på den fronten.
Är vi hemma hos oss så brukar vi försöka ha det mesta klart den 23e så att alla, läs: även jag, kan njuta av dagen. Förmiddagen ägnas åt uteaktivitet. Skidor/ skridskor eller annat skoj men utomhus är det viktiga. Sen dräller folk in till sen lunch. Svägerskan med familj. Svärfar och svärmor.Brorsan brukar vara här han med. Vi blir ett gäng. Lättare lunch. Ägg sill och annat kallt. Svärfar och svärmor åker hem de andra är kvar
Kollar Kalle, Tomten kommer, vi fixar middag/vickning beroende på hur lunchen såg ut. Käkar. Spelar sällskapsspel. Karlarna somnar i soffan ( brukar alltid hända när jag å svägerskan diskar) just det, Karl Bertil Jonsson missar vi aldrig.
Ja typ så ser det ut hos oss.. En av versionerna

Anonym sa...

3-4 mars, inbjudan släpps imorgon. Kom till karlstad. Mässa och träff alltså. komsi komsi och pyssla! ;D

Anonym sa...

De två senaste åren har vi inlett julaftonen med att gå på badhuset och ha julfika med oss. Vi har badat och simmat och sen stuvat in oss för färd till Ockelbo där vi äter julgrötslunch med mina förädrar och Enar. Är det lite snö som förra året åkte vi lite längdskidor på åkern och bara var. Kl 15 Kalle och sen blir det mat igen och sen klapparna. Mer än så hinner vi inte. Sover i stugan och packar oss ner till Rabo på juldagen. Är det snö blir det garanterat längdskidåkning och sen framåt em så firar vi julafton igen men med Mats syrra Cicki och hennes barn och barnbarn och familjer. Då har vi kul. Vi har infört att vi köper en julklapp till EN vuxen. Vi har dragit lott om det tidigar och jag vet vem jag ska handla till och det ska kosta mellan 200-300 kr. det kommer aldrig fram vem som handlat till vem och det är faktiskt riktigt kul. Men roligast av allt är när det blir total hets då vi vuxna spelar julklappsspelet. Alla vuxna har till uppgift att köpa 3 paket till detta. Totalkostnaden ska vara 75 kr. Hur dessa kronor fördelas mellan paketen är helt ointressant. Sen ligger alla paket i en hög och vi sitter runt och kastar tärnig. Får man en 6:a så får man välja ett paket. Så kör vi så tills paketen är slut. Vissa sitter med 0 paket och andra med 5. Slut på rond ett. Rond 2 innebär att man med lite tur och snabbhet får stjäla bäst man vill från andras högar. Under en viss tid (10-20 min)ska man sen fortsätta slå tärningen och så fort man får en 6:a så är det bara att stjäla det paket man tycker ser lovande ut. Vi skrattade så vi nästan kissade på oss sist. Det var totalt obehärskad huggsexa om ett par paket som alla var fast beslutna om att de SKULLE ha. När tiden är ute på rond 2. Då är hela dramat över. Dags att börja öppna. Det som hittas i dessa paket har aldrig varit en besvikelse och när leken är så kul så har man underhållningen fixad samtidigt. Barnen tycker det är urkul att kolla och jag tror de är väldigt nöjda med att inte vara med. Det skulle kunna bli ytterst känsloladdat och dramatiskt om man blev av med paket som barn... :) På juldagen äter vi inte julmat alls utan samma återkommande middag som nu faktist förknippas med julen men som känns helt rätt efter alla köttbullar man ätit på julaftonen. Kram A

Sus sa...

Drömjul i år. Vi skiter i allt och åker till Thailand.
Nästa år firar vi med barnen.

Då är det som vanligt.
Soft, god mat, familjen. Opretto.

Chrissan sa...

Vi brukar fira med massor av julmat, prat och skratt. Med svärmor, tre svägerskor m familjer. 9 vuxna och 10 barn där våra är yngsta och de äldsta i 20-årsåldern.

I år drar vi på julkryssning 23-25/12. Så slipper vi stå vid spisen. Vi blir 17 pers som åker. 8 vuxna och 9 barn.
Ska bli så skönt!

Bina sa...

Vi gör som ni, fast jag upplever det inte som tjat, utan prat och inte att vi går på varandra utan att vi äntligen får tid att umgås. Och jag bara ä-l-s-k-a-r det och vi trivs och har roligt. Kidsen spelar tv-spel, data-spel, surfar, leker med sina julstrumpeklappar, busar och retas, precis som alla andra dagar. Avslutar dagen med att de som vill knatar iväg till kyrkan 23.30. Ser fram emot den 24/12 som bara den!

Martina sa...

Vi körde singstar en jul allihop, det var riktigt kul faktiskt. Men det var efter julklappsutdelningen.