2011-06-12

vad tycker ni?

Inti har då och då frågat efter en egen mobil. Han är sju år. Ngr av hans kompisar har mobiler. Jag har inte känt att det finns ngn anledning. Vi är inte separerade jag och Mannen så han behöver inte en egen så jag kan nå honom när han är hos sin pappa. Vad tycker ni är en lämplig ålder att skaffa mobil till Sina barn?
Published with Blogger-droid v1.7.1

8 kommentarer:

Pinglan sa...

Ja, det är jättesvårt! Har själv jobbat med att sälja mobiltelefoner och tycker väl att det är väl mycket som spenderas på en mobil när de är så pass unga som 7 år.. Är lite lillgammal tror jag så jag tycker att de ska få en mobil när de är runt 15.. Annars ska de få vara barn och leka och ha kul! Men idag är det ju till och med att de blir mobbade för att de inte har mobiltelefon.. Svår sits faktiskt!

Anonym sa...

Svårt. Jag och mannen har tänkt tidigast 10 år, men det är lätt att säga när vi inte är där än och dom vill ha och kompisar vill ha. Jag har resonerat m mina systrar och deras barn fick vid 8 år (tjejen) och sytersonen vid 10 år. Jag kommer försöka satsa på tidigast 10 år, men det är svårt att säga nu (m kompisar, om man känner en trygghet att dom har etc). Men inte en iPhone vid 8 som min syterdotter. Där går min gräns ;)
/ K

Jenny Palm sa...

Min stora tjej är tio år och rider mycket. Jag vill absolut att hon ska ha mobilen med sig. Vi är alltid med under själva ritten, men i stallet kan hon hänga i timmar och då kan det vara bra att ha koll på henne (om inte annat så kan hon ringa och säga till när hon är hungrig:-)). Hon har haft sin i tre år. Men jag tycker inte åldern är det viktiga utan vilka aktiviteter de har. Finns det ett faktiskt behov? Eller "vill de bara ha"?

Kattis sa...

Håller med Jenny - behov borde få styra.
Är de mycket hos vänner själva eller har egna aktiviteter där ni inte är med (förutom skola och fritids) så kan det ju vara okej.
Jag tycker 10 låter som en lämplig ålder annars.

Sus sa...

Nä. Ni har väl full koll på dem hela tiden? en 7-åring är ju aldrig utom synhåll.

Z sa...

sus: de får gå till dagis o leka när det är stängt. dagiset ligger 300m bort. där ser vi dem inte, men annars har vi koll på dem hela tiden.

Z sa...

Tack alla ni för bra svar! Jag tycker han är för ung och att det inte finns ngn anledning. Och jag är ibland ute på skolor och ser småttingar kuta omkring med Iphone4 och tycker det ser lite konstigt ut. Nä. Hålla ut till 10/till han verkligen behöver det.

Mr P sa...

"Vår" grabb fick en när han var 7. Jag tyckte det var för tidigt, men han har faktiskt grym disciplin med den.

Ringer bara mamma, och det är gratis.

Dessutom är det en vanlig "gammal" nalle utan spel och sånt, men han är nöjd med den.