2010-12-08

det här med Jesus och gud

Inti hade varit i kyrkan med skolan idag. De hade fått höra storyn om Jesus födelse. När vi gick hem fr skolan pratade vi om det. Bla att gud och Jesus bor i himlen. Men att ingen sett dem där. " men mamma, hur menar du nu? De finns inte i himlen om man flyger flygplan. Och om man åker längre ut i rymden med rymdraket så ser man dem inte heller... Var är de?" Ja var är de egentligen? Någon?
Published with Blogger-droid v1.6.5

4 kommentarer:

Bina sa...

Säg att de är som osynliga Jedi i Star Wars-spelet. Typ. Fast när det gäller Gud har jag sagt till mina kids att Gud finns i alla människor. Fick idén när jag var på en familjegudstjänst där prästen berättade att hon sett Gud och lyckats fånga Gud i en burk. Och den som ville fick titta i burken - det ville ju nästan alla barn - men inte fick säga till någon vad de såg. Burken gick runt och jag såg hur varje barn såg överraskat ut först och sedan sprack deras ansikte upp i ett leende. En liten kille sa:
- Men...det är ju jag!
I botten på burken var det en spegel för att påvisa att alla människor är Guds avbild.

Sus sa...

Carola? Nej?

Anette sa...

Det är tydligt att dessa besök i kyrkan för barnen väcker en hel del funderingar. När Maja var i väg med sin grupp runt påsk, måste ha varit förra året. Så kom hon hem och sa att hon hon absolut trodde på Gud och Jesus. "Men jag ska bara tro lite, för annars får man hål i händerna!" Det tog en sekund eller två innan jag insåg att det var Jesu korsfästelse och spikar i händerna som gjorde att man inte kunde tro på sin Gud lika mycket som han gjorde. :)

Z sa...

Jag sa att de finns hos dem som tänker på dem. Iallt, i luften vi andas och i saker vi gör och tänker. Så länge vi tänker på dem lever de. Fast de är typ osynliga. Och sedan sa jag att alla inte tror på den där berättelsen utan tycker att det är en saga. Och att man får göra som man vill med det.