2008-08-01

Vad är det för fel?!


Idag har jag joggat igen. Idag tog jag ut mig och jag tänkte verkligen på att jag blev svettig. Jag brukar nästan aldrig bli så där riktigt rinnsvettig, men idag blev jag det. Sist jag blev det var på vårruset. Och vad händer idag?! Jag får återigen utslag! Som kliar och ser helt konstiga ut! Kan det vara så jävligt att jag är allergisk mot min egen svett?!! Kan man vara det? Efter luft och en kall dusch börjar de gå ner nu men konstigt är det!

4 kommentarer:

Bina sa...

Hittade detta:
"Pär Gyllfors, allergiläkare, svarar:
Hej,
Jag skulle tro att dina besvär beror på det man kallar för fysikalisk urtikaria (nässelutslag). En del individer får kliande utslag av t ex vattenstrålarna i duschen, av tryck från axelremmar, av kyla eller av att svettas, för att hålla nere kroppstemperaturen. Alla dessa utlösande orsaker är orsakade av fysikaliska ting och beror alltså inte på något specifikt ämne i omgivningen. Det du bör prova är at ta en antihistamintablett som skydd innan du utsätter dig för något som du vet kan leda till denna klåda. Det finns flera sorter som är receptfria på apoteket". Vassego!

Z sa...

Tanx! Det var som attan att jag är allergisk mot mig själv... Tur att jag inte tränar så hårt så ofta då. Får försöka med antihistamintablett nästa gång, men tar inte det ner prestationen tror du? Ja ja, eller så verkade en kall dusch efteråt hjälpa ganska mycket....

Bina sa...

Jo det är möjligt att det tar ner prestationsnivån, men, å ursäkta att jag säger det...det är ju inte direkt så att du tävlar på elitnivå och missar vm, em eller OS ;) På tal om prestation, vad har du för mål med din träning?

Z sa...

Att spriga, hela vägen, en mil innan snön kommer. Joggar 2 ggr/veckan minst men 3 pass är det ultimata. Men med barn och så så blir det inte alltid jag orkar det.
Jag vet att det inte spelar så stor roll för min prestation, men jag gillar inte att äta tabletter i onödan.