2008-08-24

Dopningsmedel för mammor?






Sitter här för att hämta kraft. Hur orkar alla småbarnsföräldrar med livet? Jag är så trött att jag går på knäna. Hur gör alla ni där ute för fixa dagarna med två små aktiva barn?(Eller fler kanske)Ibland önskar jag att jag var fler. Att det fanns två av mig som kunde göra två saker samtidigt. En kunde vara ute och leka medans den andra lagade mat eller plockade. En kunde vara på övervåningen och leka med den ena och den andra Zoila kunde vara där nere och leka med den andra. Jag känner mig otillräckligt helt enkelt. Det ligger grejer över huset hela tiden.(Se bilder) Tänk om man hade tiden/orken att plocka upp sakerna. Vad skönt det skulle va! Det finns även tider(ofta)då jag ösnkade att dygnet hade fler timmar. Så jag fick flera timmar att vila upp mig på eller bara sitta och glo på TV helt apatiskt. Och ibland undrar jag vad det finns för dopningspreparat som kan gör mig till en supermamma. En sådan som orkar ALLT. Motgångar, bråk, laga mat, städa, diska, tvätta, springa, se på TV, socialisera med vänner osv osv... Men så länge det inte finns receptfria mammadopningsmedel på apoteket får jag nog vänta. Och FÖRSÖKA vänja mig vid att jag inte är en supermamma. Det är nog det som är hemligheten.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja du ...... det är inte utan att man vill säga upp sig från livet ibland. Alltså inte från livet och barnen på riktigt, men baske mig på låtsas ett tag.Man tappar bort sig själv, mår kasst av att vara otillräcklig och brusa upp när det eg inte behövs. När jag läser din blogg kan jag säga att du lätt uppfattas som en supermamma. Jag blir avis på alla citat och händelser som du skriver om.... Vi får stärka varandra när det är drygt. Kram, å du - köket såg jättestädat ut!!

Anonym sa...

Å jag känner igen mig i röran! Va skönt det känns, jag är inte ensam om att vara supermamman utan turbostädning som superkraft ;-)

Z sa...

Thanx tjejer! Skönt med lite uppbackning! :-)

Anonym sa...

Du är välkommen att börja jobba nu! Tror faktiskt att du har varit ledig för länge (ren avundsjuka)... Jag längtar efter dig här om dagarna!
Kramar Ullis

Bina sa...

Som socialarbetare vet jag faktist att det finns en drog som många stay-at-home-mums använder i USA. De tycker att det hjälper dem att vara aktiva föräldrar, både med barnen och så hinner de med att sy kostymer till teatern, ha ett fläckfritt hem, vara aktiva i hem- och skola, baka matbröd och andra bakverk, göra näringsriktiga middagar, träna, vara modellsmala (man förlorar i vikt efter ett tag) etc. etc. Metamfetamin heter det. Dessvärre har det ju sina negativa sidor, fast de kommer efter ett tag...för de flesta som var med i ett program hade det resulterat i att deras barn blev omhändertagna. Så du, sluta häng upp dig på röran, gör det du hinner och låt din make göra lika mycket. Det finns inga genvägar; plocka 24 timmar om dygnet och vara nöjd med det, strunta i att plocka och vara nöjd med det eller hyr städhjälp och var nöjd med det. KRAM!

Z sa...

Ullis: Tror faktiskt det ligger lite i det... Kommer om en vecka och en dag!
Syrran: Visste väl att det fanns ngt bra fiffigt piller! Det är jag och de amerikanska hemmafruarna...