2013-08-29

Fint

En vän ringde nu på morgonen. Hon ville bara säga att hon blir glad när hon tänker på mig! Så fint! Det gjorde min dag! Tack A. Du gör mig glad också!

2013-08-28

Snipp snapp snut

Så var dagen slut! Och jag har provat shabam för första ggn! Så här tyckte jag om det:

Host host

Mannens mamma gillar inte läkemedel. Hon dricker istället silver. Kolloidalt silver. Bra för allt. Ungefär som bröstmjölk. Ni vet när man hade bebisar och de var täppta i näsan. BVC: ta lite bröstmjölk. Sedan blev bebisen torr. BVC: ta lite bröstmjölk. När den sedan blev lite röd i rumpan. BVC: ta lite bröstmjölk. Ungefär så fungerar det här flytande silvret. Igår när jag kom hem hade Mannen åkt hem från jobbet för han nu ska försöka hinna vila sig i form till lördagen. Sedan hade han även varit på hälsokost och handlat upp ungefär halva butiken. Och ja. Kolloidalt silver. Som han nu har i en liten sprayflaska och går runt och sprayar sig i munnen med. Vaknar tex i natt av att det låter spsch spsch bredvid mig. Kolsvart i rummet. Men nog var det han som tog sig lite silver mitt i natten... Jaja. Den som tror blir frälst. Hoppas han hinner bli frisk till lördag.

2013-08-27

Oj oj oj

Mannen har ont i halsen. Och på lördag ska han stå på bytorget och lyfta skrot. Detta är INTE bra. 

2013-08-26

Favorit i repris

Hoppar över tv:n ikväll också. Ligger raklång i soffan, tända ljus, en kopp te och en bra bok. Och Laleh i högtalarna. Barnen sover och mannen hänger m kompisar. Skönt ändå.

Sorry, men nej

Fick sms imorse fr chefen om jag kunde börja 30 min tidigare. Sa nej. Om de inte är flexibla så varför ska jag stressa arslet av mig för att vara hjälpsam och flexibel? Nope. No more mr Niceguy här inte. En timmes flytt av schemat och de hade haft en flexibel medarbetare. En timme. 
#skitschema

God morgon!

5 grader och sol. Vacker morgon att springa på. Efter en 40-årsfest i helgen känns det bra att vara lite hälsosam.... Nu väcka resten av familjen!

2013-08-25

2013-08-23

Fredagsmyyyyys

Mannen kom på ett briljant middagsförslag 
Kräftor som förrätt. Entrecote till huvudrätt och ahlgrens bilar som efterrätt. Jag älskar att äta kräftor. Mysigt och gott. Lite kladdigt, men det är så det är. Nu ligger jag i soffan under en filt, proppmätt, med Melody Gardot strömmande på låg nivå ur högtalarna, värmeljusen tända och läser slutet på en jäkligt bra bok. Härlig avslutning på kompdagen. Fast innan jag hamnde här, mellan middag och soffan, hade jag en galen läggning av övertrötta barn. Men det gör å andra sidan att jag njuter enormt av lugnet nu...

Kompigt

Mitt enda mål idag var att måla det jävla staketet. Istället åkte jag till Kungens och köpte kläder. Och solar på altanen. Och fredagsstädar. Det kommer en sommar nästa år också. Får måla då istället. För övrigt känns det bra att jobba helg när jag får kompa ut en dag som denna. En dag då den första tomaten är klar.

2013-08-22

Dagen då jag träffade folk

Ibland händer det. Tillfällen då man inser att världen är liten. Tisdagen var en sådan dag. Keirus första dag i 6-års. Vi stod där en bunt nervösa föräldrar med barn. Då plötsligt ser jag en tjej och känner direkt igen henne. Vi gick i parallellklasser på gymnasiet i Finspång för 20 år sedan. Jag var helt säker fast hon inte längre hade kvar sitt långa ljusa hår. Det var Helena. Jag gick fram och sa att vi hade gått på Bergska samtidigt. Hade varit på gemensam skolresa i trean till Krakow. Det visade sig (såklart) att hennes son och min son går i samma klass. Världen är liten.
Sedan kom jag till jobbet och åkte ut till Karlberg för att plåta AIKs träning. Vid planen när jag står och väntar kommer det en tjej med barnvagn och en liten pojke. Tänker genast:
"Det där måste vara Tove från Toves Kungsholmen!" Eller? Har ju aldrig träffat henne live. Bara via twitter, instagram och bloggen. Får stora öron och försöker lyssna mig till om det är hon. Och efter ett tag blir jag säker. Det är hon. Så efter lite överläggande med mig själv eftersom jag ändå är en ganska blyg person så frågar jag. Och visst det är hon! Sedan står vi och snickesnackar tills spelarna kommer in och lite under träningen. Världen är liten. Mindre än jag tror.

2013-08-21

Och ja. Såklart.

Jag glömde klippa nageln idag innan jag gick till jobbet. Fortfarande 9 av 10.

Kulan

Första gången jag Zumbade under den här discokulan var jag tveksam. Kände mig obekväm. Nu gillar jag den. Den för med sig en skön danskänsla. Hur ofta dansar man under en discokula på tisdagar liksom?

2013-08-20

Inte alla hemma

Imorse klippte jag sommarnaglarna. Iallafall trodde jag det. Tills jag kom till jobbet. Men men. 9 av 10 är inte dåligt det heller. 

2013-08-19

Krisen är nära..?

Förra veckan tränade jag söndag zumba, måndag löpning, tisdags zumba, onsdag crossfit, lördag zumba. Igår Zumba och idag kort löpning/promenad. Om 2 år blir jag 40 år. Måste vara en kris i antågande...? Eller springer jag ifrån faktumet att jag har ett #skitschema?

2013-08-17

Zumbasnygg

Sista utegratiszumban för det här året. Köpte på mig lite armband. Pengarna gick oavkortat t Cancerfonden. Win win! Imorgon gör jag min första jobbhelg på över 6 år. Kanske mer än så faktiskt. Kanske 10 år. Känner efter imorgon hur det känns. 

2013-08-16

Trummar med fingrarna på skrivbordet

Idag har jag ändrat min bakgrundsbild på Facebook, Twitter och bloggen. Det är ALLT jag gjort. Och japp. Jag jobbar.

2013-08-15

Smaken är som baken

Delad.
Jag vill publicera den här bilden på E-type på sommarens reportage:
 
Redigeringen valde den här:



På reportaget om Magnus Hedman ville jag att de skulle ta den här:


Men de valde såklart den här:

Jag tyckte bilden på E-type med Laila Bagge(!) var så fin. Han har tagit hand om fåren efter att de omhändertagits på en gård i Närke. Visst syns det att det är han? Redigeringen tyckte det var tveksamt.
Magnus Hedman så. Hur många får följa med honom på ett träningspass och få lite actionbilder för omväxlingsskull? Men nej. Syns det verkligen att det är han? Japp tyckte ja. Nej tyckte de. Så då blev det en extrem trist jävla bild på en brygga.
Vad tycker ni?

2013-08-14

Inte är jag den som är den

Jag ska erkänna. Jag har hittat en positiv sak med mitt nya schema. Jag har inte förstått hur Mannen kan hinna träna varje dag på sitt jobb. Tills jag nu inser att mer tid på jobbet=mer tid att träna på. Så under alla dessa år som jag jobbat 85%, vilket är snart 10 år, har jag inte hunnit träna för jag har jobbat för lite! Det är inte bara att jag inte fått max pensionspeng liksom. Ett tag tränade jag 5 pass i veckan. Det brukar jag ofta komma tillbaka till när jag pratar träning. Gissa när det var? När jag jobbade 100%! Sedan dess har jag fått nöja mig med 1-2 pass/v medans Mannen har pumpat på i MINST 5 pass/v. För, just det, han jobbar ju 100%! HA! Varje dag som jag jobbar lång dag innebär att jag har 30 minuters rast på kvällarna. Vilket för mig från och med nu betyder snabbt crossfitpass. Idag i parken nedanför jobbet. I vinter på hemligt ställe i lokalen. 20 min crossfit och en snabb dusch! Perfekt! Sedan Zumbar jag på tisdagar och söndagar. Redan där är jag uppe i 4 pass/v! Så ÄNTLIGEN har jag hittat ngt väldigt fint med mitt nya skitchema; mer träning!

2013-08-13

När allt stämmer

Efter att ha gått 10 ggr på tisdagszumba sedan årsskiftet kände jag för första ggn att jag fullt kunde stegen idag! Sån enormt euforisk känsla! På min vanliga zumba är detta inget problem. Men att komma till en ny grupp där "alla" kan stegen efter att ha zumbat flera år för samma instruktör är ganska frustrerande.  Dels för att jag gick åt fel håll, var efter i rörelserna och vissa koreografier var krångliga. Men så ikväll hände det! Jag kunde dem! :-) Dessutom börjar ny termin snart och då är det nya låtar och steg som ingen kan och det är skönt! Kvällens pass och söndagens pass var ren och skär lycka!!!! Mer zumba till folket!

2013-08-12

Trött men glad

Gick och la mig alldeles för sent igår. Men nu är dagens motion avklarad. 5 km löpning och 2 km pw. Nu frukost. Sedan jobb. Övriga familjen har semester. Känns kul. #skitschema

2013-08-11

Skärpning SMHI!

Nu minsann kommer det! Regnet. Bitar av staketet behöver målas. Grundmålade igår. Nu ska bara nästa lager på. Kollade smhi-appen. Regn. Hela dagen. Så jag sket i det. Sol hela dagen blev det. Såklart. Det kom en kort skur vid 18-tiden. Sedan: inget mer. Nu kom en skur till. Var över på 30 sekunder. Så tack vare SMHI är staketet inte klart ännu. Men jag fick å andra sidan ligga i solstolen och njuta av en fin dag....

2013-08-10

Turdagen

Först fick Inti trumpinnen fr Yohios spelning.
Sedan vann vi sjukt mkt chips.
Furuvik levererade! 

2013-08-09

Glidit runt på räkmacka

Barnen har varit på uthyrning hos mina föräldrar den här veckan. Det har varit som att få skola in sig själv på jobbet den här veckan. Hemskt skönt. Jag har inte känt mig stressad på slutet av dagen f jag ska hämta dem på fritids. Jag har inte stressat och tjatat på morgonen för vi ska hinna till jobb och fritids. Och jag har inte lagat middag en enda kväll. Två kvällar har jag ätit räkmackor till middag. En kväll blev det sushi och en fil och mackor. Jag och Mannen var på bio en kväll och de andra kvällarna har vi legat i soffan och kollat film med högt ljud i högtalarna. Bara det! Vilket lyx! 

2013-08-07

Blandat

Dagens uppdrag idag har varit mkt blandade. Seniorboende, lusbajs, barnlik på kyrkogård och sedan en fotbollsspelare som nyss slutat. Puh. Huvudet är totalt mosigt. Tur att dagen är över.

2013-08-06

Livet

Att sitta nyduschad och nyzumbad på altanen i skymningen och lyssna på lövens prassel och syrsornas sång är ganska fint. Livet går vidare fast semestern är över.

2013-08-05

Z som i....?

Jag ville absolut INTE se ngn otäck skräckfilm som The Purge. Det sa jag tydligt till Mannen när vi skulle gå på bio idag. Det blev den oerhörd o-otäcka filmen World War Z. Z.... Vad kan det stå för tänker ni. Z=Zoila? Nä. Z står tydligen för ZOMBIE. En Zombiefilm med Brad Pitt. Japp. Känns som om jag har träningsvärk i hela kroppen för att jag under 2 timmar satt och spände mig för jag var så rädd. Vet inte hur det blev den. Zombiefilm i 3D. Rekommenderas varmt om man vill bli sjukt rädd i 2 timmar. Annars inte. 

Semestern

Nu när den verkligen är slut, kollar jag tillbaka i mobilen för att kasta (500 st) och spara (287) bilder. Här är vår sommar 2013 i bilder. I kronologisk ordning såklart eftersom jag har ngn störning som får panik om de inte ligger så.
Gotland, Hoburgsgubben.
Hemma i ngr få dagar. Biltvätt för att sälja åbäket.
Bålsta. Utflykt för att åka upp bensin innan vi bytte bil. Till Lasse Åbergs museum.
Akalla. Nya bilen!!!
Höga Kusten och Högbonden. Mäktig utsikt.
Piteå och Storforsen. Bad i naturens egna vattenrutchkana.
Öland. Sjukt fina kvällar.

Östergötland och mitt älskade Sjösala.
Östergötland, Bastis. Utnämnd till den bästa badplatsen av barnen. Min barndoms strand.
Hemma. En sådan där kväll som är sommarens själ. Varm, sprallig och underbar.





Skön stämning på jobbet

Nämen jag tycker det är sjukt charmigt med långsinta personer.
Hejar fortfarande inte. Efter 4 månader!!!???? #sick

2013-08-04

06.21

Sista dagen innan jag börjar jobba igen. Vaknar 06.21 och kan inte somna om. 06.21 brukar jag ställa klockan på när jag jobbar. Kroppen och hjärnan vet. Vanedjur. Imorgon är det dags. Dags f mitt nya skitschema. Det har funnits där som ett litet irriterande myggbett hela sommaren i mitt medvetande. Så. Nu gäller det. Kommer det att funka? Igår kände jag att jag helst jobbat 50%. Om jag hade haft råd. För min egen skull och f barnens skull. Fast känslan att jag skulle trivas att gå upp i tid i våras var så stark och hade växt fram det senaste året. Det var inget jag bara beslutade. Men det var innan skitschemat. Det enda jag kan göra nu är att sätta mig till rätta och bara köra igång. Enda tryggheten är att jag alltid kan gå ner i tid. Ett eko av arbetsgivaren. 

2013-08-03

Skönt häng


Keiru har ju haft en bästa kompis ända sedan han började på dagis. Förra året flyttade kompisen till Piteå. Det var hemskt. Det tog ett drygt halvår för honom att landa i att vara utan E på dagis. De kom ner till E:s morföräldrar och firade jul så då sågs vi. Och allt är så enkelt mellan barnen. De hittar varandra direkt. Som om de aldrig varit från varandra. Det är därför det gör så ont att de bor så långt fr varandra. Vi föräldrar har aldrig umgåtts med varandra. Vi har lämnat och hämtar barnen hos varandra. That's it. Men i vintras bestämde vi att vi skulle komma och hälsa på dem i Piteå. Vi hade tänkt att bo på hotell/stuga/vandrarhem. Men eftersom jag släppt sargen och kopplar av så planerade vi inget boende. Bara datum vi skulle komma på. Så när vi skulle upp och började kolla boenden (samma dag som vi anlände Piteå) fanns det inget... Men vi hade ju deras erbjudande om att få bo hos dem i huvudet. Och så blev det. Vi bodde hos dem i 3 nätter och hängde i 4,5 dagar. Fast vi aldrig umgåtts förut. Det tyckte jag var bra gjort av båda familjerna. Och det gick jättebra! Sköna människor som är enkla att hänga med. Inget krångel alls. Nu är de här i krokarna i ngn vecka och idag hängde vi vid havet och hade det fint. Och som vanligt: killarna bara lekte. Som om inget avbrott skett. Så Mannen tyckte vi kunde kolla om de ville komma hem till oss och käka ikväll. Och det kunde de. Lite konstigt, men för första gången kom de hem till oss fast vi bott så nära varandra i 7 år för att umgås allihop. Och samma sak nu som tidigare i somras: avslappnat skönt umgänge. Grillning och sedan glassbuffé. Vad mer kan önskas? Svårt dock f Keiru när de ska skiljas. Han vill inte. Han vill verkligen inte. Lille plutten. Och nu kommer de inte ses förrän till jul. Kanske. Annars senare. Det är så sorgligt för de hör ihop de där två. Den ena blond och den andra mörkbrun. Så himla fina. Men coolt att vi kommer så bra överens. Konstigt bara att vi upptäckte det först när vi kom 90 mil från varandra...

2013-08-02

Häckproblem

För 3 år sedan hade vi en hyfsat okej måbärshäck framför huset. Grannens bror sa att det bästa vi kunde göra var att klippa ner den för då skulle den bli jättefin. Det visade sig inte stämma. 70% av häcken hämtade sig inte utan dog. Sedan dess har vi haft en hemsk häck. 2 fina buskar och sedan döda pinnar. Inte så fint. Men man vänjer sig med det mesta så det har bara varit så. Nu så är grannarna krassliga och orkar inte mycket. Så jag var över och klippte deras gräsmatta idag. Och då kom häcken på tal. De skäms för det var deras förslag. De tycker det ser förfärligt ut och jag tror de mår dåligt av att se det varje dag, pensionärer som de är. De pratar om tujor (typ)på den sidan som är mellan oss. Sa det till Mannen när han kom hem. Varpå han direkt hämtar en spade och börjar gräva upp en av de gamla buskarna "för att kolla om det går". Sedan finns det såklart ingen återvändo. Vi gräver oss svettiga och bryter av 2.5 spadar i grävprojektet. Grannarna var helt förskräckta för att vi gjorde det bara sådär och gick omkring och ojade sig.
Men nu är allt uppgrävt. Och jag antar att vi även kommer köpa tujor till den högra delen av häcken innan vintern kommer. Men VAD ska vi göra med den delen som är framför oss?!? Rosor? Rabatt? Andra blommor? Jag kan INGENTING om detta. Kom gärna med förslag, länktips, inspiration! Något! Allt mottages tacksamt!!!!

Det är aldrig för sent

Har i flera år tyckt att rabatten fram sett f täskig ut, men inte haft energin att tänka ut ngt. Har hela sommaren (och våren)tänkt att jag måste plantera i krukorna som jag brukar. Men inte orkat/hunnit. Vi har ju varit borta 3.5 v av de senaste 4... Men så idag var det dags.  Jag och barnen åkte till Plantagen och köpte lavendel till rabatten och pelargonior till den stora krukan.
Plus näring t tomaterna. Tänkte att det är väl aldrig för sent va? Ljuset på kvällarna må vara borta, men dagarna och värmen finns ju kvar. Och helgerna. Och det är skönt att komma hem efter jobbet och känna att det faktiskt är fint hemma. Och pelargonerna tar jag ju in och sparar till nästa år.
Och rea var det som tack för att jag väntat så länge! Så nu sitter jag här och mjuter. Tittar på de fina lavendlarna. Sista dagen på semestern.