2012-09-30

Gratis är fint

Ni vet mina sommarblommor. De är nu ett minne blott! Nu är hösten kommen till 100% på bron!

2012-09-28

Höstinstallation

Om ngn fortfarande tänker att sommaren kanske snart kommer så måste jag göra er besvikna. Tyvärr. Så mycket höst som det är nu är det svårt att slå. Hösten levererar kan man väl säga. Pga en sugit dålig ekonomisk månad så får jag ta av det som finns om jag inte vill ha döda sommarblommor i krukorna... Så som tur är finns skogen runt knuten. Och där hittade jag och Keiru detta material. Och fick till det här! Det får duga! En kruka gjord, två kvar... Har hela helgen på mig! Kanske kan man peta ner ngr svampar i mossan också...

Idag blev den av

Min promenad. Gud vad jag älskar hösten. Alla borde gå ut i skogen en grå dag. Känna dofterna, se färgerna, se färgerna jämte gråheten. Plocka lite svamp och bara njuta av stunden.

2012-09-27

Så irro!

Få saker är så irriterande som sms fr kollegor när man är sjuk som lyder: "har bokat dig imorgon. Ses inne i stan vid 08!"
Då har de glömt plocka bort mig ur systemet och jag som är hemma får börja rodda med telefonnummer till chefer och bli irriterad. Och dessutom veta att de kommer knö på ngn annan jobbet som kanske redan är fullbokad. Allt är som vanligt.

Livet återvänder till min själ

Känner för första ggn på en vecka lust och ork att gå utanför dörren(förutom vid hämtning och lämning av barnen). Jag tror jag är på rätt väg. Och ja. Jag är hemma både idag och imorgon och hoppas det räcker. En promenad alltså. I skogen med kamera med. Ännu ett friskhetstecken. Yeeeej!

Äppelträd

Kollar ut genom sovrumsfönstret och inser att det här äppelträdet håller på att inte bara växa över våran tomt utan även grannens. På somrarna hindrar det solen från att lysa på altanen och på hösten faller 7 ton osnygga blad från det. Det är dags att såga. Mycket. Kanske i helgen. Kapa det i höjd och bredd. Fick inga äpplen i år ändå så det är bara att bestraffa det och kapa!!!!

2012-09-26

Magkatarr

Har haft magkatarr sedan i lördags. Igår var första dagen sedan i fredags som jag kunde käka riktig mat utan att få riktigt ont. Har levt på fil och knäckebröd. Idag är jag matt och trött. Men utan ont i magen. Funderar på om jag ska gå till jobbet imorgon eller om det är för tidigt. Har inte varit 30 m fr soffan förutom när jag hämtat och lämnat barnen. Kanske behöver jag denna v för återhämtning. Hur skulle jag säga till en vän om den var jag? Skitsamma. Det har kommit ett nytt eps av Private Practice. Thank u America!

2012-09-25

Såja. Då har vi ingen tv.

Omflyttningen gjord. Nu är övervåningen barnens. Och vi har nedervåningen. Dock utan tv. Och där uppe har vi ingen antennsladd. Så nu är det datorn eller radion som gäller som kvällsunderhållning. Ibland händer det. När mannen får ett ryck går det undan.

2012-09-23

Mannen i ett nötskal

Inti har köpt en rubiks kub. Han har suttit flera timmar med den och lyckats få en sida en ggn. Igår när mannen kom hem satte han sig med den. "Han bryter säkert sönder den, det vore typiskt honom" tänkte jag. Det var tyst länge. Efter 10-15 minuter gick jag förbi honom. Och tadaaaaaa:

Nyzumbad

Hade kunnat köra ett dubbelpass idag! Lätt! Så skönt och roligt!!!!

2012-09-22

Husdjur

Inti: mamma jag vill ha husdjur.
Jag: jaha. Vad tänker du på?
Inti: kanske en hare. Eller en orm. En sån som finns vid sommarstugan, en snok. Eller en ödla.

Måste nog förtydliga vilka djur som passar som husdjur och vilka som trivs bäst fria ute i naturen....

Jag visste väl!

Efter ett lördagssprintlopp med mamma och pappa tog det ju stopp. Jag orkade knappt hasa mig genom Ikea för jag hade så ont. När vi kom hem gick jag direkt och la mig efter att ha slukat två Alvedon. Han inte kolla om mamma och pappa kom in ordentligt ens. Somnade och när jag vaknade var det tyst i huset. Första tanken: mamma måste gått in till våra grannar. Och Japp! Pappa bekräftade det. Hon hade kilat in till dem! Alla får en pause....
Och ja. Efter att ha däckat har det värsta släppt och jag vaknar upp törstig som en kamel. Men med lite mindre ont.

Skitmage

Så här ser jag ut när jag har ont i magen. Inte kul.

2012-09-21

Skönt

Detta är det enda tillfälle idag jag får vara själv. I en bil med regnet smattrande mot taket. Har precis kört Inti till kalas. Inne väntar föräldrar, svärmor och barn. Det är bara att dra ett djupt andetag och gå in. Men jag märker att folk förutom min familj (man och barn) suger rejält m energi fr mig.fortfarande.

En frisk unge

Så ser en sån ut. Keiru är frisk idag. Det är vi glada för.

Inte mycket

Den senaste veckan har knappt sett min man. I fredags var det den där katastrofdagen på jobbet och han tränade sent vi sågs max 2 timmar. Lördagen drog jag och Inti till skogen. Han skjutsade ner oss till tåget 1 timme. Söndag kväll. Han hämtade oss vid tåget packade sin jobbväska och gick och la sig. 40 min. Måndags: jag kom hem 19. Vi sågs i 3 timmar. Tisdags sågs vi 10 min. Onsdags 1 timme. Igår 1 timme. Så knappt 9 vakna timmar på 1 v. Det känns som vi inte pratat på evigheter. Jag gillar det verkligen inte.

2012-09-20

Så onödigt

Klippte naglarna igår för de blivit så långa att jag knappt kunde ställa in skärpan längre. Så måste jag vabba två dagar vilket innebär att jag inte behöver ställa skärpan förens på måndag. Så jag hade inte behövt klippa naglarna förens på måndag! Men jag passade på att lacka de små korta stumparna som blev kvar iaf...

Helt okej

Det här med att vabba. Vi ligger i soffan och kollar film. Jag nära feberkillen för att jag gillar värme. Jag somnade till lite. Mycket skönt. Tror jag behövde det här jag med. Funderar på om jag ska måla ett lager till med nagellacket. Men snart är det slut på friden. Först kommer lilla virvelvinden hem fr skolan, sen kommer stora virvelvinden hem. Efter det kommer min mamma och pappa och sedan är det slut m vila till söndag. Så att få vila på soffan ngr timmar var nog en nödvändighet.

Lockande

Satte upp håret när det var nästan torrt i en knut. När jag nu tar ner den ser det ut som om jag fönat och lockat det i flera timmar! Nu skulle jag vara redo för en kväll på stan. Eller ett dop. Ett bröllop eller en fotografering. Men nej. Här sitter jag i mysbrallorna och kollar på Madagaskar ist.

Jahaja

Ni vet de dagarna då man hoppar upp duschar, fixar sig, dukar fram och sedan väcker barnen. Och inser att ett av dem är sjuk. Och att jag hade kunnat sova en timme till. Och att allt förberedande är i onödan. Den. Så vab idag och imorgon. Undrar stillsamt om de kommer ta in ngn vikarie eller om de andra kommer få klona sig för att få ihop v. Not my business.

2012-09-19

Hur lång tid

tar det innan mamma börjar tjata om "ska vi inte ta och åka och köpa ngr blommor? Snälla?"
En dag? Två dagar? Max. Imorgon kommer de, så senast på lördag fm.

2012-09-18

Tråkigt

50 min sortering av tvättade kläder och 1 timmes sömnad av karatemärke på karatedräkt. Så försvann min ensamma vuxentid. God natt då.

Betinget snart uppfyllt

Vi är underbemannade på jobbet. 2 sjuka, en ledig och inga vikarier. Jag jobbar 85%. På den tiden har jag ett beting på 8-9 jobb/v. Imorgon när jag går hem har jag gjort 7 jobb på 17.5 timmar. Sedan har jag två dagar med med 16.5 timmars arbetstid kvar. Så. Jag ser fram mot en jävligt lugn och fin torsdag och en helglik fredag. Eller vad tror ni?

Det regnar idag

Men. Det finns inga ursäkter för vardagsmotion. Inte stela träningsvärkande lår. Inte lite regn. Så det så!

Brrrrrr

Har stått ute i 1 timme och 20 min i 13 grader. Fy faaan vad kallt det är! Tror inte jag kommer bli varm idag igen...

2012-09-17

Sträckt rumpa

Körde lite crossfit imorse. Ouppvärmd. Sträckte vänster skinka på tredje utfallshoppet. Har i stort sett bara kunnat stå idag. Sitter jag får jag kramp i rumpan. Så stå eller stretcha rumpan. Det är det jag gjort idag. Att träna är så häääääärligt!

Behöver inte ha dåligt samvete

Köpte ju kläder i torsdags. Hade lite dåligt samvete att jag hade köpt kläder för 500 spänn. Med nu är det dövat. Mannen har köpt jeans för 900 spänn. Alltså har jag 400 upp. Eller hur??? Undras vad jag ska slå till på...

2012-09-15

När andra babblar

Jag och Inti kollade på hajprogrammet på SVT1 tillsammans m hans mormor och morfar. De satt och pratade om att hajar är så farliga och äter människor och är blodtörstiga.
Inti: Meeeeen vad ni inte vet ngt om hajar!!!!! Sluta! De blir bara farliga om vi är dumma mot dem eller om de blir trängda! De är snälla djur. De ser otäcka ut men är snälla!
Då tystande mormor och morfar. För att snart börja prata högt om andra grejer. Och blev hyschade av Inti som försökte se på hajprogrammet.... Så fortsatte det i en timme...

Jag kom jag såg jag segrade. Sedan blev det kaos.

Det säger sig själv. Att spela Fia MED knuff mot en 8-åring som är en riktigt dålig förlorare kan bara sluta på ett sätt. Tragedi och kaos. Vi bytte spel och körde Ronja Rövardotter-spelet fr julen 1984 istället. Där regerade han. Och friden lades sig återigen i byn.

Soooool

Sitter på balkongen jag suttit på så många gånger och låter solen värma mig. Funderar på vad jag och Inti ska hitta på. Gå en sväng till bruket kanske, gå till Konsum... Gå och titta på vattentornet och samtidigt kolla efter svamp.... Åka ner till sjön kanske. Kolla läget och drömbygga en ev ny sommarstuga i huvudet. Gå och hälsa på min kusin kanske. Jaja. Jag sitter här en stund till och funderar!

Åka tåg

Inti och jag är på väg hem till byn. Vi åker tåg. Snabbtåg. Inti har åkt tåg två ggn förut. Innan vi kom iväg pratade han och sprang omkring så jag blev helt matt av det. Det var kläder som skulle packas, levlar som hade klarats, godis som skulle ätas när var och hur. ALLT skulle avhandlas i samma hastighet som en stormvind. Inget för litet, inget för stort. Nu sitter vi här på tåget. Äntligen. Vi har läst lite LasseMaja, fixat luftitjämning i öronen, visat biljetter och pratar lite m konduktören, kollat ut genom fönstret och nu spelar han lite på paddan. Vilar med andra ord. Jag förstår det. Men det är underbart att bara ta en unge och åka iväg med. Bara han och jag. Borde göra så oftare.

2012-09-14

Äntligen fredag!

Mmmmums! Jag och barnen fick dock äta själva för mannen har haft sin värsta dag på jobbet sedan han började där för 12 år sedan så han är kvar på jobbet och försöker träna skiten ur sig så jag slipper få hem en surkart....

Kan inte somna om

Vaknar och kan inte somna om. Tror jag drömde en dröm om min bästa och äldsta vän. I helgen skulle vi ses. Hennes yngsta lillasyster har fått barn och i helgen ska han döpas. Min väns present till sin syster är jag. Jag ska fota på och efter dopet. Min vän har en allvarlig kronisk magsjukdom. När vi gick i 8:an bröt dem ut och hon låg 3 månader på sjukhus. Sedan dess har den varit uppochner. Vissa tillfällen fungerar bara sondmatning och massor m kortison. Vissa tillfällen går det hyfsat ändå. Men den finns alltid där i hennes liv. Och påverkar. För en tid sedan gjorde läkarna en lösning som de flesta skulle tycka var ett nederlag men för henne fungerade det utmärkt. För första gången på 20 år mådde hon helt bra! Kroppen hade ingen infektion att försöka bota. Jag kommer aldrig glömma hur jag såg min bästa väns ögon glittra av lycka att äntligen få vara frisk. Frisk och inte så dödligt trött. Tills för ett knappt år sedan. Då hade sjukdomen kommit på ett nytt sätt att lura kroppen. Infektionen tillbaka och nu värre än förr. Den hopplösheten som kom tillbaka till min vän efter att under ca ett år fått smaka på hur ett friskt energirikt liv är var så hemsk. Så nu återigen rider infektionen hennes kropp. Hon får stark stark medicin som ska hjälpa i 8 veckor då hon får ny. Men det gör den inte. Infektionen är starkare och febern kommer innan 8 v gått. Nu är hon inne i ett sådant febersjok. Just lagom till hennes systers dop. Idag kommer hon åka till sjukhuset och få sitta i ngr timmar för att få in den starka medicinen i kroppen. Om hon inte råkar ha feber just idag. Då får hon vänta ett tag. Och i helgen blir det vila ist för att få vara med sin familj och vara m på dopet. Jag har min magkatarr. Den är som en darrning på ytan om jag skulle jämföra den mot min väns sjukdom. Att vara då dålig, så trött, så handikappad och att få livet styrt av en sjukdom är för jävligt. Jag såg fram mot att få ses, prata och bara hänga. Vi gör det alltför sällan. Nu finns hon i mina tankar även på natten. Och jag hoppas hon återigen orkar borsta bort sjukdomens envisa damm, ställa sig upp och försöka leva sitt liv med den fula onda sjukdomen som envisas finnas därinne.

2012-09-13

Aaaaghhhh!

Värmer mig med te och knäckemackor efter en timmes fotojobb utomhus. Och försöker att inte tänka på att Inti förutom att ha m matsäck imorgon måste ha med "en nyttig matsäck, inte pannkakor." som fröken sa till barnen idag.

Lyxtorsdag

Den här v har varit otroligt lugn för mig. Få jobb. Idag ligger mitt första jobb 18.30. Det är väldigt få v som det är så här lugnt. Så idag tog jag en lyxlunch. Gick till gallerian och kollade på och köpte kläder. Efter det en fin lunch på en japansk restaurang. Det tog mer än en timme, det ska erkännas. Men jag kommer aldrig för sent till jobbet, de tre senaste v har jag gjort mkt mer än vad jag borde, jag fikar inte bort arbetstid och jag röker inte. Så. Idag blev det en lyxtorsdag! Borde ha fler såna. Because im worth it.

Hösten och jag, vi hör ihop

Helst av allt skulle jag nog vilja ha semester nu. Få ta på mig stövlar, göra ordning matsäck, kasta in svampkorgen i bagaget och åka till en djup vacker skog. Där skulle jag gå runt i min ensamhet och dra in alla fuktiga skogsdofter så de fyller mina lungor, plocka lite svamp och sätta mig på en sten där solen skiner och äta min matsäck. Plocka lite mer svamp. Ta lite vackra bilder. Nästa år ska jag ta åtminstone en semesterdag i sep-okt för att få göra detta.

Sanningen?

Jag köper aldrig luktljus tycker det känns onödigt. Men tillfälle gavs igår att gå in på lagerhaus. Och där köpte jag två luktljus, kanel och lakrits. Jag till barnen: "vad tycker du det här luktar?(kanel)" Inti och Keiru i kör: "Äckligt!!!!"
Som sagt var. Barn är så härliga när de är ärliga.
God morgon!

2012-09-12

Läka mig

Min läkare sa att det var oerhört viktigt m sömn. Under sömnen läker kroppen det som behöver läkas såsom magkatarr. Jag hoppas det även gäller munsår. Så 8 timmars sömn, make some miracle vettja!

Nytt rekord

500 reps på 23.38!
Friheten av att träna utomhus och både få kondition, muskler och frisk höstluft. Oslagbart!

Frilansade

Idag var läxan att skriva en dröm. Vi körde omlott. Jag började skriva vad han sa, sedan fick han skriva en mening, sedan jag osv osv. Det gick jättebra! Så läxan är gjord. Har inte hört ngt fr fröken om mitt mail än så jag antar att jag får fria händer att lösa läxan.

Jag och min mage

Förra veckan var jag hos min läkare för jag har ju (fortfarande) magkatarr ganska ofta och kraftigt. Jag fick lite tips på hur jag skulle leva och vad jag skulle äta för att inte göra min mage för förbannad. 
Mat att undvika:
Stekt mat
Varm mat
Kall mat
Paprika
Friterad mat
Lök
Vitt bröd
Pasta
Kött som är rött
Apelsinjuice
Stark mat
Vitt vin
Äpple
Citrusfrukter

Mat jag kan äta:
Kokt mat
Banan
Ljummen mat
Kyckling
Tomater


Jag skulle tänka bebismat. Ger man för varm mat till bebisar? Nej. Ger man iskall mat till bebisar? Nej. Ger man chili till bebisar? Nej.... Ni fattar. Om man la maten på magen skulle det kännas bra. I temperatur alltså. De andra råden var att sova 1/3, jobba 1/3 och har fritid 1/3 av min dag. Då mår kroppen bäst. Och på den 1/3 fritid gäller det att inte stressa utan fördela träning/familj/ego/intressen på ett bra sätt. Måste lägga mig samma tid varje kväll, äta regelbundet. Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och middag.  REGELBUNDET! Att sitta ner  och tugga maten i lugn och ro när jag äter. Yeah rigth. Det är väldigt få måltider jag sitter på arslet under hela måltiden. Men jag försöker. Förutom ibland. När jag käkar en Pad Thai...(Chili, för varm, lök, nudlar, paprika...)
 
 

Och så klart

lite herpes på det.

God morgon

05.40 i lördags: lekande VAKNA barn.
07.00 idag: slita upp SOVANDE barn.
Suck.

2012-09-11

Kvällsskönt

Alla sover. De somnade för en timme sedan. Först drog jag upp och köpte smoothies på affärn. Inti käkar inte så mkt lunch, därför får han med sig dem till skolan. Och nu kollar jag på Private Practice. Har 6 avsnitt kvar på sista säsongen. Och nu njuter jag. Av tystnaden. Av mörkret. Av ensamheten. Tar ett djupt andetag och bara är.

Herpes

Igår hade jag ont i halsen. Attans tänkte jag. Imorse när jag vaknade var det borta. Halsontet hade istället förvandlats till ett munsår som får böldpest att se ut som myggbett. Så pest eller kolera. Som pricken över i:et konstaterade Inti "det ser ut som en jättevårta på munnen mamma." Barn är så söta när de är ärliga.

Zzzzzz

God morgon! Satte mig ner och somnade inom 4 minuter. Nu vaken och måste laga mat!

Den nya vikarien

Vi har en ny manlig vikarie på min avdelning. Han är uppenbarligen singel. Vilket får mycket underhållande konsekvenser. Han drar till sig jobbets kvinnliga singlar. I olika åldrar. När den ena nyss kommit in och glittrat och kvittrat med honom och lämnat honom i den ena utgången kommer nästa in och glittrar m ögonen och fnissar med honom. Sedan kan det gå ngn timme sedan är det dags för nästa. Samma procedur. Att ha detta skådespel framför ögonen är så underhållande! Rena farsen när tjejer springer ut och in i olika dörrar... Vem behöver lyssna på radio nuförtiden när jag kan få lyssna på de mest kvittrande dialoger??? Hoppas på att detta kommer fortsätta hela hösten!

2012-09-10

Läxan- så gick det

Skam den som ger sig. Vi satt i sammanlagt 3 timmar. 2 timmar gav 2 rader. Den tredje lossnade det och Inti skrev ihop kanske en 10-12 rader sammanlagt. Helst skulle de skriva 27...? Och det blev ingen teckning heller. Istället blev det ett långt mail (på kanske 27-30 rader)till hans fröken där jag sa att vi inte kan göra läxan på det här sättet. Då kommer vi inte ha en fungerande fritid. Har inte fått svar än, men väntar m spänning på svaret. Däremot fick jag en massa fina olika tips från er. Som jag ska lyfta fram i dialogen med skolan. Bra alternativ till hur vi ska kunna fixa det här utan att läxorna ska förstöra vårat liv. Tack.

Vill ni se två snyggingar?

Köp v nr av Hemmets Veckotidning! En rafflande historia m bilder! Kommer ut i en butik nära dig!

2012-09-09

Yr

Igår hade jag en sådan där dag som jag hade varje dag av helgerna innan jag blev utmattad förra hösten. En otroligt rolig och fin dag, men väldigt lite tid för vila. 09.45 till karaten (inti)som började 10. Karate till 11. Direkt till pendeln och åkte in till stan. Träffade syrran och hennes barn och käkade på hötorgshallen. Sedan gå till Harry Potter- mässa. Vara där i en dryg timme. Gå till bil för att fixa m pbiljett. Tbana till t-centralen för att fortsätta till Kungsträdgården och skylanderevent. Köa i 25 min, gå in i meningslöst event i 25 min, till leksaksaffär, till mataaffär, hem m bil, hämta min bil på pendelparkeringen. Fixa m mat, äta. Sedan tv/film. =död.
Lägga trötta barn. Vaknar 05.40 (!!!) av att barnen är vakna... Frukost, ut och leka, träna Zumba, äta lunch på Max, köpa skor. Nu soffan. Är yr. Av intryck och trötthet. Vila en stund, sedan gör vi ett nytt försök m läxorna. Ni som tror jag kommer somna 20.30 i soffan räcker upp en hand.

2012-09-07

Mysbyxor på

Så. Efter 1 timme hade vi skrivit 1.2 rader. Vi gav upp. Det går inte. En plåga. Jag känner mig som värsta loosern. Men nej. Det går inte. Så nu sitter vi och kollar Jönsson-ligan och är helt slut.

Hemläxa

Att skriva ett kapitel på en bok. För en klasskompis utan problem att koncentrera sig tog det 2 timmar. Jag ler mot Inti säger att det går bra, men vill slita mitt hår och skrika rakt ut.

2012-09-06

Suck

Broöppning. Igen. Kollega m i bilen. Vi sitter och suckar tillsammans. Så fint att ha ngn att sucka m.

Krispigt

Vilken otrolig dag! Så här vill jag att hösten ska vara. 7-9 grader, krispig frisk luft, klarblå himmel, lite blåst. Nästan vantläge. Men ändå inte. Fantastiskt!

2012-09-05

Sjukt goda svampmackor

Efter recept fr Matmania! Mmmmmums! Och till det, saft som Matmania har gett mig! Kanske lite träning på det så är kvällen fullkomlig!

Broöppning

Älskar vi inte broöppning?
Nej. Det gör vi inte.

Här har jag varit förut

Förra hösten var jag här varje vecka. Jag hoppas slippa det denna höst. Magonts medicinen är dock snart slut och tydligen har jag skrivit mig här på Östermalm. Visste jag inte själv ens. Kan inte ens komma ihåg hur många gånger jag suttit här och stirrat på lampan i taket. Kollat på Gods och gårdar-tidningen. Längtat ut ur tunneln. Nu har jag bara ont i magen. "bara". Men mitt liv ser annorlunda ut idag än förr. Kommer nog alltid ha känslig mage. Och livet som händer. Då är det bra m lite magmedicin. Men aldrig mer vill jag hamna där igen. Tillbaka till förra hösten.

Spjiiiinga utan att maska

Igår när vi satt och sög i oss spagetti ställde sig Keirus kompis i dörröppningen.

- jag haj spjingmask i jumpan. Men jag ätej medicin mot det.


Det mina vänner är vad jag kallar tisdagsmyyyyyys!

2012-09-04

Sweet lord

Jag är, som ni vet, usel på att laga mat. Tycker det är trist och tråkigt. Jag har helt enkelt inte matlagning i mig. Men idag överraskade jag mig själv. Rejält. Gjorde ett av Paolo Robertos sommarrecept och jeeeeezez vad gott det var. Nästan som på restaurang. Kul var det inte, men jävlar vad gott! Färsk pasta m tomatsås. Den kommer jag göra igen. Trevligt att överraska sig själv med begåvning. Det händer inte varje dag. Kanske ska köpa en triss.

Restbild

Ibland är jag dum i huvudet och lägger ut alternativ till vissa jobb. Jag gjorde det med Robinson-Robban och ångrade mig dagen efter. Men glömde ta bort den jag inte ville ha. Såklart valde de den jag inte ville ha. Den var helt ok, men jag gillade den här mer. Blå vingar liksom. Och ja. Han var väldigt trevlig och helt lugn.

2012-09-03

Inte alls lika

För ett år sedan när Inti började ettan var det kaos. Det var inte mkt som funkade på lektionerna. Fröken ringde mig nästan varje dag då det hade hänt ngt knasigt. Det var rörigt för honom och han kunde inte sitta stilla, inte göra det de andra gjorde, svårt m koncentrationen, pratade rakt ut... Osv osv. Jag var så ledsen och desperat att det enda jag kom på var att vara med i skolan för att se hur han hade det. För hemma så hade vi inte samma stora problem. Det var en plåga att vara med honom där. Jag såg ju i hans ögon att han VILLE sitta still som de andra och göra som fröken sa, men han klarade inte av det. Inte ens när han satt tätt, tätt i mitt knä kunde han vara stilla. Nu ett år senare och efter en utredning vet vi ju varför. ADHD är svaret. Ngt som när vi fick diagnosen var självklart. Så var det ju! Svaret på så mkt. Vi beslutade att prova medicinering. För Intis skull. För att se om han kunde få en lättare vardag i skolan. Så från att ha kunnat vara med i fem minuter/lektion under hela hösten till i april i år gick han till att vara med HELA lektioner och klarade av allt de andra barnen kunde. Idag var jag och Keiru med Inti i skolan i 30-40 minuter på samlingen. Samlingen som under de senaste 4 åren varit så svåra. Idag satt han stilla, väntade på sin tur, pratade när fröken sa att han fick prata. Den glädjen att se honom få vara precis som han är och ha kontroll över sig själv är obeskrivlig. Vilken skillnad. Idag är jag en lycklig mamma.

Sommaren är död! Leve sommaren!

Fint väder idag och dagis är stängt. Mannen och jag går i skift. Keiru springer genom vattenspridaren. Sen värmer sig i solen! Leve sommaren!

Kaffe och cigg

Grannen två hus bort tar morgoncigg och kaffe i solen. Jag kör crossfit i solen.

2012-09-01

Thåström

Regerar. Bästa låt ikväll var Miss Huddinge -72. Sjöblöt av svett och med ringande öron funderar jag på om kvällen verkligen varit eller om det är en dröm. Det var så sjukt varmt att jag inte svettats så mkt på zumbapassen ens. Kondensen av all mänsklig värme gjorde att det droppade av vatten fr taket på Strand. Men jävlar vad grymt det var!