2012-03-31

Solen skiner alltid i Karlstad

Vintern verkar dragit över Stockholm. Värmland gör sig väl förtjänt av sitt namn. Här regerar solen och sprider sina varma strålar!

2012-03-30

Julklapp

Vad har ni gjort idag? Själv har jag slagit in julklappar. Bättre sent ön aldrig! Var det väl....?

2012-03-28

Jag är bra. Nästan bäst.

Ni vet det där pusslet. Saker å ting som jag förändrar i livet just nu, det går bra. Jag förändrar sättet jag tänker på. Sättet jag ser saker på. Omvärderar sättet jag tar mig an olika situationer. Och det går jävligt bra. Jag ser resultat. Bra resultat. En balans. Ett lugnare liv. Inte så många energislukande situationer. Jag lär mig helt enkelt nya saker, fast jag är 36 år. Jag är otroligt stolt över mig själv när jag ser att det jag gör hjälper och underlättar. Just nu känner jag mig som världens bästa. Världens bästa Zoila. Världens bästa mamma. Det är inte ofta det inträffar. Därför skryter jag med det. Så det så.

Ring P1

Nu var det ett tag sedan jag lyssnade på Ring P1. Gud vilket roligt program. Det handlar om allt eller inget. Rättshaverister, jatillcannabis, titelmotståndare. Alla får komma till tals. Och på det Täppas. Briljant!

2012-03-26

Som vanligt

Hela helgen har barnen vaknar 05 typ och velat gå upp. Måndag och de ska gå upp 06.30. Tyst som i graven i huset. Inga högt viskande "hallåååå?!" skitungar! God morgon alla andra som är vakna!!!

2012-03-25

Nej men hej magkatarr

Fuck! Kan inte sova pga magkatarr. Det blev lite mkt i går. Jag kände det tidigt , men det var bara roliga saker så jag körde på. Det straffade sig direkt. Måste komma ihåg att jag inte är återställd än. Måste lyssna på kroppen när varningssignalerna börjar gå igång. Att det ska vara så svårt.

2012-03-23

Just nu i Danderyd.

Vässar armbågarna

Idag ska jag slåss med ett 30-tal fotografer fr Sverige och England när drottning Silvia och hertiginnan av Cornwall besöker en skola i Danderyd. Engelska fotografer har ett helt annat sätt att umgås vid såna här tillfällen. Förra gången jag hade en close encounter m en brittisk fotograf skrek han vänligheter som fuck off, go to hell, bollocks till andra kollegor som också försökte fånga drottning Silvia på bild. Det var EN brittisk fotograf, idag kommer en hel busslast. Och jag är inte den som är bra på att armbågas.... Längtar tills jag får gå hem idag så det hela är över.

2012-03-22

Vårkänslor

Man vet att det är vår när okända män i olika åldrar tutar alt vinkar när man är ute och går..... Då är vårkänslorna i luften....

Skör

Som det tunnaste glas eller som en våris som snart ska smälta bort. Så skör känner jag mig idag. Axlarna sitter uppe vid öronen och musklerna värker i nacken. Om ngn säger BU till mig idag börjar jag gråta. Plz be kind today life.

2012-03-21

15 grader i mars

Inviger mina nya solbrillor. Och poppar järnet i bilen på väg fr Hjulsta. Livet är Sweet !

Brygglunch!

En smak av sommaren!

Happy happy

Dagens happyhappy-låt!

Kanske den bästa tiden på dygnet

Jag gillar mornar. Är en typisk morgonmänniska. Just nu 20 min innan klockan skulle ha ringt kan vara den bästa tiden på dygnet. 20 minuter där ett fullständigt lugn och en öronbedövande tystnad finns i hela huset. Ljuset och dagen vaknar till liv utanför fönstret. 20 min där jag bara kan ligga på soffan med mina tankar och göra vad jag vill. Jag är pigg. Detta är tiden då jag laddar för den här dagen. Jag älskar mornar vid den här tiden. God morgon på er!

2012-03-20

Pissa på katten

På Intis skola har det kommit en ny vikarie. Han sysslar m hip hop. Han försöker lära barnen att typ hippeti hoppa lite. Han säger att de ska säga Pissa på katten snabbt och rytmiskt. Så. Nu går Inti runt och pratsjunger pissapåkattenpissapåkatten. Man tackar!

På tal om dans.

Den här killen kunde dansa han. Jävlar i min lilla låda. Det är fan i mig löjligt hur han rör sig!Fr 7.45-10.18... Så sjukt bra!

Dans

Igår plåtade jag ett gäng fina 7-10 åringar som övade dans inför en tävling i Tyresö. De var skitduktiga. Jag önskar jag hade fått dansa när jag var liten. Alltså gått på dansskola/danskurs. Jag hade älskat det. Det är så sjukt kul att dansa och jag önskar jag kunde dansa på riktigt. Undras om det finns nybörjardanskurser för vuxna kvinnor? Då tror jag jag skulle vilja gå på en sån...

Att vakna och gå upp 05.39

Fördelar med att gå upp 05.39

*jag hinner duscha
*jag var vaken när vårdagjämningen inföll
*jag har hunnit hänga med mina barn i 1 timme och 20 minuter
*jag slapp stressa fast vi skulle vara på dagis klockan 07
*jag fick se Mannen och prata lite m honom fast han börjar jobba 06.30
*jag slapp bilköerna vilket gjorde att jag var på jobbet 20 minuter innan jag började
*jag carpe diem:ar

Nackdelar med att gå upp 05.39
*jag kommer vara ett vrak ikväll
*jag kommer vara hungrig efter lunch redan kl 09.30
*jag kommer hinna carpe diem:a väldigt mycket idag
*jag kommer vara ett vrak ikväll


Vårdagjämning

06.14 vårdagjämningen inföll
06.40 snön föll

Borde inte den där snön bara sluta snöa på VÅRdagsjämningen?

2012-03-19

Så lika men så olika

I helgen var jag hos min vän Å. Vi har känt varandra sedan vi var 6 år och gick på lekis. Vi gillar båda Days of our Lives. Vi kommer från samma uppväxt. Från samma by. Vi tycker lika, tänker lika. har samma värderingar. Skillnaden är att jag har barn och hon inte. Hon sa att hon inte städat på ett tag. att det fanns ett rum som gud hade glömt. För mig är det likamed KAOS. I hennes rum som Gud tydligen glömt innebar det en klädställning med kavajer och en madrass som stod ihoprullad i ett hörn. Och när hon har helgledigt kan hon sova hur länge hon vill vilket innebar till 11, då jag väckte henne. Äta frukost vid TV :n, fortsätta dagen framför TV:n med smågodis, slumra till lite på eftermiddagen, åka in till stan och shoppa lite... Vi är så lika, men har så vitt skiljda liv. Jag älskade att bara slappa med henne i helgen. men jag kände verkligen att jag har ett annat liv i kroppen. En annan vardag. Men det var oerhört skönt att få en pause i den vardagen för att bara hänga med min bästis!

Snö

Men vad roligt!!! Skulle det inte bli 15 grader VARMT denna vecka???!

2012-03-18

Varning varning!

Försöker läsa Sofie Sarenbrandts nya bok Vila i frid. Den är totalt urtråkig. Ingen bra story, inga roliga karaktärer och inget speciellt roligt eller bra språk. Nej. Ska ni läsa en bok i år, läs inte den.

2012-03-17

Tillbaka till framtiden

En eftermiddag med Days of our lives och smågodis. Det är som om året vore 1998 igen. Abe, roman, bo, chloe, Victor , lexi, marlena... Alla är kvar. Och jag och Åsa. Det är bara Katrineholm som saknas.

Ont det gör ont

Det gör ont i armarna att hyvla ost. Jag fick knappt till ostskivorna. Alltså jag kan knappt hyvla ost pga träningsvärk. tur jag ska gå på fotoutställning idag. Har inte ont i ögonen iaf. #crossfit

2012-03-16

Vad har ni gjort idag?

Jag har gått omkring och sagt aj. Aj. Aj. Aj. Aj. Min kropp är söndertränad fr gårdagens crossfitpass. Det enda braiga är att jag gått runt och sagt ajajaj i Göteborg. På en fotoutställning med min äldsta och bästa vän. Så det har gått an. Men aj. Jävla mycket aj!

På väg

En helg hos min allra äldsta och bästa vän. Lämnar familjen hemma. Idag blir det lunch och fotoutställning. Imorgon fotoutställning och en snabb träff m en fotokompis. Sedan vila, prata och läsa. Promenera. Herregud vad skönt!

2012-03-15

Litet framsteg?

Kommer ni ihåg när Inti var hemma hos sin kompis och de hade fått spela mördarspel i 3 timmar utan att mamman hade kollat vad de gjorde? I veckan var han hemma igen hos den där kompisen. När han kom hem berättade att de hade spelat tvspel.

Inti(lite ivrig på att berätta): Vi spelade Minecraft hela tiden mamma.
Jag(tveksamt inställd): Vad är det för ngt då? Är det samma spel som förra gången?
Inti: Neeej. I Minecraft bygger man grejer och spränger tunnlar.
Jag: Okej...
Inti: E får inte spela det där spelet ngt mer sedan jag var hemma hos dem sist. Du vet det där mördarspelet. Hans mamma säger att det inte är bra. Så vi spelade Minecraft hela tiden! Det var jätteroligt!

Så. Jag hoppas det var bra att jag blev lite upprörd även för den andra 7-åringens skull. Inga mer mördarspel för honom alltså. 
#tråkigmamma eller #klokmamma eller bara en jävla tråkig #präktigmamma ?

Vad gjorde ni på lunchen?

Jag gjorde:
45 burpees
45 axelpress m 8kg vikt
45 chins
45 utfall m 8 kg vikt
45 svingar med 8 kg
90 stående rodd med 8 kg

Kul som fan, men jag kommer få ont utav bara helvete ikväll och imorgon. Och idag. Aj.

Tur som en tokig

Jag har inte hunnit fixa körkortet än. Eller hunnit orkat. Har inte haft ett körkort på snart 1.5 år. Igår blev jag stoppad i en poliskontroll. De ville se på mitt körkort och att jag skulle blåsa. Jag sa att jag tappat bort mitt körkort och att jag hade ett ärendenummer som jag inte hade med mig. Jag fick blåsa. Sedan sa han att han fick väl lite på mig att jag hade körkort. Sedan vinkade han bort mig. Gulp!!!! Tur som en tokig !

Thorbjörn Gerke

Mitt i natten. Jag vaknar. Första tanken. Torbjörn Gehrke klockan 10. Hinner jag träna efteråt i Solna på lunchen? Har reportern körkort? Sedan denna låt. Omochomigen... Nossa.God morgon!

2012-03-14

Den enes död....

...den andres bröd. En av mina kollegor voltade av cykeln i morse och bröt handen. Vikarien som är inne just nu kunde inte hindra sig utan utbrast mycket glatt:
"Tre veckor??! Ska han vara borta i tre veckor???!!"

Sånt är livet. Ingen är oersättlig... ;-)

Som stockar

Måndagens crossfit-pass gör sig påmind. Benen känns som stockar när jag går. Eller låren närmare bestämt. Jävligt oskönt. Morgonen däremot gick som en dans. Alltid ngt! God morgon !

2012-03-13

Kan vi hjälpas åt?

Nu är tiden då alla motorcyklar tas ut ur garagen. Nu är tiden då vi bilister måste komma ihåg att titta lite extra i backspegeln när vi byter fil för att kolla så vi inte missar en motorcykel på väg att köra om. Jag vet att vissa kör som idioter, men kan vi inte alla bara kolla en extra gång i speglarna så kanske vi kan få hem våra motorcyklister hela och oskadda vi som har folk på hojar där ute. Tack.

Om jag inte svarar i mobilen

Så dissar jag inte. Troligtvis lyssnar jag bara på 107.5, Stockholms enda dansgolv.

2012-03-12

Fy faan vad mycket text

Nu kommer en bild. Så här såg jag ut för en timme sedan när jag gick hem från jobbet. En bra dag har det varit. Träning och lunch med mannen. Sedan jobb, lite dansavidskrivbordet, en kort promenad med fin kollega.... En bra dag. Men är det inte konstigt att varje höst när det är 10-11 grader varmt ute tycker man det är så jävla kallt? Men varje vår m 10-11 grader varmt känns det som karibiska vindar som smeker ansiktet?

2012-03-11

Jag är en liten spåtant

Inti: Mamma, man kan säga att vi alla är små spågubbar och gummor.
Jag: Jasså...? Hur menar du då?
Inti: Jo, vi kan alla se in i framtiden och vet att vi ska dö. Så alla kan liksom spå.
Jag: Eh... Jo. Ja. Så är det...
#spågubbe

För litet höv

Idag körde jag mitt första pass på Zumban på nästan 3 veckor. Förkylning, dop, föräldramöten har varit anledningarna. Men äntligen! Idag höll dessutom värmländskan passet. En ung glad tjej som bara sprider fin och go energi omkring sig! Jag önskar hon alltid hade Zumban för hon gör det så mycket roligare. Dessutom låter hon roligt när hon pratar.
"Jag får int på den här ordentligt. jag har för litet höv. Jaja, triller di av så gör di väl det!"
Inte bra med för litet höv. Men roligt för oss andra!

Lång dags färd mot natt

Barnen somnade rekordsent pga melodifestivalen. Och vaknade kl 06 när mannens klocka ringde. Och för att det är så ljust. Inti gnällde direkt, trött och fortfarande med besvikelsen i kroppen efter Dannys förlust igår (han grät sig till sömns mkt trött i går kväll). Jag känner det så tydligt. Nu är det full fart redan som om dagen började på full gas. Det här kommer bli en lång dag. Tur vi ska på Zumba så jag får lite input annars vet jag inte hur det hade gått. När är det klockan ska ställas fram? Då hade det iallafall varit okej tid för att vara helg nu.

2012-03-10

Plötsligt händer det

När vi ska göra ngt tar det alltid tid för oss att komma iväg. Det ena barnet är alltid klar nästan genast medan det andra barnet inte ens kommit halvvägs till hallen. Därför krävs det varje dag planering. God tid. Inte stress för då blir det genast fel. På lördagar har Keiru gympa kl 10. Att få med sig enbart honom är en strid när storebror får vara hemma och göra vad han vill. Men att få med båda två kan ibland vara ett litet helvete. Speciellt om det blir ont om tid och Inti blir stressad. Då blir han inte så positiv att hänga med vilket spiller över på Keiru. Och att få med två gnälliga gråtiga barn på en lördag får mig att krascha innan vi ens kommit ut genom dörren. Men så plötsligt händer det. Jag är i tid. Frukosten är bra. Pojkarna sams. Kläderna kläs på med bara få påminnelser. Och så är de utanför huset och leker pirater innan jag fattat vad som hände. Vi är i tid. För första gången sedan gympan började i början av januari. I god tid dessutom. Då gör det inget att båda ramlar i vårleran och måste byta jackor och byxor. Vi är ändå i tid. Ibland händer det och då känns det fantastiskt!

2012-03-09

Våfflor och Loreen

Fredagsmyyyyyys. På högsta nivå. Våfflor med grädde och sylt till middag och till efterrätt lite melloladdning. Headbangande till Dead by april, mystiskt armviftande till Euphoria och fri dans till Danny. Helgen har börjat för barnen och mig!

Jag är så stolt!

Mannen tog 115 kg i bänkpress idag. Han väger 69 kg och är således ingen stor människa. Han har siktat mot det här målet under en längre tid och äntligen är han där! Helt fantastiskt! Jag är så glad för hans skull!

Gamla nyheter

Hörde på radion att kvinnor har större problem m sömnen än män. Vi har dessutom sämre lön. Sömnen blir sämre pga stress i livet. Vi har mer sysslor och press på oss än männen. Både i arbetslivet och i hemmet. Därför är vi oftare utmattade och utbrända. Och får sömnstörningar. Det är en ond cirkel. Ngn som har en lösning på problemet?fy fan. #bitter

2012-03-08

Djungelns drottning

Idag hade jag den förträffliga förmånen att träffa sex av deltagarna i kanal 5 :s nya dokusåpa. En gillade rosa. Hon hade rosa naglar, rosa kavaj, rosa läppstift och rosa mobil. Hon åt även bara rosa mat, såsom lax. Och geléhallon. En annan undvek att umgås med människor som inte är måna om sitt utseende. Japp. Efter en dryg timmes intensivt plåtande av dessa något fåfänga tjejer som valde att ha platt-tång med sig in i djungeln var mitt huvud mosigt. 4 olika jobb i olika tidningar på en dryg timme. Aj. Det bästa med jobbet var att jag mötte Pål Hollender på vägen ut. Jag tror inte han hade med sig en platt-tång på sitt Robinsonäventyr. Jag tror heller inte han bara äter rosa mat.

2012-03-07

Matt

Såja. Första dagen som vanlig frisk människa gick bra. Började m möte i skolan 08. Sedan direkt på jobb. Hade glömt hur avskyvärt frustrerande enkätjobb är. Sedan direkt in med bilder i datorn, lunch med bästa kollegorna. Sedan ut på roligt drinkjobb i sumpan. Sedan tillbaka ut m bilderna och gjorde ett gäng. Sedan hemmåt, hämta barn på dagis. Jaga reda på barn på fritids. Sedan till centrum kånkandes på ett barn som somnade i bilen. Nu hemma utslagen på golvet tittandes på barntv. Trött. Men stärkt i att det gick bra.

Premiär

Det känns som att gå till den första skoldagen efter ett långt lov. Nervöst, pirrigt, spännande. Nu jobbar jag som vanligt igen. Håll tummarna för mig!

2012-03-06

Vinnarskalle

Mannen ska på karaokekväll m jobbet om ngr veckor. Nu sitter han i köket och övar in låtar. Snacka om vinnarskalle. När han går in för ngt så gör han det ordentligt.

Frisk!

Just nu knallar det runt en osjukskriven Zoila på stadens gator! Jippie !!!

Man vet att teet är varmt

När skeden krullar sig.

Jamen visst!

-14 grader. Precis rätt dag att slarva bort vantarna vid lämningen på dagis. God morgon!

2012-03-05

Bästa presenten

Var en iPad. Till båda barnen! Laddad med Legospel, appematik, friutninja, lassemaja, Tintin, memory och basket(!)spel! Nu spelar mannen och inti super mario på wii medan lillebror spelar legospel på paddan. En lyckad födelsedag helt enkelt!

Inti fick super Mario-spel

Vem tror ni spelar det? Och svär som en borstbindare....

God morgon

Idag kl 11.10 är det 8 år sedan Inti kom ut till denna värld. 8 år sedan. Idag är han en 130 cm lång kille som älskar att spela tvspel, han är smart, rolig, busig och alldeles underbart fin! Och morgonpigg. 05.55: "jag är vaken redan mamma, men jag ligger tyst och still tills ni kommer upp m paketen och sjunger!" Grattis så mycket min vackra Inti ! (Inti betyder sol på quechua-språket)

2012-03-04

Redo

På tisdag avslutar jag den sjukskrivning jag haft sedan den 13 oktober förra året. Det känns bara bra. Det har inte förändrat sig mycket på jobbet, men jag kommer sätta gränser mycket bättre. Och sortera bort sånt som tar mkt energi av mig. Jag är inte ens oroad av huruvida jag ska klara det eller inte. Bara det säger mig att jag är redo. Så redo.

2012-03-02

Luftning

För första gången utan feber ute sedan tisdags. På väg till ett måste. Inhandling av den blivande 8-åringens present. Kör brillor idag. De mörka ringarna under ögonen är inte så fina.

Vad händer

egentligen med alla strumpor som alltid försvinner? I dagens skörd hade vi 14 st som var ensamma...? Var är deras kompisar????

Idag ska det ske

Första feberfria dagen sedan jag däckade i tisdags em. Då ska all ovikt tvätt vikas och in i skåpen. Äntligen.

2012-03-01

Jag och Ötzi

Tydligen var Ismannen också laktosintolerant. Hoppas han inte hade ont i magen alltför ofta. Skönt att veta att jag inte är ensam med känslig mage. Stackarn hade också borellia. Och hjärtsjukdom. Men det har vi inte gemensamt iaf. Inte än.

Thåström

Hade velat se en konsert till med Thåström, men nu blev det inte så. Konserten var helt fantastisk. Helt briljant. Men bäst var ändå Kort biografi med litet testamente. Så underbart jävla intensiv!Här, inte ens 20% så bra som att vara där och känna energin och ett mycket bättre ljud. men ändå. Kolla.

En pusselbit som förändrade livet

Ibland i livet kan man hitta en pusselbit som saknats. En bit som man inte ens visste om. Eller nu när jag står med den är den självklar. Men ändå. Ända tills jag lagt den har jag inte sett sammanhanget. Inte riktigt sett mönstret. Förens jag står med den i handen, ser ut över ett färdigt pusselmönster och tänker:
Självklart. Så här är det ju. Det är detta pussel jag lagt!
Att hitta en av livets alla pusselbitar och stå med en färdig bild kan vara så otroligt skönt. Att äntligen förstå. Att ha ett svar. Men det kan också göra extremt ont att förstå.
Igår fick jag en sådan pusselbit. Jag tittar ut över en färdig bild. Och vet att detta är just bara början på något nytt. Ett nytt pussel som startade i samma ögonblick jag fick den sista pusselbiten. För den är även den första i nästa pussel i det som kallas livet. Skrämmande. Svindlande. Nytt. Jag har inget val. Det är bara att hälla ut alla bitar på bordet och sätta igång. En stilla undran ringer i mitt huvud. Hur ska nästa pussel se ut? När kommer jag att lägga sista biten i det. Vilken bild ser jag då framför mig?