2012-02-29

Typiskt

Barnen är borta och jag är fri. Då blir jag såklart förkyld. Feber och tryck i huvudet. För att inte tala om snorig. Så idag är min frihet att ligga däckad på soffan. Vad kul.

2012-02-28

Frihet

Barnen är hos farmor denna vecka. Jag kan göra vad jag vill efter jobbet. Ingen tid att passa. Ingen mat att laga. Jag går hem via västerbron. Bara för solen skiner. Bara för jag kan. För att jag vill. Frihet. Njuter.

Jamen visst

Då toppar vi den här morgonen med att jag glömde visat och rikskupongerna hemma. Plus att jag precis innan jag gick ut genom dörren tog bort de kontanter jag hade i fickan. Jepp.
Har jag sagt God morgon föresten?

Test på min positiva inställning till livet

1) det har snöat under natten. Va faan?!
2) snoret är kompakt. Ända upp i huvudet.
3) bussen som ALLTID går tidigast 5 minuter sent gick idag 2 minuter INNAN den skulle gå.

Men det finns inget negativt som inte har ngt positivt yada yada yada...
1) det blir ännu ljusare med lite snö på morgonen! Och idag är solen uppe 5 min längre än igår.
2) jag uppskattar nysens kraft. Ni vet den där nysen som frigör snor som suttit i näsan sedan ngn gång på 80-talet.
3) Nu var jag tvungen att gå bort till storvägen, en promenad på 7 min. Det tog mig lite närmre Rom. Jippie.

2012-02-27

Sluta deppa börja peppa

Inser att jag är alltför snorig och har lite för ont i halsen för att jag ska kunna Zumba idag. Också. Fuck. Men det är bara att ta nya tag. På med lurarna och på med Thåström och göra lite bilder!

Thåström

Igår kväll var det dags för Thåström på Cirkus i stan. Jag har ju redan utnämnt Kort biografi med litet testamente till den bästa låten Thåström gjort någonsin. Efter gårdagskvällen finns det ingen ånger på det. Bitvis var detta det bästa jag sett av den snart 55-åriga Thåström. Bl.a. Kort biografi med liter testamente. Jag hoppas för alla andras skull att han håller samma energinivå på alla andra konserter för det var stundvis helt magiskt. Han gick på scenen 19.31, en minut efter utsatt tid. Och slutade 21.28. Då gick han sakta sakta av scenen, vinkade,stannade till flera gånger och det verkade som om han ville stanna kvar och njuta lite av de stående ovationerna. Låtlistan fr konserten är lång. Idag ska jag bara lyssna på Thåström. Så stör mig inte. Förhoppningsvis kan de frammana lite av känslan fr igår.

2012-02-26

Nordkorea

Har ni 10-15 minuter över till att slösurfa? Gör inte det. Läsa artikeln i aftonbladet om Nordkorea. Ett så stängt och konstigt land. En parallellverklighet till våra liv. Och har du  5 minuter till, klicka på bildspelet och se. Nästan ingen ler eller skrattar. Färgerna är bleka, människorna slutna och alvarliga, miljöerna slutna och rena, inga onödiga detaljer. Gå in och kolla. Så olikt vår vardag. Mycket konstigt.

Inte det smartaste jag gjort

Alltså jag vet inte hur jag tänkte där i fredags. Jag dricker inte kaffe. Aldrig. För att jag får hjärtklappning och svettningar. Och för att det är äckligt. Men Redbull. Full med koffein. Klockan 23. Jag drack inte en. Utan två. Hur tänkte jag?? Halva natten låg jag med svettningar och hjärtklappning. Och kunde inte sova. Vidrigt. Jag var väldigt trött igår på dagen. Somnade efter att ha röstat Danny till Globen vid 22. Vaknade 07.45 imorse med snor i näsan, lätt tryck över pannan, ont i nacken och lite ont i halsen. Det gäller att se sina begränsningar. Det blir ingen Zumba idag. :-( Måste vila upp mig till ikväll. Då det är THÅSTRÖM som gäller!

2012-02-23

Ockelbo -hemSTAD???

Alltså. Ursäkta mig men Ockelbo är inte en stad... Aktuellt skärp er ! By! Samhälle. Men inte stad!!! Eller vad säger du Sus???!

Jävlar i min lilla låda

Vilken fin dag! Solen skiner och snön smälter bort! En glädjens dag helt enkelt!

2012-02-22

8 timmar

Siktar på 8 timmars sömn i natt då. I en v har jag nu sovit utan insomningpiller. Det verkar funka och för varje dag utan stärks jag och mitt självförtroende. God natt hörrni!

Hen

I en artikel använder DN.se ordet"hen" för att beskriva vad en kommentar till artikeln med signaturen "SV". Och kommentatorsfältet fullkomligen exploderar av hat mot ordet "hen". Alltså seriöst. Finns det inte bättre saker att slösa den lilla tid vi har på jorden än att gå igång på ordet hen? Som f.ö används smart i artikeln om huruvida det går att bygga Death Star i verkligheten eller inte.... Eller?

2012-02-21

I fall att-kort

Ikväll gjorde jag två kort som är bra att ha. Tanken är att det är dopkort/grattiskort/välkommenkort. Ifall att liksom. Det går alltid åt. Jag älskar min lilla pysselhörna. Kortgörning och P3 dokumentärer. Vilken skön kväll.

2012-02-20

I TV?

Alltså. Råkade hamna mitt i en TV-inspelning av "Dom kallar oss Skådisar". Jag skulle fota Malin Crepin, som gör de nya Liza Marklund-filmerna. Och blev fotograferad av SVTs fotograf som spelar in den där TV-serien. Så. Där är jag, lite lätt trött, med långa naglar utan nagellack(som zoomades in då de höll i kameran) och i såklart min Thåströmtröja eftersom det är Thåström-konsert på söndag. Ihopskrynklad som jag alltid är när jag fotar i ngn konstig vinkel med kroppen eller krypandes på golvet eller ngt annat lustigt. Hann inte tänka på det när det hände, men efteråt känns det inte bra. Alls. Om ni skymtar förbi en liten konstig fotograf längre fram i vår så är det jag. Kul va? Eller inte.

2012-02-19

Ranelid

Alltså hans låt var ju jätteroligt! Och glad blev han också när han vann! Sånt är alltid kul. "norra Europas vackraste revansch" enligt honom själv. Inti undrade dock varför han var så brun. Och den frågan är befogad kan jag tycka. Tyckte fö att veckans mello var bättre än förra veckan. Och att det var synd att inte M:et i EMD gick vidare !

2012-02-17

Jomenserrö

Jag kollar alltså på barnfilm. Jag får inte Thåströms nya skiva signerad på Drottninggatan just nu. Jag är inte bitter.

Jo men trevlig helg då

Och detta mötte mig efter psykologen. Och just nu signerar Thåström sin platta på söder. Jag är inte bitter.

Ett långt nej

Kollegan: säkert du inte vill hänga med på pressvisningen av Nobels testamente?
Jag: måste till psykologen och sen ska jag försenad hämta barn i skolan och dagis för att efter det åka på kalas och genom det missa Thåströms signering. Så nej, tyvärr.

Kanske lite mer info än vad kollegan ville veta. Liiiiite bara. Jag är inte bitter.

2012-02-16

HB-kort

Det blev lite pyssel ikväll. Två grattiskort till kommande födelsedagar! Lite våriga och blommiga fast på olika sätt. Pyssel pyssel på er!

Inte riktigt som planerat

Skulle köpa Thåströms nya på Bromma blocks igår. Gick in och kom ut med nyinköpta barnskor. Till mig. Och utan skiva. Var gick det fel liksom.

Problemlösare

Kollade på klockan. Låg bra till. Mkt bra.
Jag ba: vad ska jag göra nu m all tid?

Då tappade Keiru en tallrik m lite fil i.

Tur att problemen alltid löser sig på ngt sätt!

2012-02-15

Grymt nöjd

Alltså jag har styrt upp det här så jävla bra. Först jobb i Bromma, sedan till Bromma Blocks för lunch på Erssons fisk och sedan bara springa in och köpa Thåströms nya på Åhléns eller Akademibokhandeln. Allt i ett svep liksom. SÅ. JÄVLA. BRA!

Alla borde lyssna på Thåström

Idag släpps hans nya skiva Beväpna dig med vingar. I Svenskan idag fick den betyg 5 av Andres Lokko. Jag vet vad jag ska göra på lunchen idag och inte är prioriteten att äta iallafall.

2012-02-14

Ekvationer

Jag har kommit fram till att jag idag har 40% av mitt normala energiförråd ungefär. Det är därför det försvinner så fort. I normala fall klarade jag möten, jobb, handling, matlagning och lek. Nu klarar jag ett möte sedan är det slut på energi. Nu blir jag trött så jag mår illa av ett möte. Förr efter en hel dag m möten osv kunde jag bli trött i huvudet och så var det inget mer. Nu blir jag sänkt. Så en sak om dagen är det som gäller för mig. Annars kraschar jag. Idag tänkte jag möte, Zumba och mathandling. Det blev bara möte. Resten av dagen i dvala på soffan.

2012-02-12

Kreativ

Jodå! Det blev två kort! De första sedan julkorten. Därför fick de bli vårigt gröna. Och mitt nya ställe funkar utmärkt! Kollade på äkta människor samtidigt på iPhonen. Inkopplad m högtalarna såklart! Jag är så himla nöjd! Bara så ni vet.

Bara efter

Jag borde tagit ett före och efter-kort. Men nu gjorde jag inte det. Idag fixade jag det efterlängtade skrivbordet till gästrummet. Som numera även är /pysselrum. Ett skrivbord, en stol och en lampa. Jag har hållt på att städa, montera och flytta möbler i nästan 4 timmar. Så jag vet inte om jag orkar pyssla idag. Men jag kanske bara sitter därinne och njuter av att möjligheten nu finns. Sweet !

2012-02-10

Vilken miss!

Om ni inte var ute idag. Det var magiskt. Magiskt! Till alla er som missade dagen.

2012-02-08

Mums

Rostade mackor m sömntablett. Ultimata kvällsmaten. Så hoppas jag att jag sover gott i natt. Det var tydligen fullmåne i natt. Vi säger det var därför jag sov så dåligt. God natt hörrni!

Snökanon

Skulle det inte vara en snökanon i fredags? Det är väl inte fredags idag???! SMHI.... Det snöar idag. Mycket. Men det är ganska skönt faktiskt. Friskt.

Ibland händer det

Matlåda. Borde hända oftare m sjukpenning och allt.

Ny dag, nytt hopp

Hoppas jag. Bussen är i tid iaf. Alltid något. God morgon!

2012-02-07

Inte bra

Jag är så trött på att vara trött. Jag är så sjukt less på att vara sjuk.
Kan ingen komma med ett stort lass energi till mig. En månad helt ensam på en öde strand med sol och salta hav. Kanske en vecka i ett kloster där allt är tyst. Jag vet inte. Var tvungen att ställa in mötet hos min psykolog imorgon. Det är inte bra.

Vad är meningen med livet?

Ja tänk vad Reinfeldt har fått mig att tänka. Jobba till 75 år och sedan dö. Jag tror jag får lite svårt att andas. Mest för att jag för första gången på elva år inte tycker det är roligt att jobba där jag jobbar. Jag har sett så många bli bittra på jobbet, så många som mått dåligt eller mår dåligt på jobbet för de för länge sedan slutat gilla att vara där. Jag vill inte bli som de. Så. Vad är mina val? Svälja och försöka fokusera på att mina jobbkompisar är fantastiska? Skita i det resterande och bara göra min grej? Gå dit och liksom beta av det och sedan åka hem och leva mitt liv här? Men all tid jag är på jobbet är ju också livet. Som bara försvinner. Funderar på alternativ. Omskolning som Reinfeldt säger åt mig kanske? Men nej. Jag är fotograf. Jag kommer dö som fotograf. Nytt jobb? Kanske. Men då måste jag pendla eller flytta. Kanske. Stanna kvar. Då måste jag hitta en överlevnadsstrategi som gör så jag inte blir bitter. Något som stannar den nedåtgående spiral jag börjar sugas ner i. Jag måste lära mig tänka på ett nytt sätt. Fokusera på ngt helt annat och förnya mina värderingar. Som gammal fackligt aktiv person kan det bli svårt. Men kanske nödvändigt. Så. Vad är meningen med livet? Jag är mer förvirrad än på länge.

Skitdumt Reinfeldt!

Exakt hur dumma förslag får man lägga när man är statsminister? Jobba tills vi är 75 år? Om jag skulle göra det och skulle vara i livet skulle jag jobbat 55 år av mitt liv. Det känns ju jävligt lockande. Fy fan vilket dumt förslag. Okej om man pluggar till man är 35 år och är ngn professor el ngt. Men inte när man jobbat sedan man var 20 år och varje dag kånkar runt på 10-15 kg fotoutrustning. nej fan. Inte ens då. Urdumt Reinfeldt. Verkligen skitdumt.

2012-02-06

En idolträff

Det är inte ofta jag träffar personer jag verkligen tycker gjort ngt fantastiskt i jobbet. Lite konstigt m tanke på hur många jag ändå träffar. Då snackar jag offentliga personer. Vet inte vad det beror på. Antagligen så har jag få "idoler". Idag hände det dock. Idag fick jag möjlighet att fota Arne Dahl. Ni vet http://annazoila.blogspot.com/2009/07/arne-dahl-ar-bast.html .
Arne Dahl har skrivit alla böcker om A-gruppen. Sveriges bästa spänningsromans författare. Utan tvekan. När den senaste boken Viskleken kom köpte jag den samma dag. Ja ni hajar. Och idag fick jag lyssna live på en intervju med honom. Sedan fota! När jobbet gått i tidningen länkar jag så ni får se resultatet! Det var en rolig intervju så det blir spännande att se resultatet! Vissa dagar är bättre än andra. Kul va???!

Du är dum mamma!

För jag inte kunde dra honom med bobben till dagis för Mannen glömde ta ut dem fr bagaget. Därför vägrade Keiru ta på sig ytterkläder. Men han var söt med sitt guppande hår när han sprang till dagis. Hela vägen sprang han. Han var väl tvungen att hålla sig varm på ngt sätt antar jag....

Måndag

Jag har den där känslan. Den där jag tycker allt är en enda röra och har ett enormt behov av att styra upp ALLT. Göra scheman, planera upp saker, sortera och kasta saker, städa, göra om gästrummet till läx-och pysselrum, få ordning på regelbundenhet i vardagsgrejer såsom läxor och tvspel och vardagsplockning. Men så inser jag. Jag är fortfarande sjuk och vad spelar det för roll om jag styr upp om jag sedan är ensam om att följa det jag tänker och planerar. Det är nackdelen med att vara fyra i en familj. Att jag inte är enväldig härskare. God morgon på er!

2012-02-05

Katten!

Rad 2 längst ute till höger. Så går det när man ska improvisera biobesök på en ny film. Blev lite åksjuk när det var landskapsåkning. Lite för nära. 3D när det är som bäst kanske. Vilken film? Mästerkatten. såklart. Betyg? Svag 3:a av 5. Bättre än Alvin och gänget men sämre än Tintin!!!

2012-02-04

En till dag att minnas

Ute på Lida m familjen. Isen på sjön var tjock, dimman steg fr sjön och solen hade ett sån där orange varm färg. Iskallt. Men underbart. Två dagar jag kommer komma ihåg väldigt länge på kort tid. Fantastiskt!

2012-02-03

Så klart

En intensiv lång dag. En dag som hade varit för mycket om jag varit frisk. Nu var den tyvärr alltför mycket trots att 2/3 delar var roliga saker och 1/3 del var råtung. Magkatarren vrider om mig och håller mig vaken. Smärtan är obeveklig. Jag kanske måste inse att jag inte kan jobba imorgon för att försöka rädda upp situationen så jag slipper vara sängliggande hela helgen.

2012-02-01

Här går jag och knasar runt

Var hos läkaren igår. Hade överdragsbrallorna på. De fnasar när jag går med dem. Brukar kalla dem fnasbyxor. Det var -15 när jag gick hemifrån.
Läkaren: ska du åka skidor?
Jag: nää, det var -15 imorse. Då är det skönt med varma kläder. Typ FNASbyxor.
Läkaren: KNASbyxor? Det var ett roligt namn! Kalasbyxor finns ju, men KNASbyxor har jag inte hört talas om förut!
Och eftersom min läkare som jag går till pga stress var så extremt stressad (en taxi skulle stå på gatan och vänta på honom om 15 minuter sa han direkt när jag kom in) lät jag honom tro att det heter KNASbyxor. Så idag har jag gått runt och knasat mig mest hela dagen!

Jag är så sjukt bra

Idag har jag och Inti lagat lasagne ihop. Det tog över em timme och jag petade inte i vad han gjorde en enda gång. Inte tillrättavisade eller sa att det blev fel. Blev inte arg. Ni förstår nog inte hur stolt jag är över mig själv. Vilket framsteg det är för mig i min sjukdom. Från att ha haft en toleransnivå jämsmed stortån till detta. Jag är inte opåverkad. Jag är helt slut. Men jag fixade det. Jag börjar känna igen mig själv. Det är fantastiskt.

Ljus framtid

Kl är inte 08 och det är ljust ute!!!