2012-01-31

Det är dagarna vi glömmer

som också gör livet. Ni vet förra tisdagen. En dag jag kommer minnas. Den här tisdagen kommer jag inte minnas. Det är  helt vanlig tisdag då jag sovit för lite och är allmänt trött. God förmiddag på er.

2012-01-30

Men annars

Var allt som vanligt på gymet. Lite för mycket folk, jag halkade ner för den lilla trappan för fjärde gången i rad så alla kollade och höll på att slänga en kettlebell i Anders Timells huvud. Sen toppade jag det med teletubbiebadlakanet.

Jag tänkte lite fel

Imorse, jag ba: jag tar den här badlakanet till träningen ikväll, den är liten att packa.
Nu: färgglada teletubbiesbadlakan do not go with Louis Vuittonväskan som min träningsgranne har i skåpet bredvid mitt. At all. Ibland är jag så fel. Skit samma. Jag var unik iaf.

2012-01-29

Gott och blandat

Zumba m värmländsk ledare som pratade på värmländska, snowracing m varm choklad i pulkabacken, trist pappersarbete, matlagning, veckohandling på nätet, tvättning, tvagning av barn, läxläsning....

2012-01-28

Ytterliggare ett öde

Detta var Mannens projekt förra året. Gladiatorerna. Han kom med till sista uttagningen. Var bland de 20 sista. Han kan inte titta på Gladiatorerna utan att fortfarande vara bitter och fnysig. Men när jag ser det här i dagens Aftonblad så är iaf jag glad att han inte kom med. Och han också tror jag. För om han hade skadats på riktigt hade han inte kunnat köra cross och fortsatt träna så mkt som han gör och måste göra för att må bra.

Vilket Öde

Min man hade tänk köra Ö till Ö i höst. Det var det han hade siktet inställt på. Han har redan börjat träna. anmälan öppnades i onsdags typ. Idag skulle han anmäla sig. Och det är fullt. Fatta. Fullt. När jag kom in efter att åkt med bob med barnen så var han helt vit i ansiktet och lät typ som om han var svimfärdig på rösten. Resten av dagen har varit full av suckar och beklagande mummel. Jag tycker verkligen synd om honom, men det är inte så mycket att göra liksom. Det hade blivit fullt efter 32 minuter. Och det kostar 10.000 att vara med så de som anmält sig kommer nog inte hoppa av... Förhoppningsvis har han återhämtat sig från detta stora trävlingsnederlag om en vecka eller två. Men jag är inte säker. Så. Om ni har en start eller två till Ö till Ö att skänka bort eller vill sälja är vi spekulanter. eller inte jag, men mannen... Mottages gärna. GÄRNA!

Det här med att vara sjuk

Den här utmattningssjukdomen jag har är stundtals jävligt irriterande. Jag orkar inte lika mycket som jag brukar, blir tröttare och måste lyssna på vad kroppen säger just idag. En sådan sak som att fylla på fågelmataren kan kännas som att bestiga berg. En helt sjuk känsla. Men det går framåt. Idag orkade jag fylla på mataren som stått tom i tre veckor. Men det gäller att fördela den lilla energin jag har jämt.

2012-01-27

Big misstakes

Misstag 1) åka från vackra fjäll, skidbackar och att Ernsta runt i underställ.
Misstag 2) att jobba dagen efter semesterhemkomst.

2012-01-24

Dagarna man minns

Tisdag. Kolla av jobben, göra bilder, vänta på fotomötet. Äta tacobuffe, åka på jobb, hämta på dagis. Men vissa tisdagar åker jag slalom nerför nypistade röda och svarta backar och ser solen stiga upp över bergen. Det är de tisdagarna som kommer finnas i mitt hjärta tills jag dör.

2012-01-23

En mänsklig rättighet

Alla borde få åka på skidsemester. Fy fan vad det är grymt! Jag älskar att åka slalom. Älskar. Vilken frihet. Vilken frihet!

07.20

Bara jag vaken och undrar när jag får åka skidor.

2012-01-22

Rapport

Det är snö i Ljusdal. Och så har Sibylla goda burgare.

05.23

Inti: mamma, när får vi gå upp? Jag vaknar så här dags för jag vill så gärna åka skidor idag.

05.40
Keiru: mamma, när får jag gå upp? Jag vill gå ut och leka i snön!


Jag inser nu hur mkt de saknat vintern.Dock inser jag det med lätt huvudvärk och grus i ögonen.

2012-01-21

Vi drar till fjälls

Vi har åkt 10 min. Keiru sover redan. Och vi fyller på spolarvätskan. Och sedan tanka. SEDAN kan vi åka.

2012-01-20

Som förväntat

Skrikande Keiru fick bändas bort fr mig med tårarna forsande ner för kinderna. Jag hatar lämna runt 07. Fuck.

Damn you Håkan juholt

Mannen var tvungen att börja tidigt imorse pga juholt och vu på sveavägen 68. Men tack. Jag hatar, HATAR att lämna killarna 06.45 och 07. Så tack igen juholt. Hur vore det om du kunde sköta dina uttalande snyggt så både jag och sossarna får ett bättre öde i början av 2012?

2012-01-19

Pillemarisk

I morse vaknade jag m dunkande huvudvärk efter typ femte natten i rad som jag sovit dåligt. I natt ger jag mig. Måste få sova. Knaprade en ssssss.... Sssssööööööömmmmm.... Sssssömnta....tablett. Zzzzzzzzzzz.....

2012-01-18

Hur många hakor kan du få till?

Jag antar Annas utmaning och visar upp mig själv. En bild rakt framifrån och en med flera hakor. Jag fick ihop typ 2,5 haka. Jag tar sällan bilder uppifrån därför gjorde jag inte det nu heller. Men tack Anna för ett bra intiativ där fler och fler väljer att visa upp en mindre sann bild av sig själv på sina bloggar och i facebookinlägg.

Disträ

På min promenad till jobbet kollade jag genom twitterflödet vilket innebar att jag var tvungen att ta av mig ena vanten. Helt plötsligt inser jag att jag bara har en vante under armen. Vänder går tillbaka en ganska lång bit, hittar ingen vante. Ska lägga ner mobilen som jag håller i handen och ser då. Den andra vanten är inte tappad den sitter bara där den ska. På den andra handen. Förvirrad? Ja lite.

Gahhhhhhhhhhhhhh!

Har bokat en bil till de jobb jag ska göra denna vecka. Fine. När jag kommer idag har en annan fotograf bokat MIN bil och bokat om mig till en annan bil. Vi har elva bilar som vi kan boka. den ena av dem står i ett garage lite längre bort och det är ALLTID strul att åka ut med den. DEN har han bokat mig på! Bara för han själv inte orkade ta den! Vilket -----! (valfri tolkning). Inte schysst!

2012-01-17

Beväpna dig med vingar

Thåströms nya singel heter det. Den är underbart deprimerande fin. Lyssnade på den hela vägen till jobbet. Den passade grymt bra med dimman och morgonljuset. Loveley!

2012-01-16

Inte så mycket bättre, men kanske ändå

Sedan jul har samma tjej haft mina zumbaklasser. Hon har kört väldigt mycket dans och inte så mycket Zumba. Jag har älskat hennes klasser. Och i går satt alla moves också. Hon hade mycket koreogeafi. Vilket var assvårt med grymt kul! Hon kallade klassen så mycket bättre eftersom att alla låtar var fr så mycket bättre. Igår var det sista så mycket bättre-klassen. Idag vanlig Zumba med en annan tränare. Och det var Så mycket tråkigare! Fast det braiga just nu är att jag börjar bli bättre. Så mycket bättre än när jag gick hem den där torsdagen i oktober faktiskt. Trots att jag sover dåligt på nätterna verkar kroppen ändå återhämta sig hyfsat. På två dagar har två olika människor sagt att jag ser fräsch och pigg ut. (mannen sa så smickrande: meh, du ser ju faktiskt fräsch ut!?! när han kom hem fr sin fjällsemester). Men jag blir glad och tar åt mig. Jag känner mig bättre så då ser jag väl även så ut då!

Inte okej

Inti var hos en kompis igår. När jag kom och hämtade 3 timmar senare och frågade om det hade gått bra svarade mamman:
-Jag tror det. De har bara varit uppe hela tiden. Och spelat tror jag.

När sedan Inti ramlar nerför tarppen och knappt hinner dra in luft för alla ord som kommer forsande bekräftar det mammans tes. De har spelat tv-spel hela tiden.
Inti: mammamamma, vetdu? Jag har spelat ett bilspel där man mördade folk! Jag skar halsen av en snubbe så blodet skvätte!

Ja. Och sedan fortsatte han helt upphetsat berätta vad han mer gjort. Gissa om jag blev glad? Nope! Det finns ingen chans i helvetet att han skulle få spela sådana spel hemma. Eller ens få titta på när ngn annan spelar. Han är 7 år! Sju! Vilka föräldrar tillåter sina 7åringar att spela sådana spel? Uppenbarligen finns det sådana. Är jag för känslig tycker ni? Jag vet inte men jag tycker det är helt fel. Mamman såg uppenbarligen generad ut och skämdes. Men ursäktade det med att kompisen hade en storebror som spelar sådana spel och att det är svårt att hålla isär det från småsyskon. Men att inte på tre timmar gå upp och kolla vad killarna spelar? Alltså är inte det lite konstigt? Jag vet inte om jag kommer vilja att Inti leker mer hemma hos den där kompisen. Han är välkommen till oss, men inti får nog inte gå hem till dem ngt mer. Inte på ett bra tag iaf. Jag sa till mamman att Inti inte får spela sådana spel hemma, men att jag såklart inte kan bestämma reglerna hemma hos hans kompisar. Men jag gjorde det klart att jag inte gillar sådana spel och att det inte spelas hemma hos oss. Jag blev helt iskall inombords och matt resten av kvällen. Det finns folk till allt....

2012-01-15

Körschema söndag

10.20 mot gymet och Zumba.
12.20 hemmåt mot julgransplundring.
15.00 julgransplundring klar Keiru ska skjutsas till kompis.
16.10 Inti skjutsas till kompis.
17.30 Keiru hämtas fr kompis.
18.30 hämta Inti fr kompis.
19.00 hämta mannen fr tåget.
19.30 död

Jorå. Ta det lugnt var det visst va?

Damn you Sean banan

Jag är en man som älskar muuuuuus! Skrek Inti högt rakt ut under julgransplundringen. Tack Sean banan för det storslagna uttryck du tillför världen. Tack.

2012-01-14

Zzzzzznark

Efter tredje natten utan insomningstablett och två dagar m riktiga nyhetsjobb är jag helt slut. Passande nog är mannen borta på semester m sina kompisar fr torsdag till söndag så jag har hand om killarna själv dessutom. Idag var vi på bio och på bibblan. Efter det är jag totalt slut. Igår när klockan var 21 kändes det som om den var 03 på natten i mitt huvud. Idag siktar jag på att somna senast 22 och vakna runt 08 imorgon. Nätterna är sådär utan tabletterna. Men efter en obehaglig natt förra veckan bestämde jag mig för att skippa dem. Får se om jag fixar återhämtningen bra eller om jag måste ta dem igen. Nu slappande i soffan sedan sova.

2012-01-12

75%

Idag har jag gått upp i tid lite till. Bara sjukskriven 25%. Jag jobbar alltså nu mer än jag är sjukskriven. Idag gjorde jag ett eget jobb och lämnade det efter ngn timme. Allt kändes nästan som vanligt. Jag är på rätt väg. Nu gäller det bara att låta det ta tid i fortsättningen också. Att inte helt plötsligt springa iväg. Och tro att jag är helt frisk bara för jag orkar lite mer. Det är det svåra. Att inte ta ut mig. Att utmana mig själv i att INTE börja springa för fort. Att inte utmana mig själv i att tävla mot mig själv i tider. Tänk att det ska vara så svårt att leva.

2012-01-11

I väntrummet

Mitt företag har sin företaghälsosvård på Östermalm. Här finns det inga skvallertidningar eller vårdguider på olika språk som på min lokala vårdcentral. Här finns tidningar som Elle, Chef och Gods och Gårdar. Där får jag tips på hur jag beställer en riddarutrustning. Olika faller livets lotter helt enkelt.

2012-01-10

Som ett slakt

Idag har jag gått på kurs. Activedriving. Det har varit jättejätteroligt! Men jättejättejobbigt. För som namnet säger måste man vara aktiv. Och så här aktiv under så lång tid har jag inte varit på mycket mycket länge. Det tog 3 timmar att köra framochtillbaka i köerna. Sedan satt vi i bilarna i säkert tre timmar där. Däremellan hade vi teori. Så. Nu är jag helt fucking slut! Fy fan! Tack och god natt!

2012-01-09

Sjukt jobbigt men kul

Zumba! Och efter ngr crossfitreps. Kondition, balans och styrka. Men det märks att det lovades runt en del på nyår. Så här trångt har det inte varit sedan i slutet på maj i början av juni på gymet! Få se hur länge det håller i sig. Mitten, absolut senast i slutet av februari?

2012-01-05

Så himla fin morgon!

Lättnad

Att se Inti glad skutta (verkligen hoppa fram i korridoren)iväg in på fritids och sedan hämta honom och se att han trivs och är glad är en obeskrivlig känsla. För tre år sedan grät han vid lämning och stod vid staketet på dagis hela dagarna och väntade ensam på oss. Den skillnaden mot idag. Den lättnaden idag mot då. Obeskrivlig.

2012-01-04

S. L. Ö

Idag har jag haft en släng av det. Utöver min sjukdom. Jag har zumbat, fixat lunch samt kollat på dåliga dagstvprogram. Någon missbrukade ost, en annan åt glas. Några bantade och några andra hittade på kläder. Skön dag. Ingen att prata med och ingen som pratade m mig. Jag gillar såna dagar.

2012-01-03

Önskar mig en stilla natt

Inte alls lika natten till idag. God natt!

Saker jag gjorde inatt

Läste ut min bok.
Svettades.
Hade spänningshuvudvärk.
Läste jättemånga dåliga artiklar på nättidningar.
Började på en ny bok.
Hade hjärtklappning.
Frös.
Tog lite nässpray.
Tog Alvedon.
Kollade twitter och Facebook 57 gånger.

Saker jag inte gjorde i natt:
Sov.

2012-01-02

Bästa ever!

Idag hade jag det bästa zumbapasset ever! Det var så sjukt roligt och jobbigt och så jävla roligt ! Dans och koreografi i ett! Svårt! Men sjukt kul! Längtar redan till nästa måndag! Jag kom till Balance med spänningshuvudvärk och spänd kropp efter mitt jobbande idag. Och går ut med eftersvettningar från hell och kroppen full av feel good-känslor. Det är väl inte fel för att vara måndag????

Halvvägs ut till Farsta

Idag gjorde jag mitt första nästan riktiga jobb sedan oktober. Med människor att fota. Nervöst och lite jobbigt. Jag var m en av mina kollegor så vi dubbelfotade. Jag tror det gick så där bildmässigt. Men äntligen. Ett steg till.

2012-01-01

Jag vet inte

Det här med fotoredigeringsprogram i mobilen. Jag vet inte. Att kunna hotta upp den tråkiga originalbilden till cool retrosepianedtonadekanterdramatiskhimmelbild. Kul. Men lite för simpelt fusk för att mitt fotografhjärta ska gilla det. Eller vad säger ni om bilden?

Gott nytt!

2012 kan bara bli bättre än 2011. Hoppas det blir lika bra för er!