2011-11-30

En liten överraskning

Vi har varit på intis skolas julmarknad. Vi köpte egenstöpta ljus, egengjord glögg, pepparkakor och godisstrutar. Det var ngr lakritsbitar i och ingen av oss gillar lakrits. Därför fixade Inti en fin överraskning till mannen. Schsssss! Berätta inget för mannen nu!

Mmmm

Trattkantarellsoppa! Egengjord! Jag mjuter!

Galet mycket

Just nu fram till Lucia är det galet mycket att göra. Jag blir helt jävla slut av att titta i almenackan. På riktigt. Jag får stresshosta. Det är två föräldramöten på dagis, två kalas på fredageftermiddagar, julbasarer, luciafirande, julfester, klassfester(samtidigt som min julfest som naturligtvis är på en dag då Mannen jobbar till 19.), dagisstängda dagar, dagisstängertidigaredagar, skolutflykter m matsäck, utvecklingssamtal för mig, tandläkarbesök m Inti. Ni fattar. Och alla grejer händer på "mina"dagar. Dvs de dagar jag har ansvar för att barnen ska komma till saker i tid eller ha med sig grejer. Hur det blivit så är helt otroligt tråkigt.
Jag vet inte hur jag ska klara det. Blunda och inte öppna ögonen förens den 14 december?
Hjääääääääääääääääääääääääälp!

2011-11-29

Why not?

Suzan utamanar. Jag antar utmaningen. Jag kör ju ändå lite crossfit efter mitt Zumbapass varje söndag. Jag ska försöka bli lite bättre på att köra lite oftare. Men just nu med sjukskrivningen så är jag glad om jag hinner köra en gång i veckan. Jag kommer köra minst 200 reps(15 minuter) i rad. Max 500(ca 40 minuter). Dessa kommer jag köra och alternera mellan:

20 armhävningar
20 jämfota upphopp på lågt bord
20 burpees
40 situps
40 benböj
1 min plankan= 10 reps
10 höger sidplanka
10 vänster sidplanka
20 triceps
20 snatch
20 8tohold
10 st tåhävning höger fot
10 st tåhävning vänster fot
20 biceps
20 utfallshopp på stället
20 stående ljuset (situpsdär man i slutet ställer sig upp i situpsen och hoppar och slår ihop händerna)
20 grodhopp
20 kamelen (man står i armhävningsposition och går ner på underarmarna och reser sig upp igen i utgångsläge)

Jamen då kör vi! Imorgon kanske... ;-)

Killeksak eller tjejleksak?

Det här med killochtjej leksaker. Det finns inga sådana tycker jag. Det finns leksaker som är mer eller mindre kul att leka med oavsett om man är tjej eller kille. Jag har aldrig lekt med dockor. Jag älskade lego, bilar och att hamra. Dockor var inte min grej. Jag hade en tvättmaskin jag älskade. Det gick att tvätta i den på riktigt. Den var rolig. Om det nu är en "tjejgrej".
Keiru ska på kalas på fredag. Jag undrade vad hans polare önskade sig i femårspresent. Kompisen har varje dag olika klänningar, bratz, prinsess, sjöjungfruklänningar. Det är alltid något nytt rosa puffigt när hon kommer och säger hej. Så jag frågade. Inga killeksaker säger Keiru då.Vad är det då frågar jag?
Det är som när du sa till henne förut att hon hade en cool klänning på sig. Den är inte cool, den är fin, säger Keiru(bara för att den lilla tejejen sa till mig väldigt tydligt när jag sa det att den minsann INTE var cool, den var fiiiiiiiiiiiiiiiin). Så då är det inte grejerna som är killiga eller tjejiga säger jag utan hur man pratar om sakerna? Grejen är bara en grej. Men om den är cool är det en killeksak och om den är fin så är det en tjejleksak? Keiru jakar i svaret. Så alltså finns det inga killeksaker, bara leksaker som antingen är coola eller fina. Och det är det som avgör om det är en tjejellerkillgrej.
Otroligt vad mycket intressanta saker de lär sig på dagis. Just nu går det dessutom en reklam på radion där de pratar om att en affär har en avdelning med tuffa häftiga utklädningskläder för killarna men även rosa, fina och romantiska utklädningskläder för tjejer. De säger så. Höll på att köra i diket när jag hörde reklamen. Får de verkligen säga så???

Vad är blåbärssoppa?

I affären uppe i multimulticentrumet där jag bor.
Jag: ursäkta, var finns blåbärssoppan?
Personal(tittar på mig som om jag är en utomjording.): eh, va?
Jag: blåbärssoppa, var finns den?
Personal: blåbär...?
Jag: nej, blåbärssoppa. Soppa på blåbär.
Personal: jag vet inte vad det är.
Jag: nehej. Tack i allfall.


Alltså blåbärssoppa. Så ovanligt är det väl inte med blåbärssoppa????!

En otroligt stupid tid

Alla som tycker 15.30 på en fredag är en bra tid att ha barnkalas räcker upp en hand! Seriöst. Ska man behöva ta ledigt för att ungarna ska på kalas?!!

Ja herregud

Tänk vad lite saker på en helg kan stjälpa litet lass. Söndagen var proppad med roliga saker, trots det orkar jag inte som förr. Igår var jag ett vrak. Magont, illamående och törstig som en beduin i öknen. Eftermiddagen är som i en dimma. Idag är det bättre även om jag känner mig lite mörbultad. Efter ett viktigt möte tog jag en lunch m kollegor och sedan en mycket skön promenad till pendeln. Det var en vacker och kall dag. Precis vad min hjärna behövde. Det och lite Bo Kaspers. Imorgon är jag ledig och jag längtar redan till skogen och mossan där!

2011-11-25

Ett möte med Astrid L

Istället för adventspyssel m finstämd julmusik beslöt sig ödet för att keiru skulle klämma höger tumme i bildörren så vi fick sitta i en timmes lång bilkö till Astrid Lindgrens barnsjukhus, röntga tummen, konstatera tackochlov att allt var helt och sedan åka tillbaka hem som fö ligger 5 min fr Karolinska Huddinge, men som inte har barnkirurg. Nu är jag slut som artist, huvudvärk och helt trött. Imorgon är en ny dag med nya möjligheter till adventsstyr.

2011-11-24

Okej alla nu vill jag ha eran hjälp!

Vi är en stor skara människor som brukar fira jul ihop(eller iallafall typ 11 stycken) 2 barn, en tonåring, 2 yngre medelålders, 3-4 medelålderns och 2 pensionärer som är närmare 90 och 80 bast. Vad brukar ni göra på julafton? Jag tycker det lätt blir en evig väntan där alla går på varandra, sedan en massa mat, sedan tjat, sedan kalle och sedan julklappar. Sedan en massa julklappspappersstök och sedan är det typ kväll och alla är jättetrötta. jag känner inte att det blir bra. Hur ser era julaftnar ut? Hur gör ni för att de ska bli trivsamma och roliga? Vill ha många svar nu!

Att ha bråttom men inte stressa

I tisdags var jag tio minuter försenad till jobbet. Jag var på bra humör men hade bråttom. Jag gick fort och lyssnade på Maroon 5 Moves like Jagger(oväntat). När jag kom 50 meter från jobbet insåg jag. Jag hade jättebråttom MEN jag hade ingen stress i kroppen. Jag gick fort och hade bråttom, men det fanns ingen stress! Helt fantastiskt! Jag blev så himla glad att jag bara log för mig själv. Vid hissen mötte jag en kollega. -Du ser strålande ut! Är du det eller försöker du hålla en glad mask uppe? frågade hon. En ärlig och bra fråga. Jag kände efter en tiondels sekund och kunde konstatera att jag var strålande glad över att inte vara stressad utan bara ha bråttom! Babysteps! Inte att underskattas!

Nu kan julen börja!

Julskyltningen på NK är klar och stenbecksgranen är färdigmonterad.

Jag går bakom Irene huss

Aldrig har jag känt mig tryggare.

Vacker morgon!

2011-11-23

Att kämpa

När jag var liten bakade mamma jämt. Hon var en riktig bullmamma. Det var bullar, kakor, matbröd.... Vi köpte knappt bröd. Det konstiga är att jag knappt var med och bakade. Det jag kommer ihåg är att jag fick hjälpa till att kolla när de började bli klara, eller placera dem på gallret för svallning. Eller montera ihop gallret. Annars tror jag hon tyckte jag var i vägen. Alla grejer skulle vara så fina. Jag tror hon och mina mostrar tävlade om bästa och vackraste bröden. Sedan på det har jag en alldeles egen liten grej med prestationer. Som jag inte vill överföra på barnen. Men som jag tyvärr redan gjort. Så därför försöker jag låta barnen härja fritt vid bakning. Bita mig i tungan när det inte blir "perfekt". Även fast jag vill tjoa i och ge "goda" tips. Jag vet inte hur många gånger inti knöglade ihop sina degbitar och var missnöjd. Jag peppade honom och sa att det blir bra hur han än gör. Tillslut släppte han kontrollen och gjorde snögubbar och sniglar, maskar, ormar, bollar. Och jag peppade och bet mig i tungan från att vara tråkig och konventionell. Tänk att jag nästan varje dag måste kämpa med mig och mina issues. Och varje dag hoppas jag att barnen inte kommer tycka jag gjorde för mycket fel när de blir vuxna.

Jäs!

JAPP! Nu är det snart första advent. Vis av tidigare år gör jag degen INNAN barnen kommer hem så de får börja direkt med det roliga! Lussebullar på g alltså!

Julpyssel nr2

I förrgår kväll gjorde jag och barnen dessa fina (?) ljuslyktor. Stjärnor och hjärtan på dem. Enkelt och smidigt var det också!

Sexy and I Know it

Just nu går denna låt het i köket när jag ska greja där. Videon är så himla rolig och låten är en bra danslåt! Inte lika bra som Maroon 5 Moves like Jagger, men nästan.

Oro

Det är när jag läser sånt här jag tror att jag inte kommer få ngn sjukpenning fr försäkringskassan. http://mobil.aftonbladet.se/nyheter/article13968364.ab
Härom dagen såg jag en polischefs tweet, det stod typ: man försökte ta sitt liv när arbetsgivaren tvingade honom till rehab. Patrull han turligt nog fram i tid.
Jag fattar inte vad detta är för samhälle vi har skapat ibland. Vi fungerar inte på samma sätt. Varför bygger vi hela tiden system som utgår för att alla fungerar lika? Och om man inte passar in i den mall samhället konstruerat är det automatiskt fel på en. Fy fan för hur det fungerar inland.

2011-11-22

Gränsen är nådd

Härom dagen kulminerade tråkigheterna runt matbordet. Jag gillar verkligen inte att laga mat. Jag kan inte, är inte bra på det och har ingen fantasi. Dessutom gnäller barnen så fort jag serverar middagen. I söndags hade jag lagat korv och makaroner. Nu när jag är sjuk av utbrändhet är det verkligen en kraftsamling som krävs för att laga och hitta på mat överhuvudtaget. I söndags alltså. Maten står på bordet. Inti ville ha gårdagens hamburgare. Okej då. Tråkigt. Sedan kommer Mannen insvepande rynkar näsan och tar fram köttfärs och börjar värma på den. Och där var den. Gränsen. När inte ens han inser vilken jävla kraftansträngning det är för mig att laga mat 5 dagar i veckan till alla små och stora otacksamma varelser i familjen. Då får det vara. Så. Fr.o.m. Idag när det är mina dagar kommer det bara serveras fil, mjölk, gröt och mackor. Jupp! Mannen frågade på allvar om jag var på gränsen till sammanbrott igår när jag berättade detta. Tvärtom skulle jag vilja säga. Jag är starkare än på mkt länge när jag faktiskt värnar om mig själv och min hälsa. Jag måste se till att inte driva mig själv till botten genom att göra en massa saker för andra som inte uppskattas och därmed tar mer energi än ger. Barnen får ett lagat mål varje dag i skola och på dagis, just nu får det räcka. Detta kommer såklart inte vara för evigt, bara till jag känner att jag orkar bråka varje dag med tre jobbiga killar igen. Just nu gör jag inte det. Så det så.

Det kan inte bli mer november

Idag är en schablonbild av november. Grå, mörk och fuktig.

2011-11-21

Saker jag inte borde gjort idag

1) borde inte gått upp
2) borde inte låtit barnen spela spel på datorn
3) borde inte låtit barnen spela så länge på datorn
4) borde definitivt inte tagit pendeln
5) borde inte sitta på en buss mellan Älvsjö och liljeholmen när jag började min arbetsträning för 4 min sen

2011-11-20

Millimeterrättvisa

Inti hittade en twixbit igår. Han fick dela den med keiru. Han fick dela den, men keiru fick välja bit först. Ja, ni ser ju tillvägagångssättet...

2011-11-19

Julpyssel nr 1 klart

Jag har gjort egen dörrkrans i typ 3 år. Detta är första året jag är nöjd. Vad tycker ni?

Skogsäventyr

Såja. Då har vi laddat med kottar, granris, mossa och barr. Under våran utflykt lekte vi rymdskepp, neandertalare och nybyggare. Till alla som inte gått ut idag, gå ut! Det är ljuvligt ute! Stick ut näsan genom dörren och få lite sol och ljus på er. Så klarar man mörkret bättre!

Där ser man

Bara en vecka kvar till advent upptäckte jag idag. Idag ska småkillarna och jag till skogen och plocka in material till kransar och adventsljusstaken. Bäst att passa på när det inte kommit ngn snö. Förra året hann jag inte plocka ngt innan snön föll. Men i år ska det bli annorlunda!

2011-11-18

Rekordpoäng

Vilken tripp! 301 poäng!

Konsten att inte stressa

Det är nog det svåraste. Att lära mig att inte stressa. Även fast tiden brister. Att inte känna att jag MÅSTE komma i tid för att det förväntas av mig. Tror inte jag varit försenad till en enda dagis/skolhämtning i år innan det tog stopp för fem v sedan. Och det beror inte på att jag är så välplanerad(även om jag är det)utan att jag trots tidsbrist sprungit livet ur mig. Och det är ju inte bra. Jag behöver inte komma i tid för att vara en bra mamma. Jag kan vara det trots att barnen får vara där 10 minuter extra. Att inse det och säga det är en sak. Att sedan göra det och känna lugn inför att inte stressa är en helt annan grej. Jag går och pratar högt för mig själv nuförtiden. Mantrar " det gör inget om jag kommer sent, det gör inget om jag kommer sent" om och om igen. Det går bättre och bättre. Men det är så lätt att stressen tar över. .... Men jag tränar och tränar och tränar.

2011-11-17

Multimediafamiljen

Jag med iPhone , inti med min htc, och keiru med datorn. Jag och min iPhone är inte vänner. Alls. Det är dem mest ologiska, begränsade och jobbigaste telefon jag skådat. Morr.

iPhone 4s

Jag har fått en vit iPhone. Vi är inte riktigt vänner än. Vilken bloggapp har ni? Vilken är bäst till iPhone?

cirkeln är sluten

På väg till det sista jobbet innan jag klappade ihop önskade jag en låt på Radio stockholm och fick den spelad. Jag var så slut då att jag inte fixade att köra bil så reportern fick köra. Precis nu när jag kör in på jobbområdet kommer den. Samma låt. 5 veckor senare. lika jävla bra och jag mår mycket bättre. Vilken låt? Maroon 5 med moves like jagger såklart. Cirkeln är sluten.


Published with Blogger-droid v2.0.1

2011-11-16

So nördisch

Imorgon när jag bröjar jobba ska jag få en Iphone 4s. Det är min första Iphone. Har ju en HTC nu och har haft det i drygt ett år. Men en Iphone. Det är nördisch, men jag tycker det ska bli löjligt roligt. Sedan kan jag sitta och pilla på den i två timmar. Sedan gå hem. Och pilla lite mer. Hoppas det finns ngr vita kvar. Helt nördisch att jag tycker det ska bli roligt.... Men sån är jag. Tydligen. Och gratis är ju alltid kul.

juligt


Idag blev det ett kort till... just nu är det typ 12 stycken som får handgjorda julkort. de övriga dryga  30 får ngt annat. Men det är en månad kvar... och jag har inte tröttnat än!

Published with Blogger-droid v2.0.1

Dagens Lokaltidningsbesvikelse

Ni har väl för guds skull inte missat den här bloggen? Den tangerar hela tiden farligt nära mitt jobb. Känner ni er deppiga ngn dag är det bara att klicka in och läsa Dagens Lokaltidningsbesvikelse! Jag lovar, ni blir garanterat lite gladare!

Ödmjukheten åkte ner i toaletten

Läkaren tycker att jag trots min hemska upplevelse igår ska börja jobba. Eftersom jag inte skrivit om det på bloggen kan det väl sammanfattas så här: Gick till jobbet för att få vara med på den första inspirationskursen på 9(NIO)år. Kom till jobbet. Blev illamående, fick huvudvärk, ont i magen och fick frossa. Jupp. Inte redo.
Idag gick jag till läkaren. Han tyckte jag var redo. Tydligen är det vanligt att reagera när man kommer tillbaka till sitt jobb som jag gjorde. Så imorgon börjar jag. På 25%. Babysteps. Det känns bra. Tror jag. Jag litar inte så mycket på mig själv längre så det är trial and error som gäller. Jag hoppas att känslan jag hade på västerbron i förrgår var sann och att det bara var en reaktion av nervositet på att folk stirrade på mig och frågade hur jag mår. Att det ska gå bättre. Idag sitter jag och äter lussebullar och dricker julmust och firar att detta är min sista dag på heltidssjusrkivningen. Eller så dränker jag min oro av samma anledning. Det är lite svårt att veta. Gott är det iallafall.

brrr


På väg till läkaren. Kan väl ödmjukt konstatera att jag inte är redo för att börja jobba igen. -5 är det ute också. 

Published with Blogger-droid v2.0.1

2011-11-14

inte alls sejm sejm


Tackocklov! Denna dag så väsensskild olik gårdagen. Barnen glada, jag glad,mannen glad. Idag gick jag fr hornstull till pong på Drottninggatan via västerbron. Och för första gången på mycket länge när jag kom på bron kände jag mig stark, glad och hoppfull. Jag är på väg tillbaka. På riktigt! Så himla skönt!

Published with Blogger-droid v2.0.1

i obalans. lite.


Kommer ni ihåg det där med pitta och ayurveda? Om en pitta (jag )är i obalans infann sig en omättlig törst. Gissa Om jag är törstig idag? Läkaren är sjuk och så har jag tappat bort min stegräknare.  Men för att toppa gårdagens kaos behövs mer än så... bring it on.

Published with Blogger-droid v2.0.1

2011-11-13

troligtvis

Är det här den sämsta dagen i hela mitt liv. Iallafall av de dagar jag minns.

Published with Blogger-droid v2.0.1

fars dag del2

Strax efter 10 ringer mamma. Och säger  surt att pappa ville att hon skulle ringa och kolla så allt var bra eftersom jag inte ringt. Seriöst. Fars dag är väl under hela dagen?  Note to my self: lägg aldrig över dåligt jävla surt samvete på mina barn. Speciellt inte när de är sjukskrivna p.g.a utmattningssymptom.

Suck. Man kan ju bli matt av mindre.

Published with Blogger-droid v2.0.1

fars dag


Panik.

Published with Blogger-droid v2.0.1

2011-11-12

vad mkt bus!



Idag har jag busat. D.v.s fyllt i underlag till att söka reproersättning för alla bilder jag haft publicerade under 2010. BUS ger max ut 15 000 och jag hann med att regga lite över 1000 bilder. Eller 14 v av 52 möjliga. Fatta vad bilder jag har med i tidningarna!!!  Jag och två kollegor (som också är överarbetade o sjukskrivna ) satt och jobbade stenhårt m det. Det var skönt att komma till jobbet. Jag kände varken ångest innan eller oroade mig. Vilket känns bra m tanke på att jag troligtvis ska börja jobba efter måndag. Då på 25% ett tag för att sedan öka på till jag är tillbaka helt. Så. Faktiskt. Jag tror Jag är redo. Det jobbigaste är nog frågor från de jag inte riktigt hänger m på jobbet....Annars känns det just nu lungan. Just det. Berättade jag att jag drömde i natt att jag simmade runt i en Pool full av ormar som slingrade sig runt mig och försökte hugga mig? Jag vaknade när Jag drogs ner under ytan av ren panik och då höll andan så jag knappt hittade den när jag vaknade...?  Våga er på en drömtydning på den.... någon?



Published with Blogger-droid v2.0.1

2011-11-11

Typiskt

Wifit funkar igen(låg nere hela dagen igår), jag har ork och tid. Då funkar inte SvtPlay. Jag som hade sett fram mot lite SagaNorénlänskrimmalmö efter min promenad!!!!!!!!!!!!!

2011-11-10

God natt gott folk!

Klockan är snart 22. Det är min nya släckanerdatortid. Efter det läser jag en bok i 30 minuter. Sedan släcker jag. Allt för att få 8 timmars hyfsad bra sömn. Allt tack vare min psykolog. God natt på er! Och må John Blund vara snälla mot er!

Åhåh det ligger i luften, nånting är på gång!

Den här hösten. Underbar, föredömligt varm och lång.
Som det stora Ledinfan jag ändå är passar jag på. De senaste dagarna har jag känt en förändring. Luften kallare. Löven har fallit och antagit en brun färg. Förmultningsprocessen har startat. Det är som om skogarna skriker. Skriker efter något som skall lägga sig omkring dem. Något som kan värma dem från kylan. Jag tror det kommer snart. Denna vinters första snö. Det ligger i luften. Ni känner det själva om ni bara vill. Gå ut. Andas in. Det luktar snö i luften.

2011-11-09

Det kan vara

en av Thåströms bästa låtar någonsin. Jag tror fan i mig det är det. Lyssna. Blunda. Lyssna på texten. Lyssna på rösten. Titta på honom. Hans rörelser... "Åh snälla ni sen när det är dags, när mitt nummer kommer upp... Inte halvvägs ut till Farsta, inte bland alla tallarna därute, inte halvvägs ut till Farsta, inte halvvägs ut till Farsta..." Plattorna Kärlek är för dom och Skebokvarnsvägen 209 är de bästa han gjort. Jag bara väntar på den nya plattan som kommer i vårvinter. Hur han ska lyckas med att prestera lika bra som de senaste plattorna? Och nej kära lilla Inti, detta är INTE Marcus Ugglasson... Herregud! Måste hjärtvätta lite här.

2011-11-08

Ibland är jag som de i lyxfällan

För ett år sedan(!) tappade jag bort mitt körkort. Sedan dess har jag kört olagligt. Men förra veckan så blev bilen precis FÖRE mig invinkad av farbror Blå för körkortskontroll. Inte jag. Det var på det berömda håret. Så när jag kom hem anmälde jag förlust av körkort. Nu måste jag bara gå till en fotograf och ta en liten bild på mig, skriva under pappret och sedan är det fixat. Ibland känner jag mig som de i Lyxfällan. Skjuter saker åt sidan som är jobbiga liiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiite för länge. Men nu har jag fixat det. Nästan. Tänkte jag skulle fotografera mig idag. Men jag råkade visst kapa halva vårat äppelträd istället. Och ramlade som en liten vante typ en meter ner och landade på en gren. AJ! Men imorgon. Eller på torsdag. Eller kanske fredag. Eller iallafall på lördag. Då. Då ska jag gå till en fotograf.

WTF har hänt med min mobbe???

Den visar inte uppdateringar på mail, inte heller på fejjan, inte heller direktmeddelande på fejjan, inte heller wordfeud. Och min jobbmail vill den heller inte ens acceptera längre. Jag tycker min smartphone inte just nu är så smart. Den är mest dum. Tur vi snart ska få Iphones. Eller så tömmer jag hela skiten. Och gör om allt. Från början. Eller så kan det vara så att jag och min mobil lever i symbios. Den är helt enkelt utarbetad.

jag gör som alla andra


Solnedgången eller månuppgången var helt amazing idag. Så här såg den ut söder om söder.

Published with Blogger-droid v2.0

För att stilla er nyfikenhet

Ni vet mannens cross som skar?
Vi fick fakturan på lagningen i förra veckan.
13 502 kronor. Tettontusenfemhundratvåkronor. 13TUSEN5HUNDRA2kronor.
Japp.
Och jag som tyckte jag gjorde stora utsvävningar med mitt knappinköp på 200 kronor.
Undras exakt hur många papper jag får för 13 502 kronor....?

2011-11-07

en fråga om tid

Och det ska bli spännande att se när Mannen ser att jag klippt mig. Hittills inte en reaktion. Undrar när han läser det på bloggen...

Published with Blogger-droid v2.0

Idag har jag inte gjort så mycket. Jag trodde Jag hade klipptid klockan 14. Tio i tio gick mitt mobillarm på. Klipptid om tio minuter. Var visst psykologtiden som var 14. Om tre veckor. Frisör - psykolog. Same same? Sedan gick jag ut i skogen. Och andades Och luktade på mossan och barren.  Jag och skogen blir snart ett. Ser ni hur lika vi är. Granen och jag... lika mossiga. 

Published with Blogger-droid v2.0

2011-11-04



Har varit hos min psykolog Staffan. Det är bra att ha en sådan person. När man ältat allt med Mannen tusen gånger och han tröttnat att höra vad som gjort mig utarbetad. När jag själv blivit trött på att höra mina tankar om det. Då är det bra att ha Staffan. Han fick mig att börja tänka framåt. Sedan hade jag sparat alla hans tips fr förra gången vi sammanstrålade, gå i skogen, inte titta på klockan när jag vaknar på natten, sova en liten stund på dagen, varva ner m en bok innan jag somnar inte med TV eller dator. Sedan tyckte han att jag skulle ta mer egentid. Och hur jag vill ha det när jag ska börja jobba igen. Bra fråga. Inte som innan jag blev utarbetad iaf. Sedan gick jag en kvällspromenad fr Östermalm till gullmars. Och kände mig för första gången stark Och pigg på väldigt länge. Men nu fick jag spänningshuvudvärk av all pigghet. Tur jag inte börjar imorgon. Och jisses vilken fantastiskt fin stad jag bor i! 

Published with Blogger-droid v2.0

2011-11-03

Jultankar

Jorå. Julen är snart här.

Knappar. Idag köpte jag galet många knappar. Knappt va?

Sitter här och terapiar lite. Pysslar. Pysslar och pysslar lite till. Funderar på om jag ska skicka ut en inbjudan till mina vänner på jobbet om en julkortspysselkväll. Hade en förra året och det var så mysigt. Julmusik, lussebullar, glögg och en massa pyssel. Jag vill. Jättegärna. Men orkar jag? Jag skulle iochförsig bara behöva typ äta lussebullar och pepparkakor. Inte göra så mycket mer. Men ändå. Som jag mår nu är det så himla mkt uppochner. Jag vet inte hur jag mår imorgon. Ska jag då verkligen bjuda in en massa folk. Ger det mer energi än det tar energi? Jag får fundera ett tag till innan jag bestämmer mig. Men snart måste jag bestämma. Det är snart jul. Snabbaren än jag anar...


Published with Blogger-droid v2.0

jag&thåström


För första gången på mycket mycket länge har jag 1.5 dygn helt för mig själv. Barnen är hos mormor o morfar och mannen ska åka och sova över hos en kompis efter jobbet. Det är helt otroligt. Jag har ingen tid att passa, inga krav på att laga mat, ingen alls att ta hänsyn till. Det känns otroligt konstig men otroligt skönt. Så idag är det bara jag och Thåström. Och inget mer.

Published with Blogger-droid v2.0

2011-11-02

Jag är en Pitta

I dagens AB kan man läsa vilken mat som är rätt för olika kroppar enligt ayurveda. Antingen kan man vara en Vata(luft&rymd), Pitta(eld&vatten) eller Kapha(jord&vatten). Sedan fanns det ett test man kunde kolla. Jag hade flest Pitta.
Detta är en Pitta enligt tidingen. Tycker ni det stämmer på mig?

Pitta: En perfektionist som sällan går upp i vikt

Dominerande element: Eld och vatten

Är du född Pitta så har du en fantastisk ämnesomsättning och en mediumbyggd kropp. Du har tydliga muskler och din vikt förändras sällan. Du är effektiv, disciplinerad, driven och en perfekt ledare, men lite av en perfektionist.
  – En pitta är väldigt tävlingsinriktad och bestämd, de består av eld och lite vatten och måste därför lära sig att slappna av. De har ett hett humör och har lättare att bränna ut sig än andra, berättar Anjum.

Tecken på att att du är obalanserad:

Du är känslig för värme och svettas mer än vanligt
Du sover dåligt och drömmer konstigt
Du får halsbränna och diarré

Orsaker till obalans kan vara:

Du har hoppat över måltider eller ätit för mycket stark eller fet mat
Du har druckit för mycket alkohol
Du har haft för mycket att göra på jobbet

Du ska äta: Som pitta kan du vanligtvis äta det mesta, men om du hamnat i obalans är det viktigaste att du är noga var du äter dina måltider,  du mår bäst av att äta i lugn och ro och inte framför datorn eller i en stökig restaurang. Sallader, frukt och juice är kylande och bra för dig som har mycket eld i sitt dosha.

Undvik:
Håll dig borta från salt, sur och för kryddig mat som värmer upp dig för mycket, du är  känslig mot att bli för varm. Undvik alltså för mycket tomat, yoghurt, vinäger och chili. Ät heller aldrig mat på stående fot eller samtidigt som du mailar eller pratar i telefon, det är för stressigt för dig.

Livsstil:
Du har en tendens att bli för varm så undvik att sitta för mycket i solen eller i bastu och träna helst utomhus när du kan. Friska och svala morgonpromenader och simning är bra sporter för dig. Du lägger mycket energi på ditt jobb och måste lära dig att balansera arbete och familj annars finns det en risk att du bränner ut dig.

Ta-daaaaaaaaaa

Jag vet. Alla ni läsare håller på att fullkomligt spricka av nyfikenhet av att ni vill veta hur jag löste matproblemet igår. Men lugn här kommer svaret. Jag lagade en av de godaste pastasåserna jag ätit. Jag vet jag är blygsam. Men så är det. Min kompis Calle har en matblogg och pastsåsen hittade jag där. Lite selleri, morötter, tomater och parmaskinka(nu hade jag bara vanlig skinka igår men det gick det med...). Det tar max 20 minuter och tillochmed en matidiot som jag klarar av att göra rätten. Jag rekommenderar den varmt!

2011-11-01

Jag vill inte laga mat

Idag heller. Om det bara hade varit jag hade jag tagit oboy och macka. Nu ska ju Mannen också äta och han äter som typ tre tonåringar. Så. Nu måste jag lyfta rumpan och se till att laga ngt. För jag är hungrig. Och trött. Och jag tror mat kan råda lite bot på båda. Så. Nu. Upp. Nu. Upp. NUUUU!

Min granne

Hittade min granne nyss i carporten(som vi delar) i sin nedsläckta bil. Han hade tydligen suttit där en timme. Och lyssnat på P1. För hans fru tycker tydligen inte om det han lyssnar på. Och det är så bra ljud i bilen. Och så tyst.
Helt normalt beteende.