2011-10-31

fortsätter


Var hos läkaren igen. Han sa att jag ska stanna hemma i 2 v till. Det känns bra. Är inte redo än att jobba igen. Gick ut fr mottagningen i det vackra vädret. Sitter mitt på Stureplan. Runt mig tutar bilar, klackar klickar snabbt i marken. Jag står still. omkring mig snurrar allt på som vanligt. Jag funderar stilla på när jag återigen kan bli en del av snurrandet. Och om jag vill det. Om jag måste det. Nej. Nu ska jag ta en macka på 7eleven.
Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-10-30

Is´nt that ironic?

Barnen är ivägskippade till mormor och morfar för att få höstlov. Och för att vi ska få lite lov vi också. Mannen fyller år idag, därför beslutade vi oss för att dra in till stan för att kolla bio. Vi spontanåkte in och bestämde film: Contagion. Spänningsthriller då jag först försökte få Mannen att vilja se drama, sedan komedi. Men orutinerade som vi är. Det är ju höstlov. ALLA i hela jävla stan skulle ju gå på bio just idag. Två platser på olika ställen i salongen kändes inte aktuellt. Så vi gick en sväng på söder och sedan åkte vi hem igen. Ganska nöjda ändå. Vi fick en liten tur och vi kunde gå på stan utan barn. MEN. Eftersom vi är utan barn i flera dagar så kan vi om vi vill imorgon gå på vilken bio vi vill! Ha!! :-D

2011-10-29

något är fel

Mannen Säger "härliga lördag" och jag vet att ngt är fel. Han hatar uttryck som "myyyyys " och kakorna kärleksmums fnyser han åt. Ni fattar va? Frågan är vad som är fel nu.
Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-10-28

ge mig en sandsäck som jag kan slå på!!!!!!!!

Varje dag. Detta jävla matgnäll. Jag orkar ju knappt hämta de små skitungarna och så när jag försöker laga lite ny roligare mat än blodpudding. Gnällgnällgnällgnäll. Jag kan inte beskriva hur trött jag är på det. Och less. Gaaaaah! Jag blir tokig i hela huvudet! Hur är erat fredagsmyyyyys by the way?
Published with Blogger-droid v1.7.4

Aj

Igår var det föräldrafika och sedan var jag tvungen att fixa halloweendräkter. Två saker. Idag värker kroppen och det känns som ngn manglat mig.

2011-10-27

tidig lunch


Nog för att jag gillar tidiga luncher. Men lunch 08.00? Låter inte så lockande. Om du har en fabless för tidiga luncher så finns möjligheten i kungens kurva.
Published with Blogger-droid v1.7.4

jag, thåström och taket.


Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-10-26

det kan vara svårt att stava ibland. men gulligt


Published with Blogger-droid v1.7.4

Jag duger. Fast jag har en snippa.

Keiru: Mamma, har du en snippa?
Jag: Ja.
Keiru: Mamma, har du en snopp?
Jag: Nej.
Keiru: Mamma, har du en snippa?
Jag: Jo, fortfarande.
Keiru: Jag tycker om dig ändå mamma.

Fint. Tack.

fantastisk äppelkaka


Nu har vi gjort en äppelkaka. Eller jag har gjort en medan barnen ritat. konstigt hur det kan bli. I flera dagar har barnen tjatat om att få göra äppelkaka. Så när det väl inträffar. Noll intresse. Nu måste jag dessutom laga middag. Eller....? Är det typ inte jättemycket vitaminer i äpplen?
Published with Blogger-droid v1.7.4

Nu har mammisen unnat sig

Igår kom lönen. Igår handlade Mannen längdskidåkningsgrejer för över 4000 kronor. Sedan kostar hans cross att laga 6000. Typ. Det blir 10 000 svenska kronor. Så. Idag unnade jag mig 2 biljetter för 850 kronor. (Eller jag unnade mig själv hälften och Mannen den andra hälften). I februari så ska vi gå på Pimme. Som jag längtat efter det. Senast vi gjorde det var det en höjdare. Då önskade jag att jag hade köpt biljetter till flera dagar. Kanske får unna mig lite mer. Men då bara till mig, för så mycket tycker Mannen inte om Pimme. Han är mer inne på Captain Hollywood project dessa dagar. Och kom med förslaget att vi ska åka till Polen och se honom. Frågor på det?

2011-10-25

Innan dimman lättat









Jag älskar hösten när den är som idag. Fuktig, dimmig, solig. Ljuvlig. Det doftade om naturen så mycket idag att det stack i näsan när jag var ute på min dagliga promenad. Jag hade med mig kameran på min tur. Så här var min morgon.

Jag vill

ha en egen pysselhörna. Så jag slipper packa ner och upp mina pyssellåda hela tiden. Mannen... Gästrummet? Bäddsoffa och ett skrivbord. Sedan kan det vara mitt?

2011-10-24

Lite kreativ

Efter lite surfande och inspiration så gjorde jag två höstkort och två julkort idag

Lite höstiga detaljer

En annan variant av höstkort

Julkort med Martha Stewart-snöflingor

Julkort utan flingor

Detljbild på flingorna som jag satte lite glitter på

i löööööv this


Löven faller. Träden och naturen gör sig redo för kylan, mörkret och snön. Bäddar in marken så den inte ska frysa. Om 5 månader börjar det knoppas igen och allt börjar om.
Published with Blogger-droid v1.7.4

glad

Imorse ringde en arbetskollega och frågade hur jag mådde. Tänk vad lite som behövs för att göra min dag ganska så mycket bättre! Tack Bagarn!
Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-10-23

härjar fritt

Detta är barnens dag. En dag då mannen inte är hemma och jag är slut. Barnen får göra vad de vill. Orkar inte protestera. De har byggt en koja av husets alla stolar. I kojan äter de pizza. I kalsongerna. Däremellan kommer de och kramar mig på soffan. Det ser ut som skit. Men vad göra? De verkar ha det bra i allafall.
Published with Blogger-droid v1.7.4

det straffar sig fort

Igår var jag uppe som om det varit som vanligt. Vi hade besök av svärmor, svärmors sambo, barnens farbror och en hund. Vi åkte och fikade gick promenad och sedan åkte vi hem lagade mat och sedan drog de hemmåt. Jag kände inget konstigt igår. Tänkte tvärtom; shit, nu har det vänt! Jag orkar! Tills jag vaknade idag och känner mig som om ngn manglat mig. Jag har ont fysiskt i hela kroppen. Nacken, ryggen, armar, rumpan. Så nej. Jag orkar inte med att leva vanligt än. Jag bara lurade mig själv. Idag däckad i soffan/sängen.
Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-10-21

Jupp

På repeat. Dansar tills jag ramlar ihop på golvet i en liten hög. Det är en sådan dag.

2011-10-20

mumsich

En kompis (eller var det kollega? )Till mannen gör tydligen dessa godbitar och av lite halvoklar anledning fick vi smaka. 2 var. De var typ trippelt så goda som de ser ut.
Published with Blogger-droid v1.7.4

gratismat

Där gick jag i skogen och funderade vad jag skulle käka till lunch. Och vips satt de där i en hög. Nu blir det svampmackor och äppelmust!
Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-10-19

Det var inget glatt att se UG om Glada Hudik-teatern...

Då har jag sett förra veckans Uppdrag Granskning av Pär Johansson och Glada Hudikteatern. Och det känns inte bra i magen. Om det hade varit en politiker hade han nog fått avgå. Eller iallafall fått stå ut med Juholtdrevet.
Eget bolag där han tjänat 15 millar de senaste 3 åren, dubbelfaktureringar till kommunen när han varit ute med sitt eget bolag. Skitlöner till skådespelarna, mycket lägre till de utvecklingsstörda än till de normalstörda. Hans kontor ligger på Skeppsholmen i Stockholm och han verkar inte vara med på teatern så mycket längre. Han tar flyget hem från Gotland, de andra får åka nattfärja och buss. Skådespelarna får inte sova över på hotell för det skulle bli för dyrt får åka hem Västerås-Hudik mitt i natten, han stannar på hotell.
Nu är han ju inte förtroendevald på ngt sätt. Men för att vara en snubbe som får 15 miljoner för att åka land och rike runt och snacka om att utvecklingsstörda är lika värda som alla andra känns det.. hmmm... lite LÄTT tveksamt. Och varför ska de utvecklingsstörda var nöjda genom att vara tacksamma för det han gjort för dem? Vad är det för jävla resonemang?
Men å andra sidan varför skulle han inte agera som de flesta som hamnar i maktposition? Roffa åt sig så mycket man bara själv kan och skita i alla andra.
Tråkigt. Kommer aldrig kunna se honom i samma ljus som jag gjorde innan. Och så oerhört trist för skådespelarna att de blir blåsta. För de är ju de som gör Hudikteatern. Utan dem vore Pär Johansson 15 miljoner fattigare och okänd.
Pär Johansson har bemött UGs progam på sin egen hemsida- Här kan ni läsa vad han skriver själv.
Verkar varit lite lätt svettigt att ha Janne Josefsson efter sig...

Glada Hudikteatern, inte så glad?

Mannen vill att jag ska se Uppdrag Gransknings program av Glada Hudikteatern. Så jag får se vem Pär Johansson är på riktigt. Jag har hört hans sommarprat och jag gillar verkligen vad han säger. Gillar den han framhäver sig själv vara. Jag vet ärligt talat inte om jag vill se när Janne Josefsson drar ner brallorna på honom. Jag vet inte om jag vill få min bild av honom förstörd.

När barn dödas

Jag läser om den 4-åriga lilla pojke som bragts om livet i Ljungby. Jag har svårt att läsa om det. Det gör för ont.  Keiru är 4 år. När jag tänker på att det kunde varit han får jag knappt luft. Så liten, så full med liv. Så glad. Så kär i livet. Likadant var det med de två syskonen i Sigtuna som dränktes av sin mamma. Lika gamla som mina pojkar. Jag kunde/orkade inte läsa om det. Vilken tragik. I Ljungby verkar det som om det kanske kunde stoppats om den där vuxna mannen hade hejdat barnen. Men när vet man att leken går över till dödligt allvar? På Intis skola håller de på att trycka varandra över bröstet så den andra svimmar. Jävla ungar. Testar gränser. Provar sig fram i livet. Såklart de ska göra det. Men det där riskmedvetandet finns ju inte där när man är ung. Det kan gå så fel. Så himla fel. Stackars lilla 4-åring.
(och jag vet att det dör barn varje sekund i världen, jag vet det. Det är inte rättvist på ngt sätt, men när det blir ond, bråd död i Sverige där jag kan relatera med mina egna förhållanden och mina egna barn blir det starkt.)

Desperat

Idag kollar jag på det senaste epset av Desperate Housewives. Och blir överraskad (och lite skrämd)av mitt eget högljudda skratt när Bree hänger i en sexgunga och Lynette är på fettbrännarbalettklass. Men skratt förlänger livet vet ni. Om det inte skrämmer slag på mig såklart.

2011-10-18

sakta jag gå genom stan

Ni vet magontet, huvudvärken och illamåendet jag hade. Stress. Det har funnits tydliga tecken ett tag nu. Svårt att sova på nätterna, tappar hår, svårt att fokusera, acneutbrott,allt går lite långsammare att göra trots min jävligtsnabbabilderlåtlista. Stress. Idag till läkaren och jag har ju done that been there så jag visste ju. Vila. Motion. Samtal. Det positiva är faktiskt att jag inte är totalt nere på botten. Jag skulle säga att jag håller på att plaska omkring m armarna i sjön, fortfarande hyfsat stark, men utan en flytdyna så sjunker jag. Så två veckors vila,motion och samtal som flytdyna. Så får vi se sen. Efter läkaren gick jag från Östermalm till skanstull. Och Stockholm hjälpte mig i min rekreation. Så vackert. Så mäktigt.
Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-10-17

när spöken är det enda som finns

Det är dags att åka och handla när det man blir tvingad att använda laban& labolina tvål som shampoo, duschcreme och ansiktsrengörning.
Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-10-16

Första beställningen lagd

Keiru: Jag är hungrig mamma!
Jag: Vet du varför? Du åt i stort sett inget igår kväll till middag.
Keiru: Nää... Men jag ska göra det. Jag ska det. Till frukost vill jag ha smoothie, macka och fil. Då ska jag äta. Jag lovar.

Jag tvivlar inte en sekund då macka och fil är i stort sett det enda ungen äter.Och smoothie har jag börjat göra för att han ska få i sig lite vitaminer av bären som finns där i.

2011-10-15

Synd

Jag: Är ni hungriga?
Inti: Nääe.
Jag: Du då Keiru?
Keiru: Mmmm.

Synd. Då måste middag fixas. Attans

2011-10-14

en man med bra smak

Mannen: Gud vilken bra musiksmak jag har!!!

Sedan bär det av, 45 sekunder av varje låt... Och visst, han har några bra låtar på som lista, men vi ska ju inte överdriva...
Published with Blogger-droid v1.7.4

once in a lifetime

Dricker ett glas vin. Själv. Det har aldrig hänt förr och kommer nog aldrig hända igen. Och det finns bildbevis!!!
Published with Blogger-droid v1.7.4

nähä

Mannen måste jobba över till 21. Jag som ville äta med mannen. Har sett till att barnen ätit så vi kunde äta tillsammans. Något som inte har hänt på nästan 2 veckor. Men nä. Jag får äta själv. Mysigt. Fuck u Life.
Published with Blogger-droid v1.7.4

skogen, min räddare

När inget annat hjälper, skogen. Andas. Ut och in. Dofterna, lugnet.
Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-10-13

önska en låt i radion

Gör som jag idag, önska en Låt i radion mellan 10-11 i P4. OCH ge 50 spänn till världens barn!
Så här gör ni imorgon: smsa till 72999 Skriv i meddelandet P4sto maroon5 moves like jagger
Det gjorde jag och de spelade bästa liten just nu!
(Ni behöver inte välja maroon5, men det är bra om ni gör det ;o) )
Published with Blogger-droid v1.7.4

vem skriker ute i köket

Inti: mamma, vem skriker ute i köket?
Jag: det är pappa som sjunger.
Published with Blogger-droid v1.7.4

jag blir snart döv

Nu skriker den igen. Kroppen. Illamående och huvudvärk från hell. Jag är på väg hem.
Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-10-12

i väntan på baddansen

Published with Blogger-droid v1.7.4

lite konstigt

När man tycker regn är otroligt befriande, då vet man att dagen varit intensiv.
Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-10-11

ingen sus

Åkte förbi Sus hoods. Men ingen sus!
Published with Blogger-droid v1.7.4

ingen tacotisdag

Mina tacovapendragare är sjuka, ingen tacotisdag! Försöker ändå ta ihjäl magen med lite mozarella...
Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-10-10

När kroppen skriker och knoppen skiter i att lyssna

Första tanken när jag vaknade i morse var: Snälla någon låt mig slippa gå upp idag. Huvudet kändes tungt och kroppen var trött.
Det är vid sådana tillfällen då kroppen verkligen  säger nej. Det är sällan jag känner så tydligt att allt skriker nej.
Som den duktiga flicka jag ändå är hoppade jag upp och gick ner och fixade frukost, fixade gympaväskan, påsar med alla regnkläder. Packade min träningsväska, borstade tänderna på barnen, plockade och fixade. Så skjutsade jag ner Inti till skolan. Där någonstans kände jag den. Den där stora trötta tungheten som kommer över mig ibland. Och 15 minuter senare; Jag har så ont i magen att jag knappt kan stå upp och mår så illa att jag knappt kan stå upp. Då tar jag på mig träningskläderna och tänker inte ge mig. Där någonstans ställer jag mig vid köksbordet och undrar vad jag håller på med. Kroppen gör allt för att skrika ut att den inte mår bra. Att jag måste stanna upp och inte bara springa omkring och stressa. Jag bara skiter i den. Och det slutar i att den måste skrika så högt att jag nästan blir döv.
Nu sitter jag här, torr i munnen, ont i magen och hur illamående som helst. Har precis ringt till jobbet och sagt att jag inte kommer. Tänk att kroppen måste skrika till knoppen för att jag ska fatta. Men nu fattar jag iallafall. Förr hade jag tagit två alvedon, tränat och gått till jobbet. Och inte återhämtat mig på tre veckor helt och fullt ut. Jag har blivit lite klokare iallafall. Lite. Inte mycket.

2011-10-09

fel

Våran dator mår inte bra. Igen. Nu försöker vi rädda grejer i den. Innan den lägger ner helt. Hoppas vi hinner. Innan det är för sent!
Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-10-08

en dag i solen

Kräftfiske på bryggan och sol i lä! Sämre kunde dagen varit!
Published with Blogger-droid v1.7.4

lite fel

Mamma: var det mycket fina saker från Kina på mässan?
Jag: Eh, näääääe.
Mamma: kommer inte såna där pappersgrejer därifrån?
Jag: Nej, från typ USA. Jag gör kort, jag viker inte papper...

Och Nej. Jag ska inte börja med origami. Ever. Pappersgrejer som pappersgrejer tänkte mamma.
Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-10-07

inget fredagsmys

För typ 7:e fredagen i rad har soffhänget bytts mot fredagshets. Är det inte kalas så åker vi bort. Det är värsta hetsen med packning, skjutsning framochtillbaka, gympa och middag. Tackochlov är det sista hetsfredagen på iallafall 2 veckor. Nu gäller det att fokusera, vid 21 borde vi gått i mål...
Published with Blogger-droid v1.7.4

god morgon

Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-10-05

äntligen


Det har jag längtat efter i hur länge som helst!
Published with Blogger-droid v1.7.4

när folk är jävligt jobbiga

Då är det bara att dra på sig solglasögonen och skrika ikapp med docenternas bakom mina solglasögon i bilen på högsta volym. Så blir det lite bättre.
Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-10-03

Det är helt jävla galet

Men jag lämnar för första gången i år in lönerapporten i tid.

Det här med Birro

Är det inte lite synd om honom trots allt? Både arbetslös OCH kristdemokrat?

På väg


Published with Blogger-droid v1.7.4

till ansiktsbehandling. Rengörning. För första gången i mitt liv. Det peelades, klämdes, ångades, maskades och masserades. Det var mycket skönt. En födelsedagspresent från mamma och pappa som jag snabbt använde.
När behandlingen var klar så visades de produkter som jag såklart inte skulle kunna överleva utan. Eller mitt ansikte skulle iallafall inte klara speciellt många timmar utan dem. Den ena krämen kostade 875 kronor, den andra tvättgelen kostade 736 kronor. Då kände jag rent instinktivt att mitt ansikte mycket väl klarar sig utan den där krämen och gelen. Men skönt var det och det kändes mycket lyxigt. Sedan gick jag till jobbet med glansigt ansikte och lite vit ansiktsmask i näsan som jag inte upptäckte förens ngr timmar senare.

Sicken otur

En av nobelpristagarna i medicin var tydligen död. Han dog i fredags... Det måste ju ses som jävligt ironiskt?

Inte missa!

Lyssna: Alltid nyheter Sveriges nyaste och bästa nyhetskanal! För alla nyhetsjunkies som jag!

2011-10-01

jag är på scrapbookingmässa

Visst är min hatt snygg?
Published with Blogger-droid v1.7.4

när man är lite dum

mannen vaknar nu av sig själv, det har aldrig hänt typ på en helg. Jag Wordfeudar mot min(tvilling) syrra.
Mannen: meh ligger du bara o väntar?!
Ja ba: Äh, Ja alla andra är vakna, gubben j grejer i köket. Jag vaknade av att han nös. Alla barn är vakna.
Mannen: är dom?
Varpå han går upp ur sängen och tar på sig kläder. Jag fattar inget, mycket märkligt allt.
Ja ba: ska du gå upp? Du behöver inte det.
mannen: jag har lite grejer att göra ju.

Ja ba tänker för mig själv: grejer att göra??? Så här dags? Jaja.
Tills jag kommer på att vi fyller år idag. Det är ju därför stackarn är uppe.
Published with Blogger-droid v1.7.4