2011-08-31

kul att jag kan roa en hel familj

Telefonen ringde. Det är syrran.
Syrran: Du, kan du säga kakadua? Jag har högtalartelefonen på. Hela familjen sitter här. Storkillen har sett ett Klipp med östgötska och tycker det låter så roligt.
Jag (snäll som jag är): kakadua!

Alla på andra sidan luren skrattar läppen av sig! Men som sagt var, vad gör man inte för familjen?
Har jag sagt att de kommer från Värmland? Chipp och Välkommen till hajk liksom. Snacka om rolig dialekt...
Published with Blogger-droid v1.7.4

Nu inser jag exakt hur gammal jag blivit


Var ute på ett jobb. På väg tillbaka till bilen, ser jag hur en kille kollar supermycket på mig. Jag registrerar ngt bekant med honom. Går ngr steg, kollar igen. Där i det där ansiktet ser jag plötsligt Henrik 13 år från Lotorp. Eller iallafall någon som liknar honom. Och visst är det Henrik! Jag har nog inte sett honom på 18 år. Och helt plötsligt när jag ser hans ansikte så inser jag att jag åldrats en del på 18 år... Visst ser jag att det är Henrik, men ändå inte. Konstig upplevelse. Lilla Henrik som jag gått parallelklass med 7,8,9 och 1,2,3. Lilla Henrik som alltid var ett sådant jävla busfrö! Där stod han och var typ vuxen. Skumt! Samma dialekt som alltid, men vuxen. Och då kom det som en blixt från klar himlen att jag också blivit så där vuxen(gammal).
Så nu ska jag gå hem och äta lite krumelurpiller, och säga "Fina lilla krumelur, jag vill inte bliva stur!". Och hoppas på det bästa.

2011-08-30

ingen ursäkt längre

Idag kom den. Min fina nya stegräknare! Se och beundra. Med den ska jag gå till Rom. Minst. (Om jag inte tvättar den såklart... )
Published with Blogger-droid v1.7.4

Tänk att 3 små bokstäver kan förstöra så mycket

VAB. Pajat Jobbdag, möte och barnvaktens inkomst. Och en himla massa logistik när det sker. Men nu är jag på väg hem. Och ska hämta hem en febrig Keiru snart. Håller tummarna för att pendeln går som den ska.
Published with Blogger-droid v1.7.4

nyckeln till framgång

Är att ha en gåuniform. En väska, en tröja och såklart matchande skor.
Published with Blogger-droid v1.7.4

fint

Men kallt. 5 plus hos oss.
Published with Blogger-droid v1.7.4

god morgon

Lite hemgjord rabarberkräm hjälper mig komma över Att jag somnade om när klockan ringde.
Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-08-29

det är den här sporten min man håller på med

Otur eller inte. 3 dödsolyckor i år. Inte alls trevligt.
Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-08-28

Raderat

Imorgon börjar jag gå mot Rom med ett gäng gångare. 197 mil. För att göra det så enkelt som möjligt har jag tagit bort alla steg på stegklubben. Det kändes i hjärtat, för många steg var det. Smart som jag är förevigade jag siffrorna. Visst var det många? Och idag investerade jag i en ny stegräknare. En som sparar stegen i 7 dagar. Så slipper jag skriva ner i mobilen varje dag.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Stickat

90 f-u-c-k-i-n-g poäng fick jag för ordet STICKAT i Wordfeud. efter det stod det 108-16. Till mig! Hahahahahaha! Den kommer jag leva på resten av livet!

nyskördat

Fördelen men en mossig skogstomt är att det finns skogssvamp på den.
Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-08-27

vaddå?

Gör folk annat än att spela Wordfeud på en lördagskväll? Varför isåfall? Finns det verkligen något annat roligare? Tydligen. Ingen vill leka med mig nu. Så jag får väl gå och sova. Och drömma om Wordfeud istället...
Published with Blogger-droid v1.7.4

sommaren är kort

Det mesta regnar bort men nu är den här, så ta för dig. Solen skiner idag!!!!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Att blippa sig genom spärrarna gick inte så bra

Fick en lite lätt överdos av jobbet den här första veckan. Hur jag vet det? På väg hem igår stod jag plötsligt med min blipp över SL-kortsplattan och försökte komma genom spärrarna. Och jag fattade först inte varför jag inte kom igenom. Det tog ett bra tag innan jag tittade ner och såg att jag av ren vana tagit upp blippen ur väskan istället för SL-kortet....

2011-08-26

att vara helt fast i Wordfeud

Japp. Jag är helt såld på Wordfeud. Alfapet för Android och Iphone. Idag när jag gick hem såg jag dessa tunnor och undrade snabbt vilka ord jag kunde lägga med de bokstäverna. Japp. Jätteskadad. Och jag vinner inte ens. Är ni ute på Wordfeud?
Published with Blogger-droid v1.7.4

ut i kylan

Sommarklädd.
Published with Blogger-droid v1.7.4

En mjukstart hade suttit fint

Jamen det är alltid bra med en mjukstart efter semestern. 13 jobb denna vecka. Det är typ ett mer än heltidarna gör. Jag jobbar 85%. Tur jag är snabb. Och har en jävligsnabbabilder-lista på Itunes.
Men nu får jag å andra sidan gå hem!!!!!

fel fel fel

Det stod på yr.no att det skulle bli soligt och varmt idag. Jag tog på mig kjol och en tröja med olånga ärmar. Jävla yr.no.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Att bli avslöjad mitt i fredagsdansen


Körde lite fredagsdans här vid skrivbordet. Det är ju ändå freeedaaaaaag liksom. Helt plötsligt vänder jag mig om och då står vaktis och kollar. Och skrattar. Jaja. Kul att man kan roa någon så här dags på morgonen.
Fredag alltså. Nu köööööööööööööör viiiiiiiiiiiiiii!

2011-08-23

träningsvärken från helvetet

I lördags tränade jag mitt första gympass på 1 månad. I söndags kunde jag nästan inte gå. Min 87åriga pappa gick snabbare när vi var på stan. När jag skulle trycka på lysknappen för att tända lampan kunde jag nästan inte det för det gjorde för ont. Ni fattar va? Nästan den värsta träningsvärken jag varit med om. Så idag skulle jag börja träna med en grupp tjejer i mitt område. Idag är den första dagen som jag nästan kunde sätta mig på toan utan att ta hjälp av att hålla mot med händerna. Då ska vi göra ett slags test. Armhävningar, benböj, situps samt konditionstest med stepups. Det enda jag kan säga är att jag kommer inte ha mindre träningsvärk imorgon, samt att mina resultat bara kan förbättras de resterande 7 gångerna. Men imorgon. Aj.
Published with Blogger-droid v1.7.4

nyss

Published with Blogger-droid v1.7.4

sommar

Sol, värme, fika. Och utsikt.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Fuck

Jag har haft en alldeles för kort semester. Jag har inte glömt bort ett skit på jobbet. Kan alla snabbkommandon, alla steg i photoshop, alla lösenord. Fuck. Tillochmed tempot att göra bilder sitter kvar. Det är som om jag aldrig varit ledig. Detta kommer straffa sig i december. Var så säker...

2011-08-22

ska det va så här???

Intill började ettan idag. Fine. Men alla dessa papper som ska fyllas i och läsas senaste till på fredag. Whats whith that??! det är schema, matsedel, allergipapper, busskort, fritidsregler, fritidsschema, klasslista, kontrakt av olika slag... Behöver ta föräldraledighet om jag ska hinna fylla i allt...
Published with Blogger-droid v1.7.4

så måste det vara

Det inte bara ser ut som höst ute. Det luktar även höst. Då borde det vara höst va?
Published with Blogger-droid v1.7.4

jobbe

Så kom den då. Dagen då semestern är slut. Regnet öser ner som en bekräftelse på detta tragiska faktum. Jag vill inte gå ur sängen. En middag med syrran är det som räddar denna skitdag.
Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-08-21

När det tar slut



Jaha. Så var den här sommarsemestern över för den här gången. Den kortaste ledigheten på 7 år. 7 veckor. Vi brukar ha som kortast 12 veckor tillsammans allihopa. I år hade vi 5 veckor tillsammans och jag hade två veckor ensam med barnen. Mycket konstigt. Det känns verkligen som om det bara blåste förbi. Jag är INTE klar med ledigheten. Min kropp vill ha mer ledighet. Jag vill ha mer ledigt. Men jag får väl nöja mig med att titta på magiska sommarbilder och minnas alla härliga dagar med alla goa och fina vänner som vi varit med. Här kommer en bild från en av de bästa kvällarna som vi hade bara vi fyra i familjen. Tagen vid Grogarnsberget en vacker kväll där vi jagade björn, lamm och letade borg...

När jag vill ha lite pepp av mannen

Jag: Vad tror du om det här med Zumba då? Tror du det passar mig?
Mannen börjar dansa vad han tycker är perfekta zumbasteg.
Mannen: Det är ju inte så svårt...
Jag: Nä, men tror du det funkar för mig? Det är nog en himla bra träning..?
Mannen: Jo det är nog jättebra. För fruntimmer.

Pepp pepp pepp. Tack.

smärta

jävlar vilken träningsvärk jag har idag. Får skylla mig själv efter ett gymuppehåll i 4 veckor. Jag kan knappt gå! Ajajajajaj!
Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-08-20

Let´s Zumba!!! Eller..?


På mitt gym Balance(som är jordens bästa gym!) såg jag idag att de nästa söndag startar en klass med Zumba. Jag gillar ju att träna. Och så gillar jag att dansa. Det borde ju vara ngt för mig. Det är bara det att jag inte funkar så bra på tex typ arobicspass. Jag har LITE svårt att följa rörelserna ledarna håller på med. Jag är typ obekväm i såna situationer. Får prestationsångest och blir stelar än min mans ljumskar. Så jag VILL. Men KAN jag? Tror jag ska prova på på söndag. Så alla som vill se mig göra bort mig på Zumba på Balance kan ju leta sig dit. Ni känner antagligen igen mig på min likstelhet.

istället

Dricker jag en kopp Kalkstensdrömmar och tänker på Furillen och Kräklingbo och försöker känna sanden mellan tårna och solen som värmer kroppen!
Published with Blogger-droid v1.7.4

jag vägrar!

Sommaren känns långt borta idag. Jag vägrar acceptera att sommaren är slut och att hösten tagit över redan. Har alltid längtat till hösten, men i år bävar jag hösten. Jag ser inte fram mot den. Alls. Jag har semester i 2 dygn till. Klockan 12.00.01 på måndag får hösten komma, men tills dess; Nej tack.
Published with Blogger-droid v1.7.4

demokrati

I går när vi satt och hade fredagsmys började vi prata om skolan och om vad de ska göra där. Jag sa att de skulle lära sig en massa saker, typ bokstäver, matte, olika länder i världen, vad statsministern heter och sånt. Inti tyckte det var onödigt eftersom han vet att Statsministern heter Fredrik Reinfeldt. Sedan började han prata om att det finns de som vill ha makten för sig själva. Då berättade jag att det kallas diktatur och de som styr sådana diktatorer. Sedan sa jag att vi har demokrati. Och frågade om han visste vad det är. "Såklart jag vet! Det är när alla som bor i ett land får säga vad de vill och får tycka vad de vill. Och sedan får alla gå och rösta på de som de tycker ungefär lika som dej . " Jag kunde inte rå för det men jag blev mycket rörd och stolt när min lilla 7åring vet vad demokrati är.
Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-08-19

Jävlar i min lilla låda

Idag har vi haft fredagsdisco, fredagsplockning, nu är det fredagstaco och efter det är det fredagsfilm och fredagspopcorn. Jag tror aldrig vi har haft så mycket fredag som idag.
Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-08-18

Min man är ett geni

Jag tror han har kommit på varför jag har så jäkla ont i magen idag. Och varför jag haft det andra dagar också. Uttorkning. Igår gick jag drygt 36000 steg. Men drack som vanligt. fast det avr avrmt och jag dessutom solade och svettades. Idag har jag ont i magen som få och är dessutom helt torr i munnen. Googlade lite och det verkar stämma. Måste bli bättre på att dricka vatten!
Tack mannen. Imorgon ska jag göra frukost åt dig glatt. Inte för att jag är glad över att inte leva på 1800-talet. Utanför att du är så briljant!

rekord och orekord

I går slog jag personligt stegrekord. Idag har jag så ont i magen att jag nu ikväll varken kan stå, ligga eller sitta utan att det gör för jävla ont. Jag och min mage kommer nog aldrig helt bli vänner...

Glad kåt och tacksam

Mannen lagar mat.

Mannen: Duka bordet!
Jag: Nää. Jag ska bära bort en madrass.

5 min senare

Jag: Säg inte åt mig vad jag ska göra, det är ju inte så att maten är klar eller så. Jag hinner duka nu.
Mannen: Jag tycker du varje morgon ska tänka på att det inte är 1800-talet vi lever i och då vara så glad över det att du hoppar ur sängen och springer ner och gör frukost till mig!

Joroserru. Jag har ett fint modernt liv här på 2000-talet. Det hör ju alla.

Jag och Tom Hjelte

Jag berättade för min man att Tim Berg/Avicci börjat samarbeta med Leona Lewis efter att först varit inblandad i en låtstrid med henne. Min man är omäkta impad. Han jämför mig med Tom Hjelte. Det enda Tom och jag har gemensamt är att vi är adopterade. Thats it. Ibland är Mannen Mannen...

Efter Paris kommer Berlin kommer Rom

Japp. Nu är jag sedan ganska länge framme i Berlin. Och därför har jag och en kompis satt ett nytt mål: Rom. 197 mil fägelvägen. Vi börjar så snabbt som möjligt. I vår ngn gång eller kanske framåt sommaren bör vi vara framme. Då tar vi en cola till Rom(en). Några som vill gå av sig lite rosé och grillkilon som råkat samla på sig i sommar???? Och lägga grunden för beach 2012? Hör av er så får ni en inbjudan!

2011-08-17

Ibland landar man hårt

Efter tre underbara veckor på Gotland med och utan barn men hemmifrån. Långt långt bort från alla vardagens bekymmer. Och så helt plötsligt hemma. Och om bara ngr dagar börjar eländet igen. Jag älskar mitt jobb och mina kollegor, tro inte ngt annat. Men det här med att hämta och lämna och laga mat och städa, tvätta, matsäckar och gud och hans jävla moster känns inte bra. Det var så skönt med att vara borta så länge. Allt vardagligt blir lite lättare konstigt nog när jag inte är hemma. Ny miljö, utflykter, nya kompisar hela tiden, både för barnen och oss. Men detta. Mörker. Allt som behöver (helst) göras innan måndag kväver mig långsamt. Hojjar som ska besiktigas på andra sidan Sverige, träningar, promenader, inskolning, luncher, middagar frukostar, tvätt, uppackning, retiga barn. H-J-Ä-L-P fucking HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP!

Inte så tokigt

att sitta i solen på altanen och vila ut efter morgonpromenaden är inte fel hörrni. Resten av familjen sover och jag är mycket nöjd med att redan gått mina steg idag!
Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-08-16

Min nya hoj

Jag har köpt en hoj. Ett stort schabrak. En riktig penisförlängare. Bra kanske med tanke på att jag inte har en penis från början. Om någon vill ha en penisförlängare är det bara att maila så är den din för en inte allt för dyr penning.
Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-08-15

Olika leverne

I fyra dagar har jag levt i lyx. Hotellfrukost, trerätters lunch och trerätters middag med tillhörande drycker. Sällskapet det bästa och naturen omkring fantastisk. Därför känns skillnaden stor mellan fyra dagars lyxätande och en snabb burgare på Donken som vi tog igår ikväll. Eller kvällens middag som kommer vara havregrynsgröt med sylt.... Men det är ett privilegium att kunna ha möjlighet att äta så fin mat och ha det så fint någon gång då och då. Men som jag hört någon säga; bra tjejer ska ha bra grejer. ;)
Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-08-14

Partyt kom inte igång

Har fastnat i The Killing. Eftersom inte dansgolvet kom igång ikväll så blev det tidigt sänggående8alla var trötta efter cykelloppet på 2 mil samt kubbturnering och strålande sol). Mannen sover ute i en hängmatta. Jag kollar på ytterliggare ett eps av The Killing. Det fjärde idag. Sedan ska jag sova och dessutom ta en rejäl sovmorgon imorgon!

2011-08-13

Sol sol

Strålande sol! Efter frenetiskt cyklande i motvind i 2 mil softar jag i hängmattan. Jag ser havet. Att få ha det så här bra är nog kriminellt.
Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-08-12

Och lite sol på det

Ön gör mig inte besviken.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Kubb

Lunch ute och nu kubb vid havet. Semesta.
Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-08-11

Uppvärmd

Idag har det regnat. Och varit soligt. Och temperaturen har legat mellan 13 -17 grader. Nu är det sol igen och jag försöker värma upp mina kalla fötter i solen. Det går sådär. När det inte blåser är det helt okej. När det blåser är det inte okej. Brrr. Hösten gör sig påmind. Men det är väl dags. Skolan börjar ju snart. Och jobbet. Brrr.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Ny handväska

Efter apoteksbesöket fick jag en ny handväska. Snygg va?
Published with Blogger-droid v1.7.4

En spillra av en man

Mannen har skoskav av de nya skorna. Och i morse skar han nästan av sig egna fingertoppen. Så nu är vi på apoteket och köper skoskavsplåster och suturtejp. Dessutom närmar han sig 40. Det är inte lätt.
Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-08-09

Olika

Härom dagen frågade en av mina kompisar på fejjan om hon var tokig om hon köpte en handväska för typ 1000 spänn. K, här ser du min handväska. Inte kostade den 1000 spänn direkt. Funktionell kan man kalla den.
Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-08-07

Vad vill han egentligen?

Första veckan: jag stortrivs. Vi gör grejer med de andra familjerna och barnen. Mannen tycker vi har ett alltför högt tempo.
Andra veckan: vi gör lite saker pö om pö. Jag tycker vi inte är strukturerade. Alls. Mannen är jättenöjd. Jag tycker det är svårt att inte göra något när barnen är med. De blir snabbt osams om det blir ett vakuum.
Tredje veckan: (den som kommer) Barnen åker hem till mormor och morfar. Vi stannar kvar. Mannen börjar bli orolig för "att vi inte ska göra något." jag vill inte göra något, nu när jag bara har mig själv att tänka på. Inga barn som skrifter på mig så fort jag går på toan. Gå och läsa. Det är det jag vill göra. Och sova. Men helt plötsligt duger det inte för mannen att ta det lugnt längre. Hur ska han ha de egentligen???
Published with Blogger-droid v1.7.4

Promenad och städning

Laddar ner Patrik Sjöbergs Sommarprat i mobilen. Snart ska jag ut och gå. Sedan blir det storstädning av det fina hyrhuset på Gotland. Och kanske ett bad. Solen skiner och himlen är inbjudande blå.

2011-08-06

Nöjda

Bio och popcorn. Nu promenad genom stan till hamnen.
Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-08-05

LÄS!

1991: Lasermannen 2011: Anders Breivik | Kultur | Aftonbladet
Published with Blogger-droid v1.7.4

Alla sover

Utom jag. Som nyss kom tillbaka från en nästan 2 timmar lång morgonpromenad. Vid det här laget trodde jag nog att iallafall barnen skulle vara uppe... Tröttmössor.
Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-08-04

En vacker kväll

Först en favorit i repris, grillning vid havet. Sedan en liten promenad ut på en pir. Havet spegelblankt. Himlen lyckligt fin. Detta efter en fin dag på favvostranden. En dag att minnas kalla mörka vinterdagar.
Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-08-03

Skön semesterkväll

Ikväll ville Mannen ta ett kvällsbad. Sagt och gjort. Vi drog iväg till havet. Killarnar badade inte så mycket men det blev en stor manetjakt i det kvällsljumna vattnet.

Självklart jagade jag också maneter ett tag. Till jag kom på att jag kunde ta en ny header till bloggen...



I väntan på kvällsbadet

Snart ska vi till havet och ta ett kvällsdopp. Inamn alla hunnit till bilarna Solar jag lite. Med horn.
Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-08-02

Det kan inte bli vackrare. Gotland måste vara en av Sveriges vackraste platser.

Published with Blogger-droid v1.7.4

Det blev en tur till Fårö

Idag igen! Nytt väder nytt sällskap. Fårö visar sin finaste sida till. Barnen badar och vilar. Och jag har 3 veckor kvar av semestern.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Drömmen om semester

Det här är drömmen om semester, ditt där ingen telefon kan nå. Det här är nog så nära himlen som vi kommer nå.
Ett stort hus med massor av leksaker och en vindstilla sommarmorgon med klarblå himmel.
Published with Blogger-droid v1.7.4

2011-08-01

Isn't it ironic?

Vädergudarna jävlas. Strålande sol och klarblå himmel. Jag tycker synd om familjen som måste lämna ön idag.
Published with Blogger-droid v1.7.4