2011-03-30

det enda positiva är

att det går snabbt att äta.
Published with Blogger-droid v1.6.8

årets gourmetlunch

Mums!
Published with Blogger-droid v1.6.8

Jag kan bara hoppas

att Rikard Palm får rollen i den amerikanska produktionen av Salanderfilmerna!
Med tanke på hans uttal av earthquake så kan det bli riktigt riktigt bra!

jisses

Efter en natt full av spring mellan barn som drömt mardrömmar om Löss(!) kollade jag vädret på mobilen. På söndag ska det bli 14 grader varmt! Å andra sidan stod det att det är -3 nu när termometern ute visar -8.... god morgon hur som!
Published with Blogger-droid v1.6.8

2011-03-29

Checkpoint: Maastricht

Om 700 meter är jag framme i Maastricht. Maastricht är Nederländernas äldsta stad. Ca 120 000 människor bor där. Den 7 februari 1992 undertecknades ett av Europeiska Unionens fördrag mellan dess medlemsländer. Jag har gått 120,3 mil. Eller enmiljonsjuhundrasjuttitusensexhundrafemtiofem (1770655)steg. Jag har 34 mil kvar. Sen är jag framme. Om jag i snitt går 9,4 km/dag (vilket jag ligger på) så borde jag vara framme om typ 36.170212 dagar. I början av Maj då. Typ. Hur går det för er andra då?

Skrattar först som skrattar sist

När jag kom till Inti och skulle hämta honom kliade han sig i huvudet. Keiru kliade sig i huvudet imorse. Börja ana oråd. Kollade i håret. Och såklart. Hittade tre stora jävla löss som kravlade omkring. SUCK. In i bilen, till dagis. In på dagis, kollade Keirus hår. Fullt med gnätter. KUL. Not. In i bilen till apoteket. Hem. In i badrummet och avlusning och luskammning i nästan två timmar. In med alla barnens sängkläder i tvättmaskinen. Keiru sov hos oss i natt, ut med alla våra sängkläder. Mat ja. Just det. Blodsockernivån på noll. Funderar på pizza, men gör varma mackor. Äta. In med kläder och mössor till tvättrummet på kö att tvättas. Bädda barnens sängar. Lägger barnen. Dukar undan. Hoppas jag inte fått löss. Ler inte längre så himla mycket. Är trött som ett slakt(som mannen säger). Nästa tisdag ska jag göra om avlusningsproceduren. Ser verkligen fram mot det. Då ska jag köpa pizza på väg hem innan avlusningen. Så. Hur har eran dag efter jobbet varit?

jag gillar folk som ler

Ser jag någon som ler börjar jag också le och känna mig glad. Jag gillar människor som ler. Ler inte ni när ni ser en glad Z??!
Published with Blogger-droid v1.6.8

2011-03-28

fy fan vad det är bra med sommartid

Klockan är 19. Det är ljust. Det känns inte som om jag borde gå och sova. Jag älskar ljuset.
Published with Blogger-droid v1.6.8

solen tittar fram

Tack kroppen för du är helt knäpp... värmereaktion över hela kroppen....
Published with Blogger-droid v1.6.8

precis vad jag ville se när jag rullade upp gardinen.

Nysnö.
Published with Blogger-droid v1.6.8

2011-03-27

utflykt

Först frukost, tvätt, disk, städning, kastning av papper och kartonger. Sedan aquaria och nu djurgårdsfärjan!
Published with Blogger-droid v1.6.8

2011-03-26

våffelfest!

Vi körde våffeldagen idag istället. Vi hann inte igår. Och idag hade jag lite för mkt tid. I allafall tyckte nog den sista lilla Våfflan det...
Published with Blogger-droid v1.6.8

ren och skär lycka!

Hämtade ut mina nyklackade favvoskor igår. Det är löjligt, men jag kände verkligen en genuin glädje när jag fick tillbaka dem! De är så fina!
Published with Blogger-droid v1.6.8

2011-03-25

nu ska barnen inte ta pandemrix

När jag läser detta är jag verkligen så himla nöjd med att vi valde att inte vaccinera barnen. Aftonbladet: Inget Pandemrix till barn
Published with Blogger-droid v1.6.8

2011-03-24

Säger ringsignalen på mobilen något om vem man är?

Jag har "Baksmälla" med Petter och September.
Jag valde den för att jag gillar låten. "Moget" sa Mannen.
Jag tror inte att jag vill att den ska säga ngt om mig även fast den gör det.
Den är inte ett stejtment. Tror jag.

Vad har ni?
Varför valde ni den?
Vill ni att den ska säga ngt om er?
Är den ett stejtment?

Dance or die

Idag är det en sån dag.

najs med tid

på morgonen! Då hinner vi spela spel innan dagen kickar igång!
Published with Blogger-droid v1.6.7

2011-03-23

Torskarna tycker synd om sig själv

Men seriöst. Männen som köpt sex som Uppdrag Granskning pratat med om deras sexköp tycker synd om sig själv. De mår inte bra efteråt. De har familjer. De kan inte prata med ngn om det.
Jag vet inte, men de har gjort ett val. De får inte så mycket sympatier av mig faktiskt.

mina glammigaste dojjor

Mina stövletter är på omklackning, mina converse läcker in vatten, de är helt dyngsura från igår. Därför har jag mina allra mest glammiga, femenina skor på mig idag. Det var dem eller gummistövlarna. Vet ju alla att Dr Martens passar bäst med en tunn tunika med broderier på.
Published with Blogger-droid v1.6.7

Att ta en kalldusch

Nackdelar: det är inte skönt.
Fördelar: det går fort.
Published with Blogger-droid v1.6.7

2011-03-22

nu jäklar är det vår

Det säkraste vårtecknet av alla: jag fick en allergisk reaktion mot värmen. Jag är alltså allergisk mot min egen värme. Och min egen svett. Så nu är det vår! Och imorgon ska jag ta på mig lite tunnare kläder....
Published with Blogger-droid v1.6.7

sweet!

Published with Blogger-droid v1.6.7

livet

Just idag känner jag mig så pigg, stark, glad och bäst! Älskar solen, värmen och livet!
Published with Blogger-droid v1.6.7

vår!

Published with Blogger-droid v1.6.7

seriöst

5 plus. Fantastiskt!
Published with Blogger-droid v1.6.7

god morgon!

Mot gymet!
Published with Blogger-droid v1.6.7

2011-03-21

imorgon är en annan dag

därför säger jag tack och god natt!
Published with Blogger-droid v1.6.7

men åååå!

Trinny och Susannah stylar om Sverige - Trinny och Susannah stylar om Sverige - tv4.se
Jag vill också träffa Trinny och Susannah! Undras om alla avsnitt är inspelade redan. Annars kanske jag kan stalka dem!?
Published with Blogger-droid v1.6.7

känslan att se klart

är skön. Speciellt efter att rutan nästan varit helt igengrodd...
Published with Blogger-droid v1.6.7

När sjukhus gör misstag

Läste vad Sus berättade om bekanta till hennes familj råkat ut för. För ngr veckor sedan hamnade min plastsvärfar(barnen har ju tre farfädrar vilket gör att jag åtminstone har två svärfädrar.)på sjukhuset i just Gävle. Han fick en stroke och på det fick han hjärtproblem(hjärtat stannade i stort sett) så han hamnade på hjärtintensiven. Där någonstans bestämde vi oss för att åka upp och hälsa på. När vi kom in på hans sal så skulle han just få medicin. Ngt han och hans syster motsade sig vad gällde tabletterna. Förra gången hade han fått en annan färg och dos på tabletterna. Samt helt annan medicin. De frågade efter vem som ordinerat tabletterna, vilken läkare. Sköterskan svarade att det var rätt tabletter och att det var svärfars läkare som ordinerat dem. Men hon gick inte och kollade. Efter lite tjafs framochtillbaka så gick hon iallafall iväg och kom tillbaka och sa att det var rätt. Svärfar tog en tablett och svalde den, men han syster var inte helt övertygad om att det var rätt. När han precis tagit den andra tabletten kommer sköterskan in i rummet igen, röd om kinderna och säger att det blivit fel. Att det inte alls var hans medicin. Alls. Som tur var hade svärfar den andra tabletten bara under tungan och han lyckades spotta ur det mesta av den. Därefter kom ytterliggare en sköterska in och bad om ursäkt för att de gjort fel. Nu var det ingen farlig tablett han fått i sig för honom. Den var blodförtunnande och de skulle kolla honom extra under natten då han redan fått den tabletten tidigare under dagen. Men tänk om det varit en pulsnedsättande. Han som låg där för han tappat pulsen helt. Min man och jag kollade på varandra och undrade hur många gånger sånadär grejer sker på sjukhus varje dag. Och hur många gånger folk dör av misstag med mediciner. Det får ju inte ske, men jag tror det sker oftare än vad man tror. Människor gör misstag hela tiden. Ibland råkar jag knäppa av kameran fast jag inte skulle. Ibland får jag oskärpa. Men mina misstag skadar eller dödar ingen tack och lov. Det är läskigt att andras misstag kan leda till döden.

2011-03-20

jaha da fick vi lite mer skräp

Mamma hade, trots att jag vänligt men bestämt tackat nej, tagit med sig överblivna fula örngott. Jag tackade tack men nej tack. Igen. Då kom barnen. Och ville ha dem. Direkt. Jippie. Så nu har barnen dem på sina 4 kuddar. Vad fint. Tack barnen. Tack mamma.
Published with Blogger-droid v1.6.7

middag och efterätt

I ett. Våfflor. Enkelt. Gott. Och helt enligt tallriksmodellen.
Published with Blogger-droid v1.6.7

vad var det jag sa?

De är här.
Published with Blogger-droid v1.6.7

Tid och mamma

Mamma och pappa ska komma och hjälpa till med hämtning och lämning ngr dagar då mannen dragit till fjälls med kompisarna och de sista äggen.
Jag sa åt mamma att de tidigast kunde komma kl 14. Svärfar har bott här i helgen så jag ville ha en liten timme att landa på mellan besöken. Ska vi slå vad om att mamma och pappa är här inom 20 minuter? De är såna bara. Snälla. Men lyssnar inte på vad jag säger.

kan nån släcka lampan?

Tydligen inte.
Published with Blogger-droid v1.6.7

2011-03-19

Nämen det blir ju aldrig som man tänkt sig

Ni vet den där feelgoodfilmen jag tänkte tvinga på svärfar. Den visade sig vara helt fel synkad i både text och ljud. Så den skippade vi. Kollade snabbt genom filmförrådet och såg att Babel var en film jag minsann inte sett. Så vi satte på den. Och den var ju ingen feelgoodfilm. Den var mera en "menvafanmåstedegörasåattdetkommergååthelvetehelatiden"-film.
Men imorgon tror jag att jag har fixat till det så att jag och Julia kan ha en dejt på kvällskvisten!

Vem tog årets bild egentligen? Eller vilka kanske är mer berättigad fråga...

Var det Paul Hansen som tog Årets Bild bilden? Eller var det Nathan Weber? Eller kanske någon av de andra 7 fotograferna?

När mannen inte är hemma dansar katten på bordet... Eller hur det nu var.

Mannen har dragit till fjälls med kompisarna och jag är ensam hemma med svärfar och barnen. Då passar jag på. Att ladda ner en Julia Roberts film som jag ska tvinga svärfar att se på. Men det vet han inte om än. Lyckliga svärfar!

på skattjakt

Förra helgen var vi på skattjakt i stan. Idag höll vi oss till våra egna hoods. Dock var det för mycket snö än, så vi hittade inte skatten. Vi får ta cyklarna i april och hitta skatten då! Men en liten utflykt blev det ändå!
Published with Blogger-droid v1.6.7

2011-03-18

jag har bestämt mig

Jag ignorerar snön som faller som en vit vägg utanför. Då finns den inte. Eller hur?
Published with Blogger-droid v1.6.7

Jag har ju undrat

SVT har tagit hem sina korrar från Japan, SR har sina kvar. Jag har funderat de sista dagarna hur de tänker med tanke på alla rapporter som kommer om att det är ganska risky att vara i Japan just nu...
Här bloggar utrikeschefen Per Eurenius om varför de har sina korrar kvar. Vilket jag egentligen tycker är bra. För rapporteringen blir ju bättre med absolut närvaro.

torsk på torsgatan

Aftonbladet: M-politiker fast i sexköpsrazzia
En moderat riksdagsman åkte fast med en prostituerad i en taxi. Nu säger han att han var klantig i världsklass när han ERKÄNNDE sexbrott. Han hade ju inte "hunnit" hem m henne... Det faktum att han faktiskt plockade upp en prostituerad på stans mesta sexköpsgata verkar han inte reflektera över så mycket.
Published with Blogger-droid v1.6.7

2011-03-17

Två toppensaker

Saker man vill att ens man säger åt en i telefonen.
* Nu har det slagit runt i huvudet på dig! (kan jag rå för att han idag, två dagar efter Nate Dogg dog upptäckte det??! Hallå S-E-N!)
* Va vill du??! (kan jag rå för att jag blir lite stressad när jag vet att han kommer bli irriterad när jag inte kommer på vad jag ska fråga om??!)

Gärna med irriterande röst.
Undras varför jag nästan slutat ringa hem. Hmm?

fett mätt

Pizza till lunch. Har nog inte hänt på 11 år. Å andra sidan hände det väldigt ofta då.
Published with Blogger-droid v1.6.7

2011-03-16

Snö och jävligt

Såg väderprognosen nyss. Minus och 10 cm snö ska det bli i morgon eftermiddag och fram till helgen. Jippie. Den där våren är svårflörtad....

Bajs är inte najs

Nackdel 2 med våren (1-ishalkan) är all hundbajs som hundägarna inte plockat upp under vintern, men som nu tinar upp. Och även luktar just BAJS! Fy vad äckligt det är! Och fy på alla hundägare som INTE har plockat upp vad deras hundar bajsar ur sig under vintern!

ödet?

Idag var Inti och hans klass i stan för att kolla på ngn symfoniorkester. Jag visste att de skulle vara på nybrokajen någonstans och att de åkte in vid 9 i morse. Så när jag åker vid strandvägen vid 12.20-tiden kollar jag lite extra noga och vilka kommer och går över vägen vid Dramaten?! Jajemen! Inti och hans klass! Är inte det ett lustigt sammanträffanden så säg!
Published with Blogger-droid v1.6.7

en halvkompromiss

-11 i morse. Valde vinterstövlar istället för conversen. Men jag vägrar byta tillbaka till vinterjackan!
Published with Blogger-droid v1.6.7

2011-03-15

nackdelen

när det smälter är att det på sina håll är glashalt. Var som bambi på hal is på väg till pendeln. Men å andra sidan är inte converse de bästa vinterskorna....
Published with Blogger-droid v1.6.7

Checkpoint: Bremen

Ni vet Parispromenaden. Nu har jag kommit till Bremen i norra Tyskland. Bremen är en 1200 år gammal Hansastad.
Så nu har jag gått 108 mil om 2 km, vilket innebär 1586791 steg. Jag snittar 9,5 km/dag sedan starten den 22 november.
Fru Gårman har dessutom gjort denna fina peppsång till oss Parisare!

2011-03-14

Jag är nog som ett gråkort. Egentligen

Just nu är jag svart eller vitt i ganska mycket. Antingen är det housemusik tills huvudet sprängs i bitar. Eller så är det P1. Antingen är det Mello eller så är det Thåström. Vem är jag? Någon mittemellan kanske.

2011-03-13

kolhydratladdar

För veckan. Varm mjölk och skorpor. En smak av barndomen!
Published with Blogger-droid v1.6.7

missförstå mig rätt

Denna helg är den första på en månad som vi inte har besök av våra föräldrar. Och det är så skönt att vara ensam m bara barnen. (Mannen jobbar). Vi har det så bra tillsammans. Lite lek, lite städande, lite häng. Ingen att visa hänsyn till. Vi gör vad vi vill. Så skönt.
Published with Blogger-droid v1.6.7

2011-03-12

allt ljus på mig

Idag är magen bra. Barnen är snälla och glada. Vi är på stan. Jag har köpt en ny vårjacka m 400 kr rabatt. Solen skiner. Life is fuckin good idag!
Published with Blogger-droid v1.6.7

allt ljus på mig

Idag är magen bra. Barnen är snälla och glada. Vi är på stan. Jag har köpt en ny vårjacka m 400 kr rabatt. Solen skiner. Life is fuckin good idag!
Published with Blogger-droid v1.6.7

2011-03-11

jämställdhet?

Blev så himla trött på känslan av att jag tvättar 75% av gångerna så jag bestämde mig för att föra statistik. Mannen bestämde sig då för att göra egna små anteckningar... Höll på att fnissa ihjäl mig när jag såg dem! Fast det hade varit bättre om han hade masserat min mage istället med tanke på att jag nästan svimmade idag av ont i magen....
Published with Blogger-droid v1.6.7

2011-03-10

Trött kollega

Kollegans telefon ringer. Kollegan är mycket trött. Svara på rutin...

Kollega: Hej Älskling!
Kollega: Men jag kollade inte att det var du! Vilken tur att det var du så inte växeln kopplat in ngt annat samtal!

Det här med Britneys video



Jag gillar ju som bekant Britneys ganska nya låt HIAM. Småsåg fram mot att se videon till som Jonas Åkerlund regisserat. Det visade sig dock vara en stor besvikelse. Den är bara rörig och jobbig att titta på för en tant i min ålder. Snabba klipp, blinkande ljus... U name it. Men då hittade jag denna sajt. Och nu känns allt MYCKET klarare!

2011-03-08

livet på en pinne

Ljus, värme och en klarblå himmel. Det enda som saknades idag var solbrillorna.
Published with Blogger-droid v1.6.7

2011-03-07

Rätt beslut

När jag läser denna artikel i Aftonbladet känns det så bra att ha valt tunnelbanan i morse istället!

så jävla fult

Resumé: Rasister attackerade Jan Helins bostad efter gårdagens agendadebatt mellanAftonbladets utgivare Jan Helin och SDs Björn Söder attackerades Helins bostad av rasister. Fy för fan för dem! Hot mot demokratin och det fria ordet!
Published with Blogger-droid v1.6.7

Tvillingfördel

Uppenbarligen finns det tvillingfördelar. Dock vet jag inte om jag skulle utnyttja den på det viset. Jag står nog på Rongedals sida i denna frågan.

snälla du som ställer vassa knivar

med eggen uppåt i diskmaskinen. Sluta m det!
Published with Blogger-droid v1.6.7

Ja då börjar det snurra i ekorrhjulet igen då

Måndagarna börjar alltid med att jag är ganska pigg och full av energi. Tisdagarna håller det i sig. Onsdag em börjar jag känna mig sliten. Torsdagen är den värsta dagen då jag jobbar 08-21. Och fredagen när jag sedan börjar 07.30 bara liksom är tills jag på eftermiddagen däckar på soffan efter att ha hämtat barnen.
Då köööööööööööööööör viiiiiiiiiiiiiiiiii!

2011-03-06

vet ni vilket år era barn är födda?

Det visste inte pappan som skulle lämna sina barn på barnpassningen på gymmet.
"Född? Hmm..2002 tror jag. Xx när är du född?"
Borde man som pappa inte veta det?
Published with Blogger-droid v1.6.7

2011-03-05

Heja Sverige!

Foto: Andreas Bardell/Aftonbladet

Alltså den här bilden är helt sjukt kul! Om det fanns en gillaknapp under bilden skulle jag trycka på den. Heja Sverige!

Hurra för väldens bästa Inti



Imorse klockan 10.11, precis när kalaset börjat var det 7 år sedan min lille pojke ploppade ut ur magen och in i den här världen. 7 år sedan. Tiden har rusat iväg. Nu sitter han här hos mig 7 år senare och är den vackraste, klokaste och bästa i hela världen! Grattis min finaste Inti! Varför Inti undrar ni? För att han ska få en del av mitt arv med sig. Inti är på indianspråket quechua som snackas i Ecuador och betyder sol. För det är han. Min sol!

2011-03-03

Rena mörkret

Jag kör bil som en gud. Närå. Men jag kör mycket bil. Jag har alltid kört mycket bil i jobbet. När jag bodde i de östgötska skogarna körde jag som en gud(hahahahaha) nätterna genom i skogarna. Men nu efter snart 15 år i Stockholm är jag helt oduglig på mörkerkörning. I kväll var jag i Gustavsberg och då var det ngn mil i total mörker. Och jag körde som en sopa. På riktigt. Jag tyckte tillochmed det var läskigt att köra i mörker. Men efter att ha jobbat i Stockholm i över 10 år och kört bil i stort sett varje dag har jag aldrig krockat! Peppar peppar ta i trä(tar i mig själv)!!! I alla denna jävla trafik och inte en ända olycka! Knappt så jag vågar skriva det. Men shit vad jag suger på mörkerkörning....

matchande

Published with Blogger-droid v1.6.7

det roligaste en morgon

Är inte att plocka ur diskmaskinen. Men en fru gör vad hon måste....
Published with Blogger-droid v1.6.7

2011-03-02

Vinnaren?


Kollade först Saades Popular och sedan Dannys In the Club. Asså Danny sopar ju golvet med Saade i framträdande. Och låt. Och jisses vad Danny kan dansa!
Kolla!

sus!

Nu är du avundsjuk va? Och i lördags var jag på Clas Ohlssons!
Published with Blogger-droid v1.6.7

Schysst Pyret

I Söndags var jag med i Aftonbladet som Sus så snällt berättade på sin blogg. I dag fick kollegan Pyret syn på tidningen och kommenterade repet med följande kommentarer(på trollhättsk dialekt):

"Meh, du är en sån jävla linslus!"
"Äre ett modereportage??!"
"Kolla härrå, Z, står lite coolare och tuffare mot väggen än sin syster. Här står jag och är cool liksom..."

Jaha ja... Yttrandefriheten är överdriven tycker jag.

-10

Nu är det kallare än för 2 timmar sen. Ska det va så?
Published with Blogger-droid v1.6.7

-9

När kommer den där våren egentligen? Fast -9 är bättre än -20.
Published with Blogger-droid v1.6.7

2011-03-01

GW

Alltså han är ju en rolig snubbe GW. Jag gillar att kolla på Veckans Brott för att höra hans analyser om misstänkta och brotten. Hur roliga uttryck som helst! Inte missa!

I väntan på Veckans Brott

Kollar jag twitter och konstaterar återigen att det är mkt roligare m twitter än facebook.
Jag fäljer mer än gärna fler på twitter så om ni är där, berätta gärna det så jag kan följa er!
Men snart börjar veckans brott alltså. Och då somnar jag som en bebis i soffan!

semlor till frukost..

Förvånande gott...
Published with Blogger-droid v1.6.7