2010-08-31

NyBakat!


Ser fina ut. Luktar gott. Får se om de är goda också... Imorgon blir det pajer. Och kanske en limpa.kanske.

Det var bättre förr

När jag var liten i min lilla by behövde jag aldrig låsa min cykel. Det var så självklart att ingen skulle väl sno den heller. Idag när Inti och jag kom fram till skolan insåg vi att låset till hans cykel var hemma. Naiva jag tänkte att det går bra ändå och parkerade cykeln bland alla andra 100-tals cyklar. När Mannen skulle hämta Inti så var cykeln borta. De spanade omrking lite och hittade den lite längre bort. Fastlåst i en annan cykel. Efter mycket detektivarbete kom det fram att en större kille i typ femman hade cyklat omrking på Inits cykel hela dagen för att sedan erbjudit en annan kille att köpa den. Den kille skulle tänka på saken. Och låste då fast Intis cykel i sin. Så ingen annan skulle köpa den under tiden.... Smart. Tillslut hittades den eventuelle köparen och låste upp låset så Mannen och Inti kunde få med sig cykeln hem. Vilket litet äventyr på tisdags eftermiddagen. Och här i storstan får jag inte vara så naiv. Uppenbarligen. Inti går i en stor skola med över 600 elever. Klart att det finns tjyvar och banditer där.

Lite hemmagjord


Musli!

Lycka


Är att få cykla med sin stora lilla 6-åring till skolan en kall solig morgon.

2010-08-30

Nu har det slagit över


Jag har gjort sylt och pysslat och gjort kort. Nu får det räcka med tjeckhet för idag. Annars kan någon tro att jag är förortens martha stewart!

Husmorsvecka

Den här veckan hade jag vikt åt att sitta och göra fotoalbum. Tyvärr har jag inte hunnit framkalla bilder för taggningen och utrensningen av alla tusentals bilder tog så lång tid att jag tappade inspirationen när jag väl var klar. Jag slängde dock över 1300 bilder. Nu planerar jag istället för en riktig husmorsvecka. Jag ska göra en massa mat för att trycka in i frysen till de dagar jag kommer hem från jobbet och är HELT slut. Och så ska jag baka bröd också. Eller jag planerar att göra allt det här. Men iochmed att jag skriver det högt på bloggen hoppas jag att de ger mig en spark i röva så jag verkligen gör det. Husmorsvecka alltså.

Jag är totalt förvirrad


Det var inte jättelätt att gå direkt från hjärna av i över 2 månader till hjärna fullt påslag på jobbkurs. Total förvirring råder just nu.

Roligt teckning om SD

En serietecknare från Göteborg Joakim Nilsson har gjort denna mycket roliga teckning angående Sverigedemokraterna.

Näärå


Bara svampar jag inte kunde låta bli att plocka på min långpromenad!

Vad har du i fickan jan?


Är det en jättebanan?

2010-08-29

Var det ett klipp eller otroligt dumt?


En dag i början av sommaren ringde någon som ville sälja tvättmedel. Hon hade fått mitt namn och nummer av Syrran. Tack Syrran. Just den dagen var jag trött så jag sa ja. Dealen var att jag fick(köpa)tvättmedel som räcker i 18 månader. Just den dagen tyckte jag det lät bra. Att slippa tänka på tvättmedel i ettochetthalvt år. Nu är det ju bara att tvättmedel som ska räcka i ettochetthalvt år är ju en ganska stor mängd tvättmedel. Så istället för att bara då och då(när jag tvättar var 3e vecka) tänka på tvättmedel tänker jag på det varenda dag. För förpackningen är så megastor att den bara är i vägen hela tiden. Så var köpet smart eller inte så smart? Jag skulle inte rekommendera det till någon annan. Så jag antar att det inte är smart. Alls. Tack Syrran för du tipsade om mig.

Modeblogg


Jag har köpt nya jeans inför jobbstarten. Snygga va? Jag har inte köpt kläder på jc sedan jag var 15 år, men nu slog jag till. En begynnande 35-års kris kanske.

Jag vill tacka livet

Jag är i köket och plockar undan i köket samt tvättar en maskin 60 kulört. Och bloggar. Småkillarna spelar Star Wars i vardagsrummet och vill inte vara olika gubbar och bråkar om det. Mannen har dragit iväg till crossbanan. Detta är livet. Jag är mitt i det. Här och nu. Tack.

2010-08-28


Tänk vad jag gillar att gå i skogen och leta svamp eller bär. Att dessutom få göra det med barnen är jätteroligt. Vi hittade några svampar och hade det jättebra. Men nu är den gamla mamman trött. Vi åkte efter 9 imorse och kom hem strax efter 15. I 45 min fick jag traska runt med Keiru på axlarna. Tror jag ska masa mig ut på en promenad för att kanske få lite energi. Eller falla halvdöd ner i soffan och inte komma upp mer idag.

Lördagsmorgon

Datorn är okej igen efter en natts torka. Sönerna får spela Wii igen efter en veckas avstängning. Snart är det frukost och sedan ska delar av familjen, oklart vilka dock, åka med Söderorts svampsällskap och plocka/leta svamp. Eller iallafall traska runt i skogen, få goda råd och fika i skogen.

2010-08-27

Imse vimse spindel


Helt plötsligt händer det. En stor bamsespindel kommer krypande över golvet. Ni vet en sån där löjligt stor som nästan inte finns i sverige. En hårig en. Blä. Nu blev han eller hon hemlös. Den behövde iallafall inte dö. Jag vill ju ha fint väder imorgon.

En jävligt dålig kombo

Barn, laptop i knät, popcorn och vatten i mugg. Jag tänkte snabbt när jag gav honom vattnet att det nog inte var så bra. Det var det inte heller. Får väl leta reda på en hårfön och försöka hårföna den torr? Och kanske om jag har tur så blåser saltet bort samtidigt. Och så har jag lärt mig en rejäl läxa. Att lyssna på mina egna tankar. De är inte så dumma trots allt. Japp. Fredagsmys my ass.

Premiär


Det är flera premiärer idag. Inti fick sin första veckopeng idag efter en vecka där han skött sina sysslor prickfritt varje dag! Se så glad han blev när han fick sin peng!

Toy story 3


Det är inte bara barnen som ser fram mot dagens biopremiär av den nya toy story-filmen. Jag har höga förväntningar då jag gillar de andra 2 jättemycket! Mannen kunde inte hänga med men eftersom vi redan hade 4 biljetter så fick inti bjuda med en kompis istället. Mannen? Han spelar brännboll med pekka heino istället.

2010-08-26

Befriande inlägg i adoptionsdebatten

I dagens DN fanns en artikel om Mary Juusela, en adopterad tjej som skrivit en bok om adopterade. När den statliga utredningen "Adoption-till vilket pris?" kom ut 2003 kände jag inte alls igen mig. Jag var aldrig mobbad, eller självmordsbenägen, underpresterade inte i skolan eller behövde psykologhjälp pga av min adoption. Jag var en glad, normal tjej som inte speciellt reflekterat så mycket över att jag var adopterad. Jag älskade mina föräldrar och var så älskad att det är löljigt av dem. Jag hade knappt mött någon rasism i samhället. Jag hade inga större behov av att söka reda på mina biologiska föräldrar. Jag var nöjd och glad med livet jag hade. Därför blev jag lite illa berörd av rapporten som jag verkligen kände INTE talade för min situation. När vi bestämde oss för att försöka skaffa barn var adoption ett självklart alternativ om vi inte kunde få egna barn. Vi började spara pengar till bebissaker när vi bestämde oss att skaffa barn och om det inte gick med biologiska barn skulle pengarna istället gå till en adoption. Jag blev illa berörd av rapporten. Jag har haft och har det så löjligt bra som adopterad. Jag ser mig som vilken svensk som helst. Därför blev jag så glad idag när jag läste om Marys bok "Adoption-banden som gör oss till familj". I den har hon intervjuat 29 familjer om adoption som ger BÅDE positiva och negativa upplevelser angående adoption. Nyanserat. Det är bra.

Filmkoma

Keiru krånglade vid middagen, vi vet ju hur många köttbullar han orkar äta och inte är det 8 stycken iallafall. Vi försökte säga det, men han vägrade ta bort några. Så det slutatde med att han fick sitta kvar och trycka i sig de där köttbullarna. Det tog ett tag men sedan fixade han dem och fick hoppa in i vardagsrummet och kolla på film med Inti. En kvart efter han satt sig nära nära sin storebror utbrister Inti förvånat: "Har ha ätit upp sin mat redan???!"
Snacka om att hamnat i filmkoma....

2010-08-25

När andan faller på


Då gäller det att passa på. Hösten innebär en hel hög med födelsedagar. Tänkte förbereda mig lite. Det är aldrig fel att vara ute i god tid.

Så mycket info


Nu i början av terminen blir vi överösta av en massa papper med en massa info. Nu har jag suttit och fyllt i 2 olika kalendrar alla tider som dagis och fritids har eller inte har olika grejer på. På så vis hoppas jag slippa ringa andra föräldrar klockan mitt i natten och vara förvirrad.

Ät ungar, ät!


Mannen fick för sig att göra chokladbollar igår kväll. Till råga på allt är de dödligt goda! Som tur är kom barnen hem och äter ett gäng av dem! Så slipper jag gå runt och ha Karraktär.

Valanalys

Jag är hemskt ledsen men jag tror verkligen sossarna och det gröna blocket kommer få det tufft. Jag tror det hade gått bättre med någon annan (tex Maria Wetterstrand) som statsministerkandidat. Frippe ger liksom ett mer säkert och seriöst intryck än Mona. Jaja. Så kan det vara. Kom ihåg var ni hörde det först från. Men om alla röstar på MP istället för S kanske Maria har en chans???

Inte matt


Inti har alltid varit nyfiken på schack. Vi har spelat det lite då och då men det är ju inte helt enkelt. Men nu verkar han ha fattat hur alla pjäser rör sig. Men fortfarande är han mest sugen på att ta flest av mina pjäser, inte att jaga mig till schackmatt. Men det kommer!

2010-08-24

Myggen hindrar mig

Jag har varit ute och gått. Hösten doftar. Skogen lockar på mig. Jag vill lägga mig ner i den gröna vackra mossan, blunda, andas, lukta och lyssna på skogens tystnad.

Nu straffar sig min långledighet

Eftersom vi har en lååååång sommar tillsammans hela familjen så kostar det ju också genom att vi tar föräldraledigt=mindre pengar. Denna sommar har jag ledigt i 12 veckor sammanlagt. Nu verkar det inte som om det här med utbetalningarna från försäkringskassan går så bra. I lönekuvertet denna månad står det UTBETALNING 0 kr.
Så därför försöker jag ringa till försäkringskassan och kolla hur länge jag behöver klara mig på de 100 kronor jag har kvar på kontot. Har ringt flera gånger och inte kommit fram. För de är överbelastade. Nu kom jag fram. Jag har nummer 358 i telefonkön. Jippie. Vad roligt. To be continued.

2010-08-23

Är totalt slut efter första dagen i skolan

Det är jobbigt att börja skolan. Även för en mamma. Oron för att det inte ska gå bra, eller kanske mer viljan att det ska gå bra för Inti knycker energi. Är faktiskt HELT slut. Inti såg hemskt sammanbiten ut hela tiden, men så fort han fick ögonkontakt med oss glittrade de mörka vackra ögonen av glädje och stolthet. Båda barnen somnade innan 20 ikväll. Ja herregud vad tiden går. Skolan. Ungen har börjat skolan. Det känns så hissnande på ngt sätt. Ungefär som när jag åkte upp i fritt fall. Kittlande spännande för jag inte har kontroll. Och lätt illamående för jag vet att det kommer suga till rejält i magen när det blir fritt fall. Roligt och otäckt på samma gång liksom. Första kontrollen är släppt om mitt underbara barn. De första stapplande stegen mot frihet och vuxendomen är nu tagna. HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP!

Nervös


Inti vaknade strax efter 6 imorse. Idag börjar han nollan. Både mamman och han är lite spända på hur det ska vara idag.

2010-08-22

Mums!


Idag skördade jag de första egenodlade tomaterna! Gud vad goda de är.

När jag jagade sverigedemokrater

Imorse såg jag helt plötsligt hur en vithårig man gick i snabb takt förbi i vårat lilla område. Började ana oråd. Jovisst stoppade han i något i grannarnas brevlåda. Jag gick genast ut och som jag trodde. SDkuriren. Vill INTE ha en massa dravel från Sverigedemokraterna. Så jag stövlade iväg efter dem med tidningen i högsta hugg för att ge tillbaka deras tidning. Hittade dem och sa att jag absolut inte vill ha deras dumma tidning och de tog muttrande tillbaka den. De såg nästan lite rädda ut.... Kanske såg de mina mörka ögon som sköt små blixtar av ilska? Rätt åt dem!

Hattarna av


Gammeln har tagit oss. Nu går vi och sover.

2010-08-21

Kräftskiva


Och tänk snapsarna sätter sig inte i benen än. De går bara rakt upp i huvudet. Får väl fortsätta tills de sätter sig i benen?

2010-08-20

Same same fast diffrent

Inti har tappat två tänder på fem dagar. Keiru har kissat på golvet två gånger på fem dagar. Så kan det vara.

2010-08-19

Snögeneral??? Snögeneral...


SNÖGENERAL. Är inte det jävligt svenskt? Typ som att när det hänt en olycka som ingen vill vara ansvariga för så tillsätts en UTREDNING. Jag tror inte på´t ett dugg! Inte förens i vinter och den där generalen står och styr upp hela kaoset med hela handen pekandes åt olika håll.

Biobiljetter för 200 000?

Såg reklamen på Tv:n om att om man provkörde en Peugeot 508 skulle man få biobiljetter till Toy Story3. En film som Inti pratat om i runt ett år nu. Han älskar 1:an och 2:an. Och det vet ju alla att biobiljetter inte är gratis minsann. Och med en lång sommarledighet(11 veckor) som inkluderar föräldraledighet för båda två är det mycket pengar. 4 biljetter går ju på runt 440 spänn. Så vi tog chansen. I dag när Keiru var på inskolning på dagis så åkte vi och provkörde en sådana däringa bil. Tyvärr verkar det dock sluta med att vi(läs mannen)blev lite väl hooked på idén att byta bil. Så de 4 helt gratis biljetterna kan i slutändan kosta närmare 200 000 kronor. Hmmm... Hur blev det så? *gnuggar mig i huvudet*

2010-08-18

Shit

Jag hade en sak jag hade tänkt göra i sommar. Jag ligger nämligen efter. Med att ta fram fysiska bilder till album. Som fan visade det sig. De sista bilderna jag har framkallat är från påsken 2007. Skit också. Jag börjar inse att jag kanske inte alls kommer hinna göra det jag föresatt mig. För först måste jag liksom sortera alla bilderna i sina mappar med rätt etiketter och kasta bort dålig eller likadana bilder. Och eftersom jag är fotograf lider jag tyvärr av en svår åkomma att jag vill spara bilderna. Så det går inte fort. Men ikväll ska jag börja. Och se var jag slutar. Jag tror jag är inne på någon mapp 2008. Sedan när jag gått genom alla och sorterart och etiketterat ska jag välja. Välja bilder som ska med i albumet. Eller albumen mera kanske. Jisses amalia. Jag fick ont i magen bara av detta inlägg.

Saker blev gjorda

Igår låg jag som en urlakad sill på soffan hela dagen. Idag däremot blev det göra. Vi har: dammsugit överallt, skurat golven, sorterat in en överfull rentvätt-påse, tagit ner en genomrutten stolpe på altanen, tagit bort flera genom ruttna brädgrejer på altanen, ersatt dem med nya fräscha stolpar och målat alla dessa vita!!! Altanrenoveringen skedde tack vare svärfar, denna skickliga handyman!
Så idag har vi gjort en del allt! Skönt!

Intressant bilrejs

Mannen och Inti kör bilspel. Mot varandra. Båda är vinnarskallar. Gissa om det pågår psykologiskt krig mellan dem? Undras vem som börjar grina först. Antagligen den som är minst.

2010-08-17

Dödsrädslan

Igår solade jag på altanen och på eftermiddagen var vi och badade på en folktom strand. Kanske var det den sista sommardagen. Iallafall känns det så idag då det är mörkt, kallt och regnigt. Och då kommer de. Tankarna på att jag är så tacksam att få ha haft en sommar till med mina föräldrar. Att mina barn fått vara ensamma med dem båda några sommardagar. Att mamma och pappa fått vara ensamma med sina barnbarn.
Min mamma och pappa var 42 resp 51 år när jag kom till dem från Ecuador. Ända sedan tonåren har jag oroat mig. Oroat mig för att de ska dö. Alla andras föräldrar var mycket yngre. Nu har det visat sig att många av mina klasskompisars föräldrar gått bort alldeles för tidigt och att åldern egentligen inte spelar någon roll. Mina föräldrar mår bra och är pigga och starka för att vara 77 och 86 år som de är idag. De orkar att ha båda våra vildbattingar i flera dagar. Men tänk att varje sommar och jul tänker jag på att jag är tacksam att det blivit ännu en sommar och jul tillsammans. Och efter varje nyår tänker jag att jag hoppas att vi även detta år kommer få vara tillsammans. Och för varje år kryper det närmare. Tanken på att vi inte kommer vara tillsammans för alltid. Och det gör nästan fysiskt ont i hela kroppen. Men just nu tänker jag med en tår i ögat att jag tackar de eventuella högre makterna som finns för denna fina sommar som vi haft tillsammans allihopa. Tack.

En era är över

Igår sålde vi den sista stora bebisgrejen, våran Stokke Tripp Trapp-stol. Nu har vi inga kvar.(Förutom en massa kläder som fortfarande inte kommit upp på vinden.) Vi har sålt bebissängen med tillbehör, barnvagnen, läragå-grejen och bebisbilstolen. Så är det klart då. Bebistiden är över. Så var det med det.

2010-08-16

Resumé av dagen

Jag fattar verkligen inte. Dagarna bara svischar förbi. Idag tex. Först var klockan 07.15 och sedan vips var klockan 20.30. Och en hel dag i mitt liv hade liksom bara försvunnit. Och vad hade jag åstakommit??? Inget!. Vattnat alla blommor i trädgården, rensat rabatten, tvättat en maskin, en långpromenad, hämtat och lämnat på dagis, varit och badat med barnen, pysslat och surfat. Inget av det går till historien direkt. Men det är väl detta som är livet antar jag. En bra dag har det varit iallafall. En kort dag, men bra.

Triathlon är som en förlossning?

Mannen körde ju Triathlon på Lidingö igår. När vi gick till bilen frågade jag honom vad det bästa var med hans första triathlonlopp. (Det sämsta hade jag redan hört; jobbigt, kramp i benen, ont överallt, huvudvärk)

Mannen: Det bästa var att det ändå var så kort. Jag han bara tänka "Varför gör jag det här????!" 200 gånger. När jag sprang Marathon tänkte jag "Varför gör jag det här???" 1000 gånger.

Men jag antar att det är som med förlossningar. Man glömmer snabbt det onda för på kvällen igår efter att en hel dag efter loppet sett ut som en blek blek trött trött liten ajande människa satt han framför datorn och letade upp flera Triathlon i närområdet samt anmälde sig till terränglöpningsloppet Tjurruset. Och idag sa han att det går ett triathlonlopp i Åkersberga på lördag. Jag tror det är mindre farligt än cross så jag tror jag ska tycka det är roligt att han blev så biten iallafall. Tror. Men är inte helt säker.

2010-08-14

Festnaglar


Ska på 40-års fest. Dagen har bara flugit iväg. Men jag hann iallafall göra naglarna fina! Om jag skulle kästa mig in i duschen snart då. Ska ju vara där om 40 minuter...

Nähä


Kom ner nu och såg. Det hade inte hänt. Kläderna har inte förpassat sig själva upp till vinden. Får väl masa iväg till ikea då och köpa kartonger. Sedan kanske de kan fixa det själva?

Har han tappat en mjölktand?


Det skulle ju i så fall förklara intresset av skolfrågorna. Men ärligt. Hur tänkte de när de tog denna bild och gjorde den till valaffisch?! Jag tror inte budskapet går fram med den bilden. Allt man ser är jättegluggen. Sen inget mer.

2010-08-13

Mycket litet


Snart börjar skolan och dagis igen. Barnen har växt och jag har inte riktigt hängt med i av ta bort för små kläder. Men nu när barnen är borta tänkte jag passa på. Får ju även en överblick av vad som bbehövs köpas till hösten också. Nu är jag klar. Nästan. Det blev en massa kläder som ska upp på vinden i något slags kartong. Men jag blev lite matt. Och så tror jag inte vi har kartonger heller. Därför kollar jag på days of our lives och hoppas kläderna ska förpassa sig upp på vinden av sig självt. Tror ni jag kan ha sån tur??

2010-08-12

Svintrött?

Nu kommer rapporter/skrämselartiklar om att det däringa svinvaccinet som så många svenskar pumpade in kan ge narkolepsi, sömnsjuka. Ingen i vår familj tog det. Vi fick alla 40 graders feber och låg däckade i runt 14 dagar sammanlagt men alla överlevde. Vi vet inte om vi hade det, men efter det kändes det onödigt att springa till läkare och bli vaccinerad. Det är säkert ingen fara för alla er som tagit det, men det känns ändå ganska skönt att vi hoppade det faktiskt. Jag gillar inte att få massa oforskade paniksprutor i mig.

Svetten lackar

Varvar solning på altanen med att klippa gräs. Det är runt 25-26 grader och sol ute så just nu tar jag en paus. Och för er som vet hur jag bor, jag klipper även samfällighetens gräsmattor. Inte bara min egen lilla plätt för då skulle det varit mycket konstigt om jag stånkat och stönat så mycket för det.

Ring P1 är helt fantastiskt!

Jag kan inte säga det för lite. Ring P1 är ett av de bästa programmen Sveriges radio har. Idag ringde en in som villa ha statliga bordeller samt att sexköparna skulle få dra av sexköpet i deklarationen, en annan ringde och sa att det var djurrättsaktivisternas fel att minkarna blev så stressade att de kanibaliserade på varandra för att de går in på minkfarmarna på nätterna då minkarna egentligen ska sova och nu blir de stressade av detta. En tredje ringde och sa att när barn håller upp pekfingret och lillfingret men viker ner de andra fingrarna betyder det att det älskar djävulen och menade på allvar att hårdrocksmusik var ett oljud från djävulen själv och kom från underjorden. Och sedan var det en som ringde in och tyckte att Elisabeth Höglund(som leder dagens Ring P1) var den snyggaste tjejen på hela Sveriges Radio. Har ni tillfälle att lyssna på P1 mellan 9.20-10 på vardagarna rekomenderar jag det starkt!
Annars har jag ont i högra axeln för jag har legat konstigt i natt. Aj.

2010-08-11

Semester. På riktigt


Det här är bilden av frihet. Har lämnat barnen hos deras mormor och morfar. Fram till söndag em har jag ett superspäckat schema.
Jag ska:
Vara vaken hur länge jag vill.
Sova så länge/kort jag vill.
Äta vad och när jag vill. Och var jag vill.
Läsa böcker hur mycket jag vill.
Gå mina promenader när jag vill.
Kanske åka in till stan och strosa omkring. Eller kanske inte.
Se på tv hur mycket jag vill. Och vad jag vill.
Surfar hur mycket jag vill.
Sova mitt på dagen.

Puh! Jobbigt va?

2010-08-10

Vilken tur


Att jag dammsög köksgolvet och svabbade det jättenoga igår. När ändå alla havregryn skulle åka ut på det idag.

Eftermiddagsbad

Alla badade! Båda jag och barnen. Jätteskönt! Nu ska jag duscha sedan till IKEA! Najs najs. Annars har jag inte gjort många knop idag. Mest legat och läst faktiskt. Semester kallas det visst.

Helt ensamma


Ingen mer än vi är på stranden idag. Vi får se om de små trollen vågar doppa sig....

2010-08-09

Ljustrist

Sitter i köket och läser ikapp sommarföljetongen i DN och målar mina korta naglar. Och inser att ljuset på väg bort. Under Gotlandsveckan har jag inte hunnit tänka så mycket på det. Men nu när jag snart ska ta min kvällspromenad så ser jag ju det. Klockan är 20 men ljuset är som 21.15 för ngr veckor sedan. Det är bara att inse. Snart är semestern och den här sommaren över. Fy fan vad tråkigt.

2010-08-08

Hej då!


Vackra fina gotland! Hej och tack för den har gången!

Tuff tuff


Skön avgasig tur genom visby.

Glasskalas igen


Denna gång i mer normala portioner. Inga laktosfria dock. Bra för min form dock. Den har liksom försämrats under denna vecka. Ingen motion, vin och god mat. Inte bra.

2010-08-07

Vi hade kontroll!


Jag och Syrran mot våra äkta hälftar. Vi sopade golvet med dem! Nu sitter de och surar. Loosers!! Tävlingen? Ord som börjar på kon. Gissa vilket ord det är som ska höra till teckningen på bilden?

Ett måste


Är så klart saffranspannkaka!

Ut


I naturen. Luktar gott och är fint.

2010-08-06

Nigeriabrev?

Lagerbäck tackade nej till att fortsätta vara förbundskapten i Nigerias landslag. Via ett brev. Är det det som kallas Nigeriabrev?

Jag gillar kollektivt semestrande

Alltså dagarna går för fort. De bara försvinner. Jag älskar Gotland och jag gillar skarpt det här med att semestra med andra. Det blir lite mer tungflytande när vi ska göra saker, tar lite mer tid att få in alla människor i bilar, all packning ja ni vet. Men när vi väl är på vägen eller på platsen är det så trevligt! Barnen har andra barn att leka med så de hinner inte bråka med varandra så mycket. Vi vuxna har andra vuxna att jiddra med. Att sms med mellan bilarna. Att snacka om allt mellan himmel och jord. Det är hur perfekt som helst! Fortsätter det så här kommer vi säkert göra samma nästa år. Mer än gärna!


Och nu köar vi till färjan från Fårö. Antar att det är bra att vänja sig inför hösten och köerna där!

Kallt


Det är ganska soligt. Men blåsigt och kallt. Så jag sitter här med en bunt badkakan på mig för att inte frysa ihjäl.

Inga köer


Vi hade hört skräckhistorier om köerna till Fåröfärjan. Men icke en enda kö! Bara att rulla på och åka!

2010-08-05

Karta


Imorgon ska vi till Fårö. Här är vår karta för att hitta. Tror ni det går bra?

Jag


Den vackra naturen och lena endre i lurarna.

2010-08-04

Nej!


Vårat lag är inte riktigt med i leken....

Bläk


Det var kladdigt på medeltiden. Men ganska äckligt att sitta bland kladdande besökare....

Livets prövning


De senaste dagarna har jag hängt på anette. Vi har besökt varenda träskobutik i stan. Efter att besviken konstaterat att storlek, modell och färg inte matchat varandra har vi nu provat röda klänningar och kjolar. Denna gång passar det! Jippie! Jag? Jag bara njuter av att gå utan barnen.

Sol


Men blåsigt. Och 2 trötta sura barn. Jippie.

Skottland eller Gotland

Förra året var vi i Skottland den här veckan. Det var 16 grader och regnigt. Denna vecka är vi på Gotland. Det är 16 grader och regnigt. Lika vackert och en massa fornlämningar. Skottland Gotland. Same same but diffrent. Inte för jag inte gillar att det regnar, men lite sol hade ju inte dödat. Fast nästa vecka när vi kommer hem igen och det är fint och varmt igen så blir det ju som att summern komma igen. Idag blir det långbyxor och långärmad varmare tröja. Same same but diffrent . Som sagt var.

2010-08-02

Ormen i Paradiset

Shit vilken bra dag vi haft idag. Vi åkte ner till Hoburgsgubben och såg en vattensnok, träffade våra grannar och bara hoppade omkring vid havet, högg i sten och hade det bra! Så ska en semester vara. Nu har delar av oss sprungit och promenerat i den vackra gotlandskvällen. Bättre kan det inte vara! I morgon tänker vi Visby och Lumbalumbagrottorna. Och kanske kolla på Norra europas största kvarnhjul. Om det finns kvar.

Början


Här började allt en gång för typ 16 -17 år sedan. En 3 veckor lång sommarkurs på hemse folkhögskola i foto. Sedan var jag hooked på riktigt. Nu har jag jobbat med det i 14 år. Men det kan ni inte tro va när ni tittar på bilden ovanför!