2010-06-30

30 liter jordgubbar


Ger även ett och annat rensskräp. Inte lika roligt som att äta och plocka dem...

Och så blir det lite mer bad


Barnen badar. Fikat är med. Kusinbarnet är med. Det är så mycket sommar så det värker i hjärtat.

Här jobbas det


30 liter jordgubbar har vi plockat. Fina obesprutade gubbar! Mums!

2010-06-29

Viberga


Var på finspångs måsteplats idag. Viberga. Om ni någon gång hamnar i finspång, missa inte viberga!

En promenad på minnenas väg


Jag tog en morgonpromenad genom byn. Det är en liten by. På alla gator som jag gick har jag minnen. Morfars gata där han och mormor bodde, mosters gata där man får goda hembakade kakor, ålderdomshemmet där morfar, tant b och u bodde sista året i sina liv, barbadåsas föräldrahem, min skola, kyrkogården där mina gamla människor ligger, kyrkan där jag är döpt, konfirmerad och gift... Här kan man leva ett helt liv. Jag valde att inte göra det. Men jag gillar att komma hit. Men det är med lite vemod. För folk försvinner och det är lite sorgligt att allt inte är som det var förut.

2010-06-28

Hemma


Nu är jag och barnen hemma i byn i skogen. Här är jag uppväxt i lägenheten högst upp i mitten. Det är alltid speciellt att komma hem igen. Till rötterna liksom.

Fula saker


Keiru fräste åt mig. Hehehe sa inti förnöjt. Han lär sig fula saker av mig!

2010-06-27

Just nu


Utanför mitt hus. Undras om han hade väntat sig att bli ett blogginlägg. Han ser lite rädd ut. Stackarn.

Ibland undrar jag


Vilka de ska bli? Vad de kommer göra. Hur deras liv kommer vara. Kommer de hitta någon som de älskar? Någon som älskar dem? Vad ska de jobba med? Vad kommer de tänka på när de tänker på sin uppväxt? Vilka lukter kommer vara evig sommar och barndom för dem? Mina fina busiga vackra små pojkar.

Bokstäverna som försvann


Jag har jättefina silikonbokstäver som jag köpte i en liten värmländsk stads pysselbutik. Jag lade H-E-J på tork för ngr veckor sedan. När jag efter ngr dagar skulle lägga undan dem från diskstället var det puts väck. Mannen lovar att han inte kastat dem. Återstår bara svärmor eller svärfar. Eller ngn av barnen. Någon är boven för vad jag vet kan inte silikonbokstäver gå iväg och gömma sig själva. De försvann ungefär samtidigt som fjärrkontrollen till köksradion. Men tackochlov finns T-A-C-K-bokstäverna kvar än. Bäst att rädda dem innan de också försvinner...

Den blivande politikern


Inti: Mamma, politikerna kan göra mer än poliser.
Jag: Hur tänker du nu?
Inti: Jo, de kan bestämma mer. Om det fortfarande finns olika partier när jag blir vuxen ska jag anmäla mig till ett parti. Jag ska gå in på deras hemsida och anmäla mig att jag vill vara med.
Jag: Vad ska du prata om då? Vad är viktigast för dig?
Inti: Jag ska prata om miljön. För det tycker jag är viktigast. Jag tror jag ska gå med i miljöpartiets lag. För de tycker det är viktigast med miljön. Jag tycker det är viktigast att det fortfarande finns träd kvar på jorden. Annars tar allt syre slut på jorden och då kan vi inte leva.

På Altanen


Barnen leker och bråkar om vartannat vid den lilla poolen som det premiärbadas i, jag ligger och medlar och solar bredvid. Och lyssnar på ljudbok. Fast det blir ganska hackigt lyssnande. Mer medlande.

Sommarfrukost


Jordgubbar, fil, flingor och ostmacka på Altanen. Semester.

2010-06-26

Nu får jag


Äta godis igen. Löftet till mig själv var att jag inte skulle äta godis förens midsommar. Jag har hållt det. Idag har jag ätit den biten på bilden och 2 ahlgrens bilar. Tycker jag la mig på en bra nivå där.

2010-06-25

Glad midsommar!


Midsommar firas bäst med vänner och en hel bunt ungar. Vi har ätit sill, dansat kring en stång, lekt lekar(barnen mot vuxna) och pratat. Nu är det kvällens grillning kvar och en hel massa prat i sommarnatten. Mannen har tagit en liten powernap. Få se om han vaknar till maten...

Hornsberg


Vi behöver komplettera lite. Men vi är på väg. Här är det runt 20-25 grader när strålande sol. Uppåt ska det visst luta mot regn. Vi har inga regn kläder. Men snart har vi nya paraplyn...

2010-06-23

Lite sorgligt


Idag var jag på papprika. För att säga tack och hej. Och för att köpa lite av de pappren som fanns kvar... Jag kommer verkligen sakna att inte kunna åka dit på måndagarna. Mitt andningshål. Men men. Sånt är livet. Ordnar malin och co någon scrapträff lovar jag att dyka upp!

Det måste ju firas


Och hur firas sommarsemestern bättre än med svenska goda jordgubbar??!

Äntligen!


Vägen till frihet. Semester!!

Vardagslyx


Är att få sitta på bryggan på lunchen med en hel bunt fantastiska kollegor och äta en god räksallad!

Så är den här


Sista resan med pendeln till jobbet innan sommaren. Det är glest med folk här. Nästa gång jag åker till jobbet är det tidig höst. Närmare bestämt den 6e september. Ska inte alls bli skönt. Inte alls...

2010-06-22

Kort till fröknarna

Så där. Korten är klara. 2 stycken av varje. Nu ska jag "bara" författa ngt personligt i varje! Tur jag är ute i så god tid som jag är. Har ju hela 8,5 timmar på mig.


Kolla svärfar!

Sitter och gör tack-kort till barnens dagisfröknar som det är sista dagen de har imorgon. Inti går ju i skolan till hösten och Keiru börjar i storbarnsgruppen. Mitt i allt skapande så kommer svärfar på tv3-reklam. Missa ni honom?
Här är han

Nu är jag 100 procent mamma och hemmafru


Jag lagar mat, jag diskar, jag tvättar kläder, jag plåstrar om skrubbsår, jag plockar och jag myser och läser godnattsaga. Mannen? Han är på grönan. Men imorgon ska jag ut. Och sörja att mitt favvopysselplejs stänger. Och säga tack och hej.

Gg


Vilken måltid! På vägen hem somnade jag som en klubbad säl. Höll på att missa min station. Därför behövde jag denna goda nyttiga mat för att fylla på energiförrådet. När vi är klara ska vi åka och köpa glass. Och lämna tillbaka jätteförsenade böcker till bibblan.

Roligt mönster

Ibland träffar jag människor med udda kläder. Eller som är udda på något sätt. För ngr veckor sedan träffade jag en person med en vit skjorta på sig. Med detta ngt udda mönster. Jag vet inte. Kanske tog han på sig sin finaste skjorta när han skulle träffa oss. Eller så tänkte han inte. Alls.

2010-06-21

Den ljuvliga sommaren


Det är inte mörkt. Klockan börjar bli mycket. Men ljuset finns därute. Det gäller att njuta. 2 dagar kvar. Sedan ledigt till 6 september!

2010-06-20

Att festa tre dagar i rad är inget för en gammal tant som jag

Men ibland är det värt det. Jag ljuger om jag säger att jag är pigg som en lärka. Jag är apsliten. Efter tre dagar i sus och dus. Att två dagar lämnat dansgolvet sist på mornarna runt 05-06 sätter sina spår. Tån är fortfarande avdomnad. Magen känns konstig. Hela kroppen känns inte riktigt närvarande. Men det har varit helt fantastiskt. Vilken explosion av kärlek! Vilken kärleksfest! Ett minne för livet! Och igår. Så vackra de var. Och vilket tal Daniel höll till sin Victoria. Jag grät, grät, grät och grät. De är så himla fina tillsammans. De bara utstrålar kärlek omkring sig! Tycker det borde vara mer kärleksfester som annordnas. Kärlek är verkligen något vi borde fira oftare med fester och konserter! Men idag, imorgon och resten av veckan. Sliten. Men lycklig. Så glad! Otroligt!

Dagen efter


Mår hyfsat okej efter fest i dagarna 3. Men lite feta stekta ägg och smöriga makaroner är aldrig fel. Och ja. Klart vi var sist idag igen på dansgolvet! Är det fest så är det! Men de högklackade lägger jag åt sidan några dagar. Tills min långemantå (?) på vänstra foten inte är helt avdomnad längre.

Och när man får jävligt ont


Är det bara att hitta en lösning och ösa på!

2010-06-18

Då kör vi igen


Då är det fullt ställ som gäller igen!

Det gick bra


Nu jävlar är skorna invigda! Klarade av 12 timmar i dem! Inklusive mycket mycket dans! Bra va?

En dag i solen


Laddar batterierna. Gud vad lyxigt att bara ligga och sola och lyssna på en bok. Livet på en pinne!

2010-06-17

2010-06-16

Salsa


Så efter att de spelat samma låt 7 gånger efter varandra blev det salsa kurs!

Proppis


Vad mycket mat det är! En kär kollega har sluta. Liten träff med henne och jobbkollegor vid vattnet. Jag glömde jacka! Jag som alltid fryser. Hur tänkte jag? Tur det finns snälla och varma kollegor som inte behöver sin jacka.

Krock


Inti krockade med sin kompis igår. Nu är vi på en akuttid.igen. Det är nog fjärde gången vi är här för hans framtänder...

2010-06-15

Lyssna böcker är ju bra, men

det är nästan helt kört för mig att lyssna innan jag somnar för jag somnar typ direkt och vaknar till en 35-40 minuter senare och har ingen koll alls var jag slutade lyssna. I veckan har jag fått lyssna om 5 gånger på samma ställe för jag har somnat direkt.... Ska ge det ett försök till nu. Få se hur snabbt jag somnar idag då...

Veckans bild

är ju uppenbarligen inte veckans bild. Månadens kanske. Var sjätte veckas? Jaja. Här kommer den iallafall. Mormor och barnbarn har skrivit varsin bok samtidigt och bollat ideér med varandra. Vi träffade dem en kort stund och tog en bild på dem. Visst är de fina?

Festligt


Tycker det höjer feststämningen i stan! Mer sånt!

Som sirap


Trögflytande. Tråkigt. Undrar om jag hinner till bro till 9. Annars är dagens viktigaste att inte bryta någon nagel. Gud i världen vilket i-landsproblem.

2010-06-14

Inte visste jag


Att det tog så lång tid att få så vackra naglar! Men bra blev det!

Mina grå hår


Jag har en hej bunt av dem. Jag gillar dem. Det är en del som gör mig till mig. Nu vill frisören ha på mascara på dem när jag ska göra en uppsättning. Jag vet inte om jag vill gå med på det. Vad tycker ni?

Vardagslyx


Körde förbi en liten tonåring som sålde jordgubbar längs med vägkanten. Stannade och både jag och kollegan handlade en kartong. Svenska, goda jordgubbar. Nu sitter jag här vi datorn och njuter av att sommaren är här. För det är den när det är dags för jordgubbsmumsande!

Lockande


Då har jag varit hos frisören som inte heter sören. Och fått tre provlockar på höger sida. Som jag ska gå omkring med hela dagen. Känns ju helt normalt.

2010-06-13

Rånald Mc Donald

Teorier om varför Ronald Mc Donald heter Ronald.

Inti: Mamma, vet du varför Ronald Mcdonald heter Ronald?
Jag: Nä, har ingen aning.
Inti: Jo, det är för han är så mycket på McDonalds och äter där hela tiden gratis. Så då tycker McDonalds det nästan är som att han rånar dem. För han äter så mycket. Det är därför han kallas Rånald Mc Donald.

Så vet ni det!

Vilken sovmorgon!

Inti och Keiru kom knallande över till oss ganska tidigt tror jag. Keiru somnade om nästan direkt. Inti låg och vred sig och hostade och harklade sig och hade sig. Tillslut gick han upp och ner helt tyst och satte sig och tittade på barntv helt själv! Och utan tjat eller gnäll lät oss sova vidare. Jag gick nyss upp och Keiru vaknade också alldeles nu. Mannen sover fortfarande. Men gud vad najs det var att sova tills jag vaknade själv! Tack goa Inti.

2010-06-12

Bytt är bytt och kommer aldrig igen

Så var layouten bytt. Bra? Dåligt? Jag är för trött för att avgöra. Skit också. Kanske lite väl intensiv bakgrund? Fel färger? Och var tog bilden vägen? Det kanske inte gör ngt att den försvann? Många frågor. Inget svar. Jag har iallafall nyvaxade ögonbryn. Och en fin fundation som matchar hemskt bra på mig på min högra kind. Alltid ngt.

Shit pommfritt

Nu har jag sett de två sista avsnitten av Greys innan säsongsuppehållet. Och det var verkligen superspännande. I allafall det nästa sista. Sedan tunnade det ur lite i det sista. Men var ändå bra. Under tiden har jag suttit och zappat och bläddrat mellan jag vet inte hur många nya layouter. Så bestämmer jag mig nästan. Och så ändrar jag mig. Så tar jag nästa, klickar och tänker den här då! Den är väl jag. Eller den skulle passa hos syrran. Så klickar jag tillbaka till den här. Och tänker att den ser ju bra ut. Varför ändra? Och så börjar jag om igen. i 80 minuter har jag gjort det. Brunt. Är det snyggt egentligen?

Nehej

Såg att det fanns en ny grej här. Nya mallar till ny layout. Kanske ska ta och byta ut min layout. Igen. En gång var den bajsbrun och rosa. I ungefär 10 minuter. Nu ska jag lägga de små gosiga monstrena. Och kanske ändra layouten. Men framförallt ska jag se två avsnitt (eller tre) av Greys Anatomy! En riktig myslördag!

Fett konstigt


En annan liten lustighet barnen har här är att de kompisar som går i skolan säger 'fett' före adjektivet. Keiru gör Kanelsoppa. Det går tydligen fettbja.

Jalla Jalla


Barnen kom in. Tältet var kvar. Helt plötsligt ser jag ut att nu Jäklar blåser det. Och tänker på tältet och springer ut. Då skriker inti till mig: Jalla Jalla mamma! Skynda dig så det inte blåser bort! Ibland märks det tydligt att vi bor i ett mycket osegregerat område.

Mys


Vi gick ner genom den lilla skogen och köpte jordgubbar. Sedan tog vi ut ikeatältet och satte det vid parkeringsplatsen och har jordgubbspicknick i regnet. Det här är livet!

Smink


Idag får jag mina ögonbryn vaxade. Och provar färger. En konstig dag.

2010-06-11

Jag blir verkligen trött


På att så fort det är en ny rätt låter barnen som en osmord gammal dörr. Som gnäller jävligt högt. Det känns så tråkigt och tråkigt. Ja. Det känns tråkigt. Jag får väl skylla mig själv. Borde gett dem mer varierat tidigare. Men det är så tråkigt. Speciellt på en fredagskväll. Speciellt efter en lång ganska irriterande dag i största allmänhet. Då blir mamman så tömd på den sista energin. Men hej. Det är ju detta som är livet. Och jag känner ju mina ungar. Men ändå. Tråkigt.