2010-03-31

Tack mannen


Mannen råkade få med sig bilnycklarna idag fast jag skulle haft dem. Det tackar jag för för det gjorde mitt stegresultat mycket bättre!

Pyssel pyssel


Kvällens pyssel var en beställning. Den fick inte vara för tjejig. Detta blev det. Hoppas detta inte är för tjejigt. Vad tycker ni?

Onödigt


Saker som känns onödiga; att somna precis innan man ska gå av pendeln. Att köpa en jättemacka och sedan bara äta drygt hälften. Att tappa hela mackans innehåll på golvet och på sig själv.

Skönt att bara glida runt själv


Ibland får jag ta några kort på fasader. Egentligen inte så roligt eller spännande. Men gud vad skönt det kan vara att glida runt i en bil helt själv. Sjunga högt(och naturligtvis väldigt bra.)för sig själv och bara finnas. Idag har jag haft en sådan dag. Mycket lägligt kom den må jag säga.

2010-03-30

Släpp fångarna loss


Det säkraste vårtecknen av alla. Mannen åker motorcykel till och från jobbet! Tjohoooo! Nu är det vår!

Man vet att man är trött

När man somnar i soffan med ett skuttande barn på ryggen...

2010-03-28

Nära skjuter ingen hare


Jag nådde inte riktigt ända fram. Ett tag tänkte jag gå 2 varv runt berget. Men så sket jag i det.

Jag är annorlunda nu

Mannen roar sig hela helgen så jag är ensam hemma med barnen. Eller svärfar är ju här också, men jag har ju huvudansvar. (Svärfar lallar ,mest omkring på filminspelningar mitt i nassen och flummar runt på auditions. ) Jag däremot har varit oensam sedan i torsdags kväll. När jag lagt barnen ikväll så gick jag ut på en promenad. Gud så skönt att vara helt ensam i kalla luften! Återigen tänkte jag på hur annorlunda jag mår nu mot för 1,5 år sedan. Att jag inte ens en enda gång tänkte på att helgen ensam med barnen skulle bli jobbig, att jag inte skulle palla. Nu reflekterade jag inte ens över det. Planerade inget utan bara kunde ta dagarna som de kom. Så himla annorlunda mot förr. Så skönt. Jag mår jävligt bra just nu. Ingen mage som besvärar mig. Kroppen och knoppen mår bra. Samtidigt! Tjohooooooooo!

En stor pirog


Idag lagade jag en megastor pirog. Jag tyckte det var en riktig succé. Barnen gillade brödet. Alltid något. Tänk vad tacksamt det känns ibland att lägga en timme på att laga mat åt de små monstrena ibland. Nu hoppas jag svärfar inser storheten i dagens middag efter en lång dag på audition på någon av stans teatrar....

Påskpyssel


Idag har jag varit med barnen på Papprika och köpt lite papper. Vi köpte också några stora kartongägg att måla. Så när vi kom hem satte vi oss ner och gjorde fina äggen och sedan ville Inti pyssla mer så då gjorda han några påskkort han kan lämna när han är påskgubbe på torsdag! Visst blev de jättefina!!!! ;-)

2010-03-27

Vi kan inte möta mobbing och internettrakasserier med mobbing och internettrakasserier!

Nähe. Men nu har tydligen alla vänt sig mot Oskar och hans familj angående det som hände den 14-åriga tjejen i Bjästa. Vad Oskars familj behöver är inte samma behandling som samhället visat offret. Om alla tycker deras behandling av tjejen är så galen kan man ju inte ge tillbaka med samma mynt. Då måste vi ju stå över det och visa hur man ska göra istället. Att fördöma beteendet är ju en sak och rasa mot företeelsen som sådan, men att på likadant sätt kränka, hota och mobba är ju förkastligt! Osakars familj måste ju få hjälp med insikten att deras son faktiskt är en våldtäktsman. Och lära sig leva med det. Så de i sin tur kan hjälpa honom att gå vidare och bli frisk. Vad gäller tjejerna så får de nog äntligen det stöd och den hjälp de borde fått från första början. Låt debatten rasa om hur vi människor behandlar andra människor och om den brist vi i har vad gäller civilkkurage, det är bara hälsosamt, men låt bli med påhopp och mobbing!

Inte ens nära


Igår gick jag 11340 steg idag har jag bara gått 6686. Jag ligger däckad i soffan. Men kanske orkar jag mig ut på en liten promenad efter barnen somnat. Kanske. Eller kanske inte.

Att vara ensam på ikea


Tänk vad konstigt att vara på ikea helt själv. Inga köer inga människor. Trots att det är lönehelg. (Ni vet att jag tillhör den ironiska generationen va?)

2010-03-26

Och in med det nya!


Hej och välkomna nya fina tulpaner! 50 st för 100 spänn. Nu är problemet bara att jag hade bara en vas för tulpaner. Måste nog till Ikea imorgon. Så synd.

Ut med det gamla


Hej då 2 veckor gamla tulpaner!

Våfflor


Igår jobbade jag hela dagen. Missade vårfrudagen. Men det har vi tagit igen nu. Mumsigt.

Härliga helg


Snön smälter, fåglarna kvittrar och cyklarna är framtagna. Härligt med vår och helg!

Veckans bild


Kommer ju som bekant inte varje vecka. Men denna vecka bjuds det på en liten hund på Hundstallet. Dit kommer hundar som blivit omhändertagna, är bortsprugna eller kanske blivit ensam kvar efter matte eller husse har dött. Denna lilla goding var nyfiken när jag plåtade andra små valpar i buren brevid. Söt va?

Mmmm


Fredagskaka på lampan!

2010-03-25

När våldtäktsmannen blev ett offer och när offret blev en syndare

Ska ni se något avsnitt av Uppdrag Granskning i år ska ni titta på detta avsnitt. Det handlar om en 14-årig tjej som blev våldtagen på skolans toalett av en äldre kille. Killen erkände och blev dömd. Och många i samhället Bjästa tog killens parti mot tjejen. De trakasserade henne via nätet och frös ut henne fysiskt. Efter en skolavslutning så våldtar killen återigen en tjej, erkänner och blir dömd. I programmet får man höra vuxna människor säga rakt ut att det är synd om våldtäktsmannen och att hon ljuger. Fast han erkänt och fast han är dömd. UG igår gjorde mig illamående och förbannad. Bara en modig tjej, Amanda tar offrets parti. Så modig och så stark står hon mot alla andra. Vad är det för fel på oss människor? Varför ger vuxna människor stöd till en dömd brottsling? Och framförallt varför visar de ingen empati för en ung tjej som blivit våldtagen? Vilken förebild är vi för våra barn? Det är helt otroligt att det faktiskt kan vara så att det blir en slags masspsykos och att folk helt tappar omdömet. Jag blir fan mörkrädd. Vad kan jag göra? Vad kan jag göra för att förhindra detta? Vad ska jag säga till mina barn för att de stolta och hörgburna kan stå mot sådant tryck om de blir utsatta för det? Jag blir helt matt. Och uppgiven. För det känns så stort och tungt. Att jobba mot människor som blivit helt hjärtvättade av rykten osanningar och skvaller. Som tillåtit sig det. Oavsett om ni har en timme över eller inte, sätt er ner och kolla reprisen eller på svtplay. För det är värt att bli väckt i sin dagliga lunk och bli påmind om hur mycket ett starkt civilkurage är värt.

Att räkna steg



Det här är min fjärde stegräknare. De andra tre har gått sönder på olika sätt. Jag har länge klarat mig utan en. Men nu har Skrivarmamma peppat mig. Så idag slog jag till och köpte en(eller jag hade glömt mitt kort hemma så en kollega köpte den åt mig) som Lovisa rekomenderat. Så nu har jag installerat den och knatat runt här en sväng. Tyvärr köpte jag den efter att jag måste ha slagit personligt gårekord 2010. Imorse gick jag 50 minuter sedan gick jag ytterligare 45 minuter och på lunchen gick jag en 20 minuter och efter lunch var jag ute och knatade med 6 kg extra utrustning i 30 minuter. Så om jag hade köpt den tidigare hade det stått mer än 527 steg på den. Men man kan inte alltid vara på topp.

Gröna trollet II


Ni vet brunnen det kom grön rök från. För några dagar sedan hade någon lagt ett stort lock på brunnen. Antagligen för att trollet inte ska komma upp. Hoppas det inte är så starkt bara att det orkar kasta bort locket...

Dagens andra


Nu 45 min promenad till jobbet. Och ett litet hoppfullt vårtecken till!

Drippetidropp

Dripp dropp. Dripp dropp. Vad är det som låter? Läcker det någonstans? Somnar nästan om i tron att det var en dröm. Dripp dropp. Dripp dropp. Öppnar ögonen igen. Tänker. Kollar på klockan 05.21. Ropar på mannen att hans mobil ringer(drippetidroppet...). Mannen rusar upp och inser att han sovit över.

Reflektioner:
Mannen sover extremt hårt, han vaknar inte när barnen kommer in och pratar på morgonen klockan 06. Hur tänkte han då när han satte sin telefon på ringning med ett tyst litet drippetidropp???? Om det hade varit jag som skulle åka till Götlaborg hade jag satt den på en signal jag iallafall skulle vakna till.

Nu hann mannen till tåget. Som förövrigt nästan inte gick för rälsbrottet. Jag? Jag tog en 50 minuterspromenad och gjorde 100 situps innan klockan blivit 7.

2010-03-24

Rälsbrott mellan Flen och Kattneholm

Mannen ska åka med x2000 till Götlaborg imorgon. Han ska åka 06 typ och komma hem 20. Just nu har rälsen gått av mellan Flen och Kattneholm. Sj:s pressjour säger att det är "supertråkigt". Mannen håller med. Så vi får se. Om Mannen hinner fram innan han ska åka hem igen. Han får väl läsa Jonas Gardells blogginlägg om Sj och trösta sig med att han inte är ensam om att ha blivit försenad....

En smak av sommaren


Idag blir det varma mackor. Vuxna får kantareller på sin varma mackor. Barnen får skinka och ost!

Irro


Den där ska inte ligga där. Den ska sitta på min framtand. Det tyckte inte flisan.

Våren är här


Korta skinnjackor och så har jag sett en fjäril idag.
(efter att min syster ORDPOLISEN påpekat att jag lyckats stavat fel så ändrade jag till rätt stavning. Tror jag)

Inte så hälsosamt direkt


Så avslutar jag denna dag med en nattamacka och en härlig kopp Chailatte! Inte så nyttigt, men mycket gott!

Kissnödig

Komihåg-lapp till mig själv:

Drick inte chailatte klockan 22 på kvällen.

Det resulterade nämligen i att jag blev hemskt kissnödig klockan 05.30. Och kunde naturligtvis inte somna om efter det....

2010-03-23

Pyssel 2


Och så här blev kort nr 2. Efter det tappade jag en bit av min framtand. Inte så kul.

Pyssel 1


Ikväll kände jag för att Pyssla. Så här blev kort nr1.

Julfynd


Var ju i värmland i helgen. Syrran visade mig den lilla stadens pysselbutik. De hade lite pappersrea. Så jag köpte dessa med tanke på årets julkort. Snacka om att mannen tog sig för pannan och suckade. Snacka om att jag ibland är drottning av planering...

Tekniska familjen

Sent igår kväll ringde telefonen. Jag såg att det var mamma.

Jag: Ja det är Zoila.
Mamma(långt borta): Men hur gör jag nu då? Det är ju ett medelande... Nää jag kan inte. Och nu står det att den är låst.
Jag(skriker in i luren): Maaaaaaaaaaaaaaaaaamma!!!!!!!!!! Hallå!!!!!!!!!!!
Mamma(skriker en bit från luren): Men Zoila... Hallå? Jag försöker titta på ett medelande, men det går inte!

Efter mycket om och men lyckades mamma låsa upp telefonen och lägga på. Men inte kolla på sms:et.

När vi åt middag idag ringde telefonen. Mamma och pappas nummer igen.

Jag: Hej hej!
Morbror Fotboll(långt borta): Jaha ja, nä det här går ju inte. Jag tryckte på medelande...
Jag(skriker): Hallllllllllllllllllllååååååååååååååååå!!!!!!!!!!!!!!!! Morbror Fotboll! Du har ringt upp mig!

Jag lägger på och lyfter luren och de har lyckats lägga på. Så jag ringer upp. Och då hade morbror Fotboll tyckt han hörde mig och Inti och tyckte det var konstigt... Det är ett under att jag lyckats så bra med tekniska grejer som jag gjort med de generna i baken. Men vänta jag har ju inte deras gener. Puh! Något att vara tacksam över vid gånger som denna....

Morgonchockad

Man slutar aldrig att förvånas. Mötte en chef i korridoren nu på morgonen. Han är väl inte känd för att vara modeintresserad direkt.

Chefen: Snygga örhängen! Är de nyinköpta eller? De kom fram så bra mot den svarta kragen, de glittrade så fint.

Jag blev så chockad att jag fortfarande sitter här och undrar om uttalandet var bra eller dåligt. Eller bara konstigt.

2010-03-22

Mannens nya ursäkter

Mannen har fått ett nytt jobb. Han kan kolla på vilka skitprogram och skvallerbloggar som helst just nu. Och varje gång jag ifrågasätter det är numera standardsvaret:

"Jag måste det, det är mitt jobb!"

Så nu måste jag också hitta ett jobb där jag hela tiden kan skylla mina nya skvallerläsningsvanor på mitt jobb fast jag egentligen gör det gladeligen...

Jag var visst inte så rolig i Värmland

Så här skrev Helena i Deje som svar på mitt inlägg om att jag gjorde succé i Värmland:

"Måste sticka hål på din illusion om att göra succe! jag skrattar åt olika "tjipp" skämt VARJE DAG på stationen. Jag lovar...jag skrattar aldrig för att det är roligt utan för att kunden VILL att det ska va kul. Sorry!
/ Helena"

Jahajaja. Så mycket för den skrattfesten på bokhandeln... Men det är bra Helena att du tar ner mig på jorden. Så jag inte tror jag är rolig i onödan. Och går och anmäler mig till Norra Brunn eller så.

2010-03-21

När ett sammanbrott står för dörren


En helg med kusinerna tog knäcken på honom. Inti är så trött att han är en milisekund från sammanbrott. Hela helgen har varit full av bus och lek. Nu när vi kom hem så hade han nått gränsen. Enda lösningen var att ta på honom mjuka myskläder, lägga honom i sängen och sätta på en film. Nu har tårarna torkat och han ligger och myser i sängen. Skönt slut på fin helg!

Blåsippesäsong


Min mamma fyller år imorgon. Hon brukar smycka födelsedagsfikabordet med en stor bukett blåsippor. Inte en chans i hel--te att det blir så i år. Större chans att det helvete fryser till is faktiskt.

Äntligen!


Som vi har längtat! Äntligen lite snö!

2010-03-20

Fördelarna med att inte vara tolerant


Man får en egen liten tårta som är mycket finare än de andra!

Jag är rolig i värmland

Syrran och jag var inne i en affär. Syrran skulle betala med kort.

Syrran: Är det chip eller inte?
Kassören: Har du chip så är det det som gäller!
Jag: Vi är i Värmland syrran, det är klart det är Chip!

Varpå kassörskorna brister ut i skratt! Jag gör succé här i Värmland med andra ord!

(för alla er som missade Hajk så var det den gode värmläningen Bengt Alsterlind som alltid började programet med "Chip och välkommen till hajk!")

2010-03-19

Dr Mugg


Jag har hittat källan till varför alla träden huggs ner i amazonas. Eller ngt. Detta är dagens skörd. Och så förklarar kollegan glatt att det finns ännu fler i papperskorgen! Två vatten, en rosa dryck, en urdrucken kaffemugg och en ny kaffemugg. Jag har hittat Dr Mugg!

Veckans bild


Veckans bild får vara den här. Folk som inte vill göra riktiga tatueringar går till makeupinstitut och gör kroppsmålningar istället. Så var denna jobbvecka till ända. Ikväll packar vi ihop oss i bilen och drar väster ut mot min lilla systerdotters dop! Kanske får hon en gnuggis i doppresent? Eller en kroppsmålning? Den som lever får se!

Tiden går fort


När man stressar runt i en Galleria. Och inte var det speciellt kul heller.

Jag, en del av alliansen?

Idag har jag en vit skjorta med rosa ränder på. Jag frågade mannen hur han tyckte det såg ut.

- Är du en del av alliansen eller? svarade han.

Jag tror han menar att jag ser ut som en moderat. Trots det så behöll jag de kläderna på. Man har väl rätt att se ut hur man vill?? Även som en moderat. Ska föresten han säga. han som har en moderatblå skjorta. Så det så.

Hopp om livet


Kollade ut genom fönstret och nu kan man verkligen se med bara ögat att det faktiskt smälter där ute! Den lilla vägen förbi vårat hus är inte längre vit. Asfalten syns! Det finns hopp om livet!

2010-03-18

Radiopsykologen


Kvällens radiotips är, Taada!: Radiopsykologen på P1. Det går torsdagar mellan 20.03-20.30(repris fr fm, nej förlåt, de sänder inga repriser på P1. Återutsändning menar jag.) Hur som. Det är SÅ bra! Folk som har olika problem ringer in/mailar in och så tar de itu med det. För ngr gånger sedan var det en man som var beroende av porr som ringde in. Ibland vill jag inte kliva ur bilen när jag lyssar på det för det är så intressant! Så om ni har möjlighet nu, slå på P1 och lyssna på Malin Edlund som är Radiopsykologen!(och ja det är min bild så jag har inte snott den från SR.)

Angående Alliansens nya logga

hittade jag detta blogginlägg! Så J-Ä-V-L-A roligt! Ni måste bara gå och kolla!

Man har väl rätt att ändra sig???


Jag överraskar mig själv hela tiden. Vem trodde att dessa saker skulle vara saker som jag hade med mig/på mig till vardags??? Men det är kul att bli överraskad...

Gröna trollet

Nu syns inte det så tydligt på bilden, men en bit från vårat jobb finns det en brunn där det ånga rök ur. Ibland så bubblar det giftgrönt vatten ur den... Varje gång jag går förbi undrar jag vad det är? Ett träsktroll? Shrek? Giftiga gaser som gör att jag dör om jag andas in den..? Någon som vet???

2010-03-17

Som små lamm


Jag läste om en man som fick betala böter för ha kört omkring med lamm i bakluckan på sin bil. Det borde ju inte gillas om man kör omkring med ett par ungar i bakluckan. Även fast de är snälla som lamm??? Djurskyddslagen brukar ju vara hårdare än lagen om hur vi människor ska ha det menar jag...?

Etablerad Fluga

Mannen kalla mig ju Flugan. Det har numera blivit mycket etablerat hemma. När Inti vill ha något vid middagsbordet kallar han mig då och då Flugan istället för mamma. Och när jag ringer hem och vill prata med Mannen ropar han: "Pappa!!! Det är Flugan som ringer!!! Hon vill prata med dig!"
Så det är väl bara att acceptera. Att jag är Flugan. Och se upp nu alla där hemma för nu när värmen kommer så börjar jag vakna till! Och jäklar vad jag ska surra!

Vad står det?


Alliansen har skaffat sig en ny logga. Jag tycker den är lite svårläst. Jag antar att meningen är att det ska vara lite lekfullt och busigt sådär. Lite lättsamt. Men jag ser inte att det står alliansen. Jag tyckte det stod SKANSEN vid första blicken. Men vad vet jag det är kanske samma sak?

2010-03-16

Min nya favorit


Mannen har fått konkurrens. Jag har skaffat en ny favorit på kvällen. En kopp Chailatte. Men å andra sidan tackar jag inte nej till mannen heller med lite skummad mjölk på...

Men gud vad bra!!!!!!!!!

Tänk att ett tv-program kan vara så bra! Desperate Housewives. Jag har väntat i flera veckor! Och äntligen! Tyvärr är det bara ett eps kvar. Sedan väntan igen. Men 90 minuter kvar har jag! Och turligt nog gick Mannen och bastade så jag fick ta den stora datorn så jag kan se vad de gör också. Inte bara hör vad de säger...

Så här blev det


Japp. Detta är resultatet på schlagerjobbet. Alla bilder fick inte plats i tidningen, men här får de plats! Roligt och svettigt var det!

2010-03-15

Nagelstatus


För alla som undrar. Så här ser min tumnagel ut nu. Och för alla som vill veta så växer naglarna inte från nagelbandet och upp utan underifrån och är först ganska mjukt men hårdnar med tiden...

Nya tag


Efter en späckad helg är det dags att börja om. Nya tulpaner, nya tag! Lite gos med barnen innan dagis, lite tvätt en promenad och en god frukost med alla i familjen bäddar för en bra start på veckan!

2010-03-14

En som sjunger på refrängen


Okej. Bilderna börjar trilla in i systemet. Så nu sitter jag här och sjunger på refrängen. Till en massa låtar på radion. Och funderar på om jag ska ta och packa ihop och åka hem. Men först ska jag gå på toa. Har hållt mig hela kvällen...

2010-03-13

Ja jävlar


Som vilda djur slussades vi mer till scenen. Ettorna först. Sedan var det rena anarkin. Jag är ju en tvärhand hög så jag lyckades komma längst fram. Men väl där fastnade jag. Omöjligt att ta sig bakåt... Nu göra bilder. Har bara ca 600 att välja mellan...

Okej


Globen står upp när saade sjunger. Första gången ikväll! Jag anar en middag inom en snar framtid!

Bredvid


Att vara i pressrummet är inte som att vara 50 meter bort inne i själva globen...

Nummer 1


Som vanligt alltså.

10 min kvar!


Globen fylls. Och alla journalister sitter snällt pressrummet och väntar. Förra året var jag, mannen, en helt vanlig man och 2 andra kompisar på Thåström på circus när det var final. Det var lite coolare. Men det här är också roligt! Fast på ett annat sätt!