2010-01-31

Blek som ett lik

Man vet att man ser helt trött ut när Mannen kommer genom dörren och det första han säger till mig är:

Mannen: Men, har du ansiktsmask på dig? Nähe? Jag tyckte det såg ut som det för du var så blek...

Efter det gick jag och gjorde en ansiktmask. Så han skulle se skillnaden.

Bättre sent än aldrig. Eller hur?


Min pappa fyller år imorgon. Det här kortet borde gjorts förra veckan. Men men. Nu gjorde jag det ikväll istället. Och hoppas på att han blir glad att få ett kort lite oväntat dagen efter sin födelsedag. Ibland blir det bara så.

När det är för tyst är det inte bra


Tyckte väl jag inte hört den lilla rösten på ett tag.

Ajajaj?


Jag spelade wii igår med sonen ju. Fäktades. I morse när jag vaknade hade jag träningsvärk. Efter lite tv-spelande. I förmiddags drog vi till gymet och jag styrketränade för första gången på flera månader. Om jag fick ont av tv-spel så kan jag nog knappt trycka på avtryckaren imorgon... Men i morgon är en annan dag.

Stinkande rockfestival


Idag är det lunchmusik. Eller rockfestival som inti säger. Sedan kom en nybajsad Keiru ut i köket. Då konstaterade inti att den här rockfestivalen stinker. Dags att byta blöja antar jag.

Jag lever med områdets starkaste man

Jag har nyss fått veta att jag har områdets starkaste man.

Mannen: Du har kanske områdets minsta man. Men den starkaste också. INGEN här i området skulle slå mig i bänkpress. Chrille kanske skulle ta 60. Men jag tar honom. Lätt!

Sedan tröck han i sig lite chiliconcarne och tog med sig två ägg till mellis på jobbet idag och gick! Men det känns tryggt. Att områdets starkaste man är min liksom.

Nu vet jag!

Förra året i början av April var Mannen ute och joggade i skogarna runt byn norr om Dalälven. Han kom tillbaka lite skärrad och trodde han sett björnspår. Ganska stora sådana. I snön och i gruset. Jag har sedan dess känt att det nog inte var björnspår trots att Mannen och hans mamma var helt säker på det. Det var ngt som inte stämde helt enkelt! Nu när jag satt på toan så kom jag helt plötsligt på varför! Bara nästan ett år senare. Björnar går ju i ide från Oktober till Maj! Visst kan det varit ngn stackare som vaknat en månad innan, men inte troligt. Jag tror det var en varg. Men tänk att det tog ett år för min tröga lilla hjärna att komma på det. Det låg där bakom hela tiden, men först nu kom jag på det! HA!

2010-01-30

Har jag karaktär nog?


Jag ska ju inte äta godis förens i midsommar. Men just nu känns det lite jobbigt att orka stå mot när barnen har en stor skål i soffan med goda godisar. Karaktär zoila. Karaktär.

Jag ska se. Och lära.

Killarna ville spela Wii. Och jag tycker det är lite roligt så jag tänkte jag skulle hänga på. Vi spelade Wii Sport resort. Fäktning. Och jag fick SÅ MYCKET STRYK!
Inti var tusen gånger bättre. Så var det hans tur.

Inti: Se och lär mamma. Se och lär!

Underskattat


Jag tycker att vanliga gamla hederliga brädspel är underskattade. Jag är lekledare och bröderna är tävlande. Men storebror viskar svaren till lillebror. Men bara för han leder stort...

Ett gott kalas

Inti var bjuden på kalas hos en dagiskompis. Hon fyllde fyra och såg ut som en liten prinsessa. Alla presenter var rosa och innehöll barbie. Vårat var blått och innehåll lerpyssel. Inti och Keiru var de nästan de enda killarna. Tjejerna sprang omkring och tjöt:
"IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnttttttiiiiiiii!" Så kröp de under matbordet och kittlade honom under fötterna. Inti viftade bort dem som om de vore irriterande myggor. Och mamman till födelsedagsbarnet kommer från Thailand så till oss vuxna serverades äkta thaimat; Tom yam kung-soppa, jordnötskycklingspett, kycklingspett, klisterris och goda fräscha grönsaker. Vad gäller den biten var det det lyxigaste kalaset jag varit på. Till efterrätt fick vi en jättegod blåbärskaka! Ett mycket lyckat kalas!

2010-01-29

Släpp fångarna loss del2

Läser i SVD att fångarn i det Filipinska fängelset har gjort det igen! De har återigen dansat till en Michael Jackson-låt. det är imponerande att se denna människomassa röra sig samtidigt. Tyvärr denna gång verkar de vara anförda av 3 amerikanska proffsdansare. Det är det enda som drar ner intrycket. Men kolla!

Då hann han med kakan

Det hade missat i mannen schema så istället för att jobba till 22.30 ikväll fick han jobba mellan 10-15. Så fick han "komma in och kolla lite hur de gör på en annan avdelning". Så han gör egentligen inget. Bara tittar lite och typ gör ingenting vettigt. Första reaktionen var:
"Men vad bra då kan jag ju äta kaka imorgon!"
En del har det bra. Och dessutom är det en konsert till kakan. Som vanligt. Snacka om fredagslyx!

Snöyra


Man skulle ju kunna tro att jag åker i fjällen. Det är bara renarna som saknas. Men ack nej. det är bara en väg på södertörn. Jag gillar snön så klagar inte.

2010-01-28

Jag lovar

Reporter: Det får ta max 20 minuter så kom inte här nu och ha konstnärliga ambitioner med det här jobbet!

Men tack dårå. Då vet jag det.

Fotosession på centralen


Jag och 2 kollegor ska förnya våra leg. Det går sådär. Jag satte mina bilder direkt. De andra 2 har nu tagit 4 sv/v och 4 färg...

Hmm


Jag har äntligen fått tid hos magspecialist idag. Undras hur stor chans det är att jag kommer i tid... Vinden viner och snön yr där ute. Det och sl brukar inte vara den bästa kombon.

2010-01-27

iPaden imponerar. Tydligen.

Mannen kollar på den nya iPaden som nu presenteras av Apple. Mannen säger att han ska sälja hojjen för att köpa en sån. Den har ju allt liksom! All jävla Pc-skitkraft är ju helt onödig. Vi behöver aldrig mer någon dator! Liksom.
Jag vet inte jag. Jag tycker den mest ser ut som en abnorm iPhone för svårt synskadade eller för våran 3-åring som behöver en stor pekskärm för hans motorik inte är den bästa. Men jag antar att det hela kommer sluta som vanligt. Min prylgalne man kommer inom sinom tid komma hemsläpande med en sådan också. Den kanske blir mer använd än den där dockningsstationen som ligger i garderoben och väntar på att bli såld/använd.

Jag är en Fluga

Min man kallar mig för Flugan(ett barnsligt sätt att säga Frugan på bara för att kärleksretas lite.)

I förrgår vid middagen.
Inti: Flugan, häll lite mjölk i mitt glas är du gullig.

Idag.
Inti: Pappa, varför kallar du mamma Flugan?
Mannen: För att hon är liten och surrar mycket.
Kollar på mig.
Mannen: Och för att hon gillar söta saker såsom mig, dig och Keiru!

Tack mannen. Nu vet jag och barnen vilket djur som är jag liksom.

Kallt


Jag står på fel sida om båten kantrar säger kollegan. Mern vad vet en innerstadsbo om det egentligen? Isblocken flyter iallafall omkring brevid oss. Det känns inte så lockande att hamna i vattnet...

Fel i trafiken


Pendeltågshelvete. Jag hann på bussen i allafall. Alltid något att glädjas åt.

2010-01-26

Trappgalningarna

På mitt jobb hittar de på olika roliga tävlingar då och då. Just nu har de trapptävling. Vårat kontor ligger på 6:e våningen. Insatsen är 50 spänn per tävlande. Antar att vinsten är den gemensamma potten. Tävlingen avslutas till OS. Nu är det ju alltid så att det är vissa som tar tävlingarna på allvar. Riktigt jävla allvar. De åker hissen ner springer upp, åker hissen ner springer upp, åker hissen ner springer upp. Ni fattar. En i min grupp är med på detta. Förra måndagen gick han upp 21 gånger! 21 gånger! Jag DÖR nästan efter att ha flåsat mig upp en gång. Jag visste att det finns galningar så jag anmälde mig inte ens. Tex när de hade cykeltävling så cyklade samma kollega från söderort över Södermalm och ut i söderort igen för att samla lite extra poäng. Men tävlingen har fått mig lite peppad. Jag har bestämt mig för att gå upp minst en gång om dagen. Men där gå faen i mig min gräns för den där trappan!

Snart slut


Snart är krämen i den där lilla tuben jag fyndade på Tradera snart slut. Jag har bara använt den en gång. Nästa gång ska jag läsa bättre på annonsen. Jag lovar.

2010-01-25

Hur gick det till?

Det började med att vi letade en stor lägenhet / stort hus i Stockholm i sommar. Det slutade med att vi satt och kollade flyg och lägenhet/hus i Hua Hin i höst. I en månad. Hur hamnade vi där????! Dyrt var det. Eller inte jätte om man jämförde med paketresa på Ving. Men det är inte gratis i allafall.

Men hur svårt kan det vara???


Någon gång om året gör jag frilagda bilder. Förr på mitt gamla jobb frilade jag bilder varje dag. Typ. Nu kommer jag ALDRIG ihåg hur man gör det! Jag får det förklarat för mig och det försvinner SÅ snabbt. Suck. Känner mig som Doris ibland. Ganska ofta faktiskt.

Apstadiet

Vi hörde en evolutionsteori på radion.

Inti: Mamma, jag är nog fortfarande kvar på apstadiet, för jag är ju så bra på att klättra i träd!

Jupp, det kanske man kan säga med den bajshumorn den lille Inti har...

2010-01-24

Bajs under bordet

Bä bä vita lamm gick på restaurang, men vet ni vad som hände? Han bajsade under bordet. Men då kom polisen och red på grisen.
Man kan tycka det är en ganska tråkig barnslig version av Bä bä vita lamm.
Men när man har två trötta små bröder som verkar ha samma typ av humor är dessa rader som en helkväll med Henrik Schyffert på Norra Brunn. De kunde nästan inte ens andas mellan skrattanfallen... "red på grisen" HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!! "GRISEN!!!!!!!!!!"
Jag trodde aldrig de skulle somna, men jag tro inte jag hann räkna till tio innan de sov när de väl slutade skrattade. Gud vad jag älskar dem!

Ja jävlar i min låda


Kan någon gissa vad detta är och varför den är där? Vinnaren får en hemlig vinst! Festen igår var jätterolig. Vi dansade, folk studsade i sängen. Ibland kändes det som ett femårskalas faktiskt. Men med alkohol istället för saft. Men roligt var det! Nå någon som vågar gissa? Och ullis, du får gärna gissa men för dig finns inget pris...

Kan man våga hoppas?

Jag tyckte att Jennifer Aniston och Brad Pitt passade så bra tillsammans. Kanske är det ändå deras tur att hitta tillbaka till varandra nu när det verkar som om Brangelina är en saga blott?

Vilken dag!


Inti lär sig allt mer att åka lift och att svänga säkrare. Keiru har jag haft i en sele framför mig och han lär sig också att svänga. Vilken perfekt dag! Jag är en mycket stolt och glad mamma!

2010-01-23

Jag får inte plats


För allt hår är i vägen. Överallt. Dansgolvet. Hallen. Köket. Fast det kan bero på att lägenheten är på typ 25 kvm och besökarna är typ 35 till antal...

På väg


Så är jag på väg till festen. Hittade ett par utsvängda brallor till sist. Mannen gav mig 100 anledningar att stanna hemma. 'mys med oss!' 'men titta det är stjärnorna på slottet ikväll! Det vill du väl inte missa?!' jag undrade då när jag var ute senast menat som att det verkligen är på tiden. I juni kom jag fram till.(julfesten räknas inte för den var inte bra och jag började jobba 7.30 dagen efter) 'men då så! Då kan du ju blunda och tänka lite på den gången ikväll så slipper du ju gå ut ikväll!' men nix pix som min svåger säger. Inte ens detta lockand kreativa förslag kunde få mig att stanna hemma ikväll!

2010-01-22

Jag gillar inte att klä ut mig i maskeradtema

Det är inte ofta jag blir bjuden på fest. Men nu är jag det. Och jag tyckte det skulle bli ganska roligt så där. Tills det förra veckan damp ner en komplettering till inbjudningen. Det skulle vara 70-tals tema. Maskerad. Typ. Jag HATAR verkligen att klä ut mig. Finns inget värre. Jag verkligen avskyr det. Känner mig obekväm och kan inte slappna av. Så min plan A är att dissa det helt. Bara gå som om det vore en vanlig fest. Tills nu. Då jag börjar få lite lätt panik. Jag kanske MÅSTE anstränga mig lite eftersom festinbjudaren valt tema. Men vad? Jag VÄGRAR gå hela vägen! Och jag har inga 70-talskläder. Skit också. Eller så bara kör jag på med Plan A. Vad tycker ni? Goda råd?

Äntligen har rumpan ramlat ner i soffan!


Äntligen har vi landat i soffan. Mysfredag med popcorn och hitta Nemo ! Livet är skönt!

Inte bra logistik

Nu har barnen blivit så stora att båda hänger med kompisar hem. Tyvärr på olika tider och till olika kompisar. Jag har varit hemma i 40 minuter sedan 15. Jag har suttit i bilen och skjutsat och hämtat däremellan. Men jag ska inte klaga. Av de 40 minutrarna fick jag vara hemma 30 själv. Så jag har dammsugit och plockat ur och i diskmaskinen. Nu lagar jag mat lite snabbt för snart ska jag ut igen och hämta hem den stora för kvällen. Nästa gång ska jag se till att de i allafall synkar varandra lite bättre än idag. Men så blir man ska vara lite spontan.

Vissa har det gött

Varje fredag är det konsert på Mannens jobb. Bo Kasper har spelat, Salem al Fakir och idag Melissa Horn. Så först går mannen och äter lunch, tar sedan fredagskakan och kaffet och går och lyssnar på en halvtimmes konsert. Vissa har det bra. Men han går inte varje fredag. Inte när det var Martin Stenmark tex. men lyxigt jobb har han Mannen min!

Att vara bollkalle och kissnödig funkar inte så bra

Att få vara bollkalle på Australian open måste vara jättespännande om man själv spelar tennis. Men stackars den lilla bollkalle som råkade kissa på sig när han skulle sträcka sig efter bollen. De fick lägga på sågspån på pölen han lämnade efter sig. Gud vad förnedrande att resten av sin uppväxt vara HansompissadepåsigpåAutralianOpen-killen!

Är jag en führer?

I natt drömde mannen att han bodde på samma hotell som Hitler. Dessutom hade han en kopia av Hitlers rumsnyckel. Nu är jag ingen drömtydare. Absolut inte. Men kanske någonstans därinne tycker mannen jag är lite som en führer vad gäller hans dagislämnardagar.... Kanske.

Tillägg: Mannen vill att jag ska berätta att för att straffa Hitler i drömmen så OLLADE Mannen Hitlers tandborste. Det var det värsta han kunde komma på. Jag har en snäll man. En godhjärtad fin man.

Déjàvu igen

Idag var det en Mannenlämnarbarnenpådagis-dag. Det gick ungefär som i tisdags. Jag får en déjàvu varje gång. Idag kom han ner efter att jag väckt honom och frågade om jag hade klätt på barnen. Ja, ett sa jag. Vilket jag tycker borde räknas som helt okej. Han tar en unge jag en. Men icke. Han tyckte jag skulle stanna hemma till 8 så han slapp lämna och jag skulle desutom klä på båda. Jag sa att "älskling du är så jämställd det är därför du lämnar lika många mornar som jag!" "Nä det är jag inte alls. Det är du som tvingar mig." Fick jag till svar. Allt sägs ju naturligtvis med glimten i ögat. Men bakom glimten anas lite allvar. Men imorgon är det ingen som lämnar eller hämtar för imorgon är det HELG!

2010-01-21

Ibland är jag ganska osmart

Ibland har jag inte alla hästar hemma i stallet. Nyss trodde jag att en orm åt 40 kg bark och buskar om dagen. Men det var ju en noshörning sa Mannen hånskrattande till mig. Men vaddå... Ormar blir ju superlånga och så. 40 kg människa kan de ju ät typ. Så 40 kg bark och buskar borde ju också gå ner..? Eller? Nä. Inte.. Nä...

Jag är alltiallo


Jag är inte bara fotograf. Jag är även chaufför. Nu är 2 kollegor inne och köper godis. Efter lunchen var jag tvungen att köra till en annan stadsdel för att de skulle köpa smågodis billigt. Jag är för snäll. Och jag äter inte ens godis själv längre.

Rolig bild

Jag gick in och läste på Amandas blogg. Hon hade en superrolig bild på sin blogg, det är hon och hennes kompisar när de gick på dagis. Kolla in den här!

2010-01-20

Inte idag heller

Idag gick det inte alls lika bra som igår. Visste väl att det var ett big fat undantag. Men såna ska man ha också. Idag grät de och ville inte gå hem, inte ta på sig kläderna, gjorde sig illa och retade varandra. Det tog över en halvtimme att komma från dagis. Men sen åkte vi bob och pulka och livet belv super igen!

Så gulligt att jag nästan dör

Keiru ringer till sin kompis E som också är 2.5 år. E är hans bästa vän. De går på samma avdelning. Det är första gången han ringer och pratar med en kompis. Deras samtal är så gulligt så jag nästan svimmar! Keiru berättar att han har sina leksaker däruppe, att vi har en glej flåglalna kan äta och att vi har kastat ut lulglanen, att han hal lickit vattet, att vi har tar wals, att vi hal en bil som kan söra.
Min lilla vackra sötnos! Han börjar bli så stor nu!

Nu har jag gjort det, men det var svårt att välja

I eftermiddags sms:ade jag till Läkare utan gränser för att de ska kunna jobba och hjälpa människorna på Haiti. Men jag har haft lite svårt med att välja till vem jag skulle skicka mina pengar till. Var gör de mest nytta? Till slut blev det Läkare utan gränser. Men nu hörde jag på Studio Ett att mediciner och verktyg inte kommer fram. Deras plan får inte landa. Jag hoppas det blir bättre för hjälpen behövs! Så om ni är lika sega som jag smsa röda korset eller läkare utan gränser eller ngn annan hjälporganisation. Huvudsaken är att ni gör något!
SMS:a LIV till 72990
om ni vill stödja genom Läkare utan gränser!

Komihåg-lapp till mig själv

Det är INTE smart att ha på sig täckbrallor på ett en timmes jobb i en simhall. Inte smart. Kom ihåg det nu Z!

2010-01-19

Svanmissen

Man kan ju inte veta allt. Herregud. Gunde Svan har tydligen bara kollat vädret det senaste veckan och missat katastrofen på Haiti. Men som sagt var man kan ju inte veta allt. Även fast man är en legend. Andra har dock med koll som Roger Akelius som donerade 100 miljoner till SOS barnbyar häromdagen. Bra gjort Roger!

WTF hände???

Kom efter en mycket snabb och lång promenad inflåsande på dagis fem i fyra. Fem minuter senare var Keiru och jag på väg till Intis avdelning. Ytterliggare 5 minuter senare var vi och en av Intis kompisar på väg ut genom grinden. Fullt påklädda och ognälliga. Vad hände??? Det brukar ta en evighet ut från dagis och hem och på vägen brukar vi råka hamna i det ena gnällfällan efter den andra. Hur gjorde jag? Ska kartlägga dessa mycket lyckade 10 minuter sekund för sekund när barnen gått och lagt sig för att försöka upprepa succén imorgon. Troligtvis misslyckas det. Men det kan ju gå igen...? Eller hur?

Dagens vits

Dagens vits hörde jag på Morgonpasset i P3. Jag tycker den var rolig. Brukar inte gilla "roliga" historier, men denna var faktiskt skojjig! Dessutom var det Janne Josefsson som utsåg den till vinnare.

2 lesbiska kikärtor va ute & gick längs en väg, så blev de plötsligt överkörda av en buss. Busschauffören stannade & klev ur, gick fram t kikärtorna, tittade på dem & sa: E ni hommos eller?

Min man är som Doris

Mannen lämnar barnen två dagar på dagis varje vecka, en dag har vi tillsammans och jag har två dagar. VARJE gång det är mannens tur att lämna dem står han nyvaken som ett frågetecken och lyckas varje gång se helt förvirrad ut och frågar: "Är det JAG som lämnar dem själv? Varför då??" VARJE gång. VARJE vecka. "Jag svarar samma varje gång: Ja, men jag har klätt på den ena så det bör går bra." Varpå Mannen retsamt frågar varför jag inte klätt på båda...
Kära Mannen min. Dina lämnadagar är de samma sedan över ett år tillbaka. Och du har dem för när du lämnar så har jag börjat jobba! Ibland tror jag du är brolla med Doris.

2010-01-18

Tur som en tokig

Ibland ska man ha tur! Körde över min mobil med bilen idag, men det hände INGENTING! Tur att det var moddigt och ganska mycket snö, den hade liksom bara sjunkit ner i modden. Tur också att jag envisas med att ha den i en strumpa. Annars hade det kunnat gått riktigt illa. Nu blev den inte ens fuktig. Bara överkörd.

Ibland undrar jag

Vad gjorde jag med all tid jag hade innan barnen? Ett liv fyllt med en massa ensamtid. Jag sov, tittade på tv, var ute och gick, tränade, gick på bio, sov lite till. Ett slags vakum. En väntan. Det var roligt, det är inte det. Jag längtar ofta dit igen. Till att bara göra ingenting. Men när jag tänker på det på riktigt så skulle jag aldrig byta då mot nu. Aldrig byta bort små blöta pussar och varma kroppar som vill kramas. Aldrig byta bort små arga ögon och ilskna kommentarer från en arg kropp. Aldrig byta ut den där varma känslan som fyller hela mitt inre när jag tittar på de där busungarna. Aldrig byta ut den illskan de kan fylla mig med. Aldrig. Utan dem skulle mitt liv vara fyllt av meningslöst lallande. Men det visste jag inte innan. Men nu vet jag det.

När veckan börjar med jag älskar dig kan det inte gå fel

Förra veckan var ingen bra vecka. Först magsjuka sedan blev jag bitter på tisdagen. Denna vecka började med att bröderna sa att de älskade varandra. Och sedan att de älskar mig. Denna vecka ska inte bli lika dålig som den förra. Det kan den inte bli med en sådan start! Nu frukost sedan promenad, sedan lunch och sedan jobb. Och sedan pyssel! Braig måndag!

2010-01-17

Moster skrattar åt sin revolterande systerson. Men bara lite.

Min syster har en son. Han är 12 år. Idag kom han hem med blått hår. Först var det blekt sedan färgat blått. Jag kan inte annat än att gå och småfnissa här hemma. Jag fattar ju att det inte är SÅ kul för mamma Bina. Men jag kan inte låta blir att skratta. För att det så så långt från syrran som man kan komma. När hon var tonåring var det rosa smink, pianospelande och kyrkans ungdom som gällde. Jag klädde mig i svart och hade Doctor Martens. Jag gillade Ebba Grön och punk. Hon gillade Michael Jackson. Därför känner jag för min systerson lite extra, han gillar Slipnot och rent allmän deth metal-musik. Han är liksom så långt från min syrra som man kan rent musikaliskt och nu utseendemässigt när hon var i samma ålder. Precis som jag var med Bina under våra tonår. Därför kan jag inte låta bli att le. Men jag vet. Om 10 år(knappt) är det min tur och då är det antagligen syrran som skrattar åt mina barn när de går i kyrkan och spelar piano...

Inget att hänga upp sig på

Härom kvällen hade Mannen bäddat in en klädhängare i min kudde med förhoppning om att jag skulle slå i huvudet när jag nanade kudden. Men inte. Jag la nämligen en annan kudde över så av det skämtet blev icke. Nu skulle jag bädda och hittade en klädhängar i sängen . Och la in den i Mannens kudde. Det tog bara 5 minuter sedan kom Mannen upp och KASTADE sig ner i sängen och slog i pannan i klähängaren! Gissa om jag skrattade så jag höll på att ramla omkull??? Det som också var roligt var att jag på 5 minuter hunnit glömma bort att jag lagt den i kudden så först fattade jag inte vad som hände... Men det var inte det jag skrattade åt. Jag skrattade åt Mannen!

Idag blev det bättre


Nu åks det !

2010-01-16

Att vara som ett gammalt löv


Ibland kan man känna sig som en hög torkade löv. Så där krispiga så om man råkar klämma till lite för hårt så rasar de ihop i en trasig hög på marken. Idag var en sådan dag. I morgon är en ny dag.

2010-01-15

Till minne av Britta

Allt fler och fler av de som fanns med mig när jag var liten lämnar detta jordeliv. Tidigt imorse så somnade Britta in. Britta var min granne i skogen och blev efter några år efter mormors död min morfars särbo. Britta var speciell för mig. Vi hade interna skämt hon och jag. Sa Glad påsk fast det var mitt i sommaren och sånt. Hon hade ett spel som var roligt som vi spelade hur mycket som helst. Hon var med alla sommrar vid sommarstugan med morfar. Inti och jag var och hälsade på Britta i söndags. Jag kände konstigt nog att det var bråttom. Sa till mamma att vi fick se om hon orkade fram till sin 88-års dag nu i slutet av månaden. De höll inte med mig, de trodde hon skulle orka längre. Men inte. Jag är så glad att jag fick krama om hennen och prata med henne. Efter morfar dog för nästan precis ett år sedan blev Britta mycket sämre. Snabbt. I sommras flyttade hon till samma rum som morfar bodde i på byns äldreboende. Och nu så har de förhoppningsvis kanske träffats igen på ett ställe långt härifrån. Idag till middagen tände jag ljus och drack ett glas vin och tänkte på allt bra som Britta och vi hade tillsammans. Hej då Britta! Glad Påsk på dig! Jag saknar dig redan!

Äntligen!


Nu är det hemgång. Äntligen helg! Men först lite lek innan vi går in.

1893

Så många olästa mail raderade jag på min bloggmail. Och snart får jag gå hem för den här veckan! Alltid något!

2010-01-14

Så jävla kallt!

För några dagar sedan gick våran termostat sönder. Eller den slutade funka. Nu har det spridit sig att samma natt gick tio grannars termostater också sönder. Det har tydligen frusit i ngr rör genom väggen ut till en ventil på utsidan av huset. Eller ngt. Två nätter i rad har vi sovit i 15 grader. Nu har mannen fått tips som han har grejat med hela kvällen. Nu håller jag tummarna och hoppas på att detta är den sista natten vi får sova i typ 15 grader. Men mina förhoppningar är inte stora.

Mamman med de blå tossorna


Igår när jag gick till pendeln såg jag en mamma komma ut från ett dagis med de blå tossorna på sig. En millisekund övervägde jag att inte säga ngt. Men sedan tänkte jag på hur trist det var om ingen skulle säga till mig utan låta mig hasa omkring i dem hem.... Så jag sa till. Med rodnande kinder och snabbt som ögat slet mamman av sig dem och tackade. Jag är en snäll människa jag.

Se vardagen


Weronica har en utmaning på sin blogg "Se vardagen" läs mer HÄR. Jag vet inte om jag orkar ta en bild varje dag och lägga upp på bloggen. Eller rättare sagt jag tar ju bilder varje dag, men jag orkar inte alltid lägga upp dem. Idag tog jag den här bilden utanför alla andra bilder. Det är så oerhört vackert ute just nu. All snö och frost på träden. Det här ser jag varje dag när jag jobbar. Så det är en del av min vardag. Ibland kan man bli blind för hur vackert det är omkring en för man ser det för många gånger.

Grönt är inte skönt


Om jag säger så här: vi kommer hitta barr i huset fram till midsommar. Minst.

Nya


Igår var jag på papprika och gjorde årets första kort ju. Här ser ni dem. Kanske trillar något av dem ner hos just dig?

2010-01-13

Jag var arg som en majs!

Supersnällasilversara brukar bli arg. När hon blir arg sjunger hon en sång så går det arga över. Jag har varit hemskt frustreradn och arg sedan igår eftermiddag. Och bitter. Men häpp så var stormen över. I orginalsången är texten : "Jag är arg jag är arg jag är jättejättearg som varg som är sur jag är arg jag är arg jag är jättejättearg som ett odjur som ätit citron. Jag är arg som en explosion!"
Men Keiru har på ngt sätt blandat till det. Så när han sjunger den går den:

Jag är arg jag är arg jag är jättejättearg som en MAJS. Jag är arg som en ÄPPLESION!

Jag tror jag gillar den versionen bättre faktiskt. Jag har varit jättearg som en majs, men nu är det över. Och nu ska vi har julgransplundring med en massa godis!!!!!!!!!!! Men inte till mig för jag har godisuppehåll till semestern!

Jag brukar inte

Men idag gör jag det. Jag känner mig bitter för första gången i livet. Och undrar hur jag ska få bort känslan. Dessutom tappade jag ett objektiv i marken förut. Bra dag. Not.

2010-01-12

Jag går bananas


Måste vara att det är vår snart men jag har pysslat med helt oväntade färger och helt oväntade mönster. Roligt att gå utanför de egna ramarna!

2010-01-11

Björn Borg har tappat formen

Mannen har kopplat upp sig online med Wii. Han spelar tennis mot ngn snubbe i USA. Mannen är Björn Borg. Som tydligen blivit helt kass på gamla dagar. Enligt mannen helt cp faktiskt. Och inte kan han springa heller. Björn Borg alltså. Mannen suckade och satte sig ner och konstaterade dystert att han nog behöver träna lite innan han går online igen och spelar...

Man kan ju undra


Vad har hänt här? Ser ut som ett bombnedslag. Mellan vabbande av gnälligt barn, tvättande av nerdspyyda saker hinner jag kanske kanske fixa till stöket som råder i hela huset. Men jag måste ju hinna blogga också.

Dagis strajks agejn

Keiru blev magsjuk i helgen i skogen. (O)lyckligtvis när jag var på bio i stan. När jag ringde idag till dagis för att sjukanmäla så visade det sig att alla barn på Keirus avdelning som var där i fredags nu är hemma i magsjuka... Roligt va? Dagis. Suck.

Vardagsglamour


Inti åt bilar men drog ut dem så de blev limosiner. Är inte det vardagsglamour om något?

2010-01-09

Man får passa på

På busfabriken har de förutom en massa barn som bräker på östgötska oskyddat nätverk. I Rejmyre hittade vi ett oskyddat nätverk snabbt, sedan var det borta. Så det gäller att passa på. Ikväll ska jag gå på bio. Det blev den där romcom-filmen. Tyvärr gick alla andra filmer för sent. Mycket beklagligt. Men sånt är livet. Jag får bara bita ihop helt enkelt. Mohahahahahahahaha! Och dessutom lyckades jag få med mig min gamla mammagruppskompis. Så lite fika och en film gör inte den här dagen helt fel! Trots att det är hemskt kallt i skogen!

Utvecklingen går tack och lov framåt

Det märks att det går framåt i utvecklingen. I somras var vi här på Busfabriken med båda barnen. Keiru kunde nästan inte göra ngt själv. Nu ett drygt halvår senare kan han nästan göra allt! Han och Inti åker pulka, de åker rutschkana, klättrar i ställningarna och cyklar runn runn. Trots att de här stora lokalerna är helt iskalla så svettas dem. Mormor som inte har hunnit med i utvecklingen springer efter dem och är orolig för att de ska göra illa sig så de börjar gråta. För det vore ju så synd när de har så roligt! Tur att det finns innomhuslekland när det är en -22 utomhus!

2010-01-08

Det är inte ofta men när det händer är det roligt

Det är inte ofta läsare skriver små tack och uppmuntringsmail för de grejer man gör. Kanske för att de inte bryr sig eller för att det är samma samma hela tiden. Vad vet jag. Därför blev jag så glad när jag och reportern fick detta lilla mail från två läsare:

Hej!
Ett stort tack till Å och Zoila för ert fantastiska reportage med Sven Wollter. Jag och min man vill på detta sett tacka för en helt underbar artikel i vår lokaltidning.
Mvh
M och Å i Skogås

Det värmde och det ska jag ta med mig in i den kalla byn i de östgötska skogarna där jag ska tillbringa helgen! Och ni som bor nära huvudstaden, kolla i eran lokaltidning så får ni se det fantastiska resultatet! ;-)

Totalsågning

Lyssnade på P1Morgon. De recenserade den nya romcom-filmen jag tänker gå och se i helgen. Och konstigt nog var det en totalsågning???!! Sådan saker som "låtsasfilm" och "låtsassarkasm" nämndes... Inte på riktigt liksom. Men va fan. Skiter väl jag i. Ska gå ändå... Själv som det ser ut. Kan nog inte få med mig speciellt många efter den recensionen....

2010-01-07

Sann kärlek

Våran stora dator har kommit tillbaka från lagningen. Den är absurt stor om man jämför med denna lilla söta sak. Så nu sitter vi här brevid varandra i soffan och surfar på en stor och en liten dator. Det är kärlek det!

Vem gillar de där töntigt gulliga filmerna egentligen?

Det måste ta mig fan vara en sjukdom jag har. Eller fel på ngn gen eller så. Jag älskar töntiga gulliga romcoms. Och grejen är att jag inte nöjer mig med att se de töntiga filmerna en gång. Jag kan se dem 10-20 gånger om jag får chansen. Bridget Jones dagbok såg jag tex fyra gånger på två dagar. Nothing Hill har jag sett en 10-15 gånger och jag tycker fortfarande den är lika bra. Fyra bröllop och en begravning är en stor favorit. Nu går det en ny film (med Hugh Grant naturligtvis)som jag har siktat in mig på. Den verkar ärligt talat så där. Men så klickade jag på trailern. Och finner mig själv sitta och skratta högt åt de töntiga skämten. Så om jag inte får med mig ngn i helgen och kolla på den töntiga filmen så kommer jag gå själv. Jag lovar. Så starkt är mitt missbruk av töntiga romcom-filmer.

Jag ringde några mil fel

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Skulle ringa Barbadosa som bor i Götlaborgstrakten. Råkade ringa fotografkurskollegan som jag träffat två gånger i Kalmar på en kurs. Dock bor de  i samma område. Typ 1,5 mil mellan varandra. Så det blev ju i närheten. Först tänkte jag lägga på, men det kändes för fjortis. Så jag babblade på en hel massa istället för att dölja mitt uppenbara misstag...

Men hej fotografkurskollegan, det är Z från kursen!
Nu tänkte jag ju ringa min kompis i Närområdet. Men så råkade det bli till dig! Hur är det? Grattis i efterskott! Hade du en bra födelsedag? Men vad bra! Jag är på väg till kameraverkstaden, min kamera har gått sönder! Det blir stora vita fält mitt på bilden. Slutaren? Ja kanske! Irriterande i allafall. Nämen nu måste jag svänga av här! Hejrå!

Ja så kan det gå när inte haspen är på. Men jag tyckte jag fixade situationen finemang ändå....

2010-01-06

Det är dags


att kasta ut granen när stora delar av granens grenar har tappat alla barr.... Kanske till helgen. Eller nästa helg. Inti vill ha godis när skrället ska ut. Det är viktigast.

Hårfobi

Okej att Mannen var rädd för kottar när han var liten. LITE logik finns det ju. Det gör ju ont när man råkar trampa på dem barfota. De bits ju inte dock som vissa trodde när de var små... Tydligen har denna typ av ovanlig fobi gått i arv. Keiru har ju...hmmm... ganska mycket hår för att inte överdriva. Just nu har vi låtit det vara sedan sommaren. Tänkte jag skulle klippa ur lite så jag ställde honom i badkaret och började klippa. Varpå ungen började skrika "ajajajajajajaj" och hoppa från den ena foten till den andra. Och peka på hårstråna och påstod att de gjorde ont! Snacka om jobbig grej. Att ha en hårväxt som inte är av denna värld och samtidigt ha fobi mot sina egna hårstrån. Jag försökte förklara ologiken i det hela men jag kände att jag inte nådde ända hem där. Ungen blev klippt ändå för mamma är envis och på det viset har han lite mindre att vara rädd för här i världen. Jag är en snäll mamma jag.

Ett himla tjat

Sonen har fått se de tre första som blev de tre sista filmerna i Star Warsfilmerna. Det enda han pratat om så fort han vaknat och det sista han pratat om innan han somnat har varit Star Wars. Frågor som: varför ville Darth Vader dö? Varför gick han över på den mäktiga sidan? Varför tog han på sig den där dräkten? Såg han Luke genom sin mask? Masken kanske spännde åt för mycket på honom? cirkulerar. Om och om och om igen. Så jag antar att det bara är att bita ihop och acceptera att jag kommer få diskutera Star Wars om och om och om och om och om och om igen. Och så lite till. Och lite till. Och pyttelite till. Och ngn gång mellanåt hänvisa frågorna till Mannen som gillade filmerna när han var liten.

2010-01-05

Jag ser ut som pingvinen manfred


50 minuters promenad i - 17.2 grader med mannen. Så skönt att bara gå och prata helt själva med mannen efter en massa tid tillsammans alla 4 under ledigheten. Kvalitetstid tror jag det heter! Tack för att vi har våran jättebraiga barnvakt ellen!

Exprimentet


Under det senaste halvåret har jag gjort ett expriment. Som varit lagom uppskattat bland kollegorna. Jag har sparat två äpplen. Ett(äpple 2) sedan dagen jag gick på semester den 26 juni och ett(äpple 1) från 24 augusti då jag kom tillbaka från semestern. Jag måste säga att de höll sig fina riktigt länge, typ in i november. Men sedan hände ngt. Kanske höstdepression eller så. Äpplet (2) innan semestern klarade sig bäst. Men det syns inte på bilden. Idag när det är ett nytt år är det dags att slänga de små äpplena. Innan de vandrar omkring själva här i lokalerna. Eller exploderar som en kollegas banan gjorde. Hej då äpplena!

2010-01-04

Seeeeeegt

Första dagen på jobbet blev seg. Mycket seg. Tiden sniglar sig fram fast jag i stort sett varit ute på jobb hela dagen. Men nu har jag firat min första arbetsdag 2010 med att skicka iväg bilderna till Doris. Hoppas Doris är på ett bra humör så de kommer fram. Man vet aldrig med Doris. Tummen gör lite ont då och då och ser inte klok ut, men va fan. Värre vare i Gällivare. Dagen startade så bra med att barnen fick åka på sina slalomskidor till dagis och jag fick min långpromenad. Så jag ska inte gnälla. Nu ska jag dra till bibblan och lämna tillbaka böcker. Någon tyckte jag var söt för jag lånade böcker på bibblan. Det hade han inte gjort på de senaste 20 åren. Men så är jag allmänbildad och folkhemskär också. Till skillnad mot vissa andra.

Allt åter till det normala


I dag gick jag min vanliga måndagspromenad eftersom ledigheten är slut. Min väg i skogen var helt fantastisk. Så tyst och vacker. Jag har sagt det förr och säger det igen: jag är en skogsmänniska.

2010-01-03

En efterlängtad sovmorgon

Jag är en morgonmänniska. Det ska jag erkänna. Men då och då kanske jag skulle vilja ha en sovmorgon trots detta faktum. Att slippa gå upp med barnen och fixa frukost till dem och sedan slippa plocka undan efter 3/4 delar av familjen. Att bara få ligga och sova och liksom bara glida ner efter den oftast stojjigaintesittpåarsletenminut-frukosten. Och då få sitta där i lugn och ro och bara läsa lite i svenskan. Idag var en sådan dag. Jag puffade på mannen när småfolket började tjoa klockan 07. Han reste sig upp fixade upp snuttisen till Keiru. Och gick och la sig igen. Barnen kom in och la sig i våran säng och redan där var jag ganska vaken. Medans mannen började snarka igen. Barnen gick själva ner och kollade på tv efter en 40 minuters vridande och småpratade i sängen. Allt medan mannen sov. Efter det somnade jag nästan om. Tills de började tjoa igen om att de var hungriga. Efter en stunds tjoande puffade jag på mannen igen. Han reste sig då suckande upp. Gick in till Keiru som kommit upp för att tjoa. Och det jag hör när han stänger dörren är:
"Är det okej att pappa lägger sig i din säng Keiru?"
Det gick ju bra en liten stund. Jag somnade åter nästan om. Igen. Tills tjoandet om frukost ökade igen. Denna gång kom Inti in till mig och ville ha frukost. Då fick jag SKRIKA på mannen att han skulle gå upp så att de små skrikhalsarna skulle sluta. Varpå jag blev så förbannad att jag inte kunde somna om. Jag vet inte vad ni har för uppfattning om sovmorgon, men det där är inte min uppfattning om att ge sin partner sovmorgon. Efter meningsutbyte med åsikter som att: Jag har ett större sömnbehov än dig, du är ju redan vaken, du brukar ju inte sova länge ändå la vi ner diskussionen tillfälligt. Och så får vi se exakt hur mannens sovmornar ter sig ut i framtiden.... Det sista han sa nu ikväll (med en stor glimt i ögonen, men ändå)var att han imorgon återigen skulle upp(börjar jobba 05.30) och inte få ngn sovmorgon. Stackars mannen. Han som bara haft 12 av 13 sovmornar sedan den 23 december.....

Iphone är inte så imponerande


Mannen försöker impa på sin lillebror med sin iphone. Det går så där. Lillebrorsan tycker min är snyggare. Mohahahaha!

2010-01-02

Jag har orimligt höga krav på mannen

"Det blir jobbigt för mig när frugan sätter i gång."
Så sa han. Mannen. Efter att jag för två timmar sedan frågat om han kunde kolla på tv.nu vad det var på tv ikväll. Efter två timmar frågade jag igen. Och naturligtvis hade han inte kollat. Då kläckte han ur sig det. Det var inte direkt jordens mest svåra begäran. Eller jobbiga. Men så är han min man. Inte så sammarbetsvillig i vissa fall. Jag gjorde ju närmare 40 handgjorda julkort. Själv. Och skrev små personliga hälsningar i alla 40. Själv. När jag(själv) sedan skulle skriva alla adresser på kuverten visade det sig att jag inte hade alla adresser. Bla till mannens mamma. Jag bad honom att fixa den. Inte då. Inte ens gjort än. Fick göra det själv. Men ni vet. Det blir ju så jobbigt när frugan sätter igång. Sånt vet ju alla....
(och jag vet jag valde själv att göra så komplicerade julkort, men lite hjälp kan man väl kräva ändå?)

Kyckling och coca cola


Om ni har vägarna förbi fjällen någon gång och känner ett sug efter tex kött, kyckling, coca cola och tobak kan man gör det här. Eller om ni känner att ni vill bli lite starkare har de även grejer för det. Men då måste ni som sagt var heta Skott.

19.50

har jag fått en tid till min inflamerade tumme. Hoppas den blir bättre till måndag. Annars är det så töntigt att jag inte kan jobba. För jag kan inte greppa ngt med den....

Back igen

Efter en lång natts sömn(somnade samtidigt som barnen, 19 noll noll)vaknade vi 06 i morse och käkade lite frukost på tåget innan det var dags att stiga av. Jag var verkligen supertrött och fick sova igen lite tappad tid. Mannen däremot kunde inte somna. Så han ligger nu på soffan och sover istället. Vilka fantastiska dagar vi haft! Så mycket vacker natur och barnen som verkligen tycker det var roligt att åka skidor! Skidorna hängde med hem och vi ska ta ett skidpass efter lunchen idag! Det kommer snart upp bilder från resan när jag lyckats ladda in dem i den nya lilla datorn som vi köpte!
Det är både skönt och tråkigt att vara hemma.

2010-01-01

Min väska är inte en sopkorg


Men någon verkar tro det.

Brr


Vi verkar ha missat all kyla som varit i landet. Vi har haft -5 grader vilket varit helt okej. Men i natt kom kylan även hit. Få se om vi ger oss ut i backen något eller om vi tar det lite lugnare...

Aj min tumme


Jag har grymt ont i min tumme. Förra veckan råkade jag slita av nagelbandet. Det gjorde ju naturligtvis ont direkt men efter det har tummen ömmat och idag är den värre än värst. Svullen pulserande och röd. Kan inte ens sms a med den. Mannen har hela tiden skrattat åt min tumme och tyckt jag varit töntig som gnällt över att det har gjort ont. Men om det inte blir bättre så får jag nog gå till närakuten imorgon när vi kommit hem från fjällen.aj. Ont gör det!