2009-09-30

Kasta dig i väggen Anna Anka!

Imorgon har det kört ihop sig. Mannen ska lära sig nya grejer på jobbet från 15-22.45. Typ. Jag jobbar som vanligt till 21 på torsdagar. Oups... Barnen... Så vi har fixat hit en alldeles utmärkt barnvakt, barnens 20-åriga farbror K! Eftersom farbror K inte är så gammal så tänkte jag att det underlättar ju lite att det finns mat att värma till middag. Eftersom mannen börjar 15 tänkte jag att han kunde laga maten. Ringde och kollade. Och det visade sig att "visst det kan jag göra om du tycker det är så jobbigt, men då måste jag ställa in att spela golf som jag tänkt." Väldigt bistert fick jag höra det. Jag svarade att " jamen vad bra då då gör jag det, jag menar det är ju inte så bra om jag är alltfär länge för långt borta från spisen!" Så det var bara att kavla upp ärmarna och göra lite middag till imorgn. Precis efter jag hade lagat middag ikväll till barnen. (fiskpinnar och ris visserligen inte SÅ jobbigt, men ändå). Hoppas Mannen fattar att jag är tiotusen gånger bättre fruga än vad Anna Anka är. Hoppas han tänker på det när han går och slår på en liten löjlig vit boll imorgon.

När fan blir gammal...








Jag har bestämt mig. Jag ska börja samla. På fina bilder. Typ sådana som man kan köpa på IKEA. Vackra bilder. Bilder som jag gillar att se på lajv. Såsom löv i vackra färger, motljusbilder, frostbitna grässtrån... Sådana bilder som jag gillat att se på lajv, men aldrig förr kunnat tänka mig att tagit. För de har känts för... Motljusiga. Lättköpta. Men det är ju aldrig försent att ändra sig. Eller hur? Jag gillar ju att gå på promenad i skogen och insupa alla vackra färger på träden just nu, ljuset som faller och gör alla bladen närmast neonfärgade. Att känna fukten och kylan i näsan. och nu har jag bestämt mig. För att försöka spara det jag ser. Löjligt va? Men när fan blir gammal tar han motljusbilder. Var det inte så ordspråket var?

Sudden vs Foppa

Okej. Sudden fattar det här med att sluta medans man fortfarande är bra. Foppa... Inte dags snart? Kanske efter att 1111:e stressfrakturen i foten läkt ut...? Visst Sudden är två år äldre än Foppa, men kanske kanske kanske det ändå är dags?

2009-09-29

Serieallätare

ÄNTLIGEN har hösten kommit igång vad gäller tv-serier. Greys, Desperate, Private Practice.... Och min senaste favvo, True Blood. Jag kommer följa allihopa i höst! Gillar ni ngr av dem? Vilka? Rösta till höger i min lilla undersökning! Såg första avsnittet av DH idag och fick ÄNTLIGEN veta vem Mike gifte sig med! Och i förrgår kollade jag på dubbelavsnitten av GA. Så sorgligt, men så bra! Alla serierna är bra på helt olika sätt! Jummy för en bra Tv-höst!!!!

Ischlo pischlo

Ibland måste jag säga till. Säga nej. Fast de brukar ju klara sig själva ganska bra. Utan mitt tjat.
Idag var de uppe på berget. Och hoppade. Keiru är ju typ en tvärhand hög. Och hoppade från berget ner till marken. En höjd på ca 1 meter. Då sa jag ifrån. Kanske inte bara en gång.

Inti: Men mamma!! Ischlo pischlo vad du tjatar!!!!!!!!

Då kände jag mig som en tjattant. Så sa jag bara till en sista gång. Sedan gick jag därifrån. Och det gick ju bra utan tjatmamman.

Någon som sett Hitler?

Det verkar som om Hitlers kranium inte är Hitlers kranium. Utan en kvinnas kranium. Slutsats:

1)Hitler var en transvestit
2)Hitler dog inte
3)Hitler dog men man tog fel skalle

Jag tror på det första. Tycker alltid han sett lite kvinnlig ut med den där gulliga lilla mustaschen...

Då var det dags


Ingen isskrapa i bilen. Nu är det dags att skrapa rutorna. Men sommar skorna är på!

2009-09-28

Små gubbar

Barn kan vara som gamla människor ibland. De har blöja, de går lite knackigt och de hör inte vad man säger till dem. Och de upprepar allt man säger. Hundra gånger. Gånger hundra. Ungefär.
Imorse vid frukosten var mina små söner till bröder som små farbröder. Inti tog fram en liten flagga för att han ville flagga för sin dopdag i lördags(lite sent men men). Men han ångrade sig och lade tillbaka den.

Keiru: Jag bill ha faggan!
Inti: Nääää Keiru! Du får inte flaggan!
Keiru: Jooooo! Keiru BILL HA FAGGAN!!!!!
Inti: NÄÄÄÄÄ!
Keiru: Joooooooooo!!!!!!!!!!!!!
Inti(suckar): Okej då! Men då måste du lova mig att inte sitta och säga "Keiru fyjjer åj, Keiru fyjjer åj, Keiru fyjjer åj" tusen gånger efter varandra!!!! För du fyller faktiskt inte år idag!

Keiru köpte det och slutade tjata och frid lade sig över huset. Men som farbröder lät de.

Blöt

Jag gav mig ju i förra veckan. Med att INTE ha strumpor på mig. Idag återupptog jag det. Att inte ha strumpor i skorna, dvs ha lite mer sommaraktiga skor. Det gick bra i ungefär 3 minuter. Till att jag skulle korsa gärdet som ännu inte torkat upp från nattens ösregn. Så idag är det iskalla genomblöta skor som gäller. Smart Z . Jättesmart. Not.

2009-09-27

Välhängt

Såja, jag började ta tag i det och efter lite plockande framochtillbaka med bilderna på golvet så gav maken det slutgiltiga förslaget. Han är bra den där Mannen. Han ser saker som inte jag ser och tänker saker som inte jag gör. Så det var bara att spika, mäta, fram med vattenpasset och markera. Och efter kanske 45 minuters mätande och grejande så är de nu uppe på väggen. Och jag måste säga att det blev jävligt bra. Man skulle ju nästan tro att jag var fotograf när man kollar på bilderna. Hmmm...? Vänta... Det är jag ju!! Men faktiskt är det första gången vi hänger upp mina bilder som utsmyckning. Har inte hänt förut. (Bilder på barnen och ett familjeträd finns ju, men de är inte utsmyckning på samma sätt..) Och då har jag jobbat som fotograf i över 13 år.... Än är inte undrens tid förbi.

Hängd

När vi köpte våran nya soffa blev tavlan som passade bra opassande. Vi funderade ett tag på vad vi ska sätta dit istället. Och efter lite omedvetet pepp från U så bestämde vi att vi skulle sätta upp dessa bilder på väggen. Nu har jag framkallat dem och köpt ramar. Nu ska vi bara hänga upp dem. Vilket blir jättesvårt. För vi vet inte hur vi ska hänga dem så det blir bra. Jag vill bara slänga upp dem så det är klart. Mannen däremot tänker. Och det är bra. Bara man inte tänker för länge. Men det är ju viktigt att det blir snyggt. Så nu ligger det en hög inramade bilder på bordet här i vardagsrummet och väntar på att bli hängda.

Skrämd. Av mig själv.

Gick upp. Gick på toan. Kollade mig själv i spegeln och jag ramlade nästan ihop av rädsla. Vem var den där gamla gamla människan i spegeln med stora påsar under ögonene som ramades in av mörka ringa runt som en tvättbjörn???????? Jaha ja. Det var ju bara jag.

Briljant

Igår var jag på bio. Vi skulle gått på en annan grej, men vi orkade inte. Istället kröp vi ner i biomörkret och kollade på Inglourious Basterds med Brad Pitt. Och det ångrar jag verkligen inte. Jag tror det är en av de bästa filmerna jag sett på de sista åren. Rå, brutal, intelligent och rolig. Allt i ett. Jag har haft svårt för Quentin Tarantino sedan den otroligt sämsta filmen jag någonsin sett "From Dusk till Dawn". Men denna film vände trenden. Big tajm! När filmen var slut ville jag liksom klappa i händern och det händer inte ofta! Briljant skulle jag vilja säga! Om ni bara får möjlighet att se en film denna höst, se denna!

2009-09-26

Värry najs äppelbajs


Idag var det najs väder. Och en sådan där konstig dag. Det känns som vi inte gjort något fast ändå är jag helt slut. Men när jag tänker över det så har vi gjort saker. Vi har varit på Ikea, vi har plockat äpplen, plockat vinbär(jag vet jag är sen), vi har varit och kollat på matta, vi har storhandlat och nu ska vi snart äta. Och varför envisas barnen med att vakna 06 på helgerna men aldrig i veckorna när det är mer okej????

2009-09-25

Längtan

Hemma finns min man, mina barn och min Lumix. Jag saknar allihopa nu. Tur att jag snart slutar.

Hoppsan Kerstin

Bilprovningen i Kinna skulle besiktiga Ferrarin. Och lyckades krascha den så halva fronten kvaddades. Ägaren säger att det är en tempramentsfull bil. Stackars besiktningsmannen som gjorde det säger jag. Kostanden att laga den kommer hamna på cirka gurka en halv mille. Undras om besiktningsmannen kommer få avdrag på lönen?

Brrrr

I morse var det det frost på grannarnas tak när jag vaknade. I morse var barnen trötta och således gnälliga. Skönt att det är helg snart.

2009-09-24

Sugen på tävling?

Gå in till Sus, berätta om roliga/pinsamma saker era barn(eller ni själva) gjort! Fina priser utlovas!!!! Gå dit direkt nu! Om inte för tävlingen så för Sus blogg som är HELT superbra!

Smaken är som baken

Delad. Mannen läser böcker om porrstjärnan Jenna Jameson, hårdrockarna Nikki Sixx och Lemmy Kilmister just nu. Jag läser Carl-Johan Vallgrens Den vidunderliga kärlekens historia. Det är inte direkt så att vi slåss om att få läsa samma böcker. Och det kan ju vara skönt att slippa sådana triviala vardagsbråk.

Mysteriet olöst

Om man tänker på att jag höll på att få panik flera gånger och att tre minuter kändes som en evighet kanske det inte gick så bra. Men helt okej. Tyvärr/Som tur var såg allt bra ut. Nu hoppas jag att min läkare ändå går vidare med vad det kan vara som gör att jag blir helt utslagen av min mage med jämna mellanrum. Men ingen mer gastroskopi på en livstid eller så. Hoppas jag.

Imorgon är en annan dag

Idag hoppas jag. Hoppas på att efter ca 15 års magont(från och till) kanske få svar/hjälp på vad det kan vara. Gastroskopi. Lite nervös, men jag tänker att imorgon är en annan dag. Och efter den dagen är det helg igen.

2009-09-23

Sluta på topp

Jag vet inte, men det känns som om Foppa hela tiden gör sig själv en otjänst.... Kan karln inte bara sluta spela medans han fo(r)tfarande inte är patetisk med sin fot...? Han är en av Sveriges bästa hockeyspelare genom tiderna. Kan han inte låta det vara så???

Aldrig i smeten...

Maken var på plats 20 minuter efter rånlarmet imorse. Såklart. Innanför avspärrningen också. Han är jämt med när det händer roliga och intressanta saker. Och spännande. Inte alls avundsjuk... Själv har jag varit på en öppen förskola och träffat en tvååring och hans mamma i solen. Så spännande att jag nästan ramlar av stolen. De spekulerar i att rånarna kan ha idrottsbakgrund. Eller militärbakgrund. Pga av att det är så noggrant planerat. Hmmm.... Stefan Holm? Kontrollfreak, smidig hoppar bra.... Ingmar Stenmark? Vältränad, smidig, kan iallafall styra skidor bra... Vem kan den tredje vara då..? Kajsa Bergqvist? Hoppar också bra, smidig... Läser lite till. Jaha de skulle troligtvis vara tungt kriminellt belastade... Kanske inte stämmer in på Ingmar, Stefan och Kajsa... Får tänka i  nya banor.

2009-09-22

Tänk att få leva med Babben

Om man inte passar sig hemma hos oss med sin inloggning till Fejjan så vips pipps står det både det ena och det andra i statusfältet. Idag tyckte Mannen han var extremt rolig när han skrev följande i min statusrad: Har nu anmält mig till Stockholm Marathon... Nu ska här springas!
ALLA som känner mig VET att jag aldrig i helvete skulle göra det. Inte springa ngt lopp över 5 km, inte åka Vasaloppet, inte springa uppför Hammarbybacken.... Just därför är det SÅ roligt att skriva det i statusraden.... Jag skrev i helgen att mannen skulle börja virka ett överkast tex.... Ja ja. Vi roar oss gött här hemma i förorten! Mannen tycker han är rolig och ligger här i soffan och skrockar så hela han skakar för inom en kvart hade typ 20 kommenterat hur duktig jag är samt om jag verkligen var frisk.....

Det där med dagisfotografering


Igår var jag på föräldramöte. Bla så sa den nya rektorn på förskolan att nästa år blir det ingen individuel fotografering av barnen utan bara gruppfotografering. Först blev jag BARA sur och arg. Sedan förklarade hon att det var för barnens skull. För att de (och personalen) har sådan press på sig när det är fotografering. Föräldrarna klär upp ungarna till tänderna med rosa tyllklänningar, skjortor, vattenkammat hår och flätat hår.... Och så tjatas på dem att de ska vara glada på bilden. Och just allt det där är jag ju emot. Jag har inte klätt upp våra barn en enda gång för fotograferingen. En ren t-shirt är allt. Och är de ledsna eller skitiga så är de väl det??? Jag menar det är ju så det är under en dag på dagis. Men jag förstår vilken press en del omedvetet ställer på sina barn just den här dagen(de har fotats idag). Så därför håller jag ledsamt nog med rektorn. Det är nog det bästa för de flesta barnen trots allt. Hur gör ni? Klär ni upp era barn till tänderna???

Mannen hade ingen koll! Tjohoooooo!

Ibland, (IBLAND) mycket sällan, är det hemskt bra att min man är en ganska förvirrad man. Idag trodde han jag jobbade lång dag. Så han tog barnen och drog till en hojaffär inte alltför nära hemmet. Detta precis en kvart innan jag kom hem. Resultatet är att jag får ungefär två timmar HELT SJÄLV! Utan någon hemma ska jag nu lägga mig på soffan, skita i att plocka in disken i maskinen och glo på första avsnittet i säsong 2 av True Blood! Och kanske nicka till lite också! TACK MANNEN för du inte har någon koll ibland! Det trodde jag aldrig jag skulle säga....

Preventiva medel

Förra veckan blev jag moster igen! Denna gången åt en fin liten flicka. Tanken kom. Vore det inte hemskt fint med tre barn? Kanske en till? Kanske kanske kanske....? Vore det inte mysigt? Tänk att gosa med len fin bebishud....
05.30 i morse. BÅDA barnen vaknar och kan sedan inte somna om. Och min sista timmes sömn ryker häck väck. Och jag inser att två barn räcker. Ibland är två små monster alldeles nog.

2009-09-21

Ger mig

Hade tänkt att våga vägra strumpor månaden ut. Det gick inte. Det är skitkallt och jag var tvungen att ge mig... Brrr....

2009-09-20

Inte vet jag

Men det känns inte direkt som om Donatella Versaces värsta problem är mejken. Men vad vet jag. Jag mejkar mig ju typ tre gånger om året; nyår, ngn större kompisfest och företagsfest. (Jag hamnade på 10 platsen av de värsta makeupsynderna...) Men just Donatella känns som ett dåligt expempel på just felmejkning...

Endast tomten är vaken


Men vad händer??? Jag får lite egentid iallafall. Men den är inte så ergonomisk....

I väntan på farfar


Är det inte den ena så är det den andra sa flickan som blödde näsblod. Eller hur var det nu igen... Att vänta på farfar och farbröderna i över tre timmar tar på krafterna.... Och jag har samma kläder på mig idag som igår.... Vad de somnat till? Att jag läser era andras bloggar... Riktiga sömnpiller ni har! ;-)

Marsch pannkaka!

Inte vet jag. Men jag vill INTE att ett gäng som SD kommer få makt över någon del i samhället. Glöm inte att de är ett gäng ulvar i fårakläder....Så ni andra därute. Gör som jag. Häng på låset när era vallokaler öppnar idag och uttnyttja eran demokratiska förmån. Rösta i kyrkovalet! Det är viktigt att rösta när vi kan det. Har sagt detta förr och jag kommer säga det igen! RÖSTA!

Confjusd

Idag är det söndag. Således var det i går lördag. Dvs lördagsmys. Inte fredagsmys. Ibland är jag lite förvirrad.

2009-09-19

Fredagsmys

Mörkret kommer krypande. Jag surfar, barnen kollar på Bollis och äter godis. Mannen sjunger för full hals till hårdrock a la Rammstein eller ngt sånt ute i köket. Samtidigt som han dammsuger, plockar in disken i diskmaskinen och gör fint i köket. Det kallar jag fredagsmysigt det!

Zzzzznark


25 minuter sedan. Ungen skriker för högan skyn: Keiru INTE sova!!!! Keiru INTEEEEEEE sova!!!! Tårarna trillar ner... Vem hade rätt och vem hade fel??? Söt är han dock ändå.

GW

Dennadära GW är en smart en. Jag tror inte Mats Alm hade brutit ihop så totalt som han verkar ha gjort om inte GW hade gått ut i början av veckan och antytt ett och annat. Wäll gjort GW! Det visade sig ju att statistiken inte ljuger. Oftast är en nära anhörig skyldig. Men jag undrar vad som har hänt. Varför han dödade henne. Kanske ville hon inte gifta sig med honom. Tragiskt är det vad som än hände.

2009-09-18

Inte kul del II

Om Mannen kallar mig Anna Anka en enda gång till duckar jag under! (Ha ha ha..... duckar.. duck=anka. Ni fattar va?)

Inte kul

Jag har varit och storhandlat. Jag tyckte det var skönt och ganska roligt. Det tyckte inte Mannen. Han var för hungrig för att uppskatta att jag handlat så vi slipper åka och småhandla på flera dagar. Men det sket han i. Så var den kvällen genast mycket roligare. Not.

Kvack kvack

Veckans kvackis har väl varit Anna Ankas lilla åsiktsutspel om manligt och kvinnligt på Newsmill. Hon säger bla att "svenska pappor är tragiska med sina blöjbyten och sin jämställdhet." Jag har mött sådana personer i livet som är som Anna Anka. Dvs har samma sätt att resonera om olika saker. Det spelar ingen roll hur man motargumenterar eller vilka exempel man tar upp för att motbevisa deras teorier. Det är som att snacka med en vägg. Därför tycker jag att den uppståndelse Anna Ankas kvackande har resulterat i är lite överdriven. Det känns onödigt att bry sig om henne. Att lägga energi på hennes åsikter känns.... Onödigt helt enkelt. Ändå sitter jag här och skriver ett inlägg om människans åsikter... Det är svårt att inte bry sig... Och jag hoppas hon accepterar KD:s inbjudan till henne att vara politiker hos dem. Så slipper man ha dem med i fajten om rösterna nästa år.

Ajm så brejv

Så har jag rensat bort i allafall runt tio "kompisar" från fejjan... Skulle vilja rensa hårdare men det väntar jag nog med...

Kanske kanske

Funderar på om jag ska rensa bland mina facebook-kompisar.... En del känns lite onödiga att vara kompis med.... Samtidigt känns det inte så himla enkelt. Jag vill ju inte såra någon i onödan...

Vad var det GW sa???

Undras om GW säger vad var det jag sa.... Läs här. Jag skulle göra det i allafall. Han(GW) muttrar kanske mer ngt obegripligt men det är nog ändå kontentan... Det är ju onekligen skumt att sambon också nu är borta...

2009-09-17

Skitlukt

Bajslukten sprider sig i köket när Keiru äntrar rummet.

Mannen: Vem luktar skit?
Keiru(sträcker upp handen i luften, viftar glatt): JAG!!!!!!!!!!

Han är ärlig i allafall....

Habla babbla no italiano

Råkade visst få ett avsnitt av True Blood på italienska... Jag fattar saker som V, Vampiro... Men sen är det inte mer. Suck... Inte så bra gjort av mig...

2009-09-16

Wiiiiiiiiilken otur

Vi har köpt Wii Sport Resort. Mannen provade basket. Och hade sönder taklampan. Otur... Efter bara två kast mot korgen.... Och dessutom är det ngt fel på spelet för han får inte i ngr bollar i korgen heller...

Nöff nöff?

Paniken börjar lätt sprida sig... Två gick hem innan lunch idag med influensasymtom. En gick hem igår. Har den så kommit? Är den här? Mitt ibland oss??? Är grisen lös?????

Lite lagom korkad

Var på ett katthem i veckan. Gick in i en bur med två katter i, en kritvit och en kolsvart. Namnen var Snövit och Elfrid. Lite ofukuserad gjorde jag ett försök att vara social.

Jag: Vem är det som är Snövit?

Precis när jag sagt det så inser jag exakt hur stupid jag är.... Men då var det redan försent. Orden hade ploppat ur... Och jag framstod väl inte som alltför smart direkt... Eller speciellt fokuserad.

2009-09-15

Värt all väntan

I allfall verkar det som det!!!!
Äntligen, bara en vecka kvar tills alla amerikanska serier drar igång igen! När de börjar då är det höst. Och jag säger VÄLKOMMEN HÖSTEN!


Schizobarn

Inti ville spela Star Warsspelet, men det fick han inte. Såklart bröt han helt ihop. Och gnällde, grät och beklagade sig. Det nya Wii-spelet var SÅ mycket svårare. Det enda han kan spela är Star Wars... Yada yada yada... Jag sa att han inte fick spela det. Punkt slut. Inte förhandlingsbart. Då kommer hotet.

Inti: Mamma, om jag inte får spela Star Wars så andas jag på dig och smittar dig med min sjukdom!!!!!

Jag erbjöd honom att göra det och sa att jag inte var rädd. Ngr minuter senare kvittrade ungen som en glad fågel.

Inti: Mamma, du är världens bästa mamma!!!!... Mamma..? Jag är på mycket bättre humör nu! Bara så du vet!
Kids....

Bånding?

Inte vet jag. Men jag tycker inte det känns SÅ hemskt båndande att stå och skjuta vapen med sina barn... Men vad vet jag. Serien överhuvudtaget är ganska tragisk tycker jag. Särskilt för fru Anka. Som inte verkar ha ett speciellt roligt och fritt liv.

Tv4

Jag håller med. Tv-serien var hemskt jobbig att se på. Trist för böckerna är hyfsat mycket bättre än tv-serien. Det var helt pinsamt att se alla dubbade gubbar....

VAM

Idag blir det VAM(vård av mig, inte vitt ariskt motstånd.). Jag hade så ont i magen i går kväll att Mannen tyckte jag var knäpp om jag skulle jobba idag. Han har rätt. Så idag blir jag hemma och vårdar mig själv. Vilket behövs för jag råkade bli med VAB också. Inti har varit uppe i natt och haft diaré så jag har dessutom varit vaken halva natten med honom... Så lite VAB och VAM. Vi får ligga och titta på tv och filmer hela dagen och bli bra i magen. Såg ni vilket rim va...

2009-09-14

Så vare dax igen

Jag visste att det var något skumt på G. Redan i fredags var kroppen inte riktigt med. Jag blev anfådd av att gå. Borde anat oråd. Nu på eftermiddagen slog den till igen. Magkatarren. Den är faktiskt värre än träningsvärken. Nästa vecka ska jag göra gastroskopi. Då kanske jag äntligen får veta varför jag hela tiden får ont med jämna/ojämna mellanrum. Jobbigt är det iallafall. Skitjobbigt.

2009-09-13

Waj???

Kollar på Tv4:as tablå. Kommisarien och Havet. Verkar bra. Men den håller på alldeles för länge för mig. Men varför har de döpt om kommisarien till Robert Andersson??? Alla andra verkar ju heta vad de heter i böckerna??? Knasigt. Jag kollar på Nothing Hill istället. Säkert för 15 :e gången. Lika bra varje gång....

Så har jag fogat in mig i leden

Jag har fogat in mig i ledet. Jag har härmed officielt köpt en orkidé idag. ALLA verkar ha orkidéer hemma i fönstrena. Jag har inte god hand med inneblommorna. Inom ett år dör de flesta. Av vattenbrist. Eller översvämmning för jag vattnar för mycket efter 2 månader utan vatten... Har kvar de gamla palmerna(ej Rickard dock) men har nu ersatt de blommorna som alltid dör med nya orkidéer. Och jag har gett mig den på att dess INTE ska dö. Så jag sejfade upp. Genom att köpa två mycket fina plastorkidéer. Såja. Då var det gjort.

AJAJAJAJAJAJ...

Vi hade bestämt att vi skulle åka och träna tillsammans idag. När jag vaknade imorse hade jag lite ont i halsen och hade huvudvärk. Tar det lite lugnt tänkte jag. Jag går en timme gå på löpbandet tänkte jag. Efter 20 minuter kom Mannen och föreslog att vi skulle hoppa på et pass. Kettlebells. Var lite tveksam, men jag hängde på. Skulle inte gjort det. Under passet fick jag träningsvärk. Och det blir inte bättre. Det känner jag det. Ajajajajaj... Första gympasset efter sommaren. Sedan i juni någon gång. Skulle inte hoppat på. Det känner jag det.

2009-09-12

LÅT DET GODA RULLA

Idag har vi varit och köpt en stereoanläggning för 12 000 för den gamla är för stor. Sedan slängde vi med en tunntunnTV för 8 000 för våran tunntv börjar bli tjock. Efter det köpte vi ett assnyggt soffbord för över 6 000. Efter det åkte vi till Fårrrdaffären och inhandlade en helt ny Mondeo.
Näärå. Inte en chans men vi tankeshopade stort i Kungens Kurva idag.

Pk


Jag måste bara säga att leksakerna på mc donalds denna gång är lite väl könsstereotypa. De är bra på mycket, men går inte i bräschen för just detta...

STÄDPATRULLEN

Jag har en gammal moster som heter Ingeborg... Närå. Jag har en moster. Och hon är supersnäll. Men ibland är hon lite väl snäll. Och vill alla gott lite för mycket. Hon har en dotter som ganska nyligen flyttat med sin familj(barn och sambo)till en ny lägenhet. Nu tyckte moster att hon behövde hjälp med att städa sin lägenhet. Nu när min kusin lägligt var utomlands. Så hon sa åt min mamma att de skulle överraska henne. Genom att gå in i lägenheten när sambon var på jobbet med en huvudnyckel till huset och städa lägenheten. (Hemfridsbrott?)Jag vet inte, men jag hade inte uppskattat denna lilla överraskning SÅ mycket. Min pappa var dock klok nog att inse detta så han tvingade mamma ringa sambon och fråga så att det var okej. Han sa att de precis hade städat, men visst. Så de gjorde det. Och det var SÅ nödvändigt. Säger städpatrullen. Men de hör till en annan generation och har inte längre småbarn utan all tid i världen för de är pensionärer. Undras verkligen om det var en positiv överraskning eller om det var en... Ehmmm... Mindre positiv överraskning. Jag vet vad jag tyckt.

2009-09-11

GLASSBILS-ELÄNDET

Är det roligt att råka ha öppet fönster samtidigt som glassbilen kommer och tjuter sitt "glada" ljud? Nä. Skulle inte tro det. Och dessutom precis när barnen är på gränsen mellan att vara vaken och somna. Typiskt.

WTF?????????

Öppnar mailen. Och hittar ett mail där det står att jag är ordförande på en föräldraförening!!!! WTF??? Ransakar mig själv. Nope, inget minne av att sagt ja till att bli ordförande. Borde kommit ihåg det. En liten överraskning så här på fredags eftermiddagen.... Inte en positiv sådan dock.

Lika som bär


Finn 5 fel. Mormor lämnade barnen idag. Skorna var visst lite lika...

ÖVERTALNING

Ibland vill man jättejättegärna att folk ska vara med istället för mot oss. En kollega satt och ville ha med en snubbe som hade fått en bunt träd förgiftade. Snubben var tveksam...

Kollega: Men det är ju ett övergrepp att göra så mot träden! Det är kart du ska vara med!

Snubben köpte övergreppsövertalningen och han ville vara med oss! Men övergrepp mot träd.... Tveksamt va....

LITE SMISK

Saker man inte får glömma:
*Stänga av mikrofonen. Speciellt om man är delstatspolitiker i ett parlament. Och gift.
*Inte skryta om att man gillar att "spanka" unga tjejer med ovannämnda mikrofon på. Eftersom man är gift och högt uppsatt politiker. Det ser inte så bra ut.

9/11

Det finns många olika konspirationsteorier om 9/11. Vem som stod bakom, hur det gjordes osv. Jag kommer precis ihåg vad jag gjorde den dagen och hur det kändes. Jag kommer nog aldrig glömma det. Vi hade ganska precis flyttat till en ny lokal med jobbet. Ingen TV fanns inkopplad och nyhetssajterna på nätet blev snabbt överbelastade. Jag fick veta det genom mannen som också jobbar med nyheter. Han ringde och sa " De har flugit in med ett plan i ett Twintower!!! Vet du det?? Men va fan???!! Nu flyger de in i det andra också!" Han stod och kollade på CNN live. Efter det försökte jag surfa och lyssna på radio så mycket jag kunde. Och jag kommer ihåg känslan av overklighet. Av rädsla. Är det bara i USA eller kommer det ske på fler ställen i världen? Jag fattade ju intellektuellt att chansen att "de" skulle göra ngt mot Sverige var obefintlig, men jag kände mig ändå rädd och hotad. Och skakad. Och när Bush sa " We will hunt them down and find them" blev jag lätt illamående. Det kändes som ett världskrig var intågande. Efter jobbet runt 16 skulle jag till en kompis i Tyresö. Bilfärden ut dit var det märkligaste jag varit med om. Tillochmed biltrafiken var tyst på något sätt. Ingen tutade eller var arg, alla verkade bara tysta och chockade åka hem till sitt. Det var bara motorer som hördes i köerna. Väl hemma hos min kompis satt vi bara där framför TV i flera timmar tysta brevid varandra och försökte förstå vad som hände. Hur det kunde hända i ett land där jag trodde att säkerheten var skyhög. Det hjälpte liksom inte när det väl kom till kritan. Det gjorde att jag insåg hur sårbar ett samhälle egentligen är. Och det gjorde mig enormt rädd. Rädsla satt i kroppen flera dagar efteråt tills jag förstod att "de" inte hade planerat något mer än det som hände i USA den där soliga vackra förhöstdagen den 11 september 2001.

2009-09-10

MEN LÄGG AV!

Nu har jag åkt runt i en kranskommun i fyra(4)timmar! I en bil. Framochtillbaka. Bara för min kollega inte riktigt hade klart för sig att jobb1 och jobb2 var på samma ställe.... Men kollegan är trevlig och han avslöjade ett och annat under bilfärden så jag ska inte klaga för mycket. Men roligare kan man ju ha under 4 timmar. Typ åka till Norrköping framochtillbaka...

En önskan


Fötterna och jag sitter i solen och väntar. Och önskar att vi hade semester.

2009-09-09

EHHH?

Klockan är redan 22! Halllllllllååååååååååååå kvällen???!!! Ho hoooooooo! Var tog du vägen????

SNOPP

Tänk vad roligt det är med nakenhet.
Iallfall tycker Inti och hans kompis E det.

E(tjutandes): Jag såg din pappa naken med bara kalsonger!!!!!!! Tihihihihi!
Inti: Det är väl inget. Jag har sett honom naken med bara snoppen!!!

Sedan flabbade båda järnet. Barn....

SNILLEN SPEKULERAR

Trötta barn vi kvällsmaten. Arga på att inte få spela mer Wii.

Inti(jättearg): Det här är den värsta familjen att bo i, mamma! Jag vill flytta!!!!!!!!
Jag(jättetrött): Ja visst. Om du vill det så får du göra det.

Sedan kom det istider och smälttider och allt möjligt och omöjligt i den lilla 5-åringens känsloliv.
Efter det kom eftertänksamhetens tid.
Snillen började spekulera.

Inti: Mamma, jag vill inte flytta. För jag har inte sett något hus till salu häromkring. Jag skulle kunna flytta till skogen. Men det skulle bli kallt om nätterna. Och då skulle jag frysa. Även om jag bodde i en koja. Jag skulle bara bo i skogen vid backen häruppe. Då kunde jag gå ner till er när jag ville. Hmmm...(lägger huvudet på sne)Men tänk om ni skulle vara på jobbet då... Näää mamma, det är nog bäst om jag inte flyttar. Du vet ju att jag älskar dig mamma! Vad som än händer.

Sötnos.

HOLA!

Nu kan man tro att det var spanska. Men det var det inte. Det var nämligen där allt hände. För 14 år sedan(maj gadd!!!!!) gick jag där. Det var där jag träffade Mannen. För precis 14 år sedan tog vi den där promenaden efter frukosten, lätt bakfulla och lite trötta. På vägar mitt ute på bondvischan gick vi där och pratade och efter det har det varit vi. I vått och torrt i 14 år har vi stått vid varandras sidor. Mycket har hänt men vet ni, det känns nästan som om inget har hänt. Vi står liksom där tillsammans och jag älskar Mannen precis lika mycket om inte mer än den där dagen för 14 år sedan. Häromdagen, jag på väg ner i trappan och Mannen på väg upp i trappan, konstaterade vi att vi har väldigt roligt tillsammans och att vi gillar att vara med varandra. Så idag finns mina tankar långt där uppe i norr där allt hände. Där landskapet är otroligt vackert. Där vi blev vi.

2009-09-08

BITEN

Faen vad jag har fastnat i True Blood! Vilken bra serie! Ljuset, bilderna, musiken. Vilken spänning. Idag avverkade jag två avsnitt. Imorgon bir det ett till. Förhoppningsvis. Snacka om biten.

IDOL

Jag gillar Idol. I allafall audition-tiden. Den mesta tiden av Idol-timmen krälar jag omkring i soffan som en mask hårt hållandes i en kudde. Och bannar mig själv för hur jäkla dum jag är som tittar på detta pinsamma spektakel. Så jag antar att jag även 2009 återigen kommer sitta där kväll efter kväll och skämmas.... Och njuta lite av hur pinsamma de är....

SNABBIS

50 minuter. Femtio minuter har jag träffat min man sedan han gick och la sig i söndags kväll. Vi går bara om varandra. Ikväll när han kommer hem går han och lägger sig direkt(går upp 04) och imorgon eftermiddag åker han till Piteå på kurs och kommer hem sent på fredag kväll... Inte kul.

MIN TRÄDGÅRD


är djupt eftersatt just nu. Tyvärr. Det är rena Sahara bland de stackars växterna. Idag måste jag verkligen vattna annars dör de nog i förtid. En enda liten krake blommar på baksidan.

2do:
Klippa av jordgubbsplantorna V
Vintra blommorna med löv så rötterna inte fryser.
Klippa gräset en sista gång.
Ta bort sommarblommorna
Klippa bort vissna blommor V
Skörda de sista röda vinbären

2009-09-07

ME

Och vill ni se mig på jobbet kan ni kolla mellan 1.08-1.11 längst bort i det vänstra hörnet. Gud vad proffsig jag är! Om ni inte missade mig när ni råkade blinka....

SVÄRFAR

Vill ni se min partypajjande svärfar? Kolla in detta!

NÄR MAN ÄR POPPIS

Det spiller över ibland. Idag var jag på en pressträff med hela alliansen. På en skola. Ungarna var helt GALNA! De skrek efter Fredrik.  Verkligen skrek och tjöt. "Freeeeeeeeeeeeeeedrik!" Som om det vore en rockstar. Efter pressträffens första del var över och alliansen träffat elever och fått intelligenta frågor/påståenden som: "Min mamma tycker vi får schemat för sent. " och "det luktar kiss i omklädningsrummen"kom det ngr små autografjägare fram till mig och kollegan och frågade:

Barn: Kan jag få din autograf?
Jag: Ja, det kan du väl, men den är HELT meningslös och värdelös.
Barn: Men kan jag få den?
Jag: Mmmm. Visst.

Stackars barn. Om hon bara lyckades samla mig och mina övriga kollegors autograf. Och missade Frippe, Maudans, Jannes och Görans. Vilket aber.

LCHF

Jag gjorde Expressens test på vad man kan om LCHF. Min svärmor håller på med det där och kampanjar nästan varje gång man pratar med henne om vilket mirakel det är för kropp och själ. Jag nickar på huvudet och lyssnar. Och glömmer genast vad hon sagt. Trodde jag. Jag fick 9 av 10 rätt på och var en expert. Så uppenbarligen fastnar något av vad hon säger. Men å andra sidan var ju testet inget Einstein skulle vigt sitt liv åt.

2009-09-06

SOM MAN BÄDDAR FÅR MAN LIGGA

Igår var jag och Mannen på en vuxenmiddag utan barn. Tänk vad skönt det är att få sitta still utan att bli tjatad på eller att hela tiden springa omkring för att torka upp utspilld dryck, ner kladdad stolsdyna, nertappad mat på golvet eller hämta saker som barnen tycker de nehöver för att kunna äta maten. Speciellt när ngn annan lagar maten till en. Dessutom lyckades vi fixa skjuts hem så att båda kunde dricka lite vin till maten. Och välkomst drink. Och en välkomstdrink(med mycket sprit i) till. Och lite mer vin. Och en baileys. Vilket var mycket trevligt! Just då. När barnen vaknade 06.30 var det mindre roligt eftersom vi gick och lade oss runt 03.30. Tur att vi var hemma hos barnens farmor och farfar... Vi hade ändå lovat att hjälpa till att flytta idag så vi fick ända en tuff dag med flyttlass efter flyttlass mellan 10.30-17.00. Så nu är jag lite mör. Lätt illamående och helt trött hela jag. Det känns att man snart är 34 jordsnurr. Och inte längre 18 sommrar.

Mitt i ett äventyr


Man märker att man börjar bli gammal när man tycker det är ett litet äventyr att leta rätt buss i gävle. Och dessutom verkligen tycker det är lite roligt och trevligt!

2009-09-04

ATT RINGA 118 100

Om jag ringer 118 100 är det antagligen för att jag vill ett telefonnummer. Som DE ska hitta åt mig. Ville ha ett nummer i bilen så jag kunde ringa och samtidigt vara en trafikfara på väg ut på ett jobb. Så jag ringde 118 100. Som inte hittade det. Först hörde människan inte att jag sa Kjellberg. "Det finns inga Schellberg i Norrköping" sa hon. (Vilket är förståligt, vilka vill heta Schellberg?).  Då fick jag säga deras hemnummer. Då hittade hon. Men inte numret till sommarstugan.  Så då fick JAG hjälpa henne med att jag hittade det på eniro.se. Och säger under vilket av namnen i familjen JAG hittat det. Knappeliknapp.... "Ja här är det" sa hon. Och kopplade mig. Utan att fråga om jag ville ha numret sänt via sms. Det var upptaget. Svordom svordom svordom. Men efter ett tag kom det ett litet sms så jag kunde ringa mitt samtal. Undras om de tog betalt för den upplysningen....

KVINNOMANNEN

Jag kan verkligen inte fatta att försäljningschefen för Audi Esko Kiese är frånskild. Han verkar så.... så.... hmmm... jämställd och verkar ha en så bra kvinnosyn annars. Bla säger han i en intervju "Jag kan inte förlåta en kvinna som självförvållat blir fet." och "När kvinnan vägrar städa eller stryka mina skjortor är det ett tecken på att förhållandet håller på att ta slut." Good for them säger jag. De verkar inte ha förlorat speciellt mycket vettigt. Esko fick sparken från Audi efter uttalandet. Bra gjort Audi.

STALKER?

Ibland kan livet vara lustigt. För ett tag sedan hittade jag  Sus jätteroliga blogg via Monas blogg. (Ja, jag är bloggoholic...). Efter ett tids läsande så inser jag att Sus kommer från samma lilla håla norr om Dalävlen som min man. Efter lite inläggande framochtillbaka inser vi att vi faktiskt ha träffats en gång för typ 3 år sedan. På ett bröllop. Hon sjöng, jag fotade. Efter ytterligare ett tag så gör hon ett inlägg hos en gammal kollega på Fejjan! Vi känner således samma människa även där. Och den fejjankompisen kommer från mina trakter i de Östgötska skogarna. Och i förrgår så inser vi, via Fejjan, att vi båda äter på samma thaiställe ute i en av de södra förorterna! Nu börjar jag bli helt säker på hon stalkar mig. 

Eller är det kanske jag som stalkar henne...? Mohahahahahahaha!(elakt John Travolta-skratt...)

2009-09-03

ANNARS

undrar jag stilla varför jag gillar Styles "nya" Vill ha dig igen. Tycker den är så pass bra att jag sitter och nynnar med. Och nickar med huvudet lite lätt. Gungar på stolen. För övrigt var Style min stora svaghet när jag var tonåring. Jag gillade Ebba Grön, Sex Pistols, Ramones osv. Och Style. Snacka om en musikalisk allätare.

FÖR JÄVLIGT

Det måste vara ett helvete för mannen som mist hela sin familj i branden i Staffanstorp. Förstå, hela ens liv bara försvinner. Som om det aldrig funnits. Borta. Alla skratt, all kärlek, alla vardagsbråk, alla trassliga sömnnätter pga av små barn, alla vardagsstress, alla små underbara ögonblick då allt bara klaffar, alla utspillda mjölkglas vid frukostbordet. Allt det som gör ens liv till ett liv. Nä fy fan vad hemskt. Det knyter sig i magen och tårar tränger upp ur ögonen. Stackars pappan.

2009-09-02

BRUNETTEN INTE SMARTARE ÄN BLONDINEN

Man behöver uppenbarligen inte vara blond kollega för att vara lite hmmm... spånig.
Idag var jag ute med en brunett och den vi skulle träffa var lite sen. Så kollegan ringde efter vederbörande. Just då ringde det i hans egen mobil som han ringde med. Med lätt förvirrad blick kollade han på displayen och svarade. Tills han insåg att han ringde till sig själv. Han ringde det numret som stod på bokningen utan att reflektera över att det var hans eget. Smart! Eller kanske inte. Men jag skrattade i allafall.

MONOPOL

Okej. Att spela Monopol med en 2,5 åring och en 5,5 åring var väl inte det enklaste jag har gjort. Efter ett vist antal böter gav Inti upp och ville inte spela mera. Vi det laget hade Keiru redan kastat alla pengar och en tärning på golvet och tagit allas gåpjäser. Det finns en uppenbarligen en anledning till varför det står från 8 år på kartongen. Jag hajjar det nu.

MA OH MAJ!

Inga sockor på golvet i morse! Antingen så hade de under natten vandrat ner i tvättkorgen. ELLER så är de återanvända vid kommande träning idag....

2009-09-01

THE SOCKS


Mannens strumpor. Efter 3 veckor på köksstolarna har de flyttat sig till golvet utanför tvättrummet. Undras när de kommer fram? Kanske kanske imorgon. Ska bli spännande att se.

ACTIMEL

Inti: Mamma har jag munsår?
Jag: Mmm, men det går över snart. Ditt immunförsvar behövs ngn annanstans så därför har du fått munsår just nu.
Inti: Actimel. Det väcker immunförsvaret mamma. Det har jag hört på TV. Vi kanske kan köpa det?

Eller så bara väntar vi ut det och skiter i kapitalistföretagsreklambajs.