2009-02-27

Dagens I-landsproblem

Det här med Facebook. Nu har jag två vänförfrågningar från en som jag inte pratat med sedan jag kanske gick i typ åttan. Den andra är från en fd jobbkollega som jag jobbade med för 8 år sedan. Har träffat henne på ett tåg för ngt år sedan, det är allt. Egentligen har jag ingen som helst anledning att bli vänner med dessa båda. Men samtidigt så kanske det varken gör från eller till. Jag har aldrig ignorerat en vänförfrågan. Jag tycker att det inte spelar så stor roll. Kanske ska jag bara acceptera dessas vänförfråga och inte tänka så mycket. En av mina fejjanvänner berättade att hon har en lista där hon nekar vissa av hennes "vänner" från att se hennes foton. Kanske det är en lösning...

Snorunge

Imorse kom Inti inhoppande i rummet där jag och lillebror hade klarat oss genom en febrig natt med 39,5 visandes på febertermometern. Detta trots alvedon...
Inti: Hej mamma!
Jag: Hej!
Inti: Jag har en mustasch!
Jag: Jaha...?? Vad menar du?
Inti(lycklig): Jag har en snormustasch mamma! Nu ska jag tvätta bort den!

Så skuttade han in till toaletten....
Det märks att han är glad över att han ska få träffa mormor i helgen i allafall...

2009-02-26

Skoval


Okej. Jag MÅSTE ha ett par nya skor till helgen. Har en 50-talsklänning som jag ska ha men INGA skor! Hade 45 minuter över nu ikväll och gick först in i en seconshandaffär på söder. Där kände jag mig totalt lost. Bara en massa upphottade södermänniskor som trendigt handlade kläder.... Hittade ett par fina skor som tyvärr var ALLDELES för smalahögklackade för mig som är en Dr. Matrtens-tjej i grunden... Gick ut och på väg till bilen typ 17.50 såg jag en vanlig skoaffär. Gick in och hittade ett par skor som jag provade. Hoppas de passar till klänningen för de var fina. Och med tjock klack så jag slipper känna mig som om jag står på plankan i Robinsonfinalen varje steg. Så jag slog till! What do U think???

Till en helt vanlig man

Igår var det mycket. Kräks och sånt. Men det hände något bra. Jag fick blommor. Av en vän som tyckte jag varit bra. Jag blev så där varmt glad och stolt över att ngn tycker jag är en bra vän. Fick tårar i ögonen. Och jag fick tårar i ögonen igen när jag visade Inti blommorna igår kväll. Jag kommer sakna EHVM, men jag hoppas hoppas hoppas att han har fel angående det att han inte kommer sakna ngn här och att han kommer vilja träffa mig och min familj även fast han inte hänger omkring här längre. Och du, den där gången i bilen, visst blev jag ckockad och lite sårad just då och där, men jag visste även att en vän finns där fast det stormar och blåser kalla vindar från alla möjliga håll och kanter.

2009-02-25

Nerspydd och nyklippt

Jäklar vad mycket det är ibland. Det känns som om allt händer på en gång ibland. Idag hade vi ett jätteviktigt möte, sedan var jag och klippte mig(MÅSTE) och sedan kom jag hem nyklippt och fin och blev nerspydd av Keiru. Så kan det vara! Och denna helg som är HELT full med saker att göra: födelsedagskalas, tjejfest och sånt! Och alla på olika geografiska ställen. Naturligtvis! Och nu kör vi kvällen andra maskin med nerspyyda handdukar. Stackars lilla Keiru! Ja ja. Mannen panikåkte till apoteket och köpte handdesinfektion... Han och Inti isolerar sig medans jag som redan är så nerspydd man kan bli får ta hand om liten. Min natt känns som ett osäkert kort vad gäller sömn i allafall. Imorgon vabbar mannen och fredagen tar jag. VI FÅR INTE BLI SJUKA!!!!!!! Det är låååååångt kvar till helgen! Eller hur...????!!!

Kändiskoll




Vill man se kändisar lajv är ett hett tips att bege sig till det stora huset på Gärdet. På en snabblunch med mannen(30 min)såg jag Albergt Svanberg, André Pops, John Chrispinsson och Germund Stenhag(jag vet han är inte så känd, men för att ha täckning för detta inlägg fick han duga.) En gång när vi var på krogen jag och syrran och hennes bästa kompis fick jag säga till kompisen att i allafall stänga munnen när hon glodde på allt storstadsliv. Jag tror risken idag också hade varit stor till samma kommentar... Men tips till alla som är lite hungriga på kändisspan, ta en lunch i Hangaren på Radiohuset!

2009-02-24

Olika men ändå lika

När vi gifte oss för snart 3 år sedan, en magisk dag, så sjöng ngn en låt till oss lite som en överraskning, "Kärleken förde oss samman". Idag spelar de den på P4 Extra. I orginal. Jag ler åt det och mitt hjärta dunkar lite snabbare. Tänk vad underbar kärleken är!!!! Tyvärr för en del andra så kanske det inte bara är de två just idag som Ulf Lundell sjunger....

Wow!!!!!


Vilken otroligt vacker start på denna dag. Stockholm kan knappt bli mer vintervackert än så här. Denna dagen kommer bli helt fantastiskt bra. Det känner jag på mig!

2009-02-23

Min nya hobby

Ikväll ska jag göra ngt eget för första gången på jag vet inte när det hände senast. Frågade mannen igår vad han tyckte om det.
Jag ska nämligen åka till ett pysselställe och kanske hitta lite roliga papper och sånt. Så jag kan göra snygga kort. Helt frivilliga kort dessutom. Inte tackkort till 100 pers eller inbjudan till bröllop eller ngt sådant.

Jag: Men vad tycker du om att jag ska göra ngt själv då? Att jag har en egen grej?
Mannen: Det är väl bra.
Jag: Det är väl bra?! Tycker du inget mer?
Mannen: Jo, men det är väl bra att du åker iväg och klipper och klistrar någonstans....

Ja ja.... Så nu har jag snart en alldeles egen hobby. Jag klipper och klistrar. Som man gör på dagis. Och varför inte. Det är ju det man gör i grund och botten. Men det lät så... Dagisaktigt bara.

Good stuff

Bra i helgen:
Tränade igår! Mycket bra!
Födelsedagskalas hos kollega. Mycket trevligt.
Mannen städade hela huset. Mucho bravo.
Fick sovmorgon igår, mannen tog barnen. Mycket najs.

Dåligt i helgen:
Fick en brandsläckare på stortån precis innan kalaset. AAAAAAJJJJJJJJJJJ!!!!!!!(fortfarande aj!)
Kunde INTE somna igår (har inte hänt på ganska länge) samt drömde konstigt HELA natten. Blääää!
Barnen klev på min stortå hur många gånger som helst så jag höll på att svimma. Aj. Igen.
Keiru vaknade 05.06 i lördags. Zzzz....

Det mesta var med andra ord bra i helgen. Helgen som kommer är fullbokad med roliga saker. Men jag vågar knappt tänka på konsekvenserna nästa vecka. Får jag inte sova tillräckligt pajjar jag. Fortfarande. Så känslig är jag. Än. Men det går åt rätt håll som sagt var.

Bloggmuck

Okej, fick nys (via mannens fb-kompis) om att det är ett bloggbråk på G. Kollade nu lite grann och ser att det är pajkastning mellan Linda Skugge och Ebba Von Sydow(och Katarina Janouch på en kant.). Kort resumé: Den ena(Skugge) menar att den andra(Sydow) inte har ngt riktigt liv och vet vad stress och sånt är för hon inte har några barn. Detta efter att Sydow blivt ansiktet utåt för 2,6 miljoners klubben och skrivit en krönika om prestationsprinsessor. Skugge menar att om bara Sydow slutar gå på alla premiärer och vernissager och alla andra "lyx"grejer hon går på så skulle hon ha ett mindre stressigt liv och mindre att gnälla på. Skugge tycker att alla unga brudar ska ploppar ur sig en eller flera barn så de får känna på hur hårt och jävligt livet kan vara. Eller kanske på hur livet EGENTLIGEN är.
Ingen av dem har fel eller rätt. De är bara i så olika delar av livet. När man inte har några barn och bara har sig själv och max en kille/tjej att ta hänsyn till så är livet helt annorlunda än om man har man, barn, jobb och sig själv någonstans att ta hand om. Helt olika liv och helt olika erfarenheter. Men varför bitcha om det? Så är ju livet bara. Man kan ju vara lika olycklig/lycklig/stressad/harmonisk med eller utan barn. För vi är ju olika människor som försöker leva våra liv. Oavsett hur liven ser ut. Men med utgång från oss själva. Naturligtvis.

Någon?


Nu har jag stått här i 35 minuter. Ingen buss. Någon som vet var min buss är?? Sl kanske?

2009-02-22

Mummmms


En glass på ikea efter lite träning är ju aldrig fel! Gott sa barnen! Eller var det grisen?

Snö


Mycket snö är det när det är sportlov. Nu ska vi i allafall och träna! Det var intis idé så det är bara att tacka och ta emot!

2009-02-21

Bra presenter

Idag har jag och barnen varit på kalas medan mannen var hemma och städade huset i 3 timmar. Det var ett bra och roligt kalas både för mig och barnen. Nu när jag låg hos Inti för att säga god natt funderade han lite om kalaset.

Inti: Mamma, varför fick E så bra presenter?
Jag: Vad tänker du på då för presenter?
Inti: Såpbubblor och studsbollen.
Jag: Men det var ju dina presenter...?
Inti: Ja.
Jag: Ja då antar jag att det var så bra för att du var så bra på att hitta på bra presenter?
Inti: Ja..... De var bra mamma, det var de.

Hoppas han får med sig sitt goda självförtroende genom livet...

2009-02-20

Tack min Man

Anna Larsson skriver i SVD, att det är dags att avskaffa Pappaloosern. Jag håller med och är HUR glad och tacksam som helst gentemot min Man att han tagit ut så mycket pappaledighet som han har. Med Inti var han hemma 8,5 månader jag var hemma 10 månader. Med Keiru var han hemma 6 månader och jag var hemma 10,5 månader. Jag vet att han tycker det varit jättejobbigt stundvis och slitigt. Men han har gjort det. Med båda barnen. Likaså delar vi alla vabbande. Jag är SÅ glad att han gör det och varit föräldraledig. För fakta är: Pappor som delar föräldraledigheten skiljer sig mer sällan. Pappor som delar får fler barn med samma kvinna. Pappor som delar förlorar inte lika lätt kontakten med sina barn. Pappor som delar får oftare delad vårdnad och varannan vecka vid skilsmässa. Allt enligt denna blogg.. Jag hoppas detta är sant för i så fall står jag, min Man och mina barn på en säkrare grund. Garantier finns aldrig, men det känns i allafall som ett stort steg i rätt riktning. Men tänk att det kommer ta 211 år(!!!!!!) innan vi helt delar föräldraledigheten om det sker i samma takt som nu. Skrämmande!

2009-02-19

Äntligen!


Efter mycket tjat så låg mina fina thåströmbiljetter under mitt tangentbord. Hur jag klurade ut det? En helt vanlig man bloggade om det.... Så istället för att sitta hemma och glo på melodifestivalsfinalen ska vi gå på Thåström!!! Tjohooooo!!!!!!

Skynda fynda!

Michael Jackson säljer nu ut 2000 av sina grejer för att få in stålars. Så skynda fynda nu! Billie Jean handsken är till salu för 62 000 kronot i utgångspris. Så syrran, sälj den där gamla båten du nyss köpte och ta en sista minuten till Beverly Hills och köp den där handsken så kan du göra The dance på riktigt!

2009-02-18

Mannen är Lill-Pam

Min man har ett gott öga till Pamela Anderson(?). Han vet tillexempel sådana saker som att hon heter Denise i andranamn. Idag var det ett test i Expressen om henne. Han tog det och mailade resultatet till mig. Nedslående.
Mannens resultat är här:
Du fick 17 rätt av 20 möjliga

LILL- PAM! Jösses! Det här gick ju så himla bra! Grattis! Jag
misstänker att du ÄR Pamela, kan det stämma!? Grattis i alla fall!
/Bella


Jag var ju naturligtvis också tvungen att göra testet.
Mitt resultat(också ganska nedslående):
Du fick 10 rätt av 20 möjliga

Det här gick ju ganska bra, eller rättare sagt, det gick halvbra, men det var inte jättedåligt. Gör om testet vettja! /Bella


Jag hade hoppats/trott att jag var jättedålig. Jag kunde saker som att hennes debut gjordes i Tummen mitt i handen, att hon har en taggtrådstatuering på armen....
Någonstans känns det som att jag vill använda min minneskapacitet till bättre saker än att få 10 rätt av 20 på Pamela Anderson-test.
Men mannen har numera ett nytt smeknamn: Lill-Pam!

På väg


Så har jag fått ännu en hemläxa. Och så fick jag beröm för jag skött de andra så bra. Jag är på rätt väg nu. Jag känner det. Men sedan gäller det att fortsätta flyga själv.

2009-02-17

Dagens boktips

Har ni inte läst När livet stannar av Malin Sävstam? Gör det. Den handlar om Malin och hennes liv efter Tsunamin tog två av hennes tre barn samt hennes man. Den är stundtals så gripande att det gör fysiskt ont att läsa om hennes smärta.

Jag kommer ihåg en vacker dag i början av juni när jag fotade en 10-årig flickas begravning. Hon var en av alla döda i Tsunamin. Alla övriga i hennes familj hade klarat sig. Inti var dryga året och jag kunde verkligen förstå en uns av all den smärta de måste känt efter att ha förlorat sitt eget barn. Smärtan och sorgen måste vara outhärdlig. Jag grät och grät och grät och fotade däremellan. Reporten frågade flera gånger hur jag mådde. Han verkade mest skrämd inför mina kännslor. Jag förstår honom. Men som sagt var som relativt nybliven mamma förstod jag hur jävligt det måste vara att mista ett barn. Tsunamin lämnade ett ärr i den svenska historien och naturligtvis i de mest drabbade länderna. När livet stannar är en mycket privat och öppen bok om smärta och vägen tillbaka till livet.

Tuppen upp!


Ibland gör man ju misstag. Igår på gymmet fanns det en maskin jag aldrig prövat förut. Det är en där man ställer knäna på en platta , med armarna uppsträckta hållandes i två stag och sedan drar sig upp. Tydligen för att få hjälp så man slipper dra upp hela sin egen vikt så ska man ha MYCKET vikter på så att den där knäbrädan åker lättare upp och hjälper till. Jag tänkte lite fel. Så jag tog bara på 9. Det var typ 50 på när jag kom till maskinen. Tänkte: Jävlar i min låda, så stark är jag då inte. Och sänkte då vikterna till 9. Jag tog i och tog i och jäklar vad tungt det var. Gud vad svag jag är!!! tänkte jag. Jag orkade bara 2x10 st. Sedan var jag HELT slut i armarna. I går när jag berättade det för mannen sa han att jag hade gjort helt fel och att jag var ganska stark istället. Men AJ vilken träningsvärk jag har i armarna idag. Kan knappt ta på mig min fleecetröja.... Ajajajajajajaj som någon som vi känner säger....

2009-02-16

Fint gym

Idag när jag gymmade gjorde jag en upptäckt. Mitt gym har tre våningar. Det är fint fräscht och fullt av trevlig personal. Men sist jag var där var det bara en massa män där med sina PT:ar. Idag upptäckte jag vad jag gjorde för "fel" förra gången! Tjejerna är tydligen på övervåningen i ett av de två gymställen som finns där! Jag råkade gå dit av misstag(tränar inte SÅ ofta numera tyvärr så jag hade hunnit glömma bort vad som fanns däruppe.) Jag vet inte om det är en av gymmets strategier att ha det så uppdelat, men så var det iallafall. Så jag gymmade glatt på där uppe itsället och slapp högtpratanderadiopratare. Jag tränade igår också. Då var mannen med. (de har en sådan BRA barnpassning!!!!) Tenderar då att ta i lite mer än när jag tränar själv(vilket är bra). Så imorse vaknade jag med träningsvärk kan man säga. Men inget botemedel är bättre än att då träna! Så nu känns det helt okej igen efter dagens pass! Annars gillar jag gymmet skarpt, de har som sagt var jättetrevlig personal, snygga lokaler, bra maskiner och dessutom har de schampo, balsam, duschkräm, hårfönar och hårgrejs så man slipper släpa på det! Och de har skåp att hyra om man inte orkar släpa på sina träningskläder heller!

2009-02-15

PP och GA

Jag kollar på Private Practice och Greys Anatomy. PP är en spin-off serie av GA. De senaste två avsnitten har de dock tvinats ihop, ni vet som Melrose och Bevvan gjorde när Jake datade Kelly. (Jake är för övrigt även med i PP.) Det är bara SÅ BRA!!!! Naturligtvis går det INTE att kolla bara på ett av dem utan båda MÅSTE tittas på efter varandra. Så det är vad jag gör nu. När alla andra sover...

Jag tar min hand från det

Det var inte jag, Z, som skrev hela förra inlägget. Men det antar jag att ni redan listat ut...

Krycka kryckostat krycka

Mannen hoppar runt på kryckor. Keiru utbrister emapatsikt aj aj aj aja aj när mannen kommer nära. Han har ont, men jag tror han trodde det var värre. Jag hoppas det inte är så farligt. Efter tre-fyra timmar på akuten kom han tillbaka med rådet att komma tillbaka om det svullnade upp. Det är dock en fruktansvärd skada han fått, det gör galet ont, vadmuskeln är helt slut och totalt av. För många andra skulle det innebära problem resten av livet men min begåvade man kastar nog kryckor inom en vecka eller två. Helt otroligt när jag tänker efter.

Doktorn ville sjukskriva mannen, men min man är av det lite hårdare slaget och sa direkt nej. Kommer att tänka på rallarna som byggde järnväg högt uppe i Anderna, tuffa satar. Jag som fru protesterade så klart, ville att han skulle vara hemma. Värktableter sa doktorn, vill du ha det? Opium baserat, för att bedöva smärtan, forsatte doktorn!!! Även till detta svarade min man nej till. Han är som ett äkta ädelträ, hård som granit.

2009-02-14

VAD tråkigt!!!!!

Är det inte det ena så är det andra sa flickan som fick näsblod. Inti vattenkoppor, morfars bortgång, Keiru vattkoppor. Och nu: Mannen har troligtvis slitit av vadmuskeln under en basketmatch.... Kanske operation sa de på vårdguiden... Tur vi hade kryckor sedan förra basketolyckan då han slet av korsbandet. Så nu har våran snälla granne skjutsat upp honom till sjukhuset där han troligtvis får sitta halva natten tillsammans med inkomna fyllon, psykfall och andra sjuka.... Det positiva är väl att(förutom att det blev mat över till imorgon eftersom de på vårdguiden sa åt honom att inte äta om det blir operation...)det händer nu i februari. För jag vet inte vad han hade gjort om det inkräktar på cross-säsongen... Happy Valentine baby!

Alla hjärtans dag


Jag sitter här med skammen. Har inte köpt något till mannen idag. Han överraskade mig med fin gullig choklad! Fina mannen!

Goda tider

Förr: Något av barnen vaknade 05.00 Det andra vaknade senast 06.00.
Nu: Något av barnet vaknar 07.30. Det andra runt 08.00.

Visst finns det undantag, men de blir mer sällsynta.

GODA TIDER, HÄRLIGA TIDER!!!

2009-02-13

Stark som Bamse

Min man tog 100 kg i bänkpress för ett tag sedan. Nu tränar han styrke minst två gånger i veckan.
Han försökte kasta disktrasan i ansiktet på mig när vi gjorde rent efter middagen idag. Jag hämnades genom att försökte mula honom med den. Det lyckades till hälften.

Mannen: Ja ja... Men är man som Bamse så måste man ju vara snäll också.
Jag: ????!!! fniss...
Mannen: Ja är man så stark som jag MÅSTE man ju var snäll mot de som är mindre och svagare.

Jo jo... Snacka går ju....

Fjortis

Träffade nyss en fjortis. Han var så fjortis att jag hade svårt att inte skratta. Han hade nyss vaknat, var helt seg i kolan och dessutom förvirrad. Tur han hade en pappa som hjälpte honom att berätta att han kunde börja med att ta på sig skorna eftersom vi skulle gå ut och fota när han frågade vad han skulle ha med sig ut... Brrrr.... Jag bävar för när Inti och Keiru kommer in i samma ålder. Jag kommer bli GALEN av frustration av att deras små hjärnor är fyllda med bomull och att de inte vet något och är helt förvirrade! Bahhhhh!!!!! Jag blir frustrerad bara jag tänker på det nu. Så därför slutar jag med det.

Lyckligt slut?

För några veckor sedan träffade jag och en reporter en tjej inför vårat AllaHjärtans-reportage. Hon hade träffat en kille på en flygplats i Polen för 1,5 år sedan. Han fick hennes nummer, men hörde inte av sig. MEN det hände något mellan dem hon var säker på det. Så hon har inte kunnat släppa killen. Han var ju SÅÅÅÅÅÅ snygg!! Tjejen är radiopratare och har efterlyst killen i radio typ varje vecka, men inget svar. I tisdags publicerade vi repet i alla våra tidningar. Och gissa???????????? NU har killen hört av sig och de ska gå på Alla Hjärtans-dag date imorgon!!! Varför han inte hört av sig? Han hade råkat spara fel nummer i mobilen! Visst var det ändå lite gulligt så här inför allahjärtanskomersielldagen???

2009-02-12

Märkligt

Märkligt det kan vara ibland. Jag har ju magkatarrproblem. Har haft det i mellan 10-15 år. Nu blev jag tipsad att det eventuellt kan vara en bakterie. En bakterie som inte är vanlig i I-länder som Sverige, men eftersom jag är importerad från Sydamerika så finns ju möjligheten. Jag säger möjlighet för det är precis vad det är. För om det är det går det att ta bort den med antibiotika och Losec. Och då slipper jag alla gånger då jag knappt kan stå upp. Nu vill jag ju naturligtvis kolla upp om det är så. Jag har då olika alternativ; Vårdcentralen, företagshälsovården eller min gudmors särbo. Jag googlade min gudmors särbo och vet ni, det visade sig att han jobbar på ... Tada! Min företagshälsovård!!!! Vilken slump!? Jag ringde hem och berättade entusiastiskt för mannen om detta konstiga sammanträffande. Jag sa säkert ordet "konstigt" 5-10 gånger.

Tillslut sa han: Var det något mer eller???
Jag: Nej. Men visst är det KONSTIGT?????
Mannen: Ja ja.
Jag: Nämen det var inget mer. Men det var konstigt??? Eller hur???
Mannen: Ja
Jag: Ja men hej då då...

Nu har jag dessutom suttit och tjatat om det för mina kollegor som sitter här eller råkar gå förbi....
Men visst kan det finnas en massa konstiga sammanträffande ibland?

Fiffigt lotteri

Jag lyssnade på det eminenta Dagens Eko. Där snackade de om ett par i Österrike som inte fick sitt hus sålt för de 8 miljoner svenska kr som det värderats till. Då kom frun på(naturligtvis....)att de skulle ordna ett lotteri. En lott kostade 99 euro och de hade 9999 lotter. På tre dagar tog lotterna slut och en bonde vann ett 8-miljoner hus för 99 euro! Gud vad fiffigt!!!! Konstigt nog så tycker mäklarna i Österrike att dessa lotterier är bluff... Hur det nu kan vara bluff.... Vinnaren får ju huset och ägarna får ju pengarna....

Snart!

Ska snart blogg igen... Måste bara få tid också...

2009-02-10

Märken i teflonpannan(dubbel betydelse?)

Ibland undrar både mannen och jag om inte hans mångna crossvurpor ändå lämnat efter sig men på minnet.
Mannen sträcker med en mycket bekymrad min fram stekpannan framför mig och pekar konstaterande på tydliga gaffelmärken i teflonet. Tydligen verkar det som att jag är den skyldige.

Mannen: Jaha! Så var också denna stekpanna förstörd!
Jag: Men jag har ALDRIG stålgrejer i pannan. jag använder bara de där plastgrejerna eller trägrejerna.
Mannen: Vem var det som lagade mat i den senast då?
Jag: Ja det var jag. Jag gjorde hamburgare i den igår. Men då hade jag plastspaden.
Mannen kollar här lite misstänksamt på mig.
Jag: Jag lovar!

Varpå jag går och byter blöja på Keiru. När jag kommer ut fem minuter senare ser jag hur mannen STÅR OCH VISPAR SÅSEN I STEKPANNAN MEN... tada... EN STÅLVISP!!!!!!!
Jag: Men hallå???!!!! Vad gör du? Och du anklagar mig för att använda stålgrejer i pannan????
Mannen(ser NÅGOT generad ut): Ja just det vad gör jag???? Jag vet inte vad jag tänkte nu!!!! Det blev ju helt fel!

Och så kan vi ju fundera vidare på vems "fel" det var att de första märkena kom dit....

Ost från Ko i Mo

Idag handlade jag ost från mannens uppväxtort när jag var och storhandlade på Ica Maxi i Alby.
Mannen sätter sig äter lite soppa och tar en macka med ost. Han mumsar mycket nöjt.

Mannen: Mycket god ost! Man känner nästan att det är från någon jävla ko i Mo!
Jag: ???????!!!!!
Mannen: Man känner ju det!

Kanske om man har varit i Mo mycket så kanske man kan känna det. Det VAR dock en god ost oavsett om kon hade ätit gräs i Mo eller ej....

Svampkvinnan


En gång när jag var liten typ 11 år, hittade jag en stor svamp på väg hem från RIFs hemmamatch. Min pappa som var en liten lokalkorre ute i skogen åt lokaltidningen tog naturligtvis fram kameran och bilden valsade sedan runt i alla veckotidningarna samt Kamratposten och Lyckoslanten. Min man tycker detta är hemskt roligt. Så roligt att han smög dit och fotograferade av orginalbilden i mammas och pappas sovrum. Nu har han den som bakgrundsbild på sin Iphone. Och skrattar lite varje gång han visar mig bilden. Jag tycker det är lite jobbigt. Men mest lite sött att han tycker det är så roligt...

2009-02-09

Matt

Jag är fasiken helt matt efter helgen! Orkar ingenting! Om inte Keiru hade varit sjuk hade jag nog ändå varit hemma. Har fortfarande magkatarr och är helt svag i kroppen. Huset ser ut som ett bombnedslag, men jag orkar inte göra ett skit. Så får det vara helt enkelt.

Bildutmaning


Nina hade en rolig utmaning på sin blogg. Som hon sett på en av sina kompisars bloggar. I allafall. Gå in i din bildmapp. Välj den sjätte mappen och sedan den sjätte bilden. Publicera bilden och berätta något om den. Denna bild är på en liten Keiru är tagen 3 juli 2007. Den ingår i ett projekt jag hade med båda barnen ett tag när de var bebisar. Jag tog en bild på dem i veckan. Veckobild, för att jag sedan ska kunna se hur mycket de växte då. Keiru är alltså bara 2 månader och någon vecka. Han gillade att ligga där under plastleksakerna och kolla. Inte har han så mycket hår heller. Men det bättrade ju på sig vartefter....

Prickig liten korv


Jag har hört att när de är små får de inte så mycket vattkoppor... Stämmer inte. Keiru har fått lika många koppor på sitt ena ben ungefär som Inti hade totalt. Han har verkligen ÖVERALLT. I håret i ljumskarna, på snoppen, i munnen, på benen... Ja ni fattar. Det verkar klia mest i håret. Annars gnälls det mest. Jag vabar idag och imorgon. Mannen tar slutet på veckan som det verkar. Lite skönt dock att ta det så här nära ändå. Då har vi gjort det liksom. Nu ska jag krama min lilla prickiga korv ett tag!

2009-02-08

Begravning, badhus, tipspormenad och mycket mer....


Så var denna helg äntligen över. Det har varit begravning, samtal med olika släktingar, melodifestivalen hemma hos släktning, tipspromenad med barnen, fyrhjulingsåkning, bad i badhus och vattkoppor. Puh!!!!! Känner mig helt slut. Det är vad jag brukar hinna med på typ två veckor eller så..... Bilden är från kyrkogården. Nu ska stenen tas bort och morfars namn hamna brevid mormors. Och snart ska morfars urna ner i jorden brevid mormor. Nästan precis 25 år efter mormor dog. Helgen har i allafall gett mig lite input. Jag har tankar om ett slags släktprojekt. Det ska vara klart inom ett år är tanken´. Mycket ska göras i vår och sommar. Vi får se hur det går. Om det blir klart någon gång över huvudtaget... Men jag tror det. För detta vill jag verkligen.

Söndagsmiddag


Så ska vi bara äta söndagsmiddag och sedan lämna skogen för den här gången.

Insnöad


Igår kväll när jag gick och lade mig fanns det nästan ingen snö kvar. Idag har det kommit mycket här ute i skogen. Få se om vi vågar oss ut på vägarna idag. Kan ju likagärna vaba här som hemma...

2009-02-07

Och på den 21 dagen skedde det


Så trodde jag att keiru sluppit undan vattkopporna. Men så på den sista möjliga dagen fanns plötsligt 3 små prickar... Och poff en i pannan... Ja så det blev en vända till med vab...

2009-02-06

Mycket mörker och lite ljus.


Idag begravdes då min fina älskade morfar. Det var en mycket fin begravning men bra stämning, fina psalmer, fina tal och fina blommor. Men mycket jobbigt. Nu ligger jag här i skogen hos min mamma och pappa med magkataren stigande. Antar att det är allt med begravningen som nu kommer tillbaka. När jag skjutsade mannen till tåget efter begravningen så lyckades jag faktiskt fynda några snygga plagg på rea. Och på vägen hem genom skogen hamnade jag bakom en bil som bitvis körde 20 km/h... Visst var det dåligt väglag men 20 km/h var ju ända att ta i....

2009-02-05

Helt plötsligt


I går kväll kom det till mig. Hårt och brutalt. Jag kommer aldrig mer få träffa morfar. Aldrig. Tårar föll på min kind. Imorgon ska jag säga hej då för alltid. Det känns inget bra alls.

Tjohooo!

Konstaterar att min nya strategi funkar! Jag är mycket gladare och kan slappna av. Och det gör ju en hel del faktiskt!

2009-02-04

Släkten är värst

Mina föräldrar är VÄRLDENS bästa föräldrar. Men de hör till en generation där man inte gillar konflikter. De undviker istället konflikter. Resultatet blir att saker bli gamla sura degar. Jag blir oerhört provocerad av detta. Nu har ju min morfar dött. Och på fredag är det begravning. Nu är 60% av alla inblandade sura för att de inte tillfrågats om olika detaljer ang begravning, mat och dödsannonsen. SUCK säger jag. Varför kan inte berörda personer bara lyfta telefonluren slå nummret och FRÅGA eller SÄGA TILL att man vill vara med eller har någon annan åsikt i frågan. NÄÄÄÄÄ!!!! Det GÅR inte! HELT omöjligt! Jag blir bara så aaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhggggggggggggggggg! TOKIG! SÅ nu går istället mina släktingar omkring och är sura, gnäller bakom andras ryggar och gör sig själva till offer. Fast de själva kunnat fixa det med ETT ENDA SAMTAL! Nu kommer inte ens vissa på begravningskaffet efteråt bara för att de vill markera. Fjantar. På riktigt. Men vill de göra sig själva så illa genom att ägna så mycket negativ energi åt detta så visst. Men det är irriterande. Bara genom kommunikation kan detta fixas så enkelt! De är ändå vuxna människor. Jag hoppas att jag ALDRIG blir lika konflikträdd som dem. Aldrig.

2009-02-03

Jag kommer från Piñata

Mannen har ju en Iphone. Han har jättemånga apps (applikationer). En del är bra, en del är mindre nödvändig. En del känns ju lite... Onödiga... Typ den där man skakar telefonen så blir det imma på bakgrundsbilden och sedan kan man liksom skrapa fram bilden igen. Precis som man gör på en spegel som immat igen. Inte så nödvändig. En ny apps idag var att man kunde ta fram google och sedan LÄSA in vad man ville leta efter. Det gick väl sådär. Den appsen är amerikansk så den fattade väl svenska mindre bra helt enkelt.

Mannen: STOCKHOLM
Iphonen googlade då upp PHIL COLLINS...

Mannen: O-BO
Iphonen googlade då upp DRUGS...

Jag: REJMYRE
Iphonen googlade då upp PIÑATA...

Det den direkt fattade var Buzz Lightyear och Ricky Carmichael...
Så slutsatsen. Vill man bli missförstådd kan man ju lika gärna ringa till SJ. Vill man hitta rätt grejer på Google så ska man SKRIVA in det man vill söka.

2009-02-02

Familjen annorlunda

Sitter och kollar på Familjen Annorlunda. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. 10 barn. Bara tanken gör att jag får svårt att andas.....

För övrigt

fanns det gott om kokosmjölksköttfärs imorse när jag åkte hemifrån. Så nu sitter jag och funderar på vad för middag det är idag.... Vad tror ni?

Nystart

Mitt nya liv har börjat. Eller mitt nya schema har börjat gälla from idag. Det känns redan 1000 gånger bättre. Vi vaknade för det första 07.10. I vanliga fall hade jag redan lämnat ungarna på dagis vid den tiden. Vi käkade frulle och gick till dagis.
Efter det åkte jag in till stan för att gymma.
När jag kom in till kl 10 var det någon magisk klockslag för alla män mellan 30-45år som skulle träna med sin PT(personlig tränare). För det var minst 7 stycken som stod och väntade på sina PT:ar och sedan ramlade in där jag tränade. En av dem var en känd radiopratare. Noterade 4 saker om honom:

Han klagade mycket på sin PT, med glimten i ögat men ändå.
Han var rastlös som en kissnödig hund och gick och knackade på rutan och vinkade till folk på gatan nedanför.
Han pratade jättehögt om en massa konstiga saker.
Han var inte så stark.

Inte en enda tjej förutom jag tränade där inne. Kände mig lite lost, men var mycket nöjd med att få lite egentid att träna på och sedan käka lunch själv!!!! Vilken bra dag! Dessutom så skiner solen VÄRMANDE på en när man går ut!

Mats

Vi(mannen och jag) har en kompis som heter Mats. Förutom att Mats är en snäll kille är han även hemskt rolig. Vi har tillochmed en snapsvisa som är Mats-inspirerad. Men det är en helt annan historia.
Igår var mannen och jag ute och gick med barnen. Vi gick då för bi en idrottshall och utanför kom en kille gående.

Mannen: Kolla, han ser ut som Mats!
Jag(förvirrad för jag kollade åt ett helt annat håll): MATS???!(LITE för högt)

Varpå killen som ser ut som våran Mats vrider huvudet för att kolla vem som ropade hans namn.....

Gissa om jag fick ett skrattanfall eller inte!!!! Otroligt att killen hette samma som våran Mats och dessutom var han faktiskt lite lik Mats. Den nya Mats såg lite förvirrad ut eftersom jag började skratta högt och undrade nog vad vi var för tokiga människor som gick omkring och ropade på honom utan att känna honom.....

2009-02-01

Svaret på meningen med livet

Inti: Mamma vad menar man med att man filosoferar?
Jag: Filosoferar... Jo, men det är när man tänker mycket på olika saker för att komma på olika grejer. Typ meningen med livet och sånt. Eller kanske varför fåglar kan flyga.
Inti: Aha, okej.

En stund senare är Inti rastlös. Jag frustrerad.

Jag: Men Inti, gör något! Gå och lek någonstans! Gör vad som helst! Jag vet sätt dig och filosofera om meningen med livet!(tycker jag är mycket fyndig..)
Inti(förvånat): Men det vet jag ju redan!
Jag(mkt förvånad): Jaha, vet du det redan?? Vad ÄR meningen med livet då?
Inti: Men det är ju att man blir älskad av så många som möjligt i livet!

Och jag antar att han har lite rätt. Det kanske är det som är meningen med livet? Det och att älska tillbaka.