2008-10-31

Att byta däck eller inte

När vi skjutsade ner barnen till de Östgötska skogarna snöade det. Vi hade sommardäck. Jag hade tjatat hela veckan på mannen att han skulle byta till vinterdäck. Han bad mig sluta tjata. Resultatet? Vi körde typ 40 km på skogsvägen till den lilla byn. Men vi slapp iallafall att köra i diket eller så.
I bilen.
Mannen: Varför sa du nej när jag frågade om jag skulle byta vinterdäck innan vi åkte?
Jag: Jag vet inte, men det var jävligt dumt.
Mannen: Ja!
Jag: Men å andra sidan så tjatatde jag ju alla andra dagar denna veckan om att vi skulle det. men du sa åt mig att sluta.
Mannen: Ja men du sa nej nu när det behövdes.
Jag: Ja men det är mitt fel att vii inte bytte däck! Fast jag tjatade hela veckan.
Mannen: Så det är mitt fel???
Jag: Fel och fel. Vi kör här i rena julvädret med sommardäck....

Sedan körde vi vidare i snöstormen och drivisen i tystnad. Det enda som hördes var mina "Oh" när jag trodde vi skulle köra ner i diket och dö.

Att andas

Jag behöver andas. Kanske lära mig att andas igen? Barnen är bortlämnade och jag softar i soffan. Dagens skörd: två beckfilmer(mannen vill aldrig kolla på dem) och två tv-serie avsnitt. Tänker inte lämna soffan idag. Det känns ovant att slippa tänka på andras behov. Ibland tycker jag tillochmed att jag hör lite gnäll från övervåningen, sänker ljudet, men påminner mig om att jag är helt ensam. Bara jag här. Och så slukas jag in i filmen igen och tänker att så här har jag nog inte haft det på över fem år.

2008-10-30

Verkligheten för mig är inte likadan för dig

Ibland är det otänkbart att vi människor kan vara så grymma som vi ibland är. Detta är nästan ofattbart och på gränsen till vad man orkar titta och lyssna på. Men om ni har tid. Titta. Ta er tid.

2008-10-29

Äntligen!















Efter flera år(2) har jag äntligen fått rumpan ur vagnen och fixat den obligatoriska barnkortsväggen. Dagisbilderna(årets, de andra har jag ju haft ngr veckor. Typ 104 eller så) trillade ner härom veckan och nu sitter de faktiskt uppe på väggen i hallen vid den vita trappen. Otroligt va? Skönt att kunna stryka ett streck över ngt gammalt dåligt samvete. Nu är det bara 999 saker kvar att göra.

10 år sedan Backabranden

I morgon är det tio år sedan jag åkte tåg. Regnet slog mot rutan och utanför susade ett vackert sorgset landskap. På radion pratade de om branden. Branden som tog 63 unga människors liv. Bara för att ett gäng blivit kränkta av att få betala 40 kronor i inträde till diskot på Backaplan i Göteborg. Jag kommer ihåg hur liten jag kände mig. Hur sorgsen jag var över alla de som inte fick leva sina liv. Över alla de som vars hela liv brustit den natten. Jag grät. Tio år har redan gått. Idag kommer jag tända ett ljus och tänka på alla de som så orättvist och hastigt slets från sina nära och det liv som var menat för dem.

Nya traditioner

Igår när jag kom hem fick jag veta att dagis ska ha Halloweenfest imorgon. Inti började direkt tjata om vad han ska ha på sig och att han inte har ngn dräkt att ha på sig.... Jag är mot Halloween. Tycker det bara är ett kommersiellt skittillfälle att dra in stålar till affärerna. Jag gillar Alla Helgona där man verkligen tänker på alla bortgångna nära och kära. Därför blir jag irriterad att dagis främjar till köpandelust genom att införa en tradition som jag inte vill införa i vårat liv. Samtidigt så förstår jag att de vill göra lite roligt för barnen. Men ändå... Vad tycker ni?

2008-10-28

Litet land


Ibland ÄR världen(Sverige) väldigt litet. Som förra veckan då jag skulle ut på jobb med den nya sportreportern. Vi sätter oss i bilen och innan vi hinner åka till det första stoppljuset så har jag hunnit luska reda på att han växte upp två gator (i området där alla gator heter kryddnamn eller fruktnamn vilket är helt förvirrande) från min syster och hennes brorsa. Och att han vet vem hennes brorsa är! Är inte det konstigt??? Sverige är ett så litet land!

2008-10-27

Polis- ett enkelt jobb

Inti verkar tycka vi har lite konstiga jobb.

Inti: Mamma varför jobbar du på tidning och pappa på radio?
Jag: Jag gillar att ta kort och pappa är duktig på det där med ljud.
Inti: Mamma polis är ett enkelt jobb. De tar bara tjuvar. Och så får de åka bilar me sirener. jag gillar när det låter högt!
Jag: Ja om du tycker det verkar som ett bra jobb får du väl bli polis. Bara du gör ngt som du tycker är roligt får du jobba med vad du vill!

2008-10-26

Våran lilla Jedi


Idag fick Inti sitt första vapen. Jag har varit mot vapen som leksak sedan det kom på tal för ngr år sedan. Benhård. Jag tycker inte man ska leka med vapen för de dödar och sårar andra. Samtidigt vet jag ju att vapen som leksak kommer ju att bli aktuellt förr eller senare. Det är ju oundvikligt. Och det blev tydligen förr...

Ring ring(min mobbe)


Jag: Ja det är Z.

Mannen: Hej. Hur är det kan du ta Keiru?

Jag: Vet inte. Vad är det som låter?

Mannen: Inti har fått ett lasersvärd. Han är jätteglad!

Jag: Ehh? Vad?! Har han fått ett svärd?

Mannen: Ja, han är jätteglad!

Jag: Men det är ett vapen ju. Han får inga vapen!

Mannen: Nehe... Var vi mot det?

Jag: Öh ja! Han får inte köpa vapen det vet du väl?

Mannen: Aha, det var därför han blev så glad när han fick det!!!!

Jag(suckande): Ja ja, vad roligt att han är glad i allafall.


Ja så gick det till när Inti fick sitt första vapen. Helt utan mitt jakande... Men glad är han ungskrutten!

Ett viskande skrik

Överengagerande föräldrar som skriker på sina barn vid sidan om planen har jag ju hört talas om. Idag stötte jag på ett nytt fenomen. Var på en basketmatch för pojkar 15 år. I slutet av den 2:a kvarten kom det en pappa fram till mig och frågade vilken tidning jag kom från. När det sedan hettade till stod han brevid migg och skrekviskade! Det hela var mycket bissart, men väldigt lustigt.
Pappan: Spriing Allan, spriing!!!! Spriiiiiing!!!
Pappan: Allan, Allan, Allan är fri. Passa Allan!!!!!
Pappan(hoppandes. Eller studsande): Ja ja ja!!!! JAAAA!!!!
Allt detta skrek han med en sådan viskande röst att jag knappast hörde, men han skrek det. Det var som sagt var mycket konstigt. Han skrek verkligen allt det där men ur munnen kom samtidigt nästan inga ljud...
Bissart var ordet sa Bull.

En slank han hit....

Mannen och han kompis hade en drömdag igår. Förutom att jag hade barnen fick de prova alla nya 09:or ute på crossbanan igår. Splittnya hojjar som de fick köra runn runn med. Vissa hojjar var ju bättre än andra... Eller så var det vissa crossförare som var bättre än andra...? Så här såg det ialla fall ut när min man provkörde en Busaberg

http://www.mx-foto.com/images/Uringe%20081025/pages/Uringe%20081025_0072.htm

Och så här såg det ut sekunden efter...

http://www.mx-foto.com/images/Uringe%20081025/pages/Uringe%20081025_0074.htm

Varken han eller hojjen fick ngr men efter gårdagen...

2008-10-24

Bladet lite sent ute

Idag skriver Bladet om en kärlekshistoria  jag skrev om i min blogg i februari!!!! Ja, ja... Vem har sagt att en nyhet är ny och het bara för att den heter NYHET...? Och jag var nog efter eftersom Oprah har ju en viss fördröjning här i Sverige.... Men Bladet är ju en tidning med både sanningar och som spelar efter schyssta spelregler vad gäller etik och moral så det känns ju med tanke på det ändå ganska okej. Men jag var före dem! HA!!!
Filmen ska jag förövrigt se! En historia för god för att vara sann faktiskt!

2008-10-23

Irriterande upprepning

Jag brukar två dagar i veckan åka tunnelbana och sedan buss sista biten. Problemet är att varje gånga jag stiger på den där förbenade bussen så stämplar de fel på min remsa. VARJE GÅNG! Remsan ser ut som en bingobricka med kryss och ringar och jag fattar inte hur de kan hålla reda på sitt system för det verkar helt vansinnigt. 

Jag: Men jag har ju nyss stämplat!
Chauffören: Ja det har du ju. Nu gör jag lite kryss och ofattbara krumelurer så har du två till godo.
Jag: Jaja.

Och hoppas att jag får åka på de kladdade rutorna nästa dag. Varje gång jag hoppar på bussen är det samma visa....

2008-10-22

Oskyldigt dömd

I våras så spelades ett/delar av ett avsnitt in av serien Oskyldigt dömd in utanför vårat jobb. Nu sitter jag varje onsdag och kollar på det för att kolla om jag ser mitt jobbhus. Serien är väl helt okej, men nu börjar det kännas lite... Lite... Onödigt. Och lite tråkigt för serien liksom bara upprepar sig varje onsdag. Och ikväll är det avsnitt 5 av 12. så det är en del kvar. Få se om jag orkar se resten av serien bara för att se våran svängdörr som jag ändå ser varje dag(iallafall nästan varje dag).

Besök hos Fröken G

En perfekt dag. Hämtade ungarna på dagis(jag vet förskolan) och sedan lekte vi lite hemma och sedan åkte vi till Fröken G! Inti hade längtat och längtat efter sin Fröken! En stor kram och sedan god mat som vi blev bjudna på hemma hos Fröken G och hennes fina barn! Han var så glad och allt gick SÅ bra! Vilken trevlig kväll! Och det är inte ens helg!

2008-10-21

Jag, en barnboll

Klippte mig idag. Sonen märkte inget så vid tandborstningen ikväll påpekade jag det för honom:

Jag: Inti, ser du inte att mamma har klippt sig?
Inti: ???
Jag(vänder mig om och visar nacken som är kortklippt): Men nu ser du väl?
Inti: JAA! Du ser ut som en boll i huvudet nu!
Jag(inte riktigt det jag väntat mig):..? Tycker du jag ser ut som en boll?
Inti: Jaa och som ett barns hår.
Jag: Jaha ja, så jag ser alltså ut som ett barn OCH en boll nu?
Inti(glatt): Jaa mamma du är jättefin!

Yeah right!!!!

Goda råd till barnen...?

Jaha ja det verkar ju som ett bra råd barnen fått på den skola där det är för rörigt i klassrummet:
"Föräldrar berättar för Söderhamnskuriren att barnen rekommenderats plugga in mp3-spelare eller telefonernas headset om de inte kan få tyst omkring sig på annat sätt."
Ja för när de har MP3-spelarna på så blir det ju JÄTTETYST! Det känns skönt att veta dagens skola har bra med resurser och bra personal så de kan lösa problem som uppstår... Hoppas detta är ett hemskt undantag.

Vegetarian! Eller inte..?

Står i köket och steker lax. Vet inte varför men vi kom in på att mormor har varit vegetarian.
Inti(som inte gillar fisk): Mamma jag är vegetarian!
Jag: Ehh nää det är du inte!
Inti: Jo det är jag!
Jag: Ehh, nää! En vegetarian äter grönsaker och det gör inte du!
Inti: Joo, jag gillar morötter. Jag får energi av morötter(hans idol Sportacus äter morötter)
Jag: Ja, men du kan ju inte leva på bara morötter. De har en sorts vitaminer i sig, men sen måste du ju också äta tomat, broccoli, bönor, ärtor och sånt.
Inti: Jaha. Jag förstår! Jag måste både äta morötter och sedan äpple för de har olika vitaminer i sig.
Jag: Ja just det, men eftersom du bara ätrer banan, äpple, paprika och morötter skulle inte det funka genom hela livet.
Inti(går fram till stekpanan, pekar på laxen): Men mamma det där är ju som fiskpinnar!
Jag: Ja just det! Lax är ju den enda fisken du gillar.
Inti: Öhh, just det. Ehhh, mamma jag är visst inte vegetarian!

Trodde där ett tag att han skulle bli vegetarian...

2008-10-20

Livskunskaper

Inti: Min tränare har barn eller hur?
Jag: Hmmm, nu förstår jag inte hur du tänker.
Inti: Jo, men alla killar som blir så stora och långa har ju barn.
Jag: Jaoo, inte alla kanske. Alla kan inte få barn vet du ju. Mormor och morfar kunde ju inte det. Därför adopterade de mig.
Inti: Ja just det. Men mormor har ju mig som barn.
Jag: Som barnbarn menar du.
Inti: ------ Men hon har ju dig.
Jag: Ja men jag är ju adop....
Inti: Jag vet jag vet!!! Men det var ju för att ditt land var så fattigt så då hjälpte mormor och morfar till med att köpa ett barn därifrån så det landet fick pengar.
Jag: Jaoo, så kanske man kan säga.
Inti: Jag vet så mycket.
Jag: Ja det gör du verkligen.
Inti: Jag vet nästan allt för jag lyssnar på vad ni säger. Och så tittar jag på Evas superkoll.

Tänk vad skönt det måste vara att känna att man vet nästan allt här i livet. Vilken känsla!

Svårtolkat

Lyssnar på P1. De pratar om ericsson och att analytiker blev tagna på sängen förra året av deras rapport.

Inti: Vad menas med att bli tagen på sängen?
Jag: Ja du, det är som att man blir överraskad. Att man inte är med på det som händer. Liksom att man sover och blir väckt och inte är beredd.
Inti(tänker): Jaha nu förstår jag. Det är som om någon kom till hans säng och så visste han inte det!

Ungefär så kanske Carl-Henric Svanberg kände sig...? Vem vet.

Jäla Skit!

Inti: Jäla skit mamma, jag tappa mackan.
Jag: Ja det var ju tråkigt.
Inti: (tänker...) Mamma är det fult att säga Jäla skit?
Jag(tänker snabbt, överlägger...): Nej, inte lika fult som att säga ord med bajs i.
Inti: Bajskorv!!!!

Nu har jag nog styrt över ett svärord(vet inte var han hört det men det låter som Ronny och Ragge...)till ett bajsord. Pest eller kolera....

2008-10-19

Total missuppfattning

Jag har trott att meningen med helger var att man skulle vila upp sig, hämta energi för att orka med en jobbvecka. Men nu har jag insett att det är helt tvärtom. Helgen är den brådaste tiden för en mamma med små barn. Det ska lagas mat stup i kvarten, det ska plockas, tvättas och städas. Så istället är det under veckorna då man får jobba rumpan av sig med roliga jobb och äta lunch ifred som man får hämta energi. Efter denna helg önskar jag att det var vardag redan idag. Eller i allafall imorgon. Så jag orkar med nästa helg.

2008-10-18

Stopp i backen!

Frukostbordet, radion är på. Thor-Leifs spelar(ja, jag vet jag är konstig som lyssnar på Ring så spelar vi...)en riktig jäkla dansbandslåt.

Inti: Mamma, det här är Thåström!!!!
Jag: Ehh... Näää, det är det verkligen inte.

Okej, måste försöka ännu hårdare med att lära honom skilja agnarna från vetet. Senare påstod han även att Nanne Grönvalls låt Håll om mig var hårdrock.... Lite jobb kvar där känns det som.

Olika strumpor

Mannen och Keiru hade varite ute en sväng med bilen. När de kommer tillbaka gör jag vissa upptäckter.

Jag: Men Keiru har sin pyjamaströja på sig!! Och så har han två olika strumpor! Snyggt....
Mannen: Jag ropade på dig, men du svarade ju inte.

Men herregud!!!!! Det får inte vara sant att han är så handlingsförlamad....

SUCK

I dagens Bladet ger de tips på hur man kan göra om ett tråkigt rum till ett fint barnrum på bara en helg. De visar två alternativ; ett killrum och ett tjejrum. Tjejrummet har naturligtvis färgen Gräddnos som är en rosa färg. Killrummet får färgen Morgon. Som naturligtvis är en blå nyans. I killens rum använder de "grabbiga tyger", i tjejrummet är målet att det blir "en prinsessdröm". Men snälla någon på Bladet. Visst kan man väl inreda med några inslag av traditionella färger om man nu känner att man måste det. Men kan inte grunden bara vara snygg och neutral???? Så att man ser att det bor ett barn i rummet, men inte nödvändigtvis bara rosa tjejgrejer eller blåa killgrejer...
Så mycket fantasi borde väl inredare eller tipsare ha i allafall.

2008-10-17

Kepsgubbar!

Var ute och åkte en sträcka på kanske 3 km. På den sträckan hann inte mindre än 3 kepsgubbar hindra trafiken på ett mycket farligt sätt. Den ena körde på på påfarten till  motorvägen(90km/h) i 46 km/h!!!! Den andra kastade sig ut i mittfilen så att alla fick tvärnita för att sedan köra runt 70km/h på 90-vägen. Den tredje hamnade jag bakom efter att ha svängt av motorvägen. Där är det 70km/H och denna lilla kepsgubbe hade tydligen bestämt sig för att där var det 50km/h inte mer!!!! Inte en kvinna som körde tokigt eller farligt, bara dess tre äldre gentlemän som tyckte de skulle ut och köra på den stora motorvägen i höstsolen... Kanske dags att inför obligatoriska uppkörningar eller i allafall uppdateringar för äldre(gubbar i synnerhet eftersom de verkar vara de som envisas med att köra trots hög ålder...)?

Och Rikard Palm är ju alltid lika skoj!!!



Han måste vara Sveriges roligaste nyhetsankare!!!! Jag vrider mig av skratt och tårarna bara sprutar!!!!

Fredagssköjj!

Att det är SÅ roligt med tabbar som andra gör är ju konstigt. Men om ni vill ha lite fredagsskratt så kan ni mer än gärna kolla på dessa tabbar. Och frågan är VARFÖR tog de bort de små telefonerna som de kunde ringa till nyhetsankarna och berätta varför inslagen inte kom?????!

Smart grabb

Vissa mornar har jag det ganska tajt. Ungarna sk vara på dagis 07. Jag får väcka dem och det gör ont i hjärtat. Igår hade vi en sådan tajt morgon. I hallen börjar stressen krypa in på mig.

Jag: host host host
Inti:..... Mamma vad betyder det där?
Jag: Vaddå? Att jag hostar?
Inti: Ja
Jag: Det betyder att jag är hemskt stressad och att vi måste skynda oss...

Tillochmed liten fattar att mina hostningar inte är normala....

2008-10-16

Roligt roligt!


Kolla och njut!

Roligt onödigt vetande


I detta braiga program p4 Extra fick jag reda på att Jonas Gardell har skrivit en hela del av Ronny och Ragges låtar!!! Otroligt skojjigt tycker jag!

Ett slag för radiolyssning

När jag jobbar gillar jag att "stänga in" mig i detta konstorslandskap. Detta gör jag med hjälp av mina hörlurar samt diverse bra radioprogram. En favorit är P4 Extra med Lotta Bromé! Hon är bara SÅ bra! Tisdagens program var en höjdare. Så om ni har lite tid över till att lyssna på radio klicka er in! Annat som funkar att lyssna på när jag jobbar är en bra dokumentär. Det finns MÄNGDER bra dokumentärer i arkivet på P1!!! Alla jobb försvinner i en rasande fart i sällskap av radion!

2008-10-15

Efterlängtad

Inti hade varit ledsen idag och längtat efter mig på dagis.

Jag: Varför längtar du efter mig? Vad är det du längtar efter?
Inti: Efter allt det där bruna på hela dig. Efter dina naglar som kan hjälpa mig och dina fina tröjor.

Jag blev lite ledsen i ögat för jag förtstod att det var hela mig han längtade efter. Inte ngt jag gör, utan hela mig. Åhh.... En lösning på problemet känns hemskt långt borta.

Roligt på jobbet


Efter en hemsk lunch på hela 14 minuter vid Ropstens Thai så fick jag pröva att ligga på en liggcyckel! Jätteroligt att bli fotad på jobbet! Det händer inte SÅ ofta... Visst ser jag ut att ha skoj på jobbet?

Jag måste bara

MIn syster gifte ju sig för ett tag sedan(som nu alla nästan vet)och ögonblicket där i kyrkan där de lovade varandra att leva med varandra tills de dör var helt MAGISKT. Så otroligt starkt att jag fortfarande sitter med tårar i ögonen när jag tänker på vad de sa. Sättet och orden betyder verkligen att det är de nu! För all evighet!
Här kommer det de lovad varandra framför oss och framför Gud.

Dit du går, går också jag
och där du stannar, stannar jag.
Ditt folk är mitt folk
och din Gud är min Gud.
Där du dör, vill jag dö
och där vill jag bli begraven.
Herren må göra mig vad som helst
endast döden skall skilja oss åt.

Man kan f-n inte retuschera barn

Såg den här artikeln i Aftonbladet. Det känns ju helt vidrigt att de sitter och retuscherar bilder på små barn!!!! Jag tycker att barn ska få se ut som de gör på sina bilder. Det är ju därför man tar dem??? För att få en minnesbild och tillbakablick på hur det var just då. Är ungen snorig får den väl vara det! Varför ska man hela tiden "snygga" till tillvaron? Varje gång det ska tas dagisbilder på ungarna på dagis så är det vissa föräldrar som klär upp dem som om det vore nobelmiddagen de skulle på. Jag tycker sånt är helt meningslöst då jag tycker att bilden ska vara en visning till hur ungarna verkligen ser ut ex oktober 2008. Och inte brukar de springa omkring i värsta frisyrerna eller längsta sammetsklänningarna på dagis.... Detta som fotografen gjorde är ÄNNU värre. Att ta bort ett märke från en tjejs ansikte som hon har så hon ifrågasätter om det är fult fast hon innan inte ens reflekterat över det. Det är helt vansinnigt!

"Lars-Åke Holst äger Gustavsbergs bildateljé som tog Agnes skolfoto. Det är han som färdigställer bilderna.
Men han minns inte att han retuscherat bort något annat än snor på dagisbarn."

Varför ska vi vuxna tillrättalägga tillochmed våra barn??? Att göra det är lika som att säga att de har fel, ser ut fel eller är fel. Fy fan vad dåligt gjort!

2008-10-14

Kn---ad ost

Inti sitter vid bordet och knöglar ihop en ostbit.

Jag: Men vad gör du?
Inti: Jag knullar ihop osten.

Ja, eller så gjorde han verkligen inte just det...

Bättre sent än aldrig

Mannen tar fram teckningar Inti gjort idag på dagis(Jag vet. Förskolan.)Med kommer ett papper.
Mannen(för att föregå mig): Jag vet, jag berättar aldrig något eller lämnar aldrig från mig saker till dig.
Jag: ?
Mannen sträcker över pappret. Från dagis. Daterat den 22/4!!!
Jag: Vaddå? Är detta ett infoblad om barnens utflykt till parken från i våras????! Som har legat i din väst sedan dess???
Mannen: Ja det är det, men du får det iallafall.
Jag: Ja vad bra att de hade en bra utflykt iallafall....

Systerkommunikation

Jag var ju som sagt var tärna/syster/fotograf på min systers bröllop. Idag har de fått bilderna på DVD. På väg ut till telefonen säger jag till mannen:

Jag: Jag vet att de har fått bilderna från bröllopet idag. Jag är så nyfiken på vad de tyckte.Jag har inte hört något. Någon bild MÅSTE de ju gilla! Iallafall från..
Piiip, min mobil säger jag har fått ett SMS
Jag kollar och visst är det från min syster som säger att hon inte hunnit kolla än eftersom hon jobbar sent!
Snacka om att kunna läsa tankar. Eller ha väldigt bra hörsel....

2008-10-13

Drabbad

Mannens jobb har ordnat en stegräkningstävling. Den styr ganska mycket mannens liv just nu.

Jag: Men har du redan gått upp?(för att lägga sig)
Mannen: Ja, jag sa ju det!
Jag: Men jag vill ha en puss ju!
Mannen(ganska irriterat och suckande): Men jag har ju precis tagit av mig stegräknaren!!!!

Jag fick en puss i allafall trots att han kan ha missat att registrera hela 26 steg. Max.

Klädlig livskris

Jag har hamnat i en slags livskris. Eller jag vet inte vad det är egentligen. Ända sedan jag började 7:an så har jag klätt mig i svarta kläder, gärna med dr martens till. Praktiska kläder. Jeans och luvtröjor. För ett tag sedan kände jag att herregud, jag har verkligen fastnat i detta. Är detta jag? Och kände att det kanske var jag då, men jag har ju faktiskt vuxit sedan dess. Jag är ju ändå 20 år äldre. Så nu har jag tagit steget. Jag har bestämt mig för att byta stil. Något som känns(kändes)mycket skrämmande ibörjan. Men jag trivs i min nya stil och gillar inte min gamla stil som jag alltid älskat förut. Jag vet inte vad som hänt, men antagligen håller jag på att bli tant. Eller tönt...? Idag inhandlade jag ännu mer kläder i min nya stil i min nya favvoaffär Vila. Gränsen gick dock när en av de mycket trevliga hjälspsamma expediterna försökte pracka på mig en liten stickad kofta till en av de tunikor jag köpte. Jag sa som det var. Där har jag tyvärr inte mentalt hamnat än. Jag får ta små steg från min gamla stil.

Stinkbomb

Går förbi vardagsrummsbordet. Något stinker. Inser att det är min mans MC-hjälm. Säger åt min man att det stinker om hjälmen.Först nekar han. Sedan får han lukta. Eftersom det är en sådan fiiiin hjälm så går det att ta bort de mjuka delarna inne i hjälmen. Sedan ställer sig mannen och HANDTVÄTTAR de små tygstyckena.

Jag: Men herregud, du tvättar ju de där mer försiktigt än vad du tvättar Keirus rumpa vid blöjbyte!!!!!!!!!!!!!
Mannen: Ja, men hjälmen kostar ju 5000 spänn typ!

Ja just det. Och Keiru är ju gratis...

2008-10-12

Stressindikator

Jag har en konstig grej för mig. Jag vet inte riktigt om man kan kalla det för tics, men det är det nästan. Varje gång jag känner mig stressad hostar jag. Undermedvetet så kommer det en hostning som ett brev på posten när jag känner mig stressad. Hostningen är ingen harkling direkt... Var på väg till ett jobb idag och hade bara 7 minuter på mig att gå och parkera bilen. På väg till stället efter jag parkerat bilen var det 4 minuter kvar och då kom den. Hostningen. Jag kan inte hindra det den bara kommer. Jag har inte insett detta förens på senaste åren. Min man var den som påtalade det. När jag väl fattade det så insåg jag att jag nästan varje morgon under gymnasie- och högstadietiden på språng ner i trappan höll på att hosta upp magen på mig. Och då var jag sen till bussen. Så om ni hör mig hosta kraftigt utan att jag är förkyld så vet ni. Att jag är jäkligt stressad.

Klunsning är underskattat

Var och träffade ngr kompisar igår. Vinet kom fram och då kom frågan: vem ska inte köra hem? Vi tänkte klunsa ett tag, men sedan bestämde jag mig för att jag skulle slippa köra hem. Jag har ett antal sådana tillfällen att ta igen så mannen gick modslutet med på det ganska direkt.
Annars är klunsning ett underskattat sätt att avgöra vem som ska få byta bajsblöjor tex. Vi klunsar alltid om det när vi båda är hemma. Våra båda barn börjar genast slå med sina små händer så fort de hör ordet klunsa.... Jag vinner nästan alltid. 9,5 gånger av 10 typ. Mannen blir alltid lika frustrerad och det slutar nästan alltid med att jag ändå byter bajsblöja. Antingen för att jag blev så glad över att ännu en gång vunnit en stenhård match eller för att mannen blivit så irriterad på att han förlorat att han vägrar byta blöja... När jag tänker på det så utnämner jag mig själv till familjens klunsningsmästare.

2008-10-11

Jag, en för rolig mamma?

Vi har ett problem på dagis. Inti vill inte leka med sina kompisar utan går hellre och väntar på att jag ska komma och hämta dem. Ibörjan grät han varje morgon hejdlöst vid lämning. Men det har gått över. Nu återstår att han inte vill leka med sina kompisar. Det är ju ett problem jag vet, men jag vet inte hur jag ska lösa det mer än att försöka berätta för honom att det är roligare att leka med kompisar än att hålla på att stå vid grinden och längta efter mig. Att jag tycker det bara är bra att han leker.
Fröknarna gav mig ett annat förslag. De tycker jag ska vara JÄTTETRÅKIG mamma som inte ska leka med honom alls. "Så att han tycker vi är roligare än du är" sa de. Jag ska enl dem bara vända bort huvudet och säga att jag inte är intresserad av att leka med honom. Jag tycker det är ett dåligt förslag. Jag är stolt över att min son gillar mig och att han vill vara med mig. Jag är ju trots allt den han ska gilla, jag är ju hans mamma.
Jag tycker inte jag är överdrivet lekig eller överbeskyddande av mina barn, men det är jag kanske.
Vad tycker ni? Ska jag lyssna på dem eller ska jag gå på min magkänsla och skita i dem?

2008-10-10

Fredag den 13:e????!

Mindre än tre timmar hemma. Resultat: ett par helt trasiga glasögon och en helt trasig pajform. Glasögonen är ju klart värst. De kostar runt 4-5000. En pajform kostar ju runt 40 spänn på IKEA. Men tråkigt är det. Speciellt när det hände med en halvtimmes mellanrum. Men det är som det sägs. En olycka kommer sällan ensam.

Vilket parti tillhör han????

FOTO:SVT
Det är Volvo-PK och denna man får uttala sig.
Jag: Vad står det på skylten?
Mannen: Vaddå?
Jag: Ja, vad f-n är CP-partiet för ngt parti???
Mannen: Ingen aning...

Någon där ute som vet vad CP-partiet är för ngt?

Cool brutta

Jag träffade en tjej som heter Linn Asplund i våras som är både hockeyspelar och modell. Josef Fares höll på att spela in en dokumentär om henne. Nu har dokumentären gått på SVT och här kan du kolla på en riktigt cool tjej. Filmen är 13 minuter kort så du kan kolla den på lunchen om du vill... Hon vet vad hon vill och är absolut ingen mes!

2008-10-09

No more Surtant

From ikväll kan jag inte längre vara sur över att folk inte blinkar i min korsning vid jobbet. De har nämligen stängt av vägen så man får inte längre svänga vänster där! Så nor more Surtant!
Iallafall inte för det......

2008-10-08

Surtant

Tycker det är förfärligt med den ekonomiska kris som sker världen över just nu, men jag är så trött på att höra om det!!!!! Jag tycker verkligen medierna hittills har blåst på krisen riktigt bra. Speciellt Aftonbladet och Expressen.
Något annat jag har problem med idag är att fler och fler bilister bara skiter i att blinka när de ska svänga. Det är hur irriterande som helst att stå i en korsning och se runt tio bilar komma mot en, ingen blinkar men ALLA svänger. Inte f-n vågar man åka ut bara för man TROR NOG att alla ska svänga.... Så skärpning alla bilister där ut. Börjar blinka om ni ska svänga för helskotta!!!!!!

2008-10-07

Sussa gott

Mannen och barnen sover redan. Nu går jag och nattar mig själv också! Men först har jag kollar Desperate Housewives och sista avsnittet av Singelmammor. Gud vad DH är bra!!!! Om bara Mike och Susan kunde bli ihop igen bara! De passar ju så ultimatbra tillsammans!
Nä, go natt på er så ses vi imorgon. Va? Varför mannen gått till sängs redan? Han ska upp 01.45 för att jobba mellan 02-05 och sända debatten mellan Obama och McCain direkt i P4! Så om ni inte hör ngt ljud i natt på debatten vet ni vems fel det är....

Robinson-fest igen?

Tjohoo!!!! Nu ska de börja sända Robinson igen!!!! Vilken nostalgikick! Kanske kanske så får vi dra igång våra fina Robinsonfester igen då. Med kokosnötter och drinkar av kokos, Robinsonfrågor och allmänt festande...

Jag är SÅ generös!

Bilderna man väljer till sin pres på Facebook säger tydligen saker om sig själv enligt en notis på Aftonbladet. En välstajlad bild tyder tydligen på självupptagenhet.... Det betyder alltså att jag ger all min tid åt alla andra!

2008-10-05

Tårar av lycka och kärlek


Så har jag gjort något av det jobbigaste med bästa i mitt liv. jag har hållit tal på min systers bröllop i går. Var så nervös att jag inte kunde skära i den möra renbiten innan. Började talet med att gråta, lyckades samla ihop mig hjälpligt, läste lite och grät igen. Fy vad hemskt det var samtidigt som jag menade varenda ord till min syster och hennes man.
Min dag var helt späckad med grejer. Jag var både tärna, fotograf och syster.... Programet var hårfix, fotografering, stå med där framme i kyrkan, fotografering efter kyrkan, talet vid middagen. Efter talet var jag klar och då var det PARTY! Hoppade (jag hoppade verkligen) på dansgolvet hela natten tills DJ:n gick hem. Idag körde jag alla 34 mil ner till byn norr om Dalälven för att hämta upp barnen. Mannen körde sedan hem. Nu sitter jag här helt slut men så lycklig! Min syster var så vacker och hon och hennes man var så fina och glada tillsammans! Vilken helg! Kan somna lycklig ikväll!

2008-10-02

Dra till fjälls

Så drar vi iväg snart. Ska bara packa. Gud vad trist det är att packa. Men vi har gjort upp en deal, mannen ska sköta barnen medans jag packar. Mannen och Keiru skulle bada. Keiru bajsar i badet. Mannen är irriterad och Keiru jätteledsen. Få se om min packning får vara så ostörd som våran deal är...

Smart eller dumt?

När jag åkte hem igår med tuben så såg jag en snubbe med en spritflaska i ena handen och en cola i andra handen. Först halsade han en stor klunk ur spritflarran sedan svalde han och tog en ny klunk av colan, skakade på huvudet lite och aaaaaaaa-ade. Smart lösning om man inte kan blanda själv, jag menar allt ska ju ändå blandas i magen.
Ska kanske försöka på Keiru. Först får han svälja lite vällingpulver och sedan lite vatten. Sedan skakar jag lite på honom i knät så är det ju klart! Utan att behöva gegga med flaska och så...

2008-10-01

Ytterligare ett år

Jaha då var jag ett år klokare till. 33 kloka år har jag nu hunnit bli. Åren går bara fortare och fortare. Ett tydligt åldersstecken att jag tänker så, jag vet. Snart kommer jag säga att det var bättre förr också. Det hör till liksom. Var på kurs för ett tag sedan och tycker det nya sättet verkar alldeles för jobbigt att börja lära mig.... Ja det är bara att inse. Jag börjar bli gammal. Snart dags för pension.