2008-07-31

Jobbigt att vara söt

Inti: Mamma, det är så jobbigt att vara så söt som jag är. Getingarna lämnar mig aldrig ifred för att jag är så söt.
Jag: Stackars dig. Det måste vara jättejobbigt att vara så söt.

Mjölksyra


Nu har jag klippt alla våra 3 häckar. Hjälp vilken mjölksyra jag har i vänster utsida axel! Och helt genomsvettig! Vilket gratis träningspass!

2008-07-30

Hurra för kast med liten boll

När jag var liten var jag jättebra på kast med liten boll. Just det kast med liten boll. När vi mötte de andra hålornas skolor så vann jag kast med liten boll flera gånger. Dessutom gjorde jag killkast och inga tjejkast, det var därför jag vann. En tjej gjorde tjejkast(de flesta kastade tjejkast)men hon lyckades med den stora bedriften att kasta iväg bollen över sitt eget huvud och kastade den bakåt. Jag var också duktig på pilkastning. Varje midsommarafton var det pilkastningstävling på Rejavallen, jag vann den(för barn) också flera år i rad. Iallafall.
Idag har jag nämligen fått användning för mina fina talanger. Inti har fått ett fint radistyrt flygplan av mormor. Nu hade han det ute med sin polare Trädet. De körde det långt och länge men tillslut hände det. Det fastnade HÖGT HÖGT uppe i ett träd. Inte en chans att nå det med stege eller så. Så det var bara att ta fram en påse och gå och plocka upp fallfrukt från trädgården, ställa sig på ballkongen och försöka träffa planet så det ramlade ner. Efter 2 påasar fallfrukt(typ 16 äpplen)så fick jag ner det! Så nu har friden lagt sig över huset igen!

Fånga dagen

Igår åt vi på texmexrestaurang inne i stan. När Inti sitter och dippar sin nacho i lite gräddfil får han en tänkande blick.
Sonen: Mamma, hur gör man när man fångar dagen?
Jag(tänker): Det är när man försöker göra det bästa av varje dag så att livet blir ett bra liv.
Sonen(tyst, tänker): Idag, mamma, har jag fångat dagen!

2008-07-28

Kallur

Kallur döljer en riktig skada, det har jag trott sedan DN-galan. Och inte motbevisar detta det... SUCK! Vårat enda braiga friidrottshopp... Inget OS för henne heller då. Eller så går hon sönder i första kvalet.

2008-07-27

Pust

Ännu en dag kan läggas till handlingarna. Eller till livet.Idag var jag och storkillen på en lekplats härintill. Han ville gunga kompisgungan. Han la sig ner och sa att han tänkte tankar från oändligheten och vidare. Han var trött så han kröp ihop och somnade i värmen. Jag gungade på honom i kanske en kvart eller så. Då sätter han sig upp och säger att han mår illa. Han är helt vit i ansiktet och så går han ner från gungan. Lägger sig ner och säger att det gör ont. I halsen. Och så helt bara så där så kräksa han stackaren! Jag hade gungat för mycket så han blev åksjuk! Jag: Förlåt! Det var inte meningen gubben.
Inti: Det gör inget mamma, det var mitt fel, jag kände att jag mådde illa och borde sagt till dig att inte gunga.
Tänk att vara 4,5 år och så klok....
Så passa er alla som ska gunga kompisgunga i södra Stockholm så ni inte trampar i en liten pöl nergrävd kräks...

Maaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmaaaaaaaa!

"Mamma!!!!!!!!!!!"
Så låter det runt 1000 gånger om dagen i mitt hus. Ordet pappa verkar barnen inte ha i sitt vokabulär ens. Vad är det för fel???? Antagligen skämmer jag bort dem. Kanske med kärlek(jag vet att man inte kan skämma ihjäl barn med kärlek, men ibland känns det som det.). Kanske curlar jag dem och hjälper jag dem för mycket. Kanske ska jag byta namn till ngt annat än mamma...

2008-07-26

Inte som en reklamfilm....

Ibland vill jag leva som i en jävla arielreklam. Allt ska vara perfekt. Barnen ska vara smarta lydiga och fina, mannen ska vara jämställd hjälpa till laga mat, huset ska vara kliniskt rent och ha snygg inredning, jag ska vara den perfekta mamman och frun och karriärskvinnan, kläderna ska vara bländande rena, trädgården ska vara frodig och grön.... Slappna av säger mannen. Han har rätt. Livet blir roligare om jag slappnar av, men min tillvaro blir 100000000 gånger så smutsig och oredig. Och då blir det error efter ett tag i skallen. Ska det vara så här? Finns det ingen superlösning där man kan få allt på en gång. Utan att stressa sönder sig och bränna ut sig i förtid???? Svaret är kanske att bli hemmafru kanske? Dagens problematik med att vara modern kvinna antar jag. Kanske är hemmamannen den ultimata lösningen för oss. Eller en liten människa som jag betalar att städa och fixa mitt liv där jag inte hinner...

2008-07-25

Märkning

Tänk vad mycket man ska handla och fixa med innan förskolestraten för lillkillen. Om en månad börjar han på förskolan. Då måste kläder vara märkta med namnet så rätt saker hamnar på honom. Då måste han ha nappar som är hans namn på så personalen inte ger honom fel nappar med andra barns basilusker på(jag vet att de ändå kommer hamna fel men ändå..) och till sist en knapp med hans namn på och pappa telefonnummer så han ska komma tillbaka om vi tappar bort honom på ngn djurpark eller ngn marknad någonstans ute i landet.... Sedan ska alla kläder märkas när vi väl fått materialet hem. Och det tar tid! det vet jag.... Inget kul jobb alls.

2008-07-23

Ljuvligt


Detta är livet. Förutom alla blinningar...

Marken


Om ni inte har något att göra idag så kan ni gå på marken i rejmyre och svettas ihjäl bland konstiga grejer nån kan köpa. Själv var jag ute i någon halvtimme och köpte 2 balloger, 1 glass och 1 blad klistermärken. Och nu har jag fått nog...

2008-07-22

Historia skrivs


Något jag aldrig trodde skulle ske hände idag. Jag spelade golf. Nu har jag sålt min själ. Nu har jag svikit mig själv. Och det var tillochmed lite roligt.... Kommer nog göra om det igen någon gång, men så där jätteimpad blev jag inte.

2008-07-21

Slut på vilan

Trots tre dagars målning á 7-8 timmar så är det nu dags att återse småtrollen igen! Jämförelse med dem är målningen faktiskt semester. Men det ska bli så gott att krama om dem! Trots att de är vilda och tokiga!

2008-07-20

Nu vet jag

vem som satt upp skyltarna vid E4:an utan norr om Norrköping!
Det är Skyltmannen Håkan Thornell som bor i Åby utanför Norrköping! Ha det tog ju bara ngr minuter så listade jag ut det när jag väl bestämt mig!

Klart! Nästan iallafall...

Så här såg det ut innan(innan vi flyttde in tillochmed.Det är inte våra möbler måste påpekas...)
Så här såg det ut under själva målningen...


Och så här ser det ut nu. Listerna måste målas igen eftersom färgen tog slut. Och orken... Men i stort sett är själva trappan klar. Vad tycks? Jag tycker det var värt typ 21 timmars målning, fem sommarpratare och muskelvärk i ryggen.

Miss

Har först idag insett att jag kan med fördel lyssna på gamla sommarprat, ngt jag annars inte har en chans att göra. Men under målning är ju det helt fantastiskt! Har nu betat av Dolph Lundgren och nu är Mattias Klum i luften!
Om ni inte har ngt att göra som att måla i flera dagar gå in och lyssna på Sommar!

2008-07-19

Dagens pass över


Okej dagens målning är klar. Irriterande är dock att jag inser att jag måste måla en gång till! Hemskt tråkigt. Så imorgon kan jag se fram mot ytterligare 8 timmars målning. Tjoho. Men det blir ju fint i allafall.

Ny dag ny målning

Uppe med tuppen och har målat en sida på räcket. Om fyra timmar ska den vändas och målas på andra sidan. Nu ska jag ta storräcket sedan börja med resten av trappan!

Målat klart för idag

Det tog runt 7 timmar att måla trappen. Efter det en mysig middag med bra kompisar! Nu sängen. Imorgon ny målning av trappen. Hoppas det tar mindre än 7 timmar!

2008-07-18

Utmanad

Har blivit utmanad av Fröken Johanna

Regler:
-Posta reglerna först.
- Svara på alla frågor.
- Skicka vidare utmaningen till 6 andra bloggare.
- När du postat dina svar, berätta det för den som utmanade dig!

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag:
1. Maskera ytor med maskeringstejp
2. Måla trappan
3. Måla trappan
4. Måla lister
5. Grilla med kompisar

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Jobbade på Katrineholms Kuriren, första sommaren som fast anställd, hade ingen semester.

Ställen du bott på?
Landet mitt på jorden mitt under solen, Östergötland, Ångermanland, Sörmland.

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
1. Betala av alla lån
2. Fylla på i barnens fonder
3. Åka till Landet mitt på jorden igen
4. Köpa en massa inredningsgrejer till huset
5. Kanske köpa ett nytt hus som var lite större.

Jag utmanar Shrillen, Giho, agniezska och Ulrika.

2008-07-17

Finns där en skatt?


Regnbågen slutar vid vårat hus månne där finnas en skatt?

Roliga skylten


Nu är vi på väg hem igen. Utan barnen, de fick stanna hos mormor och morfar. Vi har bara varit utan barnen 1 gång förut och det var bara 1 dygn. Denna gång ska vi klara oss utan dem till söndag eller så. Vi ska greja lite hemma och det går lite snabbare utan barnen. Jämt när vi åker den här vägen är det alltid med spänning vad det står på skylten bredvid motorvägen hem. Jag vet inte vem eller vilka som gör skylten, men det står alltid något politiskt underfundigt. Tänker alltid att jag ska ta reda på skyltens bakgrund men glömmer det jämt. Så om någon vet något om skylten några mil norr om norrköping får ni gärna berätta!

2008-07-15

Vi är så spontana


I söndags fick vi besök av kompisar. De var på väg ut i sverige på semester och mellanlandade hos oss. Ett av deras stopp var i vimmerby och astrid lindgrens värld. När vi hade sagt hej till dem i måndags klockan kvart i tre på parkeringen utanför max sa mannen: vi kanske ska följa med till vimmerby. Vi har ju inget bokat ju. Så när deras bil rullade ut från parkeringen så sprang han fatt deras bil och frågade om det var okej om vi följde med. Det var det. Så vi satte oss i bilen och åkte hem, packade som galningar, bokade vandrarhem och gjorde allt annat man måste göra när man åker bort. Klockan halv sex satt vi i bilen och var tvungen att boka in senast 9. Så gick det till när jag hamnade på ett vandrarhem i mariannelund. Bara sådär... Idag har vi varit på alv hela dagen till de stängde. Och imorgon ska vi dit igen för att kolla på allt vi inte hann idag! Detta kan varmt rekommenderas till alla som har barn mellan 3 och 100!

2008-07-12

Sanera bebis

Blåbär är jättegott. Som paj, som kräm eller bara naturella med mjölk. Problemet kommer när man har en 14 månaders kille som vägrar att man "hjälper" honom få i sig dem på ett enkelt och rent sätt... Sanering är det minsta man kan säga efter en sådan här smaskig stund... Det får mig tillochmed att överväga om jag verkligen ska plocka fler i år. Eller de närmsta tre åren...

2008-07-11

Bara 8 minuter kvar

tills en av veckans höjdpunkter; Mord i sinnet. Det enda knepiga är att det inte börjar förens klockan tio(22)! Det är JÄTTESENT för en tvåbarnsmor med småttingar som vaknar runt 07. Men jag brukar ta det och kolla ändå. Få se bara om jag lyckas hålla mig vaken(har sett nästan alla avsnitt redan) ikväll. Förra fredagen gick det väl så där kan man säga(somnade i första reklamen). Annars sitter jag och funderar på om det verkligen inte finns några reglement för hur många gånger man får sända Dödligt vapen 3. Tycker den går nästan jämt. Och inte är den bra heller. Och Mel Gibson har dessutom en ful frisyr.

Andra tider


När jag var liten tillbringade jag otaliga timmar i skogen. Det var skogens alla ätbara saker som lockade mamma (och pappa. Men det var nog mer mamma som kommenderade honom och mig...)dit. Samtidigt inser jag nu som vuxen att det är fantastiskt att kunna gå ut och plocka alla dessa saker helt gratis. Så nuförtiden är det jag som gör en sådan mamma-grej, släpar ut barnen i skogen och tvingar dem glatt att plocka alla bär som syns på en mils avstånd. Men livet i skogen blir lite roligare om båda har en bärplockare. Så nu har jag införskaffat en liten bärplockare till inti. Och vips blev det lite roligare. Bärplockare tycker min mamma är grovt fusk samt nymodigheter by the way. Så i hennes ögon är jag inte en riktig bärplockare. Men det orkar jag inte lägga så mycket vikt vid när jag har ont om tid pga alla två barn! Så snart blir det en ny tur till skogen för dagens skörd har förvandlats till paj !

2008-07-10

Upp och pröva dina vingar...


Jag har en man som har många olika fina ideér samt håller ögonen öppna(då och då iallafall...). Igår var han ute och hojjade omkring i södra delar av länet tillsammans med likasinnade. De åkte då förbi ett anslag om att det idag skulle vara helikopterflygning för allmänheten. Så han föreslog att vi skulle åka dit och flyga helikopter. Sagt och gjort. Vi packade in oss och barnen i bilen och brummade iväg på fina vägar söderut. Vi åkte bilfärja över ett litet sund och så var vi framme. Först åkte mannen och Inti medans jag vaktade en liten Keiru(som totalvägrade att ha hörselskydd på sig) och när de var klara var det min tur(efter övertalan dock. Tyckte 200 spänn var dyrt för typ 5-7 minuter). Det var jättehäftigt och fint. Så idag har jag varit högt högt uppe i luften och njutit av fin utsikt. Och levt livet!

Lite sen i starten men vaddå

Jag har lyckats vara helt pensionärig vad gäller MP-3. Tills nu. Jag köpte ju en ny mobil i början av veckan och helt plötsligt inser jag att man faktiskt kan få sin favvomusik på så bra avstånd som i sin egen mobil. Idag for jag och handlade 2 GB minneskort och nu håller jag på att ösa ner en massa bra musik som Pimme, Ebba och Schlager(jag VET jag är helt schizo i min musiksmak!!!!!!!!). Och bara genom att ha med mig mobben, vilket jag i stort sett ALLTID har kan jag när som helst lyssna på sådana sköna låtar som Vad ska du bli när du blir stor, Karenina, Som eld, i Hennes sovrum, Lay yor love on me etc etc etc! Så smart! Jag vet jag är typ 100 år efter alla andra, men WTF, jag njuter av denna nymodighet nu!

2008-07-09

Jag har en egen Rickard Palm

Inti hade sin bästa kompis hemma. Vid mellisen berättar vi för kompisen att vi var på Livrustkammaren i går och letade efter slottsmusen(ngt som kan rekomenderas till alla föräldrar med barn runt 4-7 år). Ordet livrustkammaren visar sig vara svårt att säga, varpå mannen försöker förtydliga.
Mannen(artikulerar nu HEMSKT mycket, övertydligt): Det heter LIV-RUST-HAMMAREN!
Ja eller så heter det fortfarande Livrustkammaren....
Tror ni jag höll på att skratta av stolen eller???
Tänk att få ha en egen Rickard Palm hemma hos sig!

Vår son Nordea

Mannen sitter och surfar(på bankisdan). Jag håller på med ngt annat på övervåningen. Lillkillen börjar skrika.

Mannen: Nordea, vad är det?

Visserliggen börjar lillkillens namn på N, men att kalla honom Nordea var väl lite grovt....
När jag kom in i rummet ser mannen ngt förlägen ut och säger:
Jag kallade honom Nordea.
Som om jag inte hörde det....
Ha ha ha ha ha

2008-07-08

Najs present


Idag fick jag ett par nya joggingdojjor av min fina man. Han vann ju tusentals kronor på den där golftävlingen och nu ville han ge mig ngt för att ha stöttat honom inför den(bakom varje framgångsrik man står en kvinna). Så jag valde ett par nya löparpjuck. Stegade in på löparlabbet, fick jättebra hjälp där jag fick springa på löparband och de filmade mig. Sedan kom skorna fram och jag hade två att välja på med utgång från mina fötter. Ett par var för trånga ovanpå foten. Ett par var kvar och de var, de var helt underbara!!!!!!!! Så imorgon ska jag(för ikväll är det ju Morden i Midsommer)ut och springa mitt första varv med mina nya fina små älsklingar! De andra löparpjucken är ju fem år och inte sköna alls faktiskt i jämrförelse...
Få se nu om jag kan förbättra min tid också.

Ny telefon


Så här ser den ut, min nya pärla! Snygg va? En Samsung SGH-U600!

2008-07-07

Det finns inga

dåliga kläder bara dåligt väder, sägs det. Jag tog det på allvar och i förmiddags knallade jag och Inti ut i hällregn för att plocka blåbär. Inti gav upp efter typ 10 minuter, men jag fortsatte och plockade en liter ungefär. Och insåg att det det fanns MASSVIS med blåbär kvar. Ingen hade plockat alla.... Så nu har jag torkat och ska nog göra kräm eller paj och väntar lugnt en vecka till nästa räd i blåbärskogen!

Hjälp!!!!

Allt jag hör hela dagarna är "iphone det, iphone datt iphone är bra iphone är superbra"....
JAG BLIR TOKIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag har förstått att Iphone är den telefonen man ska ha. Men jag gillar den inte. Den är jobbig och invecklad och man måste trycka på skärmen för att det ska hända saker med den. Men den är snygg och bra jag vet. Nu vet jag det om jag inte visste det för två veckor sedan.

2008-07-06

Blåbärsknasig

Okej nu har jag blåbärsångest. Jag MÅSTE ut imorgon och kolla läget och plocka lite. Efter närmare två veckor norrut har jag haft en gnagande känsla att det är FÖR SENT att gå ut. Att alla blåbär är borta. Så jag har inte orkat knallat uppför backen och kikat ens. Men imorgon MÅSTE jag. Annars blir jag tokig. Skogstokig so to say...

Nere i bollhavet


Tänk att ett bollhav kan vara så roligt! Medans storebror sprang runt som en galning på en kompis födelsedagskalas höll liten till bland alla färgglada bollar. Och roligt hade han! Storebrors fina frisyr slokade och han var helt genomsvett när kalaset var över. Lillebror däckade i bilen efter ngr meters rullande. Så det gav effekt det där innomhus lekstället!

2008-07-05

Fel propotioner



Det är tyst i köket i 10 minuter. Börjar ana oråd...
Jag: Har du haft i lite väl mycket grötflingor?
Sonen: Nej det blev lite väl mycket fil tycker jag.
Mmmmmm.... Eller hur!

2008-07-04

För billigt

Oftast brukar ju problemet vara att sakerna är FÖR dyra. Inte som här, där de är för billiga... Jag både förstår och inte förstår. Om själva kyrkan är K-märkt eller så är det ju viktigt att inte "förstöra" den, men annars tycker jag det är löjligt att inte få ändra på inredning såsom soffor. Så länge kyrkan inte är ett museeum så måste väl allt innanför skalet gå att byta?

2008-07-03

Spokey

Jag har en syster(tvilling) I går ringde hon mig precis när jag kollade nätet och planerade att åka och köpa en ny mobil(min högtalare har slutat fungera så jag hör inte vad folk säger när jag pratar i mobilen. Hon undrar vad jag tyckte om en telefon hon precis skulle köpa!!!!!! Ingen kontakt innan, men precis på samma dag planerar vi att köpa nya mobiler. Scary va???!!!
Annars så hittar jag ingen jag direkt vill ha. Alla är SÅ stora nuförtiden och innehåller an massa blaj blaj. Har en jobbmobil som innehåller en massa blaj blaj och vill ha en enkel(men inte för enkel)mobil som är ganska liten, enkel i menyerna samt bra att använda. Och ser hyfsat snygg ut.
Så om ngn har ngt tips är ni mer än välkommna med tips!

Stadsnamn eller vad?

Igår pratade vi om att vi skulle åka till Gävle.
Sonen: Gävle? Det låter som Jävla skit!
Jag(Vänder bort ansiktet och fnissar): Mmm... När ska vi åka då?

Och visst låter det som en jävla stad allt... Mohahahahaha!

2008-07-02

Kawasakipilot eller hur var det...?

Våra kompisar tog en genväg i kanoten genom ett sådant märkt område för att det finns många stora stenar nära ytan.(Ja de skrapade i ordentligt med den också)
Mannen: Ja det är att vara Kawasakipiloter!
Jag: ?????? Du menar kanske Kamikazepiloter?

Är man fast i cross och motorcykelträsket så är man....

Väderomslag


Kvällen är helt fantastisk! Och 3 dagar efter planerat for vi äntligen ut med kanoterna. En timmes tur på den lilla sjön i byn. Storkillen var med. I slutet av den härliga turen (ca 75 meter från land)började mannen och hans kompis (också kille)tävla om vem som skulle komma först i land.... Suck... Storkillen blev lite upprörd för han blev blöt samt för att tyckte det gungade lite väl mycket. Mannen tog inte så mycket notis om klagan och som grädde på moset fick storkillen en uns av mannens paddel i huvudet.... Helt otroligt vilken tävlingsinstinkt vissa har.... Efter det slutade jag att paddla och vi blev besegrade! Fram till det dramatiska slutet var det i allafall helt ljuvligt!

Skoj i pussen


Fast för barn kan det ju vara roligt med vatten och regn!

Samarbete


Ytterligare en tråkigt väderdag. Var tog det fina väder vägen som vädermänniskorna lovade?! Inte är det här i den lilla byn norrut i allafall. Men vilken tur det finns bra kläder då då. Så nu är jag ute och luftar barnen. Och mig. Och hoppas på bättre väder under tiden.

2008-07-01

Vackert


Har sprungit den otroligt vackra slingan igen. Denna gång 2 minuter snabbare än förra gången. Naturen här är underbar!!

Vilken sjö var det nu igen?

Var i Bollnäs idag. Det låg en sjö där.
Jag: Vad är det för sjö som ligger här då?
Mannen: Hmm.... Vet inte. Bollnässjön.(?)
Jag: Säkert....
När vi åkte tillbaka förbi samma väg frågade jag en initierad kompis vad det var för sjö. Och det var den lilla okända sjön Ljusnaren. Inte Bollnässjön alltså...

Bättre sent än aldrig

Efter att ha hamnat i hälsingeskogarna istället för att paddla omkring i gästriket så har det blivit ont om bloggande de senaste dagarna. Inte för att jag hade kunnat blogga mer i en kanot men ändå...
Ngr saker som var roligt sagda i samband med EM-finalen(i fotboll):
Mannen: En fotbollskvart är femton minuter.(Jaha vad oväntat...)
Kommentatorn på Tv:n: Spanjorerna har en egen boll(Är det verkligen tillåtet att ha med egna bollar? Den kanske har godkänts av motspelarna?)
Kommnetaton på TV:n igen: NU har spanjorerna långt hem!(Javisst är det långt mellan Österrike och Spanien, men det visst nog alla ändå...)