2008-05-30

En sallad i katrineholm.


Njuter av livet. Och det i katrineholm av alla ställen. Det kunde man aldrig tro:)!

Fredagssköjj!

Lite fredagsroligt

Vårruset det VIII

För övrigt så har mitt halsonda försvunnit så imorgon kväll ska jag stånka mig runt 5 km på elljusspåret i de Östgötska skogarna. På onsdag(ja U du hade rätt)är det dags. Ska bli riktigt roligt att springa runt. Få se om jag ser ngn jag känner. Fast det är väl svårt bland alla andra stönande, pustande och frustande kvinnor. Få se hur mycket jag tappat av att inte springa på en vecka imorgon då. Jäkla skit! Ja, ja man kan ju alltid hotta hojjen som sonen säger.

Hårtrollet del 3


Inser att minstingen fortfarande är ett hårtroll. Sitter och kollar på bilderna från dagisuppträdandet(jag vet det heter förskolan, men jag gillar dagisordet mer.)igår och ser att han har fortfarande MYCKET hår. Nog dags att klippa honom igen snart. Eller så låter jag det vara. Det (håret) vill uppenbarligen vara mycket och stort eftersom jag misslyckas hela tiden med hans frisering.

2008-05-29

Jag, en Svenssonmorsa


Sonen hade sommaruppträde/avslutning fast inte idag. Föräldrarna hade samlats(många kom försent pga Condoleeza och co)på gården sedan kom alla små trollbollar ut och sjöng små sånger. En del hördes inte ens, men de var söta. Sedan följde fika, gråt och lite bråk. Sedan var det slut och alla gick hem. Trodde aldrig jag skulle kunna uppskatta dessa uppträdande då de varken är speciellt bra eller proffisionella. Men jag har blivit en tvättäkta morsa och fogat in mig i Svenssonlivet. Nästa sammlingsanhalt är lucia då. Då får man återigen se småttingarna sjunga sin små sånger och fika!

Gräsänka

Sitter här hemma utan man och barn. De har åkt och hälsat på barnens mormor och morfar. Det är hemskt konstigt att vara själv i huset. Tomt och tråkigt. Och lite pyttelite skönt också....

Ryktet stämmde

Såg faktiskt själv Persbrandt en 3-4 gånger idag när jag passaerade utgången för att jobba. Det fanns en stackars statist där som gick framochtillbaka där hela dagen. Verkar vara mycket väntan när man är statist.

Ryktet säger...

Nu går ryktet. Det säger att Persbrandt(och Alexandra Rapaport, Rafael Edholm och Helena af Sandberg) står nere vid utgången. De håller på att spela in en film utanför mitt jobb. Tjejerna springer omkring och är helt yra och babbliga!!! "Åh vad varmt det är här inne". SÄKERT! Det är Persbrandt som lockar fram hettan! Eller hur du Schrillen.... ;-)

En bra dag

Vilken vacker dag det är! Det får mig att ännu mer längta till semestern. Hoppas hoppas hoppas vädret kommer bli så här HELA sommaren. Men det är väl inte så stor chans. Tyvärr. Idag ska jag gå på sonens sommaravslutning eller vad det nu är. De sjunger och så blir det fika. Mannen slängde ihop en sockerkaka igår kväll eftersom det är föräldrarna som står för fikabrödet. Vilken man jag har! Denna dagen kommer att bli bra, det känner jag i magen.

2008-05-28

Typiskt!

Så har jag fått jätteont i halsen. På tisdag om en vecka är det dags för vårruset och jag får ont i halsen NU! Är inte det typiskt?? På mitt jobb har vi jättedålig luft, den står liksom still så att alla baciller bara kan ha det gött och hoppa omkring i den stillastående luften. SÅ den hemska förkylning som ett flertal kollegor haft verkar nu ha hoppat över till mig. SUCK! Äh, jag får hoppas på det bästa och förtränga att jag har ont i halsen och nyser som en galning.

2008-05-27

Wisteria Lane, MY GOD!!!

Så har jag avnjutit 2 avsnitt av DH! Det kändes som om det var slutet på allt, men jag hoppas och tror de kommer fortsätta i höst! Gud vad bra de var! Helt fantastiska! Nu har jag verkligen ngt att se fram mot i höst igen! Längtar!

Läggtrubbel

Ibland går det lätt att lägga barnen(alladagar utom tisdagar), men VARJE tisdag då jag lägger dem själv ska det krånglas! Inget undantag idag. Men nu är det ÄNTLIGEN dags för dubbelavsnitt på DH! Tjohooo! Så nu kommer jag inte svara i telefon eller göra ngt annat än att njuta av livet på Wisteria Lane!

Fy fan vad livet är tråkigt ibland

Tycker som Ebba Grön....

//Gå upp-gå till jobbet-jobba-jobba-äta lunch
samma sak händer imorgon
jobba-åka trick-hem å sätta sig å glo
det är inget liv
det är slaveri

Gå upp-gå till jobbet-jobba-jobba-äta lunch
samma sak händer imorgon
jobba-åka trick-hem å sätta sig å glo
det är inget liv
det är slaveri

Så fortsätt fortsätt å va rebell...//

2008-05-25

Syskon

Jag är ensambarn. (Fast jag har en tvillingsyrra, men det är en annan historia)Det var både skönt och lite trist att vara ensambarn. Ingen som förstörde mina grejer, fick alltid vara ifred om jag ville, ingen som dissade mig fast jag ville leka med...
Det MÅSTE varan trist att vara lillebror/syster. Storesyskonet som stänger dörrar, grindar mitt framför näsan på en. Man får inte vara med och leka när storesyskonet leker med sina kompisar. Man får inte leka med storesyskonets alla fina roliga grejer, om man skulle göra det och blev påkommet får man antingen en knuff eller så slits bara den roliga grejen bort. Det kan inte vara skoj alltså. Samtidigt tar mamma och pappa med all säkerhet ens parti mer än storebrors om det kommer gråt eller är bråk. Ja, okej det finns födelar också, men det måste vara tråkigt att vara lillesyskon?

Björn rular!

Björn Gustafsson är fan UNDERSKATTAD!!!!!!!!!!!! Skicka honom nästa år!

2008-05-24

Äntligen 12:a!

Så fick vi vår första och hittills enda 12:a! Undras vad för rubriker det kommer vara imorgon? "Charlottes poäng chock!" "Kvalchocken" "Favoritchock".... Många alternativ finns...

Jaha ja så går det som det brukar

Ja det ser ju inte så ljust ut för Svedala i ESC... Kanske borde vi bara trycka på ESC för en utväg... Tror att Rongedals hade haft större chans... På riktigt. Verkar ju som om vi ska vara glada om vi hamnar femma från slutet... Inte en tolva så långt ögat når. Varför tror hela Sverige att vi ska vinna VARJE år??? Mina favoriter var faktiskt Ukraina, Turkiet och Island. Sveriges bidrag såg alltför stelt och konstigt ut för att dra ner röster till oss. Tyckte det såg bättre ut i Sveriges uttagningar än vad det gjort nu i Belgrad. Undras varför? Kameravinkel eller är det så dåligt som det ser ut kanske?
Ja ja... Ryssland ser ut att ha en bra dag. Greklands bidrag var INTE bra så jag hoppas på Ryssland.

Ingen hjärna

Inti kom med sin leksak och landade den på min höft. Den träffade något ömtåligt för det kändes som det svartnade fast jag kände samtidigt att det inte var hårt. Jag var tvungen att blunda och hålla andan för att klara av smärtan utan att gråta.

Inti: Mamma, jag vet jag träffade där det inte finns någon hjärna, det var därför det gjorde så ont!
Jag(fnissande trost smärtan): Ja det gjorde du verkligen, där finns det ingen hjärna. Det var därför!

(dagen innan hade jag berättat att på armbågen så kan det göra jätteont på en viss punkt för nerverna sitter konstigt där. Han blandade nog ihoop begrepen. Nerv och hjärna... ja ja de låter båda konstiga.)

"De gjorde fel i mitt paket"

Inti och hans kompis trädtjejen kollar på Pippi när hon firar jul.
Trädtjejen: Min farmor och farfar hade gjort fel i mitt paket!
Jag: Jaha, vad hade hänt då då?
Trädtjejen: De hade lagt i killgrejer i dem.
Inti: Det finns faktiskt inget som heter kill och tjejleksaker. Det kanske ser ut så, men det är inte så. Eller hur mamma?
Jag: Nej, precis så är det!

Yeeeeessssssssssss! Något har jag lyckats tjata in hos min son!

Vilket självförtroende

Tänk att få ha ett sådant självförtroende som bara barn har. Tänk om man kunde få ha kvar det genom hela livet.
Så här lät det vid vårat middagsbord idag.
Inti sa: Mamma, jag är vackrare än ett höstlöv eller hur?
Jag: Ja, du är vackrare än alla de vackraste höstlöven tillsammans.
Inti: Jag är vackrare än stjärnorna på himlen.
Jag: Du är vackrare än alla stjärnorna tillsammans på himlen min vackre pojk.
Sonen: Ja mamma.

Snacka att man får fräs i näsan när ens fina fina barn säger så om sig själv!

2008-05-23

Städtanten

Kom hem efter jobbet och det var leksaker ÖVERALLT!
Jag: Vad mycket leksaker det var på golvet, ni var ju inte hemma så länge idag.
Mannen: Vad glad att vi var borta så mycket annars hade du haft ännu fler leksaker att städa upp.
Jag:?????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!
Så det är därför man finns till. För att städa upp leksaker... Puh, då vet jag vad meningen med livet är då.

Lön för att blogga?

Såg på DN att två i Norge ansökt om att få lön för sitt bloggande. De såg det som ett konstnärsjobb. Kanske det? Kanske skulle söka en statlig lön för mitt bloggande. De fick avslag för att "konstnärer under längre tid visat att de gör en kvalitetsmässig värdefull insats". Jag tycker jag gör en kvalitetsmässig insats på min blogg. Tre månader har jag ju bloggat och det är ju en ganska lång tid. Om man är en trollslända i allafall....

Ny dator


Har fått en ny dator på jobbet. Håller på att göra så att datorn blir mer mig... Nya bakgrundsbilder, inställningar i dockan, skärmsläckare. Ja ni vet. Så håller jag på att bränna undan bilder. Det tar bara såååååååååååååååååååå lång tid att bränna bilderna. Jag tar för många bilder. Jag MÅSTE bli bättre på att inte ta så många bilder. Det är ett löfte jag SKA tänka på till semestern. Och om jag tar bilder i tusentals(inte så många egentligen)så får jag bli bättre på att radera de riktigt dåliga(de finns i mängder)för det tar en evighet att bränna ner sk--en till mitt arkiv.

Justeringar av bloggen igen...

Syns rubben bättre nu då Syster Yster och ni andra?
Och så ändrade jag färgen på den lilla avlånga radgrejen under rubbebilden. Blev det bättre???
Ja ja. Snart är det helg och snart är det semester. Längtar.

ESC


Såg ESC igår. Eller jag såg alla bidrag och sedan gick jag och la mig. Tyckte Charlotte Perrellis framträdande sög rejält. Stelt och tråkigt. Dessutom tyckte jag inledningen var svag. Och utöver det ser hon inte riktigt männsklig ut. Hon ser mer ut som en utomjordisk katt med sina konstigt sminkade ögon... För övrigt så var det en hel hög av låtar som var helt katastrofala. Det är som någon skrivit: tur att inte tävlingen visas i resten av världen då hade vi fått skämas rejält... Kristian Luuk däremot var riktigt underhållande att lyssna på. Lite mer sånt tycker jag, mer ironi och skojj om bidragen!

2008-05-22

Olika jobb

Tänk hur olika ens jobb och dagar kan se ut. Igår träffade jag en gammal man som har afasi efter en stroke men hotas av utvisning. Idag ska jag träffa en fd Idol-deltagare när han hoppa fallskärm för första gången.... Olika jobb, olika viktiga.

Vårruset del VII

Så sprang jag igår igen. Kändes bra, men jag blev trött. Men det är väl det man kan vänta sig när man tar ut sig. Försnabbade min tid med hela 30 sekunder... Det går framåt, men långsamt. Hoppas jag inte förtränar mig till vårruset så jag blir sjuk eller så... Skulle inte förvåna mig.

2008-05-21

Jag har snygga finnar

Sonen: Mamma, varför har du så många finnar?
Jag: Jag vet inte, jag bara har det.
Sonen: Den här är jättefin, den är röd!
Jag(skrattar): Vad bra då!

Slut

Kan inte den där jävla semestern börja någongång?????!!! Vet inte om jag orkar vänta 4 veckor...

Uppdatering av blogglayout. Igen.

Så har jag gjort ännu ett försök att snygga till bloggen. Vet inte om jag gillar det än, men jag tror det. Det blir lite halvrörigt där med bilden som bakgrund, men den får ligga där ett tag tills jag bestämt mig om det ser ok ut eller inte... Vad tycker ni?
Det är himla roligt att greja med bloggen, men svårt då jag inte kan htmlkoder. Jag är hela tiden hänvisad till mallen och det som finns där....

2008-05-20

Suckkväll....

Ikväll är det en sådan där kväll när inget blir som man tänkt. Skulle lägga två barn, det brukar gå bra. Inte ikväll. Lillkillen är som tokig. Gnäll skrik och tandagnissel. Och inte blir det ngt nytt avsnitt av DH heller. Men greys kanske jag hinner se om bara barnen somnar!!!!! Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!

Så var det klippt igen

Lillhårtrollet Mini har ju extremt hårsvall. I gårkväll var det klippt igen so to speak. För andra gången i Minis liv klippte jag hans hår. Klippte det för en månad sedan och tyckte jag verkligen tog mycket. När håret torkat syntes det inte ens. Så igår var jag tvungen att göra ett nytt försök. Det lyckades lite bättre, men han har fortfarande alldeles för mycket hår på sidorna så nu ser han verkligen ut som en liten hårboll... Så får väl göra ett n ytt försök igen nästa måndag när jag är ledig. Tredje gången gillt!!

Vårruset del VI eller nåt...

Var ute och joggade igen. Igår blev det en lite kortare sväng men lite snabbare. Trött blev jag iallafall. Och svettig. Och idag har jag träningsvärk. Så det känns iallafall att jag tränade. Och det är ju det som är syftet med träning. Idag är jag iallafall trött och hoppas på att få lite roliga jobb samt en trevlig lunch! Längtar dock redan efter mina hårtroll, mini, medi och maxi.

2008-05-19

Tråkigt

En gratistidningskollega gick i graven idag. Det känns inget kul. Marknaden är så tuff och synisk. Det är bara ett bra resultat som gäller. Nästa gång kan det vara jag som blir arbetslös. Känns inte bra.

Plantera

Idag ska jag plantera och göra fint i blomkrukor utomhus. Så här ska köpas jord och blommor. Sedan ska barnen och jag hjälpas åt att plantera och göra fint! Ett passande göra en sådan fin och vacker vårdag! Fast jag är osäker på hur mycket hjälp jag kommer få av barnen. Det kanske blir mer stjälpning än hjälpning....

2008-05-18

Trevligt att vara bakis

Att vara bakis, vet inte ens när det hände sist. Troligtvis ngngång för typ 2 år sedan. Men idag är jag det. Lite i allafall. Men gud vad roligt och trevligt vi hade i helgen! Fångade på borgen, krypande i celler och sedan god mat i mycket trevligt sällskap! Utan barn för första gången på över ett år. Livet kan inte vara mycket bättre! Så att vara bakis är faktiskt bara trevligt idag. Men Schrillen, jag har bara haft ett joggingpass denna vecka... Å andra sidan har jag träningsvärk i varenda muskel efter gårdagens 4 timmars utmaning i cellerna, det kanske räknas som träning på ngt sätt?

Var tog sommaren vägen?


Ja var tog den vägen? Inte var den jag var i allafall! Konstiga lutande träd fanns det dock gott om.

2008-05-17

Trevligt


En trevlig kväll utan barn och med goda vänner. Första gången utan barnen på över 1 år!

2008-05-16

Typiskt

Är inte det typiskt. Att när jag MÅSTE vakna tidigt för att packa inför helgens utflykt så vaknar inte barnen förens 07.20 och på grund av att jag då MÅSTE gå in och ta mina kläder i rummet de sover i...???!!! Och att de mornarna då jag KAN och VILL sova till i allafall 07 vaknar en unge eller två klockan 05.00...? Typiskt liksom.

2008-05-15

Svartsjuka fötter

Sonen: Mamma min fot har blivit så här svartsjuk.
Jag låg fel i natt så fötterna gjorde ont imorse när jag vaknade. De hade blivit svartsjuka.
Jag: Oki, det är alltid jobbigt när fötterna blir svartsjuka....

Vill vara en snigel



Ibland önskar jag att jag hade ett skal på mig. Som det bara var att dra sig tillbaka i när man ville vara i fred. Eller kanske ville sova lite efter maten, tänk så praktiskt att bara dra sig tillbaka och slumra lite utan att behöva bli åskådad av alla...

SUCK!

Vad trött jag blir på "folk" som tror att ens bilder är gratis och att det räcker med att få med namnet under bilden som betalning! Det gör inte det! (Om det inte är för en god sak eller en kompis som vill ha den, då är det gratis.) Det ligger en massa jobb bakom bilden och om jag ger någon en bild gratis innebär det att jag tar ett jobb från någon frilansfotograf som livnär sig just på detta. Därför kostar det. Det är faktiskt ett jobb att ta bilder och därför kostar det att köpa den tjänsten! Grrrrrrrrr! Att inte "folk" fattar det!

Hårtrollet


Mitt bedårande lilla hårtroll!
Tänk att vakna klockan 05 och att ändå trött och vimsig få se detta lilla hårtroll stå och jollra och le i spjälsängen! Omöjligt att inte också börja le, trots att det är i stort sett mitt i natten. Puss på dig lilltrollet!

Hisstankar

Jag jobbar i ett hus med 8 våningar. Vi bor på plan 6 så jag använder hissen i stort sett jämt. MEN för de som jobbar på första plan borde det vara helt förbjudet att åka hiss med några få undantag. Idag kom det in en ung tjej som såg helt kärnfrisk ut som tryckte på ettan. Hon borde inte fått åka med helt enkelt. Inte bara för att det är irriterande att hissen stannar efter en sekund utan även för att det kan vara HÖGST 10 steg att ta för henne att komma upp till plan 1. Varför gör man det???? Lite motion är ju bara bra för kroppen.. Så om man inte är blind, rullstolsburen eller hoppar på kryckor borde det vara förbjudet att åka till första plan. BASTA!

2008-05-14

Rockader, som chefen säger

Idag blev en lååååååång dag. Inte för att den kändes kort innan, men nu blev den verkligen låååååååång. Men torsdagen blev å andra sidan kort. Flexibel är mitt mellannamn. Undras vad mannen EGENTLIGEN tyckte om det...

Längtar till helgen

Idag har jag åkt bil i 2 timmar och tio minuter (130 minutersammanlagt ) för att kunna jobba i ca 70 minuter på plats. Är inte det lite snett, att det tar en så stor del av ens tid att sitta i bilköer? Ska det verkligen vara så? Att det är bilköer och bilköer från 07-10.30 på dagarna? Och sedan börjar det tjocka till igen åt andra hållet runt 15-18????!!!!! Det är ju inte klokt. Tänk vad mycket vettiga saker man kunde göra på denna tid man sitter tillsammans med en reporter i en rutten bil, blogga... blogga... och blogga lite till tex.
Nej nu får det bli helg snart! Fast inna det så kommer ju en hel lååååååååång torsdag och en hel fredag.

2008-05-13

Wisteria Lane är en SÅ rolig gata

Ännu en kväll med hemmafruarna på Wisteria Lane är tyvärr till ända. Nu får jag vänta ännu en hel vecka! Dh är SÅ bra, varje avsnitt är helig tid för mig. Ingen som stör, ropar på mamma eller så. Bara, jag tv:n och fruarna. Längtar redan till nsäta avsnitt!

Vårruset del VI


Då har jag gjort ytterligare ett pass till t-banan. Idag känner jag mig pigg men benen var uppenbarligen inte med på den refrängen. Det känns som om jag har betongklumpar som jag går omkring med. Hade glömt att lämna kläder på jobbet så dessutom hade jag en rygga med skor och grejer på ryggen. Men det som inte dödar en stärker en...

2008-05-12

TV-kvällens skönast kommentar

såg jag i TV3s Nytt läge. En snickare hade sågat lite fel och hamnat på en regel. Han sa då:
"Nu känner man sig ju som Linda Rosing på en bokmässa!"
Tyckte det var en ganska rolig jämförelse faktiskt.

Som Gubben J

Jag: Ska vi inte klippa dig snart? Vi kanske ska klippa dig riktigt kort till sommaren? Lika kort som....(funderar)...som...
Sonen: Som gubben J. Jag vill ha likadan frisyr som Gubben J!
Jag: Det blir bra.

Alla som har träffat Gubben J vet att han har inte valt att ha så kort hår själv. :-)
Så vi får väl se hur frisyren blir till sommaren.

Druknar i utspridda grejer och kläder!

Idag är det en sån där dag. En dag dagen efter en helg då vi bara struntat i att städa och plocka. Hela huset ser ut som jag vet inte vad. jag vet inte var jag ska börja för det är så mycket kläder och grejer överallt! HJÄLP!!!!!!!!!!!!! Istället sätter jag mig framför datorn. Som om det skulle hjälpa....

2008-05-11

Svenssonlivet

Så var det dags för vattnagräsmattansäsong. Inser efter kvällen att vi är i akut behov av en vattenspridare. Överallt runt omkring oss så låter det av alla vattenspridare. Våran är sönder och jag fick agera vattenspridare med vanlig vattenpistolen. Det tog både tid och var hemskt tråkigt. Så när tillfälle ges står detta högt uppe på listan. Men tills dess får jag numera se fram mot vattenpistolstumme...

Vårruset del V

Jaha så var det dags igen för att springa. Sprang min 5km slinga. Sprang hela sträckan denna gång, men tyvärr 1 minut sämre än förra gången... Ja ja, antar att det är så ibland. Har haft ont i magen sedan i torsdags så jag går på alvedon så det kan ju ha haft med det att göra. Imorgon ska jag tusan färbättra tiden med iallafall 1 minut!

Alfapet

Vi spelade alfapet igår ute på altanen när barnen somnat. Jag ledde under en stor del av spelet, men mannen gick ifatt på slutet och vann. Egentligen, men jag hade ett N kvar som han hjälpte mig placera så jag fick 30 poäng och vann över honom med 5 poäng... Så jag vet inte tror det blev oavgjort. Kvällens ord var för övrigt GID.("dig" baklänges och hade således funkat om vi hade läst orden bakochfram. Men det gör vi ju inte.)

Mmmmums!

Nu ska här göras rabarberpaj! Sonen och jag ska ut och plocka av rabarber i trädgården och sedan ska vi göra en god mumsig paj till efterätt(eller förrätt...)till lunchen!Jammy!

2008-05-10

Goda råd

Mannen skulle åka motocross, jag sa åt honom att köra försiktigt. Då fick han även "goda" råd från sonen!

Sonen: Ta det lugnt ute på banan. Bry dig inte om vad de andra gör. Det viktigaste är att ha kul när man kör på två hjul.
Mannen: Mamma har du lärt honom det där?
Jag: Nää det har jag verkligen inte!

Var han fått det från är en gåta, men roligt sagt var det iallafall!

Den ironiska generationen

Det bästa med barn är att de vaknar så tidigt på morgonen. På det sättet hinner man med mer i livet!

2008-05-09

Direktionsriktningar

Satt vid vattnet och åt min sallad och njöt av solen samt en god bok. Två killar/män slog sig ner för att dricka kaffe brevid mig. Det är riktigt roligt att tjuvlyssna på vad folk snackar om. Dessa två började med att samtala med varandra men ganska snart så fick den ena ett samtal. Under samtalet upptogs följande ämnen:
Jobbet, relationer, släktingar samt dryckesvana.

Jobbet: Det var tydligen lite jobbigt "för det var lite olika direktionsriktiningar att jobba efter".
Relationer:Han hade träffat en tjej på Danske bank som han skulle träffa på söndag.
Släktingar: Hans kusin som han inte hade träffat på länge skulle sova hos honom under helgen. Dessutom var kusinen tråkig. Och uppenbarligen ivägen för dejten med Danskebank-tjejen.
Dryckesvanor: Han skulle "väl pumpa lite rödblask" på söndag(troligtvis med danskebank-tjejen.)

Under detta ganska långa samtal hade hans kompis tröttnat/blivit överhettad i solen och traskade rastlöst uppochner för trappan vi satt på. Så när killen var klar gick de iväg och jag hade inte förmånen att höra mer av deras samtal. Så se upp alla ni därute, vem vet, eran konversation kanske hamnar i en blogg om ni inte passar er för!

Upphottad?!!?

Ja då var upphottningen klar då.... Vet inte om jag gillar den eller inte... Egentligen skulle jag nog hellre vilja göra helt själv, men jag kan inte html... Gick en kurs i dreamweaver ngn gång då det var ett fotbolls-VM. Kan ha varit 2002, men har glömt bort ALLT! Kanske dags att förnya kunskaperna annars lär jag väl bara ha dessa redan klara mallar att gå efter. Varför gör den där enkäten att allt det där under åker ner?????!!!!! AHGGGGRRRRR!!!!!

Hotta bloggen

Nu ska jag försöka hotta upp den ngt tråkiga(iaf utseendemässigt...) blogg.
Ny räknare, och kanske kanske lite nya bilder...? Det kanske blir skitfult, men måste pröva.

Hotta(ny version)

(Vi ät ute i trädgården och helt utan anledning, gamla versionen, min version)
Tydligen enligt mannen satt vi vid köksbordet då sonen helt plötsligt
Sonen: Man kan ju alltid hotta hojjen!
Jag och mannen: ?????????? Ja det kan man ju....

2008-05-08

Jogging jogging jogging... Igen.

Ha ha imorse så hade jag förbättrat min joggingtid till T-banan med 4 minuter! Det tar sig sa mordbrännaren!

2008-05-07

Desperate Housewives rular!

Bättre serie än DH finns inte! Är SÅ glad att strejken nu äntligen är över så de producerar fler avsnitt som kan avnjutas. Såg ett igår kväll. Uppkrupen i soffan njöt jag av ännu 42 minuter intriger på Wisteria Lane! SÅ bra så bra!!!!

2008-05-06

jogging jogging jogging

4:e passet avklarat. Jag klarade av att denna morgon jogga hela den sträcka som för en vecka sedan höll på att ta död på mig. Alltid ngt. Och jag var inte ens halvdöd denna gång! Så nästa pass får bli på torsdag eller så. Om jag håller 3 pass i veckan borde jag ju kunna jogga på en hyfsad tid och dessutom kunna njuta lite av den där picknickkorgen...
Tyvärr har allt detta joggande och flåsande resulterat i att jag nu mera inte träffar min promenadkompis. Däremot har jag fått en ny. Kvinnan med den lila baskerna tyckte väl jag såg ut som om jag behövde lite påhejjning. Så när hon susade förbi med sin cykel sa hon: Hej på det går ju bra!
Så en ny vänskaps har idag fötts på väg till jobbet!

2008-05-05

Hur tänker folk????

Förundras över hur en del tänker. Läser om 4-åringen som blev biten av en bäver. Hur tänker man som förälder då?
"Åh en fin bäver som är ett vilddjur med sylvassa tänder. Vad roligt! Den måste min 4-åriga dotter gå och klappa! Ja jag vet jag tar dessutom fram min mobiltelefon och filmar det!"
SUCK!

2008-05-04

Jag är bra

Ja så vet jag att jag kan jogga(för springa handlar det verkligen inte om)runt i 5 km i allafall. Har precis gjort mitt tredje pass och jag joggade 4km och 970 meter! Gick uppför en backe som är 30 meter cirka gurka. Tiden var väl inte så att jag sopade banan med någon, men jag är impad av mig själv att jag klarade av att jogga. Nu gäller det att få upp flåset bara. Nästa pass ska jag göra på tisdag morgon på väg till tunnelbanan! Hoppas fixa flåset hyfsat till ruset om precisamente 1 månad!

Meningen med livet är en burgare

Idag satt vi och åt en ngt knaper lunch i solen på altanen(hemmafixade hamburgare).
Sonen: Mamma det här det är livet det!
Jag: Ja det är det verkligen det.

Och det är det. Vad är bättre än att sitta på altanen i solen och njuta av allt livfullt grönt som blommar och njuta av en god burgare med sin älskade unge???? Inget. Det är meningen med livet det.

2008-05-02

Vårruset del II

Såja, då har jag gjort mitt andra pass inför vårruset.
Sprang 2 km på raken och hade orkat mer men jag hade lite ont om tid. Gymade före så nu är jag avslappnad i kroppen. Hann inte med att käka lunch bara, men jag får springa iväg och ta en macka eller så... Känns bra att veta att jag klarar 2 km på raken i allafall! Nu är det bara 3 km kvar att orka....

Skita upp dammet

Sonen hade badat och när jag stod och torkade honom med ett badlakan så sken solen in och det syndes en massa badlakansludd som gled omkring i luften.
Sonen: Vad är det?
Jag: Det är en massa små luddgrejer från handduken som far omkring och när de kommer sådär i solljuset så syns de jättebra.
Sonen: När jag är klar ska jag gå ner och hämta dammsugaren så ska jag skita upp dem.
Jag: ????
Sonen: Ja jag ska skita upp dem med dammsugaren.
Jag: Jaha du ska alltså ta dammsugaren och suga upp dem?
Sonen(kollar på mig som jag inte fattar något, vilket jag inte gjorde): Ja just det.

Så nu går jag och filurar på om han menade att han skulle suga upp skiten eller om han menade något helt annat.

Nu j-lar ska här tränas!

Jag ska springa(gå) vårruset tillsammans med mina arbetskamrater. En av mina kompisar frågade om jag inte ville vara med, om vi var 6 pers fick man en picknickkorg. Jag sa dumt nog ja. Tänkte(som Linda Bengtzing), det är bara 5 km, hur svårt kan det va? det blir ju trevligt! Dagen efter på morgonen innan jobbet tänkte jag att jag kunde ta mitt först träningspass... Jag brukar ju gå den biten(4,6 km) i snabb takt. Fick träningsvärk innan jag ens hade slutat springa/gått. Har fortfarande träningsvärk i benen. Passet var i onsdags. Dessutom pallade jag bara att springa ca 2 km resten gick jag. Och då sprang jag inte 2 km på raken utan varvade gång med löpning.... Vårruset är 5 km. Fattar inte hur dum jag får bli! För min kompis verkar picknickkorgen vara målet. För mig är målet att försöka träna så mycket att jag orkar springa runt det där spåret utan att dö innan jag kommer fram! Dessutom lockade hon andra halvotränade på jobbet med: Men vaddå, Z ska ju vara med och hon är ju HELT otränad!!!! Man tackar för de stärkande orden...
Så nu ska jag träna. På att orka flåsa mig fram i 5 km... SUCK!